Milik kijkt in spiegel en weet dat het beter moet

0815ajax-willem2_milik

Arek Milik wist in de eerste seizoenshelft acht keer te scoren voor Ajax en daar is de Pool zelf niet tevreden over. Milik schroomt dan ook niet om in de spiegel te kijken en weet dat het in de tweede seizoenshelft beter moet. 

‘Het is lastig om topscorer te worden want wij bezitten over veel spelers die kunnen scoren. Het is geen moeilijke maar een mooie positie als je maar in stelling wordt gebracht. Ik kan niet inschatten hoeveel doelpunten ik nog ga maken maar dat het beter moet is duidelijk. Desondanks voel ik dat ik progressie maak bij Ajax en ik kan  bijna alles nog verbeteren zoals snelheid, rechter- en linkerbeen en koppen. Ik investeer daarom veel tijd in mezelf en natuurlijk wil ik het liefst elke wedstrijd scoren, dat is uiteindelijk wel mijn doel’.

Bron: Ajax.nl

Related posts

55 Comments

  1. De Ajacied

   Ja voor zo’n salaris zouden ze de hele dag in de spiegel moeten kijken,
   Ze hebben dé droom baan van heel veel,
   Laat dan allemaal zien dat je wilt werken voor je salaris hopelijk krijgen we dat in de 2e seizoenshelft te zijn ⚽️

   1. PvL020

    Salaris is zo’n kolder altijd, of je door meer of veel geld beter gaat voetballen? Het gaat om het team, je moet met elkaar voetballen. Niet voor jezelf en wat voor elkaar over hebben dan komt het goed. De spelers op de juiste manier gebruiken en bedienen, doe je dit dat is Milik de beste en topscorer

   2. Remco425

    Ik heb liever niet dat ze de hele dag in de spiegel kijken. Moeten er straks ook nog 11 spiegels mee het veld op…

  1. ajaxhoger

   inderdaad het gaat al stukken beter , hij maakt ook elke week flink wat goals , en speelt de sterren van het dak . ook is hij een sterk aanspeelpunt gebleken , en hij kan een bal vast houden zodat ze aan kunnen sluiten , zeer goed allemaal , je moet ook kunnen voetballen , en dat kan hij niet , wel als hij meer voorzetten zou krijgen die hij niet krijgt van onze zeer goede buitenspelers zou hij iets meer scoren .

   1. Widi

    Tegen de Graafschap op hem gelet. Hij loopt vaak goed vrij, ook in de diepte. Maar de bal komt nooit.

  1. War

   Ja, want hij heeft een uitmuntende balbehandeling, kan de bal ook zo goed vasthouden, nee die komt er wel, denk alleen niet bij Ajax.

 1. Spankonovic

  Het ligt inderdaad aan de invoer zoals hierboven wordt aangegeven.. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt met deze jongen. Goed dat hij in de spiegel kijkt en zich ervan bewust is. Blijf hard werken en de rest komt vanzelf

  1. Remco425

   Mee eens Spankovic. En hoewel hij toch bij 14 doelpunten is betrokken in 16 wedstrijden (8goals en 6 assists) wat niet slecht is, vindt hij het toch niet goed genoeg. Dat belooft wat voor de 2e seizoenshelft. Dit is een topper in spe. Heb ik altijd al gezegt en heb er de volste vertrouwen in dat hem dat ook gaat lukken!

 2. dioajax

  milik krijgt niet veel voorzetten geen bal niets…als milik meer voorzetten krijgt van zijn ploeggenoten zal hij meer doelpunten maken…maar fischer en el ghazi gaan meer voor hun success…younes heeft meer ogen voor de spits…

 3. Opnaar40k

  Bekende probleem met een rechtsbener op links en andersom, er komt voor een spits geen bruikbare voorzet meer van de achterlijn. De enige die bruikbare voorzetten kan geven is Mitchell van dijk. De rest moet daar veel meer op trainen.

 4. ajaxhoger

  Het is twee keer niks met hem , hij word ook niet goed gebruikt , misschien dat het dan beter word , de schuld ligt niet alleen bij hem , de buitenspelers zijn geen cent waard , hij krijgt geen ballen , en het middenveld sluit niet aan , alles gaat met de rem erop

  1. Ajax nr 1

   Het klopt wat jij zegt Ajaxhoger. Wel ben ik van mening dat Milik veel beter kan en moet. Maar het hele team moet beter ook het TH moet beter. Sommige zijn nog zo positief dat ze alleen maar zien dat je nu nog bovenaan staat maar als je geen kampioen wordt onder FdB is dit het slechtste seizoen in jaren. Dus laat aub ook de rest in de spiegel kijken en laten ze er dan ook eens iets mee doen. Want elke week hoor ik het moet “zus en het moet zo” maar er verandert helemaal niets. Het wordt alleen nog maar slechter ben ik bang voor. Ik zie ze inieder geval geen van alle beter worden in de laatste weken.

   1. ajaxhoger

    helemaal gelijk , we hebben ook spelers die te matig zijn , of niet beter worden , dat kan ook niet als je nagaat dat er geen oudere spelers spelen met de nodige ervaring , dan gaan de jongere ook wat beter spelen , en het word wat losser allemaal , volgens mij krijgen ze ook niks als opdrachten mee , laat ze gvd vrijuit spelen en lol hebben in het spelletje zou ik zeggen .

  2. Remco425

   Als je in 16 wedstrijden 8 goals en 6 assists maakt is het zeker geen 2x niks. Tuurlijk kan het altijd beter en dat geeft hij gelukkig ook zelf aan, maar om meteen te zeggen dat het 2x niks is is meteen weer zo ongenuanceerd en overdreven…

 5. -buitenkantje rechts-

  Ik word er een beetje moe van.. (om eens een x met Kieft te spreken)
  FdB die zegt dat het beter moet.. Klaassen die zegt dat het beter moet.. Milik die zegt dat het beter moet..
  Wat ik mis is een plan van aanpak!

  Als eerste moet je dan weten wat je precies wilt bereiken. Welk soort voetbal willen we spelen?? Wat is het Ajaxsysteem? De lijn A1, jong Ajax, Ajax1 moet gelijk zijn.. Als je de lijn Cruijff volgt betekent dat dominant voetbal met een dik bezet middenveld dat druk zet op de helft van de tegenstander.. Wat doet Ajax1 nu? 4 man achterin.. onderbezet middenveld en 3 man voorin. Middenveld kan de gaten niet dichtlopen..Ajax loopt achteruit..linies veel te ver uit elkaar..

  Te tweede moet je spelers selecteren waarmee je het voetbal dat je wilt spelen ook kunt spelen. Kritisch spelers tegen het licht houden.. Spelers die niet voldoen aan het profiel verkopen of contract beëindigen. Ook de scouting speelt daarin een belangrijke rol. Er moet vanaf de jeugd 1 lijn komen tot aan Ajax1 Iedereen moet weten aan welke spelers Ajax behoefte heeft.. Wat een Ajax-speler is en wat niet.

  Eigenlijk komt het neer op VISIE! Duidelijkheid in alle geledingen over wat je wilt en hoe je dat gaat bereiken..

  1. Indojood

   Au, nu leg je de vinger weer op de zere plek. En dan te bedenken dat ze de visie tot voor kort nog in handen hadden. Zo zonde dat we de verkeerde afslag hebben genomen de afgelopen periode….

  2. ajaxhoger

   helemaal gelijk , alleen kan er alleen de scouting ook niks aan doen , ik heb voorbeelden zat gezien , dat de scouts een slecht rapport uit brachten van spelers , die gewoon werden gekocht , daar kunnen gvd de scouts niks aan doen , ik denk dat ze veel spelers scouten ook in zuid amerika , maar dat er gewoon aan voorbij gegaan word door overmars en consorten , het kost teveel denk ik , wat kost gvd geen cl halen , veel en veel meer .

 6. Toppertje

  Je kunt van een werkpaard geen renpaard maken. Milik is een beperkte voetballer die niet veel beter zal worden. Hoe je hem ook gebruikt.

 7. ajaxhoger

  nu komt de naam Limbombe van nec al voorbij als spits voor ajax , ze willen weer voor een klein beetje op de eerste rij zitten den ik , ik wist het wel dat het weer een matige aankoop gaat worden .
  Wie ze ook kopen of huren het zal matig zijn , het mag niet veel kosten .
  Is dat nu zo,n goede speler Limbombe

 8. ajaxhoger

  nu komt de naam Limbombe van nec al voorbij als spits voor ajax , ze willen weer voor een klein beetje op de eerste rij zitten den ik , ik wist het wel dat het weer een matige aankoop gaat worden .
  Wie ze ook kopen of huren het zal matig zijn , het mag niet veel kosten .
  Is dat nu zo,n goede speler Limbombe , het is toch een middenvelder .

  1. -buitenkantje rechts-

   De lijn Cruijff is..alleen kopen bij exceptionele kwaliteiten en als je zelf (in eigen opleiding )geen speler van gelijk niveau hebt lopen..

   1. ajaxhoger

    Dan moeten ze er nog al wat gaan kopen dan , ze denken allemaal dat het heel goed is , maar het verre van dat , de jeugd is ook veelste matig , wel talenten , dat staat zeker vast
    Maar ze hebben niet zat kwaliteiten voor in de eredivisie , dus er moet ervaring gekocht worden , dat zorgt voor rust bij de jongere in de selectie , en ze worden beter , nu leert niemand hun iets in het veld .

 9. Makaveli07

  Frank de boer moet zijn spelers lekker laten spelen in waar ze goed in zijn. je koopt of selecteert spelers naar wat ze kunnen en bezitten en niet dat ze hele tijd op balbezit moeten spelen of een tikkie terug. ga spelen and have fun. zo komt er beter en mooier spel!!!

 10. Bert62

  Het gaat er tenslotte om hoe de aanvoer naar Milik is. Met dit gekloot wat ze nu spelen zal dat niet snel gebeuren ben ik bang.

  1. Remco425

   Klopt. lijkt soms wel alsof Milik ook verweten wordt dat de aanvoer naar hem niet goed is.

  1. Geroldkohlen

   hahhahaha oohjee dat word oppassen idd , hoorde ook dat bayern en barca sanogoal nauwlettend in de gaten houden! hahaha

 11. Hika77

  Eindelijk iemand met zelfkennis. Kunnen een hoop mensen nog wat van leren binnen ons aller Ajax

 12. PvL020

  Milik, net zoals ik in het andere artikel tegen Joël zei, geef jij ze ook maar op hun klote als ze weer achterin overspelen en balletje terug spelen!!! Opeisen die ballen en vooral via de zijkant. Scheldt de huid maar vol bij Fischer en El Ghazi (op de goede manier)

 13. ajaxhoger

  pffffffffffffffffff ik zie net dat Lens tranfervrij word , of weg mag , of moet in dit geval , dat zal toch zeker niet dat ze hem gaan halen , het zal wel een goedkope optie worden van marko de centen neuker .

 14. Hazez

  Milik is een echte spits 8 doelpunten 7 assists na de winter stop betere aanvoer voor hem en dan komt het zeker goed … Van nistelrooi kon ook niet voetballen maar wel in iedere competitie top Scoorder

 15. Opnaar40k

  Dat klopt, tegen de graafschap lukte het niet echt, maar hij blijft het tenminste proberen. Daarnaast ligt het ook aan de voorhoede, met name el ghazi die niet goed bij de 2e paal opdook. Johan zou zeggen , positie kiezen, ook dat is trainbaar!

Comments are closed.