Hendriks ziet perspectief terug lopen maar blijft hopen op nieuwe kans

10255vitesse-ajax_hendriks

Sam Hendriks scoorde dit seizoen tot dusverre tien keer in vijftien Jupiler League-wedstrijden, maar verder dan zijn debuutwedstrijd tegen Vitesse kwam de twintigjarige aanvaller nog niet in het eerste elftal. De spits geeft in een interview met Ajax Life aan te hopen op een nieuwe kans.

De Amsterdammers verblijven van 4 tot 10 januari in Belek. Trainer Frank de Boer gaf de voorkeur aan A-junior Kasper Dolberg en Hendriks blijft dus thuis. “Misschien zegt dat wel iets over mijn perspectief, ja,” aldus Hendriks, die zegt ‘stappen’ te willen maken in zijn carrière. “Ik ga richting mijn laatste contractjaar en dan wordt het toch kijken wat er gaat gebeuren. Het ligt aan mijn eigen prestaties, hoe ik het doe”, erkent Hendriks.

Bron: AjaxLife

Related posts

21 Comments

 1. Kevke87

  10 uit 15 in de jupiler league? das echt niet verkeerd. maar gewoon blijven en blijven vechten. Dan kom je er vroeg of laat wel. niet meteen weg willen.

  1. Remco425

   Dat is zeker niet verkeerd maar zegt niet alles. Zivko had daar volgens mij nog een veel beter gemiddelde en kijk wat hij een divisie hoger presteerd.

 2. bezemsteel

  Als die traore van chelsea ook nog gehaald gaat worden dan zie ik het idd somber voor hem in.

  1. Remco425

   Mee eens. Zeker als er een spits bij gehaald wordt heb je niets meer aan Sanogo. Dan moet je aan de toekomst denken en die is over een half jaar weer vertrokken. Gehuurde spelers moeten er meteen staan anders lopen ze alleen maar in de weg. Sanogo is er zo 1. Zoals alle gehuurde spelers van de afgelopen jaren is hij bijna alleen maar geblesseerd.

 3. HURBIE

  Denk wel dat je een mannetje met ,pit bent en het onderste uit de kan wil halen
  Zie een goeie toekomst voor je
  Maar alles is afhankelijk van jezelf

 4. -buitenkantje rechts-

  Ook weer een beslissing van Frank waar ik helemaal niks van begrijp! Ik heb hem een aantal keren zien spelen.. Heeft een goed overzicht.. Technisch redelijk tot goed.. Positioneel goed! En is een scorende spits! Heb je echt veel meer aan dan Sanogo.. Geloof me maar!
  Maar ook Azouzzi krijgt geen enkele kans.. Snap ik ook helemaal niks van.. Levensgevaarlijke spits..

  1. Kuijff

   Frank en de staf zullen hem wat vaker zien dan een aantal keren. Als er iets niet van De Boer gezegd kan worden, is het dat hij de jeugd geen kans geeft.

   Een paar goede wedstrijden lijken mij geen basis voor doorstroom naar het eerste. Je kunt niet met 40 man naar Turkije en dan begrijp ik wel dat er wordt gekozen voor de grootste talenten van dit moment.

    1. Kuijff

     Sanogo zit, of we hem nu goed vinden of niet, bij de selectie van het eerste. Zo lang hij daar zit, kun je het niet maken om hem buiten de activiteiten van het eerste te laten.

     Los daarvan kun je niet elke belofte meenemen met trainingskampen van het eerste. Er moet een verwachting zijn dat ze volledig mee kunnen in het niveau. De belangrijkste insteek is dat het eerste de winterstop beter uitkomt dan ze erin gingen. Daarvoor moet de focus liggen bij de spelers die het na de winterstop moeten doen, niet bij spelers die het wel eens aardig hebben gedaan in het tweede.

     1. -buitenkantje rechts-

      Sanogo is niet fit, kan niet meedoen met Ajax1.. En hoe verklaar je A- junior Dolberg dan?

 5. pietprecies

  Ene kant snap ik niet dat frank hem niet mee neemt maar je kan er maar een x aantal meenemen en misschien is die Dolberg wel heel goed bezig, Hendriks komt er ook wel maar dat hij niet op trainingskamp mee gaat moet ie zich niet druk om maken, voorlopig krijgt hij wel speelminuten af en toe in het eerste en dat moet hem motiveren om er hard aan te trekken!

 6. AjaxBarcelona

  Hendriks kan in een wedstrijd ook erg onzichtbaar zijn. Te onzichtbaar naar mijn mening. Overigens heeft hij van de 15 wedstrijden er in 7 niet gescoord en dat is weer niet goed voor een goede spits.

 7. JCruijff

  De lat ligt hoog maar Sam daar zie ik een toekomstige Siem de Jong in. Houden en doorgaan met trainen om goed te worden. Hard werken en een prof bestaan leiden dat is de formule. Jij komt er wel Sam

Comments are closed.