‘Dolberg heeft de potentie om de spits van het eerste elftal te worden’

0903kasper_dolberg

Kasper Dolberg is deze week met Ajax op trainingskamp in Turkije en daar mag jonge Deen laten zien wat hij in zijn mars heeft. Volgens trainer Frank de Boer beschikt de jongeling over de kwaliteiten om spits te worden bij het eerste elftal.

‘Kasper heeft hele mooie dingen laten zien bij de A-junioren en daarom heb ik hem nu ook meegenomen. We willen hem als mens beter leren kennen en dat kan prima in een trainingsweek. Het is de bedoeling dat hij de tweede seizoenshelft meer richting Jong Ajax gaat om uiteindelijk de stap naar het eerste te maken. Eigenlijk herken ik al bepaalde eigenschappen in hem maar je moet altijd oppassen om vergelijkingen te maken. Maar ik zie in hem een mix van Stefan Petterson en Patrick Kluivert. Dat zijn in ieder geval wel eigenschappen die passen bij een Ajax-spits. Ik hoop dat hij dat ook beseft en laten we hopen dat hij aanhaakt’.

Bron: De Telegraaf

Related posts

43 Comments

    1. FrankiC

      Heeft de potentie een grote te worden. Actief, versnelling, kopsterk, technisch en een kiezelharde schuiver (à la Makaay, 10 cm langs de goeie kant van de paal). Heeft geen indrukwekkend voorkomen, daar komt nog geen scheermesje aan te pas. Die De Ligt is ook een klasse apart.

  1. woody79

    laat hem gewoon een keer een helft meedoen tegen een laagvlieger en zie wat er gebeurd!

  2. woody79

    laat hem gewoon een keer een helft meedoen tegen een laagvlieger en zie wat er gebeurd!

    1. dickst14

      ja dat kan nooit kwaad lijkt me en als hij echt zoveel talent heeft….. Kluivert Kieft V Basten enz enz waren niet ouder bij hun debuut.

      1. Remco425

        Dolberg is pas 16 toch? De spitsen die jij noemt waren allemaal 17/18 bij hun debuut.

  3. De seijs

    Succes daar Dolberg hoop dat jij de nieuwe kluivert wordt. En AJAX weer Europees aan de top helpt.

  4. Indojood

    Ik hoop het ook en leuk voor hem maar wat zijn ze in godsnaam van plan met Zivkovic? Heeft nig

  5. Hika77

    Hopelijk is dit de nieuwe van Basten, Kluivert of Huntelaar. We hopen er allemaal op heb ik t idee..

  6. ajaxpers

    Zikovic had van de 4 megakansen tegen 010 er minstens 1 moeten maken dan waren ze uitgeschakeld. Dus voorlopig in Tilburg blijven.

    1. Litmanen

      Je hebt gelijk, maar als hij er ze eenmaal wel in gaat schieten dan is hij een topspits. Fantastische techniek en razendsnel op de eerste meters.
      Zeker niet afschrijven, hij is ook nog heel jong, maar lichamelijk al heel volwassen.

  7. FrankiC

    Vergeet Zivkovic. Die jongen komt tekort. Bij Willem II zijn ze er niet van onder de indruk (en ik ook niet.)

  8. Indojood

    Had aardig al wat Eredivisieduels bij Groningen en daar deed hij het goed genoeg om gekocht te worden. Als hij inderdaad niet genoeg is dan is dat miskoop nummer zoveel maar de huidige spits(en) overtuigen evenmin.

  9. ajaxhoger

    Al zetten we hier de beste spit in het elftal , als we geen betere buitenspelers hebben of krijgen maakt die spits ook niet veel klaar , ook ligt veel aan wat erop heen loopt natuurlijk

    1. Hazez

      Precies … De buiten spelers trekken allemaal naar binnen en gaan voor eigen succes het is toch triest dat de voorzetten van een verdediger moeten komen maar die word weer op zijn vingers getikt als hij te veel mee opkomt …. Misschien moet Frank er eens meer op trainen want de voorzetten van de buiten spelers zijn niet zo best

    2. AjaxBarcelona

      Volgens mij zijn onze buitenspelers klote …… Oh shit dat is de standaard tekst van Toonjelager alias Ajaxhoger 🙂

  10. FrankiC

    Erg afhankelijk van het type spits. Daarom zou een actieve en snelle voetbalende spits als Traoré niet misstaan. Dolberg kan dat over een paar jaar ook. Hier heb je nu meer aan dan een afmaker in de 16 zoals Huntelaar of Milic

    1. lezerG

      Wat een topper was onze Marco. En al dat gelul over voorzetten is ook gelijk overbodig: Van Basten creëerde zelf de meeste kansen vanuit het niets.

      1. Remco425

        Wel 1 kleine nuance daarin. Tijden zijn veranderd. Toen kwam hij 2 hooguit 3 verdedigers tegen in het strafschop gebied. Zelfs in Italie waren het er hooguit 4. Dat is tegenwoordig minimaal verdubbeld. Spitsen krijgen tegenwoordig veel minder tijd dan toen, tenzij je countervoetbal speelt. En dat willen we niet, toch?

        1. Litmanen

          Bovendien, in de tijd van Kieft en Van Basten scoorden zij heel vaak met het hoofd bij de eerste paal. En al die ballen kwamen toch echt van de vleugels.

  11. Mix

    Waarom dat voorzichtige gedoe? Die gast is 18, meteen voor de leeuwen gooien zeg ik! Laat m dan eens wat wedstrijdjes meedoen als hij gewend is aan de eerste elftal trainingen…

  12. War

    Gewoon opstellen, wat echt goed is komt snel.
    Kan nooit slechter zijn dan wat er nu in staat.

  13. wimmi

    Zie je wel kijk eerst eens bij de jeugd en stoom die klaar ipv de oudjes halen die niet willen en meer kunnen

  14. De seijs

    Toontelager/ajaxhoger maakt wel erg veel (heel veel) indruk bij iemand heb ik zo in de gaten. Hij moet er dus wel heel veel verstand van hebben.

  15. nick-afca95

    Zivkovic heeft prima techniek en genoeg talent om een hele goeie spits te worden. Helaas heeft die jongen wel een klote mentaliteit dus wat dat betreft zal het niet veel worden. Als hij binnenkort het licht gaat zien heb ik er wel vertrouwen in. Verder is Dolberg een fantastisch talent. De wedstrijden bij de A1 die ik van hem heb gezien waren bijzonder goed, ben benieuwd of hij die (wat veel mensen soms vergeten) bijzonder moeilijke stap naar het eerste kan maken. Eerst maar even lekker mee trainen en ruiken aan de hoofdmacht van ons aller Ajax!

  16. bloedgroep AFCA

    Geef hem wat speeltijd…als hij er klaar voor is zal hij dat laten zien…is hij er niet klaar voor dan weten ze waar hij aan moet werken…ik geloof in hem jong en wil zich bewijzen het Ajax shirt is een trots voor hem laat hem dat verdienen

Comments are closed.