De Boer niet verbaasd over uitkomst ledenvergadering

0722saintetienne_deboer_vds

Frank de Boer heeft tijdens zijn persconferentie van vrijdag laten weten niet verbaasd te zijn over de uitslag van de ledenvergadering van afgelopen donderdag. De Boer kan leven met het besluit en is blij dat er weer rust is binnen Ajax.

Tijdens de laatste stemming ging er geen enkele vinger omhoog waaruit is gebleken dat de leden massaal instemden met de huidige bestuursraad. De Boer denkt dat het goed voor Ajax is dat er nu rust is binnen de club waar definitief is gebroken met de mensen die Cruijff steunden in zijn plannen. ‘Ik hoop dat Johan zich nog wil bemoeien met Ajax want we moeten de identiteit van Ajax bewaken. Cruijff is altijd welkom, de deur staat altijd open’. De leden van Ajax konden zich donderdagavond tijdens een algemene vergadering uitspreken over de bestuursraad. Ze stemden unaniem voor het aanblijven van voorzitter Hennie Henrichs, Cees Vervoorn, Dick Schoenaker, Tonnie Bruins Slot, Jan Buskermolen, Maarten Oldenhof en Ronald Pieloor. Henrichs en Schoenaker werden bovendien voor een nieuwe termijn herkozen.

Bron: Ajax.nl

Related posts

92 Comments

  1. lezerG

   Zo is het en niet anders. Frank is stabiel, laat zich niet door alle stemmingen en stromingen afleiden en heeft Ajax in 5 jaar 4 keer kampioen gemaakt.

   1. creutz1977

    helemaal mee eens… laat de rest van die azijnzeikerds maar brallen… respect voor Fdb… hoop dat hij nog jaren blijft

    1. De Ajacied

     Daar wordt Frank de Boer ook voor betaald, om professioneel te doen en dat doet hij prima, toch?
     Je kunt het met hem eens zijn of niet…… ⚽️⚽️

     1. Litmanen

      Het is toch te gek voor woorden. Nu blijkt wat ik steeds heb vermoed. Jongkind schreef het plan Cruijff en Jaap de Groot de brieven van Jonk en het rapport Ling.
      Gek he, dat hij geen vragen stelde gisteren. Hij weet zelf niet meer wat hij geschreven heeft.

      Toen uitgebreid uitgelegd was hoe vaak Jonk gevraagd is om aan tafel te gaan zitten was iedereen het zat en werd er een einde gemaakt aan de coupe die de groep Jonk gisteren in gedachten had. Vandaar ook het stiekeme verdwijnen van Ling.

      Ik ben geen fan van het Feijenoord programma VI, maar vanavond sloeg Leo Derksen de spijker op zijn kop.

     2. Indojood

      En wat doet dat er toe wie wat schrijft? Blijkbaar is Jongkind ook een goede notulist. Leuk geprobeerd die afleidingstactieken, het gaat om het totaalplaatje. En dan zien we dat Ajax Johan Cruijff opnieuw op zijn ziel heeft getrapt en heeft weggejaagd terwijl die verraders doodleuk blijven roepen het (door Jongkind op papier gezette) plan Cruijff te blijven volgen. Dat is het enige wat te gek voor woorden is, het is een grote schande.

     3. RobbyZ

      Dat jij nog serieus antwoord geeft aan die anti voetbal en anti Cruijff/Jonk stumpert,hij wil niet dat het eerste mooi gaat voetballen zoals de A1en de rest van de jeugd hij ziet het niet en begrijpt het hele plan niet! Hij is al jaren blind en vind 4 schalen belangrijker dan mooi Ajax voetbal! Negeren zo’n pannenkoek of hem de tering wensen!

     4. RobbyZ

      Heb ik al genoeg gedaan blinde,ik blijf niet aan de gang bij die 2 andere (Litmanen) blinde stumperds! Maar wat ik hier boven zeg zo denken er meer over,Ajax 1 moet net zo mooi voetbal spelen als de jeugd en als je dat niet wil zien dan hou je niet van het Ajax spelletje en heb je een meters dikke plaat voor je kop!

     5. RobbyZ

      De opleiding is er om in het eerste ook zo te voetballen in dat ingehamerde systeem wat ze in de jeugd spelen en dat gebeurt al 4/5 jaar niet en daar gaat het al een paar jaar over maar mensen hier kijken liever naar saai voetbal dan naar tikkie takkie voetbal en het enige wat ik hoor is,we zijn toch 4x kampioen geworden,zinloze discussie dus!

     6. -buitenkantje rechts-

      Klopt helemaal RobbyZ.. De A1 speelt het voetbal dat het meest overeenkomt met het plan Cruijff.. En je ziet dat het oogstrelend voetbal is dat nu al!! waardering krijgt in binnen en buitenland. Ook met prima resultaten! Dat voetbal is opeens volledig verdwenen bij jong Ajax en Ajax1.. Waar ligt dan de fout??
      Wil helemaal niet zeggen dat FdB er niks van kan, maar hij laat het elftal niet spelen in de lijn Cruijff.. Ik vraag me ook af of hij dat wel kan. of hij dat wel in zich heeft. Je merkt aan zijn stijl van coachen en aan zijn commentaren dat het een verdediger is en blijft.. Leunend op de defensie.. Zekerheid eerst.. Liever tikkie terug of breed dan openingen zoeken.. Daarmee is hij kampioen geworden. Dan denk je misschien. Als je wint.. Heb je vrienden.. Niet bij het Ajaxpubliek.. Wij willen aanvallen..domineren..oogstrelende acties zien.. Mooie doelpunten.. Waarom? Omdat wij Ajax zijn.

      Kan me je frustratie trwns goed voorstellen als je sommige reacties leest…

     7. RobbyZ

      Weet je ik zit wat dichter bij het vuur als de meeste hier omdat mijn zoon al wat jaartjes de opleiding bij Ajax volgt en daar praten ze ook zo over het eerste dat het niet om aan te zien is meestal,er is soms een uitschieter bij maar dan word opeens alles weer omgegooid en is het weer kut met peren de volgende pot,als ik de jeugd zie voetballen word ik blij en zie ik het eerste dan moet ik meestal janken,Europees doet de jeugd het ook goed tijdens oefenwedstrijden of op toernooien tegen top clubs uit Europa en 90% word gewonnen en dat is bij het eerste één groot probleem maar dat willen we zien,Ajax 1 als eerste maar weer eens overwinteren in Europa en dan weer een keer een prijs pakken met mooi Ajax voetbal maar er zijn wat blinde (supporters) die willen dat niet zien en zijn blij met saai voetbal en 4 schalen,toen het plan Cruijff begon is er de afgelopen jaren zoveel verbeterd in de begeleiding en opleiding van m’n zoon bij de jeugd en is hij zoveel sterker en wijzer geworden en dat komt hoofdzakelijk door de werkwijze van hoofd jeugdopleiding Wim Jonk en de visie van Cruijff en als ik dan van die stumperds hier zo dom hoor lullen dan kan ik daar aardig kwaad om worden omdat ze niet zien wat wij (de echte) willen zien attractief voetbal!

     8. Litmanen

      Als je zoon het haalt ( en je weet hoe klein die kans is ) dan ga jij er voor zorgen dat hij tot zijn 26ste bij Ajax blijft? En als zijn vriendjes dat nou ook allemaal doen, dan hebben wij over tien of vijftien jaar weer die cup met die grote oren vast.
      Maar als hij de kans krijgt op al die miljoenen in Engeland bij een middelmatig clubje, dan is hij bij wijze van spreken morgen weg.
      Dus, gewoon de waarheid onder ogen zien. Het eerste krijgt op deze manier nooit de kans aan te haken in Europa. De Boer bouwt steeds zekerheid in om het achterin dicht te houden. Ja, dan krijg je soms afgrijselijk voetbal, maar ja, volgend jaar zijn de dragende spelers weer weg.

      De grote visuele cirkel.

      En verder, bij geen enkele club zal de hoofd opleiding meer macht krijgen dan de directie of de hoofdtrainer. Dat is bij Barca of Bayern ook niet het geval. Jonk heeft de verkeerde kaart getrokken.

     9. RobbyZ

      Het gaat niet om macht,het gaat om visie! Mijn zoon is niet blind en ziet voorbeeld spelers uit de jeugd vertrekken (ze kijken jeugdwedstrijden van oudere spelers) die het eerste hebben gehaald en daar hoort niemand ooit meer wat van en als hij ooit doorbreekt dan wil hij zo lang mogelijk hoog spelen en niet op een bank zitten bij Juventus bv en zijn zaakwaarnemer zal nooit een dikke Italiaan worden. Als het eerste nou eens wat laat zien (mooi voetbal zoals ze worden opgeleid) en Europees wat bereiken dan blijven spelers langer en komen die miljoenen later wel en dan kan Marc netto ook meer geld vragen en zoals het in de jeugd nu nog gaat dan hebben ze altijd een goede opvolger en koop je alleen voor een positie waarvan een A1 speler of jong Ajax speler die nog niet klaar is voor het eerste maar niet van die domme breedte aankopen waar je niks mee kan of die nog minder kunnen als de jeugdige opvolger zo blijf je kwaliteit houden en in Europa meedoen.

     10. Litmanen

      Tuurlijk, jouw zoon blijft als er in het eerste leuk wordt gebald. Ga toch heen man. Als jouw zoon straks in het buitenland op de bank bij Swansea 10 keer het salárisplafond van Ajax kan verdienen is hij weg. En ik geef hem nog gelijk ook!
      Wie denk je nou dat je in de maling kunt nemen. En als jouw zoon nu nog geen 13 of 14 is dan mag je zelf even uitrekenen hoe groot de kans is dat hij het eerste haalt. ( 3% ?)

     11. Remco425

      Eindelijk een reactie die wat toevoegt hier. Vind ik fijn om te lezen. Ben het ook wel gedeeltelijk met je eens.Want ik ben echt wel pro-Cruijff. Alleen ben ik geen blinde volger, maar heb ik zelf ook een mening. En het heeft niets met het niet willen zien van oogstrelend voetbal te maken. Dat willen we allemaal. Alleen om dat te bereiken verschillen sommigen hier van mening. Jonk zat ook alweer een aantal jaar bij de jeugd en er spelen daar nu een aantal van in het eerste. Een aantal worden er ook alweer afgeschreven, omdat ze 3 wedstrijden wat minder spelen. En daar zit mij. inziens het probleem. Hoe kan het dat ze in de A1 allemaal fantastisch voetbal laten zien en de 1e paar wedstrijden, of half jaar na hun debuut in het 1e ook en daarna lijken ze allemaal te verkrampen en durven ze niks meer. Druk. De ongekende druk op hun. Meer dan vroeger toen je 2 of 3 jeugdige spelers in het team had. Toen ging de kritiek naar de ervaren spelers van 25+ jaar oud. Maar die zijn er niet of nauwelijks meer. Een speler van 22 wordt nu al als ervaren speler gezien. Maar dat is hij niet. Die gasten verkrampen als ze na 3 foute passes met de grond gelijk worden gemaakt door de eigen fans. En daarom vind ik dat Jonk te ver doorsloeg dat hij nog meer jeugd in het 1e wilde. We hebben al teveel jeugdige spelers. Die kunnen deze last nog niet dragen. Daarbij leren ze niks van elkaar. Ook daarvoor hebben we meer ervaring nodig. Wat kan mij het schelen dat bijv Heitinga langzamer is dan een jeugdige speler. Het is geen wedstrijd hardlopen. Als hij maar goed verdedigd.

     12. Litmanen

      jammer dat alleen het schorriemorrie reageert.
      Cruijff blijft eeuwig welkom, al die zwevers van Jonk zijn voorgoed verdreven.

 1. paullus

  Laat de boer zijn bek maar houden en eerst eens het elftal knap laten spelen
  De voorronden van de cl met het jongste elftal 12 miljoen vergokt
  El een hele zwakke poule
  En niet door gaan
  Man rot op met je gelul

  1. Remco425

   Met de jongste spelers zoals Cruijff en Jonk het graag zien of zelfs nog niet jong genoeg vonden…

  2. Joostoo

   Wat een negatieve boel hier altijd, zoals al vermeld heeft De Boer ons in de 5 seizoenen waarin hij coach was 4 keer kampioen gemaakt… En deze keer staan we weer op kop, steun je club toch eens gewoon.
   Lege stoeltjes etc.. Ze zouden leeg moeten zijn omdat iedereen op zn benen staat te supporteren

   1. creutz1977

    Ja kerel… helemaal gelijk.. zure supporters hebben thuis niks te zeggen… Dus lopen ze hier een beetje stront te verkondigen

  3. War

   Eens, FdB heeft in Europa nog helemaal niets gepresteerd, werkelijk helemaal NIETS !! Dus helemaal niet zo’n geweldige trainer, hij bakt er al zes jaar in Europa niets van, je kunt dat niet alleen altijd op de spelers afschuiven, die groep is elk jaar anders, maar FdB niet !
   Werkelijk niets geleerd dus.

   1. ajaxhoger

    Snappen ze toch niet War , het is al zoveel; uitgelegd , het is net of je praat tegen een boom .
    FDB voegt niks toe aan ajax , in die jaren die hij kampioen werd had hij veel geluk dat andere nog slechter waren , alleen het eerste jaar was het goed , toen was hij pas bezig bij ajax .
    Toen het ene na het ander jaar goede spelers verkocht , en met mede weten van frankie kut spelers gekocht
    En dan willen ze nog zeggen dat frank een goede trainer is , hij maakt niemand beter .

   2. Litmanen

    Als je nu eens nauwkeurig kijkt wat Ajax in Europa heeft gedaan in de afgelopen jaren, dan hebben ze ook niet echt veel geluk gehad zoals PSV en Feijenoord in de beker. In een jaar speelde ze zelfs Man.City twee keer van de mat. Soms kom je met 8 punten door, soms heb je aan 10 nog geen genoeg.

    En verder, zolang we op de beurs zitten en er een salarisplafond is zullen we niet aansluiten in Europa.

   3. Remco425

    Weer 1 die zichzelf tegen spreekt. Je slaat de spijker op z’n kop door te zeggen dat de groep spelers elk jaar anders is. Maar noem mij een trainer die succes heeft in Europa die elk jaar een andere groep spelers heeft? En als je in een groep met de kampioenen van de 3 beste competities zit en je wordt toch nog 3e heb je het gewoon goed gedaan. En als je uitgeschakelt wordtt door een omgekochte wedstrijd en dus eigenlijk alleen Real Madrid nog boven je had moeten staan, heb je het dan als trainer slecht gedaan?

    1. -buitenkantje rechts-

     Kijk aub alleen naar de feiten.. Als telt niet in het voetbal.. Omgekochte wedstrijd is jouw bewering. Feiten zijn 5 jr geen enkel resultaat internationaal.

     1. Remco425

      Maar wanneer haal je dan resultaat? Als je de volgende ronde haalt. Is dat resultaat? Zoals psv nu in een veel makkelijkere poule na een gunstige verandering van de loting? Wat Ajax in het jaar met Real Madrid, Dortmund en ManCity presteerde was veel knapper. Dus wat is resultaat? Behalve met het winnen van een prijs is het een heel rekbaar begrip.

   4. Litmanen

    Domme vogel, toen Frank de Boer trainer werd waren er al heel wat ontslagen of weggegaan omdat we de schaal niet meer pakten. Hij komt en pakt hem vier keer met een matig elftal. Dan is het natuurlijk de zwakte van de rest. Maar waarom hadden die andere trainers dan geen schaal?
    Verder raakt hij elk jaar zijn sterkste spelers kwijt omdat ze hier niet meer dan een miljoen mogen verdienen.

 2. HURBIE

  De ene hand wast de andere
  De boer is meer een vGaal mannetje , maar heeft zijn positie als trainer aan CRUYFF te danken

    1. Remco425

     Jazeker, hij was het namelijk die zo rustig bleef, openlijk geen partiij koos en kampioen werd ten tijde van de Cruijff revolutie. Wel de feiten kennen voordat je dingen roept.

     1. Litmanen

      Het gaat deze mensen niet om feiten. Als Ajax zondag met 8-0 wint dan hebben ze weer wat anders te zeiken.

 3. ajaxpers

  Wat een taalgebruik tegenover de trainer die ons 4 keer kampioen heeft gemaakt. In geen enkel land zouden ze zoveel ondankbaarheid snappen!!

  1. -buitenkantje rechts-

   Dat komt omdat Ajax-supporters in eerste instantie mooi en goed voetbal willen zien..

   1. Remco425

    Is dat zo? Dolgelukkig was iedereen anders met het 30e kampioenschap. En ik heb niemand die 7 jaar ervoor op het Leidseplein een feestje zien vieren omdat we weer een jaar leuk voetbal hebben gezien.

    1. Litmanen

     helemaal eens. Van Basten speelde aanvallend voetbal maar pakte geen titel, dus die deugde ook niet…..

    2. -buitenkantje rechts-

     Ik zei.. In eerste instantie.. Lees mijn reactie bovenin ergens even.. Ben benieuwd wat jouw mening is.

     1. Remco425

      Ben het grotendeels met die reactie eens, maar ik denk dat het in 1e instantie toch echt om winnen gaat. Al zijn Ajax supporters gauw verwend. Na jaren zonder titel waren we allemaal dolgelukkig met een lelijke overwinning. Als we maar wonnen. Nu we weer een paar titels gewonnen hebben en het weer als gewoon voelt willen we meer. En geloof me, ik wil dat ook. Maar de omstandigheden zijn niet meer te vergelijken met 20 jaar geleden. Cruijf noemt Barcelona en Bayern als norm. Ja lekker, de een geeft 200M per jaar uit en de ander 100M. Maar er breekt maar weinig jeugd door bij beide, zelfs al hebben ze daar alle tijd zich te ontwikkelen omdat niemand ze daar weg kan halen. Dat is dus niet te vergelijken met Ajax.

  2. creutz1977

   idd…stelletje ondankbare honden zijn het… respectloze waardeloze kansloze supporters!!!

     1. creutz1977

      heerlijk de reacties van jou te lezen… zeer hoogwaardig en met veel inhoud… jij bent vast een zeer slim persoon

 4. Indojood

  De deur staat altijd open. Yeah, right. En zondag vallen we allemaal weer in slaap tegen de Graafschap.

   1. Indojood

    Dat acht ik niet uitgesloten. Lees dat Ajax opportunistischer gaat spelen. Nou, nou, ze durven wel tegen de Graafschap…

 5. Iamsterdam2015

  De club is echt rot. Tuurlijk is hij niet verbaasd over de uitslag. Past lekker in zijn straatje. Wordt zo langzamerhand gek van D club. Maar ja. Zondag maar weer met een nulletje of 6 winnen. Is mijn kerst ook nog enigszins goed…??

 6. Kuijff

  Iedereen in kamp JC ziet alles goed en zit je daar niet in, dan zie je alles verkeerd.

  De Boer laat talloze spelers uit de jeugd debuteren, haalt resultaten, ziet belangrijke spelers vertrekken omdat de Nederlandse competitie niet tegen het buitenland op kan, maar alles, alles, alles is slecht.

  Steun je club in plaats van te blijven hangen in oeverloos gezeik. Blijf niet hangen in het geouwehoer, maar kijk vooruit en ga er weer achter staan. Dát heeft Ajax nu nodig!

  1. Hoeda Fak Ajoe

   Helemaal mee eens! Wordt strontziek van die Indojood. Het zal nooit goed genoeg zijn!

   1. Herman1961

    Het gaat er om welke speler hij beter heeft gemaakt Litmanen, Je bedoelt het middelmaat waar hij toestemming voor heeft gegeven om te kopen, of te huren, over azijnzeiker gesproken je bent echt een lachertje.

   2. Ajax1958

    Wat nou Nepmanen? Beetje overspannen reaktie niet, als iemand die jou niks misdaan heeft een vraag stelt. Mafkees!!!!!!!!

 7. tijger238

  Frank de Boer is een van Gaal man. Angsthazenvoetbal en alleen mooie potjes tegen laagvliegers. Tegen Feyenoord en PSV als ook internationaal weinig van gebakken. Van mij mag hij nu al oprotten. Samen met Overmars en die loser Bergkamp. Onze directeur zonder enige charisma ook.

  1. Remco425

   Toch fijn hoe jij over Ajax legendes praat. Een echte Ajacied zou dat nooit doen… Je kan het met ze oneens zijn, maar zeggen dat ze moeten ‘oprotten’ of dat het losers zijn… Ze hebben meer voor Ajax betekend dan jij ooit zal doen, dus ff dimmen he!

  1. ajaxhoger

   dat hadden we wel door Ajax1958, ik snap ook echt niet dat de sups zo weg lopen met FDB , ik zie weekelijks dat hij een flater slaat , elke keer onzinnge wissels , nooit dezelfde opstellen , hij valt grandiooos door de mand .

   1. paullus

    Dat zijn mannetjes die Ajax nooit in de jaren 70 hebben zien spelen
    Toen kwamen de tegenstanders met de broek vol al naar de meer of olympisch stadion
    Deze de boer lovers zijn alleen maar afbraak voetbal gewent

 8. AjaxBarcelona

  Zit zo eens de reacties te lezen en eigenlijk rol je dan uit je stoel van het lachen. Een groep mensen die anderen voor volkomen gestoord uitmaken in allerlei bewoordingen en scheldnamen als je ook maar één woord afwijkt van hun mening dat het goed is dat Jonk en consorten weg is. Die dus geen enkele andere visie dulden want dan ben je mongolistisch. Vervolgens krijgen ze of met gelijke munt teru betaald en dan is de wereld te klein of er wordt herhaaldelijk om een reactie met inhoud gevraagd en dan komen ze niet verder dan dat rapporten door anderen geschreven zijn. Verder is alles wat in de Telegraaf staat onzin en wat Derksen zegt logisch. Geef toe, dit is gewoon hilarisch.

  1. Indojood

   Het is beter als Ajax en veel van de supporters gewoon zeggen dat ze Cruijff niet meer erbij willen hebben i.p.v. dat walgelijke hypocriete gelul dat ie welkom is en dat ze zijn visie blijven volgen. Een grove belediging van Cruijff’s intelligentie.

 9. AjaxBarcelona

  Quizvraag: wat was de exacte vraag aan de leden waar een unanieme reactie op is gekomen? Als je het antwoord weet werpt dat ook weer een nieuw licht hierop. 🙂 en ja, ik ken de exacte vraag en nee, ik zat niet op het toilet.

  1. -buitenkantje rechts-

   De vraag was of de bestuursraad zich, binnen de mogelijkheden die het heeft, correct richting de rvc heeft gehandeld. Heb het ook gelezen ja.. En nee, zat ook niet op het toilet.

 10. Kuijff

  Volgens mij beschrijf je houding en gedrag dat delen van beide groepen vertonen…

  Dat is niet hilarisch, maar verklaarbaar. Het komt voort uit een ultieme verbondenheid met Ajax, het onderkennen van een destructieve situatie bij onze club en uiteenlopende beelden hoe die opgelost kan worden.

  Dat in het streven naar die oplossing de denkbeelden door de een op een andere manier worden geuit dan door de ander volgt uit het feit dat de supporters van Ajax zich door de hele samenleving verspreid zien…

 11. AjaxBarcelona

  Cruijff heeft al aangegeven dat zijn naam definitief niet meer genoemd mag worden als te volgen lijn. Voor hem is het over en uit wat dat betreft. Overigens zonder spoortje rancune. Knap.

 12. AjaxBarcelona

  Over krom lullen wat recht is. Nergens is gezegd dat jaap de groot het rapport van Ling heeft geschreven. Het enige wat Derksen zegt is dat hij zijn twijfels heeft. Die heb ik ook bij Derksen maar daarmee heb ik nog niet bewezen dat hij gek is. Menno, Peter R jongen, je wordt nu echt heel wanhopig.

Comments are closed.