Vandaag Algemene ledenvergadering

0523copa4_swart_cruijff

Vandaag zal in de Amsterdam Arena een Algemene Ledenvergadering plaatsvinden en zal duidelijk worden of de bestuursraad en de herkiesbare voorzitter Hennie Henrichs nog het vertrouwen genieten.

Het rommelt al maanden binnen Ajax en ondertussen is Wim Jonk ontslagen als hoofd jeugdopleiding. Naast Jonk hebben nog acht medewerkers zich solidair getoond met Jonk en zijn ook vertrokken bij Ajax. Vandaag zal tijdens de vergadering een zeven pagina’s tellende brief van Jonk worden voorgelezen, waarin het ontslagen hoofd opleidingen betoogt dat het plan-Cruijff niet is uitgevoerd.

Diverse leden zoals Mark Geestman, Rob Been junior en Lex Hes hebben een waslijst aan vragen voor de bestuursraad. Tevens is er een motie van wantrouwen ingediend en het is de vraag of Henrichs en de andere bestuursleden het spervuur gaan overleven. Mocht dit zo zijn dan is het vrijwel zeker een einde aan het tijdperk Cruijff bij Ajax. Mocht de bestuursraad echter toch opstappen dan heeft Cruijff inmiddels al laten weten weer zijn verantwoordelijkheid te willen nemen binnen Ajax.

Wordt vervolgd……………

Bron: De Telegraaf

Related posts

79 Comments

  1. Iceman

    Oprotten met die zo ge heten Ajacieden. Ik wil mijn voetbal club Ajax weer terug hebben en geen bedrijf Ajax.

    1. AFCA my World

      Helemaal mee eens, ze hadden al weg moeten wezen want nu is het weer gesodemieter, wanneer voert VOETBAL weer de BOVENTOON ??? Weg met die Nep-Ajacieden !!!

    1. dickst14

      ik hoop het. dat scheelt wel. niemand is groter dan de club, maar Cruyff is net zo groot. Cruyff is Ajax en Ajax is Cruyff.

  2. War

    Ze stappen heus niet op, dit soort figuren dekt elkaar, het is een pure machtsstrijd ,
    Ajax en de supporters zijn de verliezers en JC zijn we kwijt.

      1. Litmanen

        Als Cruijff nou eens geen voorwaarden vooraf stelt, zou het dan al niet een heel eind helpen?

        1. BobbyHaarms

          Goed lezen Litmanen, Cruijff stelt geen eisen en als ie ze al stelt is dat ALTIJD in het belang en het voordeel van Ajax (lees:het voetbal) en dus ook voor ons! (op jou na dan)

          1. Litmanen

            Geen voorwaarden? Als het bestuur niet aftreed komt hij niet terug. Dat noemen jullie geen voorwaarden vooraf. Chantage dan maar?

  3. -buitenkantje rechts-

    Zei FdB niet iets over “Do or Die” ?.. Dit lijkt me typisch zo’n moment..

          1. RobbyZ

            Ja trut maar die brief zegt wel precies hoe het zit,en de telegraaf zit dichtbij het vuur maar jij ziet liever dat alles naar de klote gaat negatieve trut! De naam Litmanen niet waard jij!!

          2. Litmanen

            De Telegraaf zit niet dicht bij het vuur. Het is het vuur. Jonk heeft op aanraden van Cruijff die brief bij de Telegraaf afgegeven. Dat zegt Jonk zelf. En aangezien voetballers allemaal een papier allergie schijnen te hebben zal Jonk dit echt niet zelf geschreven hebben.
            Het is in elk geval van dezelfde hand als het rapport Ling. Leg ze maar naast elkaar. Zielig gewoon.

            Wat denkt Jonk nou, dat hij in zijn eentje met zijn vriendjes Ajax kan overnemen? Daar is hij echt niet groot genoeg voor hoor. En gelukkig maar.

            Als je het nou over trutje hebt, dan is Jonk dat. Het kreng blijft janken.

  4. Ajax nr 1

    Vandaag is het dan zover. We zullen vandaag zien wat er uit komt. Mensen die echt tegen dit beleid zijn laat je vandaag horen of zwijg in de toekomst. Succes en kies niet voor jezelf maar kies voor je club als je echt van Ajax hou.

  5. Iceman

    Ik denk,Beter gezegd dat wat War hier boven zegt wel eens kan kloppen ze zullen heus niet opstappen, want wie wil er nou weg van de goede stoelen waar die zo ge heten Ajacieden op zitten. Elk jaar dikke bonussen opstrijken en dikke salarissen en de club gaat naar de klote wat betreft het voetbal.

  6. Velibor

    Dat is het verrotte van een beursnotering ! Bonus krijgen als jeje beste spelers verkoopt ipv je geld wat langzamer verdienen via een regelmatige CL deelname en overwintering,als je dat redt dan heb je bijna geen verkoop nodig want dat levert meer dan zat op volgens mij!

    1. Velibor

      Kijk maar naar de clubs die bijna elk jaar overwinteren,bijna altijd dezelfde en het geld stroomt gewoon binnen en dat steeds meer en meer ,ja die clubs hebben schulden zeggen we dan,nou en zo werkt dat toch boekhoudkundig? Als ze de selectie voor de helft zouden verkopen zijn ze weer boven Jan en overwinteren ze alsnog dus zou zeggen ,probeer gauw aan te sluiten en investeer nu er nog überhaupt geld is om te investeren voordat er weer zo’n opvreter directeur wordt met 1of andere schijtfunctie of erger 5 van die RvC figuren die hele dagen een beetje met de piel zitten spelen!

  7. Indojood

    Prima verhaal die brief van Jonk. Bedankt Telegraaf, in de huidige situatie van Ajax is het vitaal dat wij als supporters dit te weten krijgen.

  8. AjaxBarcelona

    Nu de brief in de Telegraaf staat is het uiteraard onzin en waarschijnlijk wordt er gezegd dat de brief ook door een ander is geschreven. Jonk had de brief ook moeten plaatsen in de Volkskrant of zo natuurlijk, dan was het wel waar geweest en ook zijn brief. Maar mijn idee: prima brief.

    1. Toppertje

      Prima brief en of hij de brief zelf heeft geschreven is niet relevant. Gaat om de inhoud. De Volkskrant zal de brief niet plaatsen want die zit weer in het “andere kamp”. M.i. wordt met deze brief wel heel erg duidelijk dat al die zgn toppers uit het bedrijfsleven totaal ongeschikt zijn voor RVC rol bij Ajax.

    2. -buitenkantje rechts-

      Helemaal gelijk AB.. Ipv naar de inhoud te kijken van de brief.. Wordt er (weer) gesproken over de Telegraaf.. Net als het rapport Ling.. Er wordt niet gesproken over de inhoud van het rapport, maar over de persoon Ling.. En/of wie hij wel dan niet gesproken heeft en hoe lang..
      Het gaat om de inhoud..

  9. -buitenkantje rechts-

    Over vooringenomenheid gesproken… Gewoon op de link “brief” clicken bij dit topic.. Keurig PDF..

      1. AjaxBarcelona

        Heb je het al gehoord? De commentaren hier van Litmanen zijn niet van Jari zelf. Wie zou er achter zitten? Zal wel een of ander journalist zijn met een eigen visie maar niet die van Jari.

        1. Indojood

          Vind het sowieso onbenullig en dom om zo’n nickname te kiezen. Op deze manier misbruikt hij de goede naam van Jari Litmanen. De persoon in kwestie had beter iets kunnen kiezen wat meer bij zijn persoonlijkheid past, zoals “huilebalk”, “jankmuil” of “dorpsgek”.

          1. AjaxBarcelona

            “Achterlijk keukenkastje” of “natte dweil” of gewoon “simpele ziel” is ook wel wat.

          2. Geroldkohlen

            pannenkoek vind ik ook wel wat, we kunnen ook met z’n allen een nickname bedenken voor hem!

          3. Ajax1958

            Dat betweterige, drammerige fliaalleidertje van de aldi vindt zichzelf geweldig, dus een vorm van zelfverheerlijking.

  10. Toppertje

    Maakt niet uit waar de brief staat. Gaat om de inhoud. Heb in het stuk van Ling en nu ook weer in de brief veel zaken gelezen die door een tegenpartij te weerleggen zouden moeten zijn. Maar blijkbaar kunnen ze dat niet en de enige reacties zijn daarom “hij wilde niet meer aanschuiven, Ling hebben we nauwelijks gesproken, het is een grote zeepbel (v Basten), Cruijff zie je nooit en wat al niet meer. Tot nu blijkt Jonk met veel feiten zijn gelijk te kunnen onderbouwen en is het amateurisme bij de directie schrikbarend. Daarnaast lijken ze ook nog eens hoogst onbetrouwbaar zijn. Hoop dat die bestuursraad vanavond de motie niet overleeft.

  11. BobbyHaarms

    Uitstekende brief en goed dat het in de Telegraaf staat. Wat de Volkskrant wel of niet publiceert moeten ze zelf weten, het is en blijft een kutkrant. Heel hard duimen dat Henrichs met zijn teringzooitje opstapt en dat Cruijff en het liefst Jonk en alle anderen terug kunnen/willen keren.

      1. BobbyHaarms

        En Bergkamp. 5 jaar lang heb je het idee dat hij doofstom is (met alle respect voor getroffenen)en ineens lult ie alsof zijn leven er vanaf hangt.

  12. afcadeluxe

    vroeger was ik trots op ajax en liet dat ook blijken als ik gevraagd word voor wie ik ben kriig ik vaak meewarige blik en toevoeging oh ja jullie waren goed wie speelt er nu…..woon in buitenland kan ze niet eens terechtwijzen want vertoonde spel is om te huilen gvd!

  13. Heldenzoon

    Goed verhaal van Jonk! Eindelijk een visie van iemand die er middenin staat (stond). En niet van die gladjanus van een Ling die verdacht veel dezelfde schrijstijl heeft als papagaai De Groot.

    En nu allemaal oprotten. De Boer ook

    Ik Wil Ajax Zien

  14. nick-afca95

    Ik heb de brief inclusief bijlage gelezen en vond het echt schokkend. Ik hoop van harte dat de bestuursraad omvalt en Cruijff zijn verantwoordelijkheid naar de club neemt zoals hij heeft aangegeven. Met een beetje mazel komt Jonk inclusief staf die solidair weg zijn gegaan terug maar ik vrees van niet. Als het plan Cruijff goed word uitgevoerd zie ik gewoon een weg naar de Europese top (wel een langer weg). Ik hoop dat onze club nog gered kan worden van de politieke spelletjes bij de directie en bestuursleden.

    1. Litmanen

      Prima, rot je hier nu eindelijk op, mongool? Je hebt nu niks meer te melden, want al je afgoden zijn opgedonderd.
      Verder zou je me negeren. Ff op Google zoeken wat dat betekent, looser.

      Omja, kijk het nog ff in de Telegraaf na: UNANIEM!

      1. AjaxBarcelona

        Menno, alleen voor jou zou ik al op het forum blijven. Je gebruikt wel zware woorden voor iemand die tegen schelden is. V.w.b. het negeren: jij bent niet te negeren. Het is gewoon te leuk om op jou te reageren. Nu kan ik altijd al redelijk goed overweg met mensen met een verstandelijke handicap, dus voor mij geen punt. Spreek je later wel weer Menno. Oh ja leg je die quibus van Ajax ook even uit wat unaniem is, want vooral hij snapt het niet volgens mij.

  15. Toppertje

    Helaas. Het pluche is voor veel leden belangrijker dan de sportieve vooruitgang. De spelers die Ajax groot gemaakt hebben zijn al vertrokken en Henrichs kan zijn overwinning vieren.

  16. BobbyHaarms

    Wat een kutzooi. Sorry maar ik heb even geen andere woorden voor deze enorme domper, voor ons, maar bovenal voor de club Ajax die nu alleen nog maar verder zal vervreemden van zijn supporters..in en in triest nieuws dit.

  17. Indojood

    Ajax verdient Johan Cruijff niet, voor de zoveelste keer op zijn ziel getrapt. Hoe is het toch mogelijk dat je zo met je enige echte held omgaat? Walgelijk!

  18. motorron

    Ja hoor ze hebben het voor elkaar, de sukkels hebben johan er definitief uitgewerkt, de “mannetjes” die nog nooit iets in de voetballerij hebben gepresteerd. Een schande voor onze club.

  19. dioajax

    en van vandaag gaat ajax slechter en slechter worden…wat een zooi…pffff alles over geld en beste plekken…iedereen wil oude ajax zien…ga naar huis met al u geld en laat ajax bij de handen van een echte ajax icoon…we willen mensen binnen ajax die ajax beter willen maken en niet slechter….GO HOME…

  20. BobbyHaarms

    Sorry Johan…voor het feit dat jouw en ons ooit zo geliefde Ajax volledig naar de verdommenis wordt geholpen door een stelletje geldwolven onder aanvoering van die hond Hennie Henrichs…als ik jou was zou ik eigenhandig je spandoek in de nok van het stadion in de hens steken…vieze huichelaars zijn het, allemaal.

  21. Mauheb

    En we wat gebeurt er!????? We gaan lekker door met rotzooien gatverdamme, wat is er toch met Ajax gebeurt bah!!!
    Krijg steeds meer waardering voor die rot lampen, want die kunnen wel namelijk!! De club op orde, resultaten op orde, en strijd!!!! Strijd tot de laatste minuut!
    Het is gedaan met ons aller Ajax, Ajax is is Ajax niet meer, en word het nu ook niet meer, met die neppers aan het front!
    Triest dat er niemand niks aan doet!
    Slap en zwak gewoon!
    Club naar de klote, maar ja we kunnen schrijven wat we willen, geen hond die naar “de echte Ajacieden” wat vraagt pffffff club is naar de klote nogmaals

    1. PvL020

      Waardering voor de lampies!!!??? Denk is ff na. Dat lijkt allemaal mooi maar is het niet hoor, alleen omdat ze overwinteren?

  22. BobbyHaarms

    Het kon nog wel eens een heet middagje worden zondag..Hennie, zwaai je even vriendelijk dan? Dan weten we waar je zit..

  23. BobbyHaarms

    Mauheb ik mag hopen dat er nu eindelijk eens wat meer mensen wakker zijn geworden en beseffen dat hun club naar de klote gaat en het de hoogste tijd is voor actie!!

  24. Mauheb

    Ik ben van 1971 en al vanaf 1973 fan (al een Ajax shirt na de Europa cup1!
    Tot nu toe altijd Ajacied, maar nu is de maat vol!! Ik geef het op, ik wil geen fan zijn van een club die geleid word door klootzakken,geldwolven enz!
    Het is helaas klaar nu met Ajax!
    Pijn in m’n hart, en niemand die er wat aan doet?? Slecht en triest zeg!
    Ik kan wel janken, met wat er vandaag gebeurt is!
    In en in triest!
    Bye bye Ajax

  25. afcadeluxe

    snap nu ook hoezo die gasten in manchester uit onvrede united of manchester opgericht hebben is dat een optie voor ons?hebben dan gelijk ons oude logo weer terug…

  26. afcadeluxe

    mauheb ben ook bouwjaar ’71 heb ook zwaar de pest erover maar opgeven is geen optie,wel ertegen vechten

Comments are closed.