De Boer: ‘Goede spitsen komen helaas niet naar Ajax’

0322ajax-ado_deboer

Frank de Boer weet dat Ajax momenteel behoefte heeft aan een veel scorende spits en daarbij is de naam van Bertrand Traore gevallen, de spits die vorig jaar een prima indruk maakte bij Vitesse. Hiermee lijkt de trainer aan te geven dat men bij Ajax met het huren van Yaya Sanogo een verkeerde inschatting heeft gemaakt.

‘Momenteel zijn wij druk op zoek maar het moet natuurlijk wel een hele goeie zijn en dat valt niet mee. Natuurlijk weet ik wat ik graag wil bij Ajax in de spits maar dat is niet haalbaar plus het feit dat bepaalde spelers niet kiezen voor het spelen in de Eredivisie. Maar wij blijven zoeken naar de speler die een aanspeelpunt wil zijn en van daaruit ook nog eens kan scoren. Als je die combinatie hebt, dan heb je meestal een topspits, en die spitsen komen meestal niet naar Nederland toe’.

Bron: Foxsports

Related posts

136 Comments

  1. hubert

   snappen jullie het nog steeds niet??? ook al word er meer betaald ze komen niet naar ajax omdat ze niet in de eredivisie willen spelen dus meer betalen heeftxgeen enkele zin

   1. FdB=Ajax

    Dat is wel iets te makkelijk gedacht… PSV haalt ook gewoon een Pereiro naar de Eredivisie voor, wat is het? 6 miljoen? Die scouts van Ajax mogen ook weleens zo’n jongen vinden…

     1. Toppertje

      Ben het wel met FdB=Ajax eens. Tuurlijk zal het niet lukken om een spits te halen die op zijn “hoogtepunt” zit. Zal dan gaan om een talent, een spits in zijn nadagen of een huren (al dan niet met een optie tot koop) die ergens op de bank zit. Voor elk geldt dat in ieder geval de basis van een goed salaris aanwezig moet zijn. Zeker als je top binnen deze categorieën wilt hebben. Vind het wel erg makkelijk dat ze steeds aangeven dat niemand wilt komen. Dat zegt m.i. veel meer over het scoutingsapparaat. Als je ziet hoe weinig Ajax b.v. uit Zuid-Amerika weet te halen dan lijkt het erop dat ze daar niet eens scouten. Suarez speelde al bij Groningen dus die telt in dat opzicht niet eens mee.

    1. Zlatan

     Ja waarom lukt het Pisvee wel ? Iets beter zoeken ???? Kom op , ergens zal toch wel een spits zijn , die bij Ajax wil spelen ?

     1. ajaxhoger

      Juist , dat kut pisvee heeft er weer een gekocht uit Peru , waarom zei wel en ajax niet , ze kunnen er bij ons helemaal niks van , voor het dubbeltje op de eerste rang zitten dat willen ze .

     2. ashwin676

      ja ik heb er al een paar gevonden maar ik ben geen scout. is dit nog afc ajax, of ajax nv(?)

    2. DennisTheMenace

     Precies! Vroegah kwam er ook geen wereldspits naar Ajax (zelfs niet in de gouden jaren). Wordt tijd dat het mes in ons scoutingsapparaat wordt gezet.

   2. quadsboy

    Dat is bullshit geld blijf geld en nl is een land waar ze vrij en veel kunnen doen

   3. BobbyHaarms

    Hubert ze komen niet omdat de eredivisie voor hun gelijk staat aan hoe wij vroeger tegen bv de Belgische of Griekse competitie aankeken, totaal niet interessant voor elke zichzelf waarderende spits. Het enige wat je kan hopen is dat een Huntelaar binnen 2 jaar nog even terugkomt of een Suarez OF dat je een jonge jongen de kans geeft. En dan moet je nog maar hopen dat het bingo is onder zo’n enorme druk met onze aanhang. Vraag Zlatan. En zie waar hij uiteindelijk terecht is gekomen. Nee, helaas zal een spits hooguit nog kiezen voor Ajax vanwege de naam of om zichzelf weer in de kijker te spelen..

    1. -buitenkantje rechts-

     Puur een kwestie van geld Bobby.. Topspelers willen wel in de VS of in een zandbakstaat hun zakken vullen.. Ook niet echt aansprekende competities.. Iedere speler is te halen als je maar genoeg biedt..

     1. Zlatan

      Het gaat om poen , zeg nou niet dat de ( zandbak ) leuk voetbalt . Maar daar gaan ze wel heen , OMDAT ZE DAN METEEN BINNEN ZIJN

     2. AjaxBarcelona

      Dus wij moeten buiten alle proporties gaan betalen? Dacht het toch echt niet. Liever niet meegaan in de gekte en minder internationale resultaten dan wel meegaan en over 5 jaar failliet en helemaal naar de klote.

  2. RAFAEL_0548_AJAX_FAN_WZAWZDB

   de trainers in nederland zijn gewoon te slecht de spelers moeten te veel kunnen als ze allemaal simpele taken krijgen gaat de eredivisie beter spel gaat het in europa goed en willen er ook weer meer mensen komen.

 1. Adje

  Blijkbaar functioneert het scouting-apparaat binnen de club niet maximaal, anders hadden we allang een topper (naast Milik) binnen gehaald

  1. creutz1977

   als je überhaupt denkt dat ajax top van Europa gaat halen dan leef je in een droomwereld… Dat is totaal niet meer mogelijk…

   1. Litmanen

    Inderdaad. Verder moet je mazzel hebben. Poulsen was bingo, Zimling een flop, maar kostten beiden niet de hoofdprijs
    Wie had verwacht dat Kuyt het zo goed zou doen? Je moet als Nederlandse club gewoon een hoop mazzel hebben.
    Als Sanogo er nu 12 in zou hebben liggen, dan had je niemand gehoord.

    1. Zlatan

     Mee eens , je moet mazzel hebben , maar eerst investeren en dan oogsten ! Als we goeie spelers hebben , kan Ajax ook weer Europa in . ALS WE GOEIE SPELERS HEBBEN .

   2. Geroldkohlen

    het hoeft ook geen messi te zijn maar kom op een type de jong of soriano moet te vinden zijn ! en kijk eens naar de oekrainse competitie of de Oostenrijkse competitie daar lopen betere spitsen rond dan in de onze, zelfs in belgie lopen betere spelers, en waarom ze betalen beter, en zoals iemand anders al zei hier in dit artikel ajax word gezien als springplank naar de top dat is wereldwijd bekent, dus dat is de reden niet maar er moet gewoon beter betaald worden, en er wat meer voor over hebben om een goede speler te halen!

    1. creutz1977

     dat het beter kan, ben ik mee eens, maar aansluiten bij top van Europa dat is onzin… Dat is top spelers ( rest van Europa) tegen talenten Ajax.. nou dat ga je niet halen

    1. creutz1977

     Ja maar toen kon je top spelers nog behouden of halen dat is tegenwoordig onmogelijk… tegen de euro’s van buitenland en betere competities kan je niet tegenop

     1. Heldenzoon

      1995, er liepen toen 10 man op het veld waar Europa nog nooit van had gehoord….. Daarna begon de leegloop

 2. Geroldkohlen

  net alsof in de Russische of oekrainse competities ideaal zijn om te voetballen, ook daar lopen betere spitsen rond, maar die voetballen daar omdat ze er meer verdienen en niet omdat het zo geweldig is daar om te leven! of kijk naar de oostenrijkse competitie zoals salzburg, waarom lukt het hun wel?

  1. Kuijff

   De bedragen die in Rusland worden betaald zijn niet te vergelijken met de mogelijkheden in Nederland. Overwegen om 10 miljoen of per aan salaris te betalen is overwegen om de club kapot te maken. Niet alleen omdat je dan een extreem risico loopt als je onverhoopt toch niet in de Champion’s League terecht komt, maar ook omdat de financiële balans in je selectie volkomen scheef komt te liggen.

   De zelf opgeleide spelers moet je dan uitleggen waarom zij blij moeten zijn met veel minder, omdat ze niet gehaald zijn… Leuk voor onze aanvoerder bijvoorbeeld.

   1. Geroldkohlen

    ja zo werkt dat nu eenmaal ronaldo en messi krijgen ook meer betaald dan de rest ,dus dat is een slap excuus, maar wat in de oekrainse en belgische en de oostenrijkse competitie rond loopt, daar krijgen spelers echt geen 10 miljoen per jaar ,en het gaat erom dat ajax misschien 1 a anderhalf miljoen aan salaris meer zou kunnen betalen voor een goede spits of andere zeer goede spelers, soriano koste 8 miljoen en had 2 miljoen salaris bij salzburg maar zelfs dat vinden ze bij ons te duur, vind het gewoon een slap excuus om te zeggen dat spelers niet willen komen! als het salaris gewoon goed en en redelijk is dan komen ze echt wel!

    1. Kuijff

     Met de twee beste voetballers ter wereld van de afgelopen jaren heb je niet een al te best voorbeeld… Spelers met zoveel meerkwaliteit dan teamgenoten of zelfs wereldwijd andere voetballers kunnen inderdaad stukken meer verdienen zonder gedoe in het team.

     In België zullen spelers niet heel veel meer verdienen dan in Nederland, maar welke topspits speelt daar die Ajax direct beter zal maken, maar niet in aanmerking komt voor het “grote” buitenland? De tijd dat Nederland ten opzichte van België een mooie stap omhoog was, is al tijden voorbij. Hetzelfde geldt voor Oostenrijk.

     Over de hoogte van de salarissen in de voormalige Sovjet unie worden we het niet eens, ik blijf erbij dat die belachelijk veel hoger liggen dan in Nederland.

     1. Geroldkohlen

      onzin wil je zeggen dat bijvoorbeeld promes 20 miljoen verdiend? of soriano? of edmilson in belgie? nee als je kwaliteiten mist in een elftal om prestaties te behalen, moet je kwaliteit aanschaffen en dat kost geld! en ja dan zullen talenten een pas op de plaats moeten maken en op andere momenten en rustiger klaar gestoomd worden, want bij een club als ajax moet gepresteerd worden en dat kan je niet alleen met talenten waarmee we niet eens een team als molde op zij kunnen zetten!

     2. Kuijff

      Nee, Quincy verdiende 3 miljoen per jaar in 2015. Is hij de speler die bij Ajax het grote verschil direct zal maken? Ik denk het niet en toch verdient hij 3 x ons salarisplafond…

      Soriano verdient nu bijna 2 miljoen en staat in de interesse van een aantal clubs uit de premier league. Waarom zou hij in hemelsnaam in de Eredivisie gaan spelen als hij qua leeftijd (en prestaties) voor zijn hoogtij periode staat?

      Alleen voor geld? Dan moet je wel zo belachelijk veel geld betalen dat je stuurt op financiële problemen.

     3. Geroldkohlen

      soriano had al ten eerste 2 jaar geleden al willen komen en ja soms moet je kwaliteit halen en als dat het prijskaartje heeft is waarom niet! en het gaat om 2 versterkingen die we nodig hebben dat is een buitenspeler en een spits! nou voor goede mag het best wat kosten, waarom zou hij niet voor de eredivisie kiezen er zijn er ook genoeg die voor slechtere competities kiezen om geld te verdienen, dus het is onzin om te zeggen dat zo’n jongen niet wilt of kan komen, en promes zou niet misstaan bij ons als buitenspeler .

     4. Kuijff

      We worden het niet eens. Ik kan bakken met topspelers opnoemen die hun nadagen flink centen hebben getrokken of nog trekken in landen die alleen financieel aantrekkelijk zijn. Ik kan maar weinig spelers in die categorie noemen die naar Nederland kwamen (de broertjes Laudrup en Poulsen bijvoorbeeld).

      Als jij denkt dat Ajax daar met gezond verstand in mee kan gaan, zie jij het anders dan ik. De structurele inkomsten van Ajax zijn niet te vergelijken met clubs waar de lokale olieboer ongelimiteerd kan bijdragen. Het loslaten van de balans tussen structurele inkomsten en structurele uitgaven is bouwen aan je eigen afgrond.

 3. woody79

  indien we goede spitsen hebben worden ze weggekocht. das het pröbleem. nu nog een goede spitsentrainer ala johan

 4. Mido

  Maar het lukt de kakkerlakken wel iedere keer een redelijke spits te halen die wat betekent! als wij zo’n spits zouden hebben naast onze huidige team! dan pas zouden we echt wat kunnen betekenen

   1. Mido

    bedoelde eigenlijk de voorgaande seizoenen! zoals guidetti en Pelle! btw sorry voor late reactie

 5. Hika77

  Als ze niet willen komen moet je ze scouten! Genoeg voorbeelden te noemen. Ajax staat bekend als goede springplank. Plukt zowel de club als speler de vruchten van

 6. War

  Eerst investeren en dan oogsten, maar blijkbaar hebben ze daar nog nooit van gehoord, als je goed betaald komen ze wel.
  Elke transferperiode roepen ze van alles, maar uiteindelijk komt er helemaal niets.

 7. nicks

  Best schokkend om te horen! hoe kun je dit nou zeggen als hoofdcoach van ajax, misschien heeft hij gelijk maar is dit geen waarde vernietiging? dus met andere woorden kunnen milik en zivcovic er geen drol van. zullen mooie clubs voor komen dan. hahaha

  1. -buitenkantje rechts-

   Ja.. Je zal maar spits van Ajax zijn en dit lezen van je hoofdcoach.. Milik.. Zivkovic.. Hendriks..maar ook El Ghazi, Fischer en Schöne kunnen er volgens FdB niet veel van.

   1. Geroldkohlen

    voor onze competitie goed genoeg alleen europees laten ze het niet zien ,en misschien komt dat nog maar op dit moment komen ze te kort en zijn te wisselvallig, daarom moeten er spelers bij komen die bepaalde kwaliteiten wel hebben en de klappen van de zweep kennen, zodat er geen druk op die jongens zoals el ghazi en fischer komen staan ,en kunnen ze ook lekker vrijuit voetballen en dat zal ook die jongens ten goede komen!

 8. Hazez

  Ga je eigen spits dan is goed gebruiken !!!!!! Ongelofelijk ……vast houden aan een systeem dat niet werkt Frank Frank toch

 9. AjaxBarcelona

  Volgens mij lezen mensen het stukje niet zo goed. Het gaat erom dat een bestaande goed aanspeelbare en scorende spits niet naar Nederland komt. M.a.w. het gaat hier niet om een talent of zoiets, daar is Ajax zelf wel mee bezig, maar om een gevestigde spits.

  Ook al betaald Ajax 3x het salarisplafond dan kan je vaak nog niet op tegen salarissen die ook in het Oostblok worden betaald. Je moet dus mazzel hebben met een spits die nu net wel rendeert in jou systeem en niet in het systeem van de club waar hij uit de boot is gevallen.

  Milik is gewoon een veel te beperkte spits. Hier wordt maar gesproken over balken die er van de zijkant moeten konen maar we leven niet meer in de tijd van Sjakie, Pietje en broem broem Overmars. Bij welke aansprekende club zie je ze nog de hele wedstrijd langs de zijkant rennen? De spits moet gewoon multifunctioneel zijn.

  Zelf denk ik dat we uiteindelijk afhankelijk zullen zijn van de eigen opleiding. Binnen een jaar staat er vast weer een veel scorende Ajax spits op het veld.

  1. Velibor

   Nou kijk maar eens goed dan in Engeland,Duitsland en Spanje ,daar lopen ze zich helemaal uit de naad en daar zijn types als de onze en überhaupt in Nederland een stelletje lampenzen bij want die staan altijd op de goeie plek tenminste dat denken ze zelf in dat mooie achterhaalde positiespellensysteem van ons en worden dan in Europa totaal overlopen en na de wedstrijd lullen of ze de hele wedstrijd vooral onder controle hadden maar winnen hó maar.

   1. Velibor

    Ik vind trouwens dat je als Nederland zijnde niet mee doet met euro 2016 en als Ajax zijnde niet kunt winnen van een molde de nr 7 of zo in Noorwegen totaal nergens op hoeft te rekenen en wel kunt roepen van wij hebben de beste opleidingen maar dat is ook alweer totaal achterhaald in Europa.

     1. Velibor

      Haha ja zal best maar ben een stuk knapper,zegt ie dat dan? Nou ik vind wel dat we een beetje een verouderd systeem spelen langzamerhand in Nederland en dat resulteert in die prachtige resultaten vd afgelopen jaren in Europa of het is dat we hier toch willen spelen als eerder maar daar gewoon de kwaliteit niet meer voor hebben lopen en dan misschien gewoon wat simpeler moeten gaan spelen want de verrassing is er taktisch gewoon vanaf of niet meer aanwezig. Luizige conclusie helaas maar het is nou eenmaal niet anders,nogmaals ik ben voorstander van aanvallend en attractief voetbal maar wel met spelers die dat kunnen spelen.

 10. De seijs

  Als AJAX voor echte goede spelers gaat. En die daar ook voor gaan betalen moet dat kunnen. Met 2 echte duren aankopen ( Centralen verdediger en spits) die gasten 2 miljoen netto per jaar betalen dan zijn er echt wel van dat soort spelers die naar AJAX willen komen. En op deze manier moet AJAX gaan werken dan kan het nog eens wat gaan worden. Ook in Europa. dus elk jaar zorgen dat je 2 duurdere spelers in je selectie hebt. En de rest hard werken en zorgen voor een goede transfer. En niet gaan zeiken anders oprotten!

 11. Misterajax

  Een paar opties: Van Wolfswinkel, Siem de Jong, Traoré, Huntelaar (maar die wil waarschijnlijk nog niet), Haller.

  1. ajaxhoger

   Dat maak ik er ook uit op Paullus , hetzelfde als de boer zei aan het begin , we moeten ik elke linie versterking hebben , je hebt gezien wat er gekomen is , en nu komt er ook niks , riskeer gvd wat , en leg er vast die je scout , als ze wat scouten want dat is ook niet zeker , we worden allemaal voor de gek gehouden .Dit jaar weer geen kampioen ben ik bang , het is ook niet gek ook .

 12. Pantelic

  Probeert AJAX zich nu in te dekken voorals het niet gaat lukken? Gewoon een flinke zak Euro’s in Londen neer leggen.

  1. -buitenkantje rechts-

   Dit bericht is hetzelfde als vertellen aan de buitenwacht dat er geen spits wordt gehaald..

 13. quadsboy

  En dat maken jullie zelf ervan spelers willen niet in de eredivisie spelen andere gaan helemaal na Rusland

 14. stylo1984

  Als je niet een goeie spits “kan” vinden… Moet je gewoon zorgen dat je een monster in de verdediging hebt staan

 15. Heldenzoon

  Ik verwacht elk moment een belletje van Frank, kilootje of 15 eraf en ik ben weer beschikbaar…

 16. AjaxBarcelona

  Zo’n topic geeft toch telkens weer dezelfde leuke reacties. De voetballers zouden best in Nederland willen spelen, PSV doet het veel beter, scouts zijn waardeloos, Frank loopt te lullen. Als ik de commentaren lees staan we geloof ik in de degradatiezone.

  Als Ajax weer kampioen wordt heb je automatisch weer wat meer kans op een betere gevestigde speler omdat je dan op zeker CL speelt. Wat heeft Ajax een top-speler nu te bieden de 2e seizoenshelft? Alleen de comp.
  Dat PSV er eentje uit Peru haalt prima, weer eentje voor het vreemdelingen legioen erbij. Ook zij moeten afwachten of het een succes wordt. PSV heeft niet zo lang geleden behoorlijke miskopen voor de verdediging gehad. Dat scouting succes vergeet men voor het gemak maar even.

  Enne ……steeds duidelijker:Ajaxhoger is de nieuwe nick van Toontjelager. Exact dezelfde uitspraken en exact dezelfde vergelijkingen met PSV 🙂 maar dat laatste volledig terzijde.

 17. pietprecies

  Jahoor frank, ga maar alvast met je pootjes in de lucht op je rug liggen…. We hadden ooit: Huntelaar, Zlatan, suarez… Zelfs pantelic was een prima aanspeelpunt.. Eigenlijk geeft FdB aan dat ze eigenlijk gewoon incompetent zijn. Natuurlijk is het niet makkelijk om een goeie te vinden maar om dan maar SaNoGoal te halen….

 18. JCruijff

  Wanneer begrijpen we het nou eens? Die discussie over een ‘poppetje’ in de spits is onzinnig. Nog eenmaal dan. Zolang de spits niet wordt aangespeeld, mislukt iedere spits bij Ajax. De ellende ontstond op het moment dat Cristian Eriksen vertrok. Hij was degene die Siem de Jong voorzag van bruikbare ballen. Een type Eriksen mist Ajax al jaren. Zodra die wordt opgesteld, Abdelhak Nouri is zo iemand, kan ook Milik en Sam Hendriks weer bruikbaar zijn in het systeem. Daarom pleit ik voor Nouri. Onbegrijpelijk dat de technische staf hem nog niet heeft laten debuteren. Dat had mijns inziens al maanden geleden moeten gebeuren. Let maar op zodra hij speelt zien we weer heerlijke steekpasses a la Eriksen, want Nouri heeft echt voetbal gogme. Ajax heeft genoeg spitsen in de jeugd. Durf ze gewoon voor langere tijd op te stellen in het eerste. Ik ben alleen bang dat Frank de Boer dermate star is en zijn visie wil blijven aanhouden dat de discussie over een buitenlandse spits die in in mijn ogen onzinnig is, gewoon nog doorgaat.

  1. -buitenkantje rechts-

   Ben het helemaal eens JC.. Alleen denk dat we een type Eriksen wel hebben in Schöne.. Die zou mi die rol prima kunnen vervullen.. Alleen wordt is hij nu reservespeler en wordt opgesteld als vleugelspeler. Vind ik onbegrijpelijk!

  2. Pantelic

   Op dit moment zouden die passes van Klaasen moeten komen. Maar hij speelt of te hoog (naast de spits) of te laag als verdedigende middenvelder. De ouderwetse nr. 10 moet echt terug. Dan krijg je weer aanvoer naar de centrum spits en de buitenspelers.

   1. -buitenkantje rechts-

    Eens Pantelic.. Liefst zie ik een 5mans middenveld.. Met een punt naar voren (nr10) en een punt naar achteren.. 3-5-2 waarbij je Milik en bv Fischer/El Ghazi als spitsen gebruikt.
    Punt naar boren ideaal voor Schöne.. Punt naar achteren voor Gudelj.. Verder Bazoer.. Klaassen.. Cerny op het middenveld.

 19. RAFAEL_0548_AJAX_FAN_WZAWZDB

  ajax moet gewoon niet zo moeilijk doen en 442 ofzo gaan spelen dat 433 is niks el ghazi en arek zijn beter in het 2 spitsen systeem kijk arek in polen bij lewandowski

 20. De seijs

  Als je kampioen wil woorden heb je goeie spelers nodig! Die moet je dus halen en niet voor een half seizoen! Je moet investeren geld uitgeven. Dan word je elk jaar kampioen in Nederland dan speel je ook cl. Blijven de goede spelers wel komen. En dan verdien je bakken vol geld. En je heb maar 2 echte toppers nodig de rest hebben wij zelf!!!!

 21. Indojood

  “Maar wij blijven zoeken naar de speler die een aanspeelpunt wil zijn en van daaruit ook nog eens kan scoren. Als je die combinatie hebt, dan heb je meestal een topspits, en die spitsen komen meestal niet naar Nederland toe.”

  Waarom blijven we dat type zoeken als ie toch niet komt? Spitsenbeleid is exemplarisch voor de chaos bij Ajax. Men doet maar wat. Mochten we kampioen worden, dan is dat op zich geen verrassing want de individuele kwaliteit is er toch wel.

  1. -buitenkantje rechts-

   De talentvolle spits die we hebben (Hendriks) nemen we niet mee op trainingskamp en gaan we straks verhuren of verkopen. Onbegrijpelijk. We verkopen onze 2e rechtsback en onze 1e rechtsback heeft al aangegeven binnen nu en een jaar of 2-3 weg te zijn.. Wat als Tete nu geblesseerd raakt? Waar is het beleid?!
   Beleid zijn beslissingen die je neemt om doelstellingen te bereiken..
   Wie kan me uitleggen welke beslissingen er worden genomen om doelstellingen van Ajax te behalen? Lijkt steeds meer op onvermogen en gebrek aan visie!

 22. Slingertje.

  Dat krijg je als je als club te gierig bent om geld uit te geven en het belastingklimaat werkt ook niet echt mee natuurlijk.

 23. -buitenkantje rechts-

  Toen ik dit bericht las voelde ik een behoorlijke wrevel opkomen!
  Er worden continu berichten via de media naar buiten gebracht die later weer terug worden gedraaid of terug worden genomen. Begon al voor de start van het seizoen toen volgens FdB het team al moest staan.. Nu in de winterstop staat het nog steeds niet..
  Er worden namen genoemd die vervolgens niet (willen) komen.. Er moet ervaring komen..die vervolgens op de tribune zitten.. Er worden doelstellingen geformuleerd die vervolgens in de verste verten niet worden gehaald (halve finale Europa League, KNVB beker). Alleen het kampioenschap is nog over.
  Er moet een spits gehaald worden en wat er komt is een geblesseerd afdankertje van Arsenal. Ik krijg het gevoel dat voor en tijdens het seizoen vol bravoure dingen worden geroepen die vervolgens allemaal weer worden teruggenomen. Dit komt niet alleen onbetrouwbaar over, maar geeft ook een brevet van onvermogen af..

  1. ajaxhoger

   Helemaal waar , en het kampioenschap gaat ook niet komen met zo,n matig team , de eerste game,s gaan ze de nodige punten weer verliezen , dat zit er zo maar in .

   1. AjaxBarcelona

    Je zei net dat de individuele kwaliteit er wel is om kampioen te worden. En het nu eens zijn met Toontjelager brrrrrrrr…..Indojood …. Geen goede start van het nieuwe jaar :-))

    1. Indojood

     Puur op individuele kwaliteit kan Ajax kampioen worden maar dat heeft niets met goed beleid te maken. Dat is wat ik wat wilde zeggen. Dat ik de huidige kwaliteit niet van het gewenste niveau vind, lijkt me evident.

 24. KBouter

  Ik vraag me af wat Kuyt zo goed doet dan..streep al die gekregen strafschoppen weg, en hij doet het gewoon matig hoor.

  Wat wel opvalt bij Kuyt..is dat hij een mega zeikert en een mega grote maatennaaier is geworden, steeds maar weer zeiken om kaarten.

  Nee..op zo`n speler zit IK bij mijn cluppie echt niet te wachten…KOTSSS

 25. AjaxBarcelona

  Niet met je eens BR. Doelstellingen moet je hebben en ook naar buiten brengen. Dat ze vervolgens niet gehaald worden is jammer maar de realiteit. Niets zeggen is ook geen optie en verkondigen dat je wel snel uitgeschakeld zal worden ook niet. Blijft dus weinig anders over.

  Dat je je uitspreekt voor een goede spits is ook logisch. Dat die verdomd lastig te halen zijn is een realiteit. Dan maar niks zeggen? Nee, want dan is er weer geen visie of zoiets. Frank geeft aan wat er aan schort, wat er nodig is en wat het probleem daarbij is. Niets meer en niets minder.

  Ik ben het ook verre van eens met zijn opstelling en strijdwijze maar een ding is wel een feit, Frank zegt wat hij denkt en draait er niet omheen. Die gelijke verhaaltjes na de wedstrijden …… zolang de vraagstellers prutsers blijven, blijft hij eenvoudige antwoorden geven. Zodra hij de diepte in gaat bij zo’n verslaggever raakt die man compleet in paniek want dan klopt het vragenlijstje niet meer 🙂

  Daarbij het belangrijkste. De trainer van Ajax bepaald niet meer wie er komt. Dat is afgeschaft. Hooguit is hij een stem binnen een groter groep. Het kan enmag niet meer gebeuren dat een trainer alleen bepaald wie er komt, vervolgens vertrekt en de club met de lasten laat zitten. Dus Frank kan een hele goede spits willen en hem heel veel willen betalen ……. als de rest er niet mee instemt gaat het gewoon niet door.

  1. -buitenkantje rechts-

   Je doelstellingen moeten realistisch en haalbaar zijn.. Als je telkens je doelstellingen niet haalt geeft dat te denken.. Of je doelstellingen zijn niet je realistisch..of het beleid om die doelstellingen te bereiken is verkeerd..Ik krijg af en toe het gevoel dat door onenigheid van bestuur we niet allemaal aan hetzelfde touwtje trekken..
   Daardoor worden er doelstellingen geformuleerd die later weer terug gedraaid moeten worden. Dit wekt bij mij onbegrip en wrevel op.
   Dat het steeds moeilijker wordt om bv een goede spits naar Ajax te halen begrijp ik ook wel.. Wordt een beetje de kip en het ei verhaal. Kampioenschap en overwinteren in CL zorgen voor inkomsten en meer bereidheid om voor Ajax te komen spelen.. Je ziet nu al dat internationaal het aanzien van Ajax vermindert doordat we veel minder voor lucratieve reisjes en toernooien worden uitgenodigd. Maar voor het behalen van het kampioenschap moet je investeren.. En dan bedoel ik niet alleen investeren in dure spelers, maar ook in de scouting en opleiding.. Dat zijn de afdelingen die geld opleveren, zodat je goede spelers krijgt en weer kampioen wordt en weer CL kunt spelen enz enz..

   1. AjaxBarcelona

    Tsja, hadden ze in ieder geval Jonk niet weg moeten sturen 🙂 Ze graven nu hun eigen graf. Neemt niet weg dat Frank wel die doelstellingen MOET uiten in de hoop dat ze intern wakker worden. Zou mij niet verbazen als er over een aantal jaar, als Frank al even weg is, een leuke documentaire gemaakt kan worden over hoe Frank het werkelijk zag.

   2. Indojood

    Au, au, au, je blijft maar de vinger op de zere plek leggen…. Het vertrek van Cruijff blijft nog zeer lang nadreunen….

 26. koekkies

  ibrahimovic wil zijn contract niet verlengen misschien is dat wat voor in zijn nadagen

  1. -buitenkantje rechts-

   Zlatan gaat naar de zandbak, zakken vullen.. Alleen dan niet met zand..

 27. willemb

  Welke echte spits wil in de Mickey Mouse competitie spelen ?
  Het nivo is elk seizoen
  minder.

  1. Geroldkohlen

   ik meteen! vooral met ons mooi shirt met 3 sterren op de borst! waar kan ik tekenen

 28. Mauheb

  Wat een gelul!!! Die akelige lampen kunnen het toch wel!!!! Haal aub die Brands naar Ajax, komt er ook meteen meer rust! Slap ge ouwe hoer zeg!!! Pfffff die lampen halen al jaren “de juiste” spelers binnen (niet allemaal) maar zeker meer als bij onze club.

 29. Mauheb

  Dat worden ze de komende jaren wel @ajaxbarca (helaas) die gekke winnen ook nog van Madrid?

  1. AjaxBarcelona

   Denk het niet. PSV is geen team maar een vreemdelingenlegioen. Ze gaan er keihard af tegen Atletico.

 30. Mauheb

  Ik hoop het, weliswaar een vreemdelingen legioen maar wel “overwinteren” mmmmm dat willen wij ook, maar pfffff lukt niet echt he? Doet gewoon pijn om onze club zo te zien “aanrommelen” laten we hopen op eindelijk weer betere tijden?

 31. Sonsee

  Vind dit wel een beetje makkelijk gezegd. Kijk naar clubs in Nederland die het wel lukt zoals bijvoorbeeld Utrecht, Heerenveen of PSV. Loopt er dan echt geen goede scout rond ? If moeten ze naar het advies van Wenger luisteren en rotzooi ervoor krijgen.

 32. dioajax

  veel goeie spitsen komen graag naar ajax als ajax geld uitgeeft…maar helaas ajax is bang om veel geld uit te geven…iedere voetballer heeft een prijs…dus als je een goede spits wil komen moet je wel het hoofdprijs betalen en niet de geld in de bank laten…maar ik denk dat de voer weer niet voor een speler gaat…ik verwacht geen versterkingen…het zelfde senario elke transferperiode….

  1. AjaxBarcelona

   Dus dan maar 3-5 miljoen salaris geven per jaar? Plus 20 miljoen of meer transfergeld? Ben je in ieder geval snel door je reserves heen.

 33. AjaxBarcelona

  @Sonsee, heb je ook de namen die wel voor veel geld in de Ned. Comp. bij Ajax willen spelen. Graag reeële namen, die dus ook echt willen en contractueel niet net vast liggen bij een andere club.

 34. De seijs

  Die geenen die een glazen bol heeft kan daar antwoord op geven. Maar dat sprookje bestaat niet.

 35. afcadeluxe

  las net dat ze veldmate willen halen als hoofdscout zou een goede zet zijn heeft al vaak bewezen oog voor talent te hebben

 36. Sonsee

  We zitten hier allemaal te discussiëren maar lees dat Ajax Henk Veldmate dat is de scout van Groningen een 6 jarig contract heeft gegeven maar dat het alleen nog niet bevestigt is. Veldmate is o.a. degene die Suarez tipte en naar Nederland liet halen.

Comments are closed.