Broertjes De Boer oneens over meerwaarde Sanogo

0807sanogo

Yaya Sanogo wordt dit seizoen door Ajax gehuurd van Arsenal. Hij zou bij Ajax de concurrentie aan moeten gaan met Arek Milik maar de spits was tijdens de eerste seizoenshelft vooral geblesseerd. Frank en Ronald de Boer verschillen flink van mening of Sanogo wel dè spits van Ajax kan worden. Frank, houdt hoop op beterschap, terwijl Ronald de 22-jarige Franse spits al heeft afgeschreven als miskoop.

Sanogo speelde tot dusverre de eerste seizoenhelft precies 47 minuten in Ajax 1 waarbij hij zijn grootste waarde had hij tijdens het uitduel met FC Twente toen hij in de slotfase naar de grond ging en een penalty verdiende waardoor Ajax terug kwam tot 2-2.

Ronald de Boer lijkt er weinig op tegen te hebben als Sanogo zich in januari weer bij Arsenal moet melden. “Sanogo kun je nu wel zien als miskoop,” aldus Ronald tijdens een kerstspecial van het FOXSports programma ‘De tafel van Kees’. “Als ik hem zie in wedstrijden, word je daar niet vrolijk van. Hij loopt ook in de weg qua niveau. Hij is zijn motoriek kwijtgeraakt, misschien omdat hij iets te groot is gegroeid.”

“Sanogo is een ander type dan normaal, een aanspeelpunt. Als je opportunistisch speelt, kunnen we zo’n speler goed gebruiken,” aldus een veel positievere Frank de Boer in een interview met Fox Sports. Toch kan ook hij niet ontkennen dat de lange spits niet brengt wat Ajax gehoopt had. “Sanogo valt alleen tegen, zeker met zijn presentie in het eerste. Hij heeft weinig tot niet gespeeld en begint nu, na veel tegenslagen, weer fit te worden. Op de trainingen zie je toch dingen dat je denkt: hé, die kunnen we gebruiken.”

Het is nog maar de vraag of Sanogo in de tweede seizoenshelft vaker aan spelen toe zal komen. De Fransman lijkt hooguit een helftje per keer te kunnen spelen. Ajax steekt niet onder stoelen of banken dat het driftig op zoek is naar een ervaren spits en onder andere Chelsea-spits Bertrand Traoré wordt daardoor al aan Ajax gelinkt (zie eerdere bericht). Traoré speelde vorig seizoen op huurbasis bij Vitesse en is eigendom van Chelsea. Ook zoekt Ajax driftig binnen de eigen gelederen. A-junior Kasper Dolberg gaat mee op trainingskamp naar Turkije. Volgens Ronald de Boer is het nog te vroeg om in hem ‘de nieuwe Patrick Kluivert’ te zien maar Richard Witschge schijnt flink onder de indruk te zijn van de jonge Deen.

Bron: FOXSports

Related posts

39 Comments

   1. Indojood

    Je hebt gelijk maar tegenwoordig hebben we een soort populariteitslijst. Je hebt er altijd een paar bij die daar een harde plasser van krijgen.

  1. Ram88

   Hoe kan je nou iemand beoordelen als ie nog nooit 7 wedstrijden 90 minuten mag maken waarom altijd zo negatief met onze supporters houden we geen spelers meer over

   1. De Ajacied

    Vreemde zaak met Sanogo
    Deze jongen is gewoon geen meerwaarde voor ons Ajax!!! Dus ik zeg terugsturen en ga voor Traore ⚽️⚽️

  1. Velibor

   Is geen oplossing want hij speelt helemaal niet dus snap redenatie van Frank niet in deze,van Ronald wel ondanks dat ik dat meestal een grote ouwehoer vind,zo’n figuur heb je helemaal niks aan dus moven met die gast,das topsport !.

 1. pietprecies

  Ach Frank heeft hem ook maar door overmars in z’n maag gesplitst gekregen, Maarre, miskoop? Hij is gehuurd…

  1. -buitenkantje rechts-

   Viel mij ook direct op.. Gewoon weer terug sturen die jongen.. We zijn bij Ajax geen revalidatiekamp. Spelers die bij Ajax1 spelen moeten er gewoon staan en een toegevoegde waarde hebben.. Bij Sanogo is dat niet het geval.

 2. Kingerwin

  Ronald kan gewoon zijn eerlijke mening geven. Frank is het vast met hem eens, maar kan dat natuurlijk nooit toegeven zolang die jongen er nog is.

  1. -buitenkantje rechts-

   Precies.. Hij moet dagelijks met Sanogo werken.. Kan hem natuurlijk in de media dan niet volledig afbranden. Maar ik neem aan dat Frank ook wel ziet dat hij er niks mee kan.

 3. Geroldkohlen

  ben het helemaal eens met ronald ,alleen sanogoal is gelukkig geen miskoop maar mishuur! 😉

  1. -buitenkantje rechts-

   Snap trouwens niet dat hij bij Ajax is gekomen.. Jij? Alleen maar geblesseerd geweest.. Wordt in Engeland “de man van glas” genoemd. Waarom haal je zo iemand naar Ajax? Snap ik niks van..

   1. Geroldkohlen

    idd BR ik snap het ook niet, we hebben niks aan hem gehad ,en daarbij als ik hem zie voetballen dan denk ik hoe is deze jongen bij arsenal terecht gekomen ?en hebben onze scouts hem wel eens bekeken ik vraag het me af!

 4. Indojood

  Ronald is onafhankelijk, Frank vertegenwoordigt Ajax. Als Frank openlijk Sanogo gaat afvallen dan is dat ook zijn eigen functioneren bekritiseren. Want, zo weten we, alles wordt democratisch besloten en ook assistent-trainers mogen meebeslissen. Maar het zullen vooral Bergkamp en Overmars zijn geweest die in de mooie praatjes van hun voormalige baas bij Arsenal zijn getrapt.

 5. Macky

  Als je geen geld wilt uitgeven aan een spits die gelijk in het eerste kan spelen kun je beter die Dolberg als hij zo goed is uitproberen

 6. woody79

  je kunt hem gebruiken als je opportunistisch speelt. Ja dan kan hij de corners nemen. Want als wij zo spelen wordt ie niet gemist

 7. neslopu

  Haal Hendriks maar om mee te gaan op trsiningskamp en geef sanogo een enkeltje naar engeland…

 8. wikr

  Ik vind het niet echt een aankoop in de breedte maar meer eentje voor in de diepte(punt). Eerlijk gezegd kan ik die jongen amper beoordelen want ik heb hem nauwelijks zien spelen, maar het feit dat ie nooit wordt opgesteld zegt natuurlijk wel iets.

 9. Remco425

  Ronald zegt: “Als ik hem zie in wedstrijden, wordt ik daar niet vrolijk van”. Hoeveel wedstrijden heeft hij van hem gezien dan om hem te kunnen beoordelen?? Hij heeft pas 47 minuten gespeeld! En in die maar 47 minuten in z’n eentje toch een punt gered…

 10. Kuijff

  Wat is dat toch met onze huurspelers? Die zetten drie stappen en zijn weer twee maanden geblesseerd…

 11. Rickie

  op rotte met die vent sanogo is goed voor het kaliber groningen maar is ajax onwaardig. Net zoals paar jaar terug die Suk die was ook ajax onwaardig.

Comments are closed.