‘Scout Veldmate voor zes jaar naar Ajax’

ajax-groningen

Ajax staat op het punt om Henk Veldmate te strikken als scout, zo weet De Telegraaf te melden. Veldmate, de ontdekker van Luis Suarez,  zou bij Ajax een zesjarig contract kunnen ondertekenen. De waarschijnlijke komst van Veldmate lijkt slecht nieuws voor Hans van der Zee, die in het verleden van psv overkwam, maar zijn takenpakket bij Ajax steeds verder ziet slinken. Eerder werd Patrick Ladru al aangesteld als hoofd jeugdscouting. Veldmate is momenteel werkzaam bij FC Groningen.

Bron: De Telegraaf

Related posts

28 Comments

 1. Makaveli07

  allemaal leuk en aardig maar als er een speler komt, laat hij nooit datgene zien waardoor hij gescout is want ze mogen niet vrij spelen dus zijn rendement gaat omlaag. kijk bojan bv, bij ajax slecht, nu in Engeland weer vet goed.

  1. Remco425

   Die was niet slecht, maar zoals met bijna al onze huurlingen, was hij bijna de hele tijd geblesseerd…

  2. Litmanen

   Valt mij ook op. Sinkgraven hield in zijn eentje Heerenveen op de been en ik zag Bojan ook laatst in Engeland. Kon bijna niet geloven dat het dezelfde was!
   Als je bij dat soort spelers te veel opdrachten geeft en te weinig vrijheid vermoordt je dus het talent wat er wel degelijk in zit. Ik blijf zeggen dat Sinkgraven een bovenmodale voetballer is.

   1. FrankiC

    Ik vond Sinkgraven ook nauwelijks wen dragende speler bij Heerenveen. Eerder een speler met potentie die harde werkers om zich heen had. Liet altijd zijn man lopen en maakte bij Ajax zijn eerste sliding.

   2. Remco425

    De momenten dat Bojan fit was liet hij bij Ajax ook zien over heel veel talent te beschikken. Hij was alleen bijna nooit fit helaas. Maar ik was zeker een liefhebber van hem en vond het jammer, maar begrijpelijk, dat hij weer terug moest.

 2. De seijs

  Nou laat maar eens wat zien. Wand we hebben wel wat versterking nodig. Wand betalen kunnen we niet. Dus moet het goed en goedkoop.

 3. ajaxhoger

  Overmars heeft hem wel verteld , alles te scouten onder de 1000 euro , erboven is veelste duur

 4. Iceman

  Ik ben het eens met de reactie hier boven. Bij Ajax gaan ze talenten leren voetballen je moet ze laten spelen op de plekken waar ze goed voor zijn, dan zie je hun kwaliteiten.

 5. BobbyHaarms

  Contract voor 6 jaar, toe maar. Misschien beter iets korter en laten zien wat je voor Ajax kan betekenen? Voor je het weet spugen ze je alweer uit bij Ajax en dan moet je zo’n man weer uitkopen.

 6. paulvos

  Nou, ben benieuwd waar hij mee op komt draven, of dat er eindelijk een goede speler (spits) word aangetrokken.

 7. San Marco

  En nu nog die goeie scout halen van sc Heerenveen die elke keer de talenten ontdekt!!

 8. Joeguh9

  Henk Veldmate heeft zijn sporen wel verdiend hoor! Suarez, Tadic, Nevland, Matavz(in die tijd prima)! Allemaal prima spelers geweest voor Groningen!

  1. FrankiC

   Veldmate mag dan meteen TIBBLING tippen c.q. meenemen. Ziet er niet uit als een voetballer, maar van hem ben ik erg gecharmeerd!

 9. bloedgroep AFCA

  Dan hoop ik dat hij in die 6 jaar niet alleen hoeft te windowshoppen….zou lullig zijn alles wat hij scout te duur…dan worden het 6 dure jaartjes….hij zal wel niet voor niets werken

Comments are closed.