De Boer werkt niet mee aan tussentijds vertrek Van der Hoorn en Viergever

0923ajax-graafschap_heitinga_vdhoorn1

Frank de Boer wenst in de komende winterse transferperiode niet mee te werken aan een vertrek van Mike van der Hoorn en Nick Viergever. Beide verdedigers kunnen niet rekenen op veel speelminuten onder de trainer waarbij Van der Hoorn de afgelopen tijd al liet doorschemeren dat het voor hem wellicht beter zou zijn om te vertrekken. Dat gaat volgend De Boer dus niet gebeuren. ‘We hebben ze gewoon nodig, klaar’. De Boer zal waarschijnlijk komende zondag weer met drie verdedigers gaan spelen want volgens de coach mag het allemaal wel iets opportunistischer. Tevens kreeg De Boer vrijdag ook goed nieuws vanuit de ziekenboeg want Amin Younes is fit genoeg voor het duel met De Graafschap van aanstaande zondag. Daley Sinkgraven is hierdoor de enige speler die niet in actie zal komen wegens een blessure.

Bron: De Telegraaf

 

Related posts

42 Comments

 1. JCruijff

  Het wordt onderhand tijd dat de Boer Abdelhak Nouri laat debuteren. Waar wacht hij op? In potentie beter dan Memphis. Of wil hij deze jongen stiekum meenemen naar Engeland? Want daar lijkt t op. Maar ja deze trainer is opgegroeid met van Gaal die zelf ook achterbaks is en Johan een dolk in de rug stak door achter diens rug om te proberen directeur te worden bij ons Ajax.

  1. Remco425

   Dus alle spelers die onder Van Gaal hebben gespeeld zijn achterbaks omdat hij dat ook zou zijn. Klinkt als zeer logisch en zeer onderbouwd… (is cynisch bedoeld voor als je dat niet begreep)

 2. HURBIE

  Gelijk geeft hij ze hebben toch een contract , maar voor geld kan alles
  Zie vd Hoorn nog steeds meer als aanvaller als verdediger

 3. paulvos

  Gewoon verkopen die twee, we hebben verdedigers genoeg en wat meer 3-4-3 of 3-5-2 gaan spelen.

 4. JCruijff

  Het zou van realiteitszin getuigen als Ajax deze niet bruikbare spelers direct verkoopt om zo geld vrij te maken voor een sterke, meevoetballende en veel scorende spits. Daar heeft deze selectie iets aan in plaats te willen bewijzen dat jij (Frank) het allemaal goed ziet en wil blijven vasthouden aan je visie op het spel, dat dood en dood saai is om naar te kijken. Er wordt geen kans gecreeerd, geen doelpunt gescoord (in Europa). Ajax is het lachertje in binnen- en buitenland. En terecht. Ik schaam mij af en toe om Ajacied te zijn. In de 40 jaar dat ik op de tribune zit bij Ajax heb ik dit seizoen het meest dramatisch slechte Ajax gezien. Voor het eerst ben ik ook niet bij live matches in de Europa League geweest. Terecht achteraf. Ik ga liever zaterdag kijken op de Toekomst, waar ik nog wel kan genieten van een aanvallend, technisch uitstekend en veel scorende A1.

  1. Indojood

   Ben je mal, we hebben laatst een Heerenveen in topvorm dronken gespeeld en we vergelijken ons tegenwoordig met FC Twente om aan te tonen dat heel goed gaat… 😉

  2. AjaxBarcelona

   Welke sterke meevoetballende en scorende spits heb jij op het oog die los van het salaris naar ons kikkerlandje zou willen komen?

   1. Toppertje

    De wereld is groot genoeg om een speler te vinden die en beter is dan Milik en best naar Ajax wil komen. Vraag is alleen of het scoutingsapparaat goed genoeg is om die te vinden. Alleen spelers die wij al kennen zullen wellicht niet haalbaar zijn.

    1. Remco425

     Dezelfde Milik als waar iedereen het een half jaar geleden belachelijk van vonden dat het zo lang duurde voordat Overmars hem een contract gaf? Die Milik? Opportunistisch gelul dus weer.

     1. Toppertje

      Nee hoor. Ik pretendeer zeker niet altijd gelijk te hebben maar in het geval van Milik was ik ook toen al van mening dat ik hem te beperkt vond. Maar mijn reactie ging niet zozeer om Milik maar was meer gericht op het gedeelte dat goede spelers voor Ajax niet haalbaar zouden zijn.

    2. dickst14

     ik wist niet dat ajax een scoutingsapparaat had. o ja natuurlijk Sanogo is natuurlijk gescout en niet blind door Overmars gehuurd.

 5. AFCA my World

  Vertrek van viergever zou ik toejuichen, maar ik ben bang dat als je van de Hoorn laat vertrekken je er nog veel spijt van zou krijgen,met als Dijks het jongste bewijs !

 6. JCruijff

  In deze selectie zit ook geen enkele speler waarvan ik denk. Yesss die wil ik nou live aan het werk zien. Die heeft een actie in huis, buitenom richting achterlijn en die een bruikbare voorzet aflevert. Alle talenten die debuteren worden eenheids worsten in dit team. Niet vooruit denken, maar eerst breed en achteruit. Nooit een linie overslaan op straffe van …..het is doodzonde dat een Klaassen, El Ghazi en Bazoer verboden wordt om lekker vrijuit te voetballen, maar voortdurend in looplijnen moeten denken. Dit is de doodsteek voor Ajax. Frank laat deze pleintjes voetballers weer spelen zoals wij dat op de schoolpleinen en in het bos deden: op intuitie, met gevoel en vooral met plezier. Fouten horen bij het spel dus laat ze die dan ook maken. Daar worden ze beter van en niet van het doorlopend terugspelen en opnieuw starten van de opbouw.

  1. AjaxBarcelona

   Dijks, Riedewald, Tete, Bazoer, van der Beek om er een paar noemen zie ik graag live aan het werk. Ook onder Frank. Het is het elftal wat de acties mogelijk moet maken. Geloof me, Frank wil niet anders. Ik zit regelmatig op het toilet van de kleedkamer en hoor dat allemaal.

  2. Remco425

   Het is niet Frank waar de spelers geen fouten van mag maken, maar de supporters zelf. Vroeger werden jonge talenten ontzien van kritiek, maar tegenwoordig worden ze door ‘supporters’ na 3 foute passes of acties met de grond gelijk gemaakt en bakken ze er niets meer van. Verbeter de wereld begin bij jezelf…

    1. Remco425

     Ik fluit eigen spelers nooit uit en probeer hier altijd nuance aan te brengen in de vaak overdreven en ongenuanceerde reacties. Oftewel, ik was allang bij mezelf begonnen. Nu de rest nog.

   1. -buitenkantje rechts-

    Dat komt omdat er geen balans in het elftal zit.. Het hoort zo te zijn dat je jeugd inbrengt in een team met volwassen ervaren basisspelers.. Nu worden jochies van 18 in Ajax 1 gezet en van hen verwacht dat ze dragende spelers zijn.. Dat kan gewoon niet!! Ik denk zelfs dat het schadelijk voor de ontwikkeling van een jonge speler kan zijn als hij niet aan dat onrealistisch verwachtingspatroon kan voldoen. Hij gaat aan zichzelf twijfelen, gaat dingen doen die hij normaal niet zou doen.
    Je moet niet de fout bij de supporters neerleggen. Die reageren gewoon op wat ze zien. Dat is altijd zo geweest. Nu moet ik wel zeggen dat we bij Ajax een vrij kritisch publiek hebben, maar dat is alleen maar gezond. Houd de geest scherp zullen we maar zeggen.. 🙂

    1. Remco425

     Kritisch ok, maar de ongenuanceerde reactie op jonge spelers, dat was vroeger niet. Komt natuurlijk omdat we nu veel meer jonge spelers rond hebben lopen dan vroeger, maar dat komt door het beleid. En volgens de door velen geliefde Jonk, liep er nog niet genoeg jeugd in dit elftal. Voor de rest helemaal eens met je reactie. Maar dat is precies wat ik altijd verkondig. Maar ik geloof dat dat verwachtingspatroon niet zozeer door Frank bij ze wordt neergelegd, maar meer door de supporters, die meteen beginnen te fluiten bij een foute actie of pass. Als een jonge speler dat 3x hoort, gaat hij bij een 4x nadenken en dat kan dodelijk zijn voor een talent.

  3. pietprecies

   Gast haal eens die poep uit je ogen, el Ghazi is juist een type wat, als je hem maar z’n ding laat doen, eindeloos gaat pingelen zonder resultaat. Is niet gek hoor jonkies hebben steun nodig en vooral sturing

   1. ajaxhoger

    Snappen ze niet Piet ,nu lopen ze door het veld als een kip zonder kop , totaal geen sturing van een oudere speler .

 7. knudde32

  nou zo geweldig is dijks niet zeer matige voorzetten en verdedigend wel iets verbeterd maar nog niet genoeg

 8. Ramon1

  Hoop toch dit seizoen ook nog nouri minuten geven dan hebben we na cerny en van de beek weet een hele goeie erbij en dan hebben we echt topmiddenvelders een paar

 9. Ramon1

  En aanvallers natuurlijk en muric zie ik ook echt toekomst in dus kwa talent moeten we niet klagen ?

 10. -buitenkantje rechts-

  Is er belangstelling voor vd Hoorn en Viergever? Kan me voorstellen dat deze jongens meer willen spelen, maar komen in vergelijking tot de andere verdedigers echt te kort..

 11. Litmanen

  Het is niet handig spelers te snel te laten gaan. Al is het alleen al om de concurrentie niet sterker te maken, want ik zie die twee niet direct een klapper in het buitenland maken.

  Ik hoop alleen niet dat De Boer Dijks net zo snel zal laten vallen als sommige mensen hier. Net als Van Rhijn komen zijn voorzetten niet altijd aan, maar als je meer aanvallend wil gaan voetballen zullen er uiteindelijk toch ook ballen van de flank moeten komen.

  Aangezien onze buitenspelers zonder uitzondering binnendoor komen zou het handig zijn als je opkomende backs hebt. Het oude Ajax spelletje. Wat in de tijd van Suurbier en Krol werkte zou ook nu werken, want het is haast niet te verdedigen.

  Nu krijg je weer opstoppingen in het centrum. Ben benieuwd hoe lang het dan gaat duren voordat je voor de keeper staat.

 12. pietertje66

  las deze week dat ronaldino misschien naar sion gaat zou dat niks voor ons ajax zijn? kan het allicht proberen slechter als sanogo kan niet

 13. ajaxhoger

  in de winterstop alle twee buiten gooien , en twee nieuwe halen , er zijn er zat op deze wereld , als de scouting maar zijn best doet , en het belangrijkste is , dat het mag , want dat moet schijnbaar ook gevraagd worden , vragen of het wel mag , en dat aan mensen die geen verstand hebben van voetbal , wel van bonussen .

 14. vooruitdiebal

  Heb een leuke spits gezien tegen Feyenoord zien spelen gisteren. miste wel kansen maar dolde tegenstanders en was sneller dan onze huidige spits Milik. durfde tenminste iets

 15. pietprecies

  Mikey mag blijven die komt er nog wel maar viergever is wel zo onthutsend slecht zeg, die heeft in de tijd dat ie ĂŒberhaupt speelde geen bal goed geraakt en zelfs bij jong is het he le maal niks.

 16. knudde32

  dijks als een held binnen gehaald???? dacht het niet was het er totaal niet mee eens en dat blijkt maar weer voorzetten om te janken en verdedigend van een vijfje naar een zes gegaan en dat is niet goed genoeg net als milik trouwens

 17. Sonsee

  Vd Hoorn ken ik begrijpen dat je die niet wil laten gaan, maar Viergever kom op he. Viergever is niet een type speler dat bij Ajax past, ik zat in het stadion toen de wedstrijd tegen Fenerbahçe. Wat heb ik me geërgerd aan hem zeg, zou bijna achterin een fatale fout maken. Denk dat een speler uit de jeugd nog een betere optie is dan hem.

 18. -buitenkantje rechts-

  Pfff.. Ik vind Dijks een enorme verbetering tov vorig seizoen Boilesen.. Geweldige verdediger! Komt veel meer naar voren dan bv Tete.. Zijn voorzetten mogen wat subtieler en verfijnder, maar ik ben al blij dat we te minste weer een echte betrouwbare links achter hebben..

Comments are closed.