Joël Veltman wil in 2016 de leiding over de defensie hebben

1129zwolle-ajax_veltman

Op zijn blog op de Ajax.nl schrijft Joël Veltman dat hoewel Ajax aan het eind van 2015 koploper is, het géén jaar van hoogstandjes was. ‘Het jaar stond niet bepaald in het teken van torenhoge pieken. We werden geen landskampioen en werden uitgeschakeld in Europa. Daar heb ik enorm van gebaald. Ik kijk heel erg uit naar 2016. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.’

Hij ziet komend jaar positief tegemoet: ‘In 2016 ga ik zeker voor meer pieken en wil ik me ook meer gaan ontwikkelen. Ik zou graag meer de leiding willen nemen achterin. De verantwoordelijkheid meer op me nemen. Elke startende prof is eerst met zichzelf bezig. Daarna ga je pas goed kijken naar de groep, de dynamiek en goed samenspel. Momenteel ben ik daar erg mee bezig. Ik draai inmiddels al even mee, dus ik kan jongere spelers daarin goed meenemen’.

Tot die tijd geniet Joël van zijn vrije tijd: ‘De feestdagen: ik heb er wel weer zin in! Eerste kerstdag vier ik met mijn familie. Dan gaan we lekker met z’n allen uit eten in Amsterdam. Op tweede kerstdag vliegen Naomi en ik naar Dubai. Davy en zijn vriendin komen ook die kant op, dus dat is wel gezellig. Dubai is voor veel jongens een grote favoriet als het om vakantie gaat. Het is gewoon heerlijk om even aan de winter te ontsnappen.’

Bron: Ajax.nl

Related posts

60 Comments

 1. PvL020

  Ga ervoor Joël, maar dan niet halfbakken …… Geef die Riedelwald en het middenveld dan op zijn klote als ze weer terug spelen. Zoek de diepte!!

  1. AFCA my World

   Hij de leiding? Dat geloof je toch zelf niet,maakt nog steeds teveel fouten en het is nog steeds maar een jongetje daar luisteren ze toch niet naar ! Ze zouden Heitinga daar neer moeten zetten !

 2. Mooi

  Hij is wel met zijn vak bezig en doet uitspraken dat hij verantwoordelijkheid op zich wil nemen hij wordt volwassen .wie volgt .

 3. De seijs

  Als hij maar na de winter zijn schaatsen uit doet. Want anders ligt hij weer met zijn neus in het gras als het er om gaat!!!! Zoal bijna elke gevaarlijke aanval van de tegen partij.

 4. Fvanr

  Zijn uitspraken betreffende geen kampioenschap vorig jaar en het uitgeschakeld zijn in de europaleaque is wel mede door zijn belabberde optreden. Totaal geen diepte, alleen tikkie breed of tikkie terug. Totaal geen diepte. Schijt in z’n broek om eens naar de punt voor te spelen. En dan wil hij de leiding nemen. Is nog steeds en blijft de zwakste schakel van defensie.

 5. paullus

  Volgens Valentijn Driessen, chefsport bij de Telegraaf, is het voor Ajax goed om komend seizoen een andere hoofdtrainer aan te stellen. Ook zou het voor Frank de Boer zelf beter zijn om een andere club te gaan trainer.

  “Ik dat het voor Ajax en ook voor Frank de Boer goed is om een nieuw gezicht bij die club te hebben. Hij heeft in de aanloop naar dit seizoen al gezegd dat de spelers moe van hem worden. Daarom kwam Orlando Trustfull erbij, maar die zijn de spelers ook snel zat, want hij is heel nadrukkelijk aanwezig. Het kan helemaal geen kwaad om af en toe verversingen te hebben aan de top”, zo laat Driessen bij Natafelen met Kees weten.

  Sjoerd Mossou, journalist bij het Algemeen Dagblad, vindt dat Ajax onder De Boer nog prima voetbalt. “Iedereen zegt dat het voetballen niet om aan te zien is, maar ze hebben een aantal echt goede wedstrijden gespeeld. In ieder geval meer dan vorig jaar. Het enige wat ze te verwijten valt is dat ze het in Europa zeer matig hebben gedaan.”

    1. Indojood

     Haatcampagne tegen Cruijff gaat vrolijk verder, zie ik. In andere artikelen schijnheilig roepen dat het je jeugdidool is die een rood-wit hart heeft en altijd welkom is maar ondertussen….

  1. Indojood

   Vind de 5,5 van FdB meer recht doen. Mossou kan dit wel vinden maar bij ons ligt de lat nou eenmaal hoger.

 6. -buitenkantje rechts-

  Prima om ambities te hebben.. Is de laatste tijd goed bezig! Volgens mij heeft hij de leiding al over de defensie. Ga er voor Joël!

  1. Remco425

   Zeker prima ambitie, maar ben bang dat als hij zich meer met anderen gaat bemoeien dat dat ten koste gaat van zn eigen spel. Is hij eigenlijk nog steeds te jong voor en gaat nu de laatste maanden pas weer erg lekker. Ik zou eerst dit niveau wat langer proberen vast te houden of zelfs nog doorgroeien. Om deze reden was ik er aan het begin van het seizoen ook al niet mee eens dat Klaassen aanvoerder zou worden en zie het resultaat. Laat jonge spelers eerst gewoon lekker jong zijn en zich met hun eigen spel bemoeien voordat ze extra verantwoordelijkheden krijgen waar ze nog niet aan toe zijn.

   1. -buitenkantje rechts-

    Klopt wat je zegt.. Alleen kreeg Klaassen de aanvoerdersrol opgedragen.. Deze ambitie van Veltman niet. Als ik kijk naar de defensie van Ajax vind ik wel dat hij de meeste aanspraak maakt.

    1. Remco425

     Dat absoluut! Ook gezien zijn ervaring bij Oranje. En daarom zei ik ook prima ambitie, maar eigenlijk moet hij dit ook niet zeggen. Wordt hij straks alleen maar weer op afgerekend. En daar zie je dus meteen ook weer zijn onervarenheid aan af. Als het zo groeit dan is het zo en is het goed, maar niet geforceerd willen worden. En wat betreft Klaassen, totaal geen kritiek op hem, het werd hem idd opgedragen en logisch dat hij er dan zelf geen nee tegen zegt.

 7. Makaveli07

  blablabla, alleen maar praatjes. ajax moet gewoon in iedere linie een versterking halen waar ook deze banaan die nog steeds niet constant is zich aan kan optrekken!!! wordt een beetje moe van dan wil en moet ik het gaan laten zien. het spel is al tijden om niet naar te kijken dus omgooien die handel.

 8. Jeroen68

  Als het dan maar niet de leiding van de defensie van Ajax is !!!! Tete en Dijks mogen wel blijven, maar Ajax ga alsjeblieft eens op zoek naar een paar killers.

 9. AjaxBarcelona

  Ach ja, zo ben je de Veldheer tegen Barcelona en zo ben je nog maar goed genoeg voor het G-team. Heerlijk al die dombo commentaren. Joël, ik weet zeker dat jij straks niet alleen de defensie van Ajax zal leiden maar ook die van het Nederlands elftal. Juist jij hebt dat vallen en opstaan nodig om je te ontwikkelen tot een groot speler. Alles succes straks en maak de supporters trots. Een mooi begin van 2016 jongen.

 10. Litmanen

  Ik snap deze reactie niet. Veltman is eigenlijk de enige stabiele factor achterin, ondanks een paar ongelukkige momenten dit seizoen. En als er lange cross ballen gegeven worden dan is Veltman praktisch altijd de verzender.
  Hoop dat hij nog jaren bij Ajax leiding kan geven achterin. Zo langzamerhand heeft hij ervaring genoeg.

 11. De seijs

  Kennen we ab geen trainer maken. Dan zijn alle problemen opgelost. Lijkt Mark rutten wel weet het ook altijd beter. Wie is voor.

 12. bloedgroep AFCA

  Ga ervoor Veltman…zolang niemand anders die ambitie heeft is het toch fijn dat er iemand is die opstaat en het heft in handen neemt. Voeg alleen wel ff wat pepers toe want niveau en tempo ligt erg laag als jij dit kan opschroeven mag je van mij zelfs minister president worden.

 13. AjaxBarcelona

  Dus ik mag er niks van vinden? En Joel vergelijken met een banaan, hem net goed genoeg vinden voor het G-team etc is niet dom? Oke, helder.

  1. boysammy1

   Nee ik bedoel, “De man tegen Barcelona” 2 Wedstrijden, 2x rood. Veltman kan beter, dat weten we allemaal..

 14. De seijs

  Jij mag alles er van vinden ab. Alleen zou het wel eens goed zijn een andere bril op te zetten.

 15. Indojood

  Het probleem ligt op het middenveld. Met een zwaar middenveld (incl. een middenvelder met de punt naar achter zoals Busquets bij Barca) wordt het voor de verdediging ook wat makkelijker. Nu is de afstand te groot waardoor de bal steeds maar breed wordt gespeeld en valt het het stil. Puur defensief doen ze het best goed. En Dubai is heerlijk nu, graadje of 25.

  1. tijger238

   Bel Frank ff. Hij snapt dat volgens mij niet zo dat je met 2 middenvelders vooruit ook meteen goed vast kan zetten. Middenveld de opbouw doet ipv backs. Het veld groter wordt door meer afspeelmogelijkheden links en rechts. Verdediging tegenstander makkelijker uit elkaar getrokken kan worden door buitenspelers. Fijne dagen!

 16. Litmanen

  Als je dit jaar de stukjes van Cruijff hebt gelezen, dan weet je dat hij Frank de Boer herhaaldelijk heeft aangevallen vanwege de keuzes die hij tactisch maakte. Frank is altijd correct gebleven.

  Ik vind het opvallend dat juist uit de hoek van het kamp Cruijff ( de Telegraaf) nu ineens geroepen wordt dat Frank weg moet. Dat vind ik helemaal niet correct. Hij kan blind bijtekenen bij Ajax, dus als hij dat zou doen ondanks financieel veel betere aanbiedingen in het buitenland, dan is dat heel erg te prijzen.

  In deze krankzinnige wereld is het een verademing dat iemand nou eens niet alleen maar voor het geld gaat.

   1. Geroldkohlen

    hou toch eens op man om de vinger te wijzen naar cruijf of de telegraaf!!! wat heeft dit artikel te maken met over dat veltman dit zegt! het heeft mij verrast dat het nog zolang heeft moeten duren voordat jij uberhaupt reageert op dit artikel, en dan noem jij veltman de enige stabiele factor achterin!!!?? sorry de stabiele factoren achterin zijn Dijks en Tete! je moet je naam wijzigen naar veltman lover!

 17. jojo123

  Veltman moet eerst in een spiegel kijken en dan nog een keer goed kijken. Hij moet eerst eens een seizoen stabiel en zo foutloos mogelijk spelen voordat hij zich moet richten op het leiding geven aan de defensie. Een ding tegelijk want als hij belabberd speelt hoe kun je dan nog geaccepteerd leiding geven. Dus ga maar eerst goed spelen en dan pas leiding nemen over de defensie

Comments are closed.