De Boer: ‘Wim ging zijn eigen weg en dat kan niet’

Wim_Jonk1

Frank de Boer is teleurgesteld in de werkwijze van Wim Jonk wat uiteindelijk resulteerde in een vertrek van de Volendammer bij Ajax. De Boer laat tegenover Fox Sports weten dat een vertrek onvermijdelijk was maar dat de rust bij Ajax hierdoor zeker niet is teruggekeerd.

‘Wim ging op een gegeven moment zijn eigen weg en daar hadden wij als technische staf op een gegeven moment geen grip meer op. Ik ben teleurgesteld dat hij niet bij vergaderingen aanwezig was want uiteindelijk hebben we allemaal dezelfde bedoelingen. Het mag duidelijk zijn dat zijn inbreng en visie van grote waarde was maar wij moeten er wel vanaf weten want anders is samenwerken onmogelijk. Met het vertrek denk ik dat de rust niet terug gaat keren bij Ajax want ze vinden altijd wel wat. Wij moeten als staf, directie en bestuur zorgen dat wij wel rustig blijven en de dingen doen waarvoor we zijn aangesteld. In mijn geval is dat het eerste elftal en daar heb ik momenteel  mijn handen vol aan’.

Bron: Fox Sports

Related posts

70 Comments

    1. Remco425

      Nee, Frank blijft overleggen met anderen. Iets dat Jonk niet meer deed. Sorry, ik vind het jammer dat Jonk weg is, maar hij heeft zn eigen graf gegraven door te denken dat hij overal boven stond.

  1. Remco072

    Lekker natrappen naar Wim die een echt Ajax-hart heeft. Hoe goedkoop ben jij wel niet Frank?

    1. Pocootje

      Voor iemand met n echt Ajax hart heeft hij redelijk lang bij PSV gevoetbald. Maar ben t r wel mee eens dat Wimmie mooie dingen bij Ajax heeft gedaan (UEFA cup enzo)

    2. gerrykoos

      wat een onzin, omdat er mensen zijn volgens wie het heel slecht gaat met de club (wat mijns inziens behalve europa niet zo is) en die dan Frank gelijk bombarderen tot pispaal. Frank is iemand met een Ajaxhart, Wim Jonk iemand die een eigen weg er op na hield en dat kan niet binnen een club. Dus zeg liever niets Remco als je alleen dit soort onzin kan vertellen.

      1. Remco425

        Klopt en zoals eerder gezegd, Jonk ging net zo lief bij psv voetballen. Hoe groot is zn Ajax hart dan? En ga in een gewoon bedrijf je eigen weg en je ligt er nog veel sneller uit dan Jonk bij Ajax.

  2. Opnaar40k

    Is er wel echt goed naar Wim jonk geluisterd? Of was iedereen alleen maar bezig met zijn eigen ding?

    1. Litmanen

      Hoe kun je naar iemand luisteren als hij er niet is? Er was steeds een lege stoel bij de vergaderingen.

  3. creutz1977

    Als er iemand niet aan natrappen doet dan is het Fdb… Hij zegt gewoon netjes en eerlijk hoe hij het ziet en verder klaar en hij zegt niet iets wat we nog niet wisten

  4. Indojood

    De boel wordt hier omgedraaid. Jonk hield zich vast aan de afspraken, de rest van het TH en de directie gingen hun eigen weg. De RvC en de bestuursraad stonden erbij, keken ernaar maar deden niets.

    1. gerrykoos

      hopelijk heb je van andere zaken meer verstand want wat je nu uitkraamt lijkt nergens op! Hele club en bestuur, Rvc iedereen is gek, behalve onze kroonprins Wim, komop zeg, van welke planeet kom jij?

      1. Indojood

        Ik zeg niet dat ze gek zijn, dat zijn jouw woorden. Afspraak was het plan Cruijff. Het TH, directie, RvC en bestuursraad hebben deze aan hun laars gelapt, Jonk probeerde het te redden. Helaas niet gelukt. Gevolg is dat er een breuk is met Cruijff. Dit is de zienswijze van Cruijff en aangezien het om zijn plan gaat, met zijn naam eraan verbonden, dan kan ik dit alleen voor waarheid aannemen.

    2. Litmanen

      Indioot blijft zijn gelijk maar halen. Jonk hield zich niet aan de afspraak om vergaderingen bij te wonen.

      1. Indojood

        Niet mijn gelijk, ik ben het eens met Cruijff op de hele gang van zaken. Zo simpel is het, toch te moeilijk voor jou blijkbaar.

        1. RobbyZ

          D’r zitten hier wat figuren indo die zo dom zijn dat ze nou nog steeds niet begrijpen hoe het zit en waarom jonk niet meer kwam. Ze snappen het hele plan niet en hun gaan wel 2 jaar lang op een vergadering zitten waar niemand naar je luistert en hun eigen plan trekken. Zinloos om hier nog op zulke analfabeten te reageren,ze willen het niet begrijpen en zullen het nooit begrijpen ook niet als je het hele verhaaltje aan ze voorleest!

          1. FdB=Ajax

            Natuurlijk is het mooi dat Jonk het plan van Cruijff wilde uitvoeren, maar je maakt nog altijd beslissingen met de hele staf. Daarom zijn die vergaderingen er ook, zodat Jonk kon aangeven dat bepaalde dingen niet volgens plan Cruijff waren. Heel klote als daar “niet naar geluisterd wordt”, maar het enige wat je dan kunt doen is gewoon naar de volgende vergadering gaan en hetzelfde verkondigen. Wegblijven is geen optie.

    3. Geroldkohlen

      juist jonk hield zich aan het plan cruiff in tegenstelling tot andere, nu word er weer met modder gegooid! het feit dat ze ladru aangenomen hebben is al een teken dat andere juist hun eigen weg gaan! bewijst maar weer eens hoeveel hypocrieten binnen ons aller ajax zitten! maar zijn weer artikelen waar die pannenkoek weer kan proberen zieltjes te winnen wat hem toch niet lukt!

      1. Remco425

        Iedereen is hypocriet. Ik ook, jij ook. En zeg niet dat dat niet zo is want dan ben je nog een grotere hypocriet.

        1. Geroldkohlen

          praat voor je zelf niet voor mij, ik ben in deze zaak geen hypocriet ik ga niet lopen roepen dat ik achter het plan cruijff sta en daarna er toch anders over denken ik ben standvastig wat dat betreft, dus denk dat je lekker bij jezelf moet wezen!

          1. Remco425

            In deze zaak jij misschien niet, maar uiteindelijk is iedereen hypocriet. Dus iemand anders voor hypocriet uitmaken is net zo hypocriet.

          2. Remco425

            Ja dat kan ik wel omdat hypocrisie geen uitzonderimgen kent. Hoe graag je ook zou willen. Dus, of je hebt geen zelfkennis, of je bent nog hypocrieter dan die je hypocriet noemt.

          3. Geroldkohlen

            jij hebt geen idee hoe hypocriet ik ben maar in dit soort zaken ben ik dat totaal niet, maar hier moeten we mee stoppen remco want dit is zinloos en heeft titaak geen meerwaarde aan deze discussie fijne avond

  5. Joep

    Frank zegt in mijn ogen niets raars over Wim Jonk. Het lastige is dat wij niet alles weten. Iedereen wil toch dat ons Ajax weer aantrekkelijk gaat voetballen, en daar heb je ook talenten nodig. Begrijp alleen nog steeds niet waarom er bij onze club vaak gezeik is.

      1. Remco425

        Onzin, hij geeft gewoon antwoord op een vraag. Heeft Jonk ook gedaan en dat is dan niet natrappen? Beetje meten met 2 maten.

        1. War

          Jonk heeft voor en na zijn ontslag niet met modder gegooid en niet met het vingertje gewezen, Frank behoord gewoon zijn mond hierover te houden naar buiten, dit zeg eigenlijk meer FdB dan over Jonk.
          Voorop gesteld dat wij allen niet exact weten hoe het precies werkelijk zit, hoef ook niet, maar had Frank toch wat wijzer ingeschat.
          Dus niks meten met twee maten, maar meer respectloos.

          1. Remco425

            Hij heeft genoeg dingen geroepen in de media rondom zijn ontslag en de periode daarvoor. Ook over anderen. Doe nou niet of Jonk het heilige boontje is. Door zijn uitspraken is de onrust begonnen.

          2. AjaxBarcelona

            Doorhet niet volgen van de lijn Cruijff is de onrust begonnen. Waarom denk je dat Johan zich heeft terug getrokken.

          3. Remco425

            Tuurlijk, maar doordat Jonk er mee naar buiten trad lagen de problemen op straat en kwam de onrust in de media wat het vele malen verergerde. Toen vonden velen hier nog dat Jonk weer voor onrust zorgde en dat het misschien beter was als hij weg ging.

  6. Vakje129

    Beste mensen ,natuurlijk is het zonde dat zo een iemand weggaat maar als wij het complete verhaal hier achter niet kennen en als roeptoeters alleen maar naar het ene luisteren(media) zou ik graag willen dat jullie ook de andere kant leren kennen ,heb zelf vernomen uit betrouwbare bron dat er meer aan de hand was en dit niet de juiste manier van handelen hopelijk wordt dit ook door het bestuur of leden online weergegeven zodat een ieder hier zijn conclusie uit kan trekken en dat de media graag onrust stookt in het Ajax hart om zo de kampen tegen elkaar op te zetten zodat er weer een hoop onzin geschreven kan worden.Laten we met zijn allen voorzichtiger zijn met wat de media roept/schrijft voor je je mening geeft en niet de juiste waarheid kent/weet.

    Een allen fijne feestdagen en een gezond 2016????????????

  7. Toppertje

    Eindeloze discussie dit. Laat Frank en consorten nu maar zelf eerst eens bewijzen dat ze prestaties kunnen leveren. We mogen dan op kop staan maar het spel en de resultaten in de wedstrijden waar het echt om ging waren tot nu toe bedroevend.

  8. Ajax nr 1

    De Boer wel erg fijn dat je dit zo benoem dat Wim zijn eigen weg gaat en dat kan niet. Zozo en dat zeg het eigenwijste mannetje bij Ajax pfff. Alles wat goed gaat moet stoppen of moet weg. Spreek je ook de rest van de bende hier nog even op aan. Het bestuur en RvC en je lieve vriendjes van het technische hart(gebroken hart). Het is gewoon maffia praktijken nu bij Ajax. Zelfs de mensen die zichzelf mister Ajax en vriendjes zijn voor zichzelf bezig. Ja FdB ik vind jou ook echt een hielenlikker bah.

    1. gerrykoos

      ben jij Ajax-fan of een domme undercover-fan of zo, man ga een andere club lastigvallen met jou domme mening, Eindhoven of 010 misschien?

      1. paullus

        Hee creutz jij had eigenlijk een zetpil moeten wezen dan had je nog dieper bij de boer in zijn reet kunnen zitten

  9. AFCA my World

    Als alles weer goed gaat is dit alles weer snel vergeten,toch hoop ik dat er volgend seizoen een nieuwe trainer voor de groep staat die weer aantrekkelijk voetbal laat zien,en hoewel er kampioenschappen zijn behaald wil de echte voetballiefhebber ook gewoon mooi voetbal zien ! Ik (en ook redelijk wat mensen met mij) hoop op Bosz of VanHaezebrouck maar dat zal helaas wel niet gebeuren ! Het liefst had ik Jonk gehad,maar die gaat nu andere clubs beter maken !

  10. gerrykoos

    als jij nu als zogenaamd Ajax-fan even lekker met hem meegaat naar die andere club, dan zijn wij in iedergeval verlost van al die onzin verhalen van je.

  11. Charka53

    Zo als we kunnen lezen is het net als bij de leiding ,er zijn ook bij de supporters twee groepen voor en tegen standers van FdB dus denken jullie er nu maar eens goed over na of je wel een echte Ajacied bent

  12. tijger238

    Frank de Boer an beste tijd zit erop. Hij mag van mij nu al vertrekken. Begint steeds meer onzin uit te kramen

  13. Opnaar40k

    Wim ging natuurlijk eerst wel naar vergaderingen. Eerst pas toen hij merkte dat niemand luisterde en gewoon verder ging met zijn eigen belang, wat afwijkt van de afgesproken visie krijg je pas iets van ” zoek het dan maar uit” en ga je niet meer. Op zich wel fout , je moet blijven komen, maar wel begrijpelijk. En wat we zien is dat het voetbal niet beter is geworden. Ik zie nog geen voetbal bij Ajax 1 dat aansluit met de voetbalvisie zoals dat bij Barcelona of München wordt gespeeld. Iets wat bij de A1 wel meer zichtbaar is!

    1. Litmanen

      ja vervelend he? Maar de Boer kon Jonk maar niet aan het verstand brengen dat hij geen Iniesta, nNeyma, Suarez en Messi heeft, terwijl de A1 van beide clubs gelijkwaardiger zijn…..

  14. Slingertje.

    Jonk was de enige die het plan Cruijff nog volgde. Zielig om Jonk nu een schop in de rug te geven.
    de Boer moet eens in de spiegel kijken want hij laat Ajax 1 dat baggervoetbal spelen wat zo zoetjes aan bij iedereen de strot uitkomt.

  15. De seijs

    Als de storm is overgewaaid zie ik Wim jonk wel weer terug keren bij AJAX. Als hoofdtrainer dan mag hij zich bewijzen dat hij AJAX weer mooi laat voetballen.

  16. Ajax 010

    Mijn voorstel is dat we in 2016 eindelijk weer vooruit gaan kijken met z’n allen. Terecht of niet terecht, Wim Jonk is voorlopig even voltooid verleden tijd. Vanaf nu weer de rijen gesloten houden en voorwaarts richting het kampioenschap !

  17. Remco072

    Toen Frank zijn 1e jaar begon als trainer van Ajax was ie helemaal idolaat van het Cruijff concept. Maar zoals alle hoge klootzakken binnen Ajax wil niemand daar meer van weten en is het zoveel mogelijk graaien nu er meer dan 100 miljoen op de rekening staat.

  18. AjaxBarcelona

    Frank had gewoon niet hoeven en niet moeten antwoorden. Het is gewoon niet netjes. Hierover praat je pas na een maand of zes, als alles een beetje over is. En dan nog wel met het hele verhaal en niet de helft.

  19. -buitenkantje rechts-

    Frank heeft over 1 ding gelijk.. De rust is met het vertrek van Jonk nog lang niet weergekeerd..
    Je merkt dat er nu binnen Ajax een soort van anti-Cruijff saamhorigheidsgevoel is gekomen.. Zo van, jongens wij moeten elkaar steunen in..tja in wat??.. Dat weet eigenlijk niemand.. Want de duidelijke lijn Cruijff wordt nu niet meer gevolgd!

  20. -buitenkantje rechts-

    Mee eens… De media heeft er baat bij dat er controversie is binnen de club.. Hebben ze weer wat om over te schrijven. De krant moet toch weer vol niet waar? En de krant moet worden verkocht..
    Ben blij met je tegengeluid Remco. De reden waarom ik op dit forum zit is dat ik ook graag tegengeluiden hoor en lees. Wil niet zeggen dat ik het eens ben.. 😉

  21. AjaxBarcelona

    Het is toch gek: er wordt gekozen voor de lijn Cruijff. Vervolgens houd de club zich daar niet aan. Jonk geeft dat aan door uiteindelijk niet meer aan te schuiven. Cruijff blijft Jonk steunen. Kortom, Jonk zat op het goede spoor volgens aanpak plan Cruijff wat de afspraak was. Vervolgens wordt Jonk ontslagen en tonen een aantal zich solidair. Cruijff geeft aan dat vanaf dat moment zijn naam niet meer genoemd moet worden vwb plan Cruijff en dan zegt Frank: Wim ging zijn eigen weg. Schiet mij maar lek maar volgens de plannenmaker (ik zeg dus niet schrijver :-)) zelf had nu net Jonk de juiste weg.

  22. Litmanen

    De plannenmaker kwam ook nooit bij de vergaderingen. Het hele plan is stukgelopen op een gebrek aan regie.
    Als Cruijff Jonk serieus had genomen, dan was hij veel eerder in Amsterdam aan de touwtjes gaan trekken.

    Hij heeft alles vanaf zijn berg willen leiden. Met alle gevolgen van dien.

  23. Toppertje

    Voor de regie heb je toch een directie en een RvC? Wat is dat voor een onzin om de schuld alleen bij Cruijff en Jonk neer te leggen omdat ze niet aanwezig wilden zijn bij vergaderingen? Tuurlijk kun je zeggen dat het naïef is om te veronderstellen dat je na het opstellen van een plan wel allemaal vanzelf gaat. Maar je mag ook verwachten dat mensen die daar, met instemming van Cruijff, voor aangesteld zijn en ervaring hebben in veranderingsprocessen (zeker de RvC) weten hoe je dit moet begeleiden. Daar zit het grote probleem. Iedereen stond erbij en keek ernaar en Jonk had daar genoeg van en besloot niet meer te komen. En toen het niet meer te lijmen was gingen ze dat proberen. Er zal ongetwijfeld meer aan de hand zijn geweest dan bij ons bekend is en we gaan er hier op dit forum ook niet uitkomen. Of het plan Cruijff leidraad zal zijn heb ik zelf twijfels over. Je hoeft daarvoor alleen maar naar de aankopen, de gehuurde spelers en de wijze waarop dit tot stand komt te kijken. Maar laten we de prestaties van Ajax als geheel daar maar op beoordelen. Terugkijken heeft geen zin meer en zorgt alleen maar voor eindeloze herhalingen van discussies.

  24. Toppertje

    Gaat om de visie niet het niveau. Niemand verwacht dat Ajax kan concurreren met de top van Europa. Maar was het niet de Boer zelf die uitsprak dat de halve finale EL haalbaar was?

    1. -buitenkantje rechts-

      Ernstig..deze constatering dat niemand verwacht dat Ajax zich kan meten met de Europese top..

      1. Toppertje

        Het is jammer maar we moeten reëel zijn. De topclubs kunnen ieder jaar tientallen miljoenen uitgeven om zich te versterken en zelfs absolute top op de bank te hebben. Dan wordt het voor een NL club wel heel erg moeilijk. Incidenteel als alles mee zit, goeie lichting, gunstige loting en topvorm, zal een stuntje mogelijk zijn en is een halve finale mogelijk. Zolang we maar met opgeheven hoofd en herkenbaar Ajax voetbal het veld kunnen verlaten.

  25. AjaxBarcelona

    Zolang er sheiks en miljardairs en tv zenders rondlopen die met hun geld hele competities verzieken en van nietszeggend clubs tijdelijk een topclub maken, valt er voor Nederland weinig succes te behalen op de korte termijn. Als men weer een ander speeltje vindt dan het voetbal kunnen we weer echt meedoen. Tot die tijd kan je als speler zelfs heel erg rijk worden met een tribune plek.

Comments are closed.