Frank de Boer: ‘Het is do or die, dat besef moet je hebben’ (Incl video)

0315heerenveen-ajax_deboer

Over het optreden van Ajax op Europees niveau is Frank de Boer stellig:’ We zijn nog te veel jongetjes, in dat opzicht. Het is de grotemannenwereld. We zijn bij de deur, maar die moet nog open. We moeten beseffen wat er gevraagd wordt op dat moment’

De oefenmeester is helder in zijn analyse: ‘In de competitie kun je het vaak nog herstellen, ook als je een verliespartij hebt gehad. Hier kan dat niet. Het is ‘do or die’, dat besef moet je hebben.’ Hij vervolgt met de opmerking dat zijn spelers soms nog wat naïef zijn en hij verwijst dan naar de uitwedstrijd bij Fenerbahçe. Op het laatst gaven de Amsterdammers een goal weg: ‘Die goal mag niet vallen in de laatste seconde. Als dat niet gebeurd was, was je misschien wel door geweest naar de volgende ronde.’

Over de strijd om het landskampioenschap is hij niet zo bezorgd en geeft de supporters van Ajax de volgende boodschap mee:


App-gebruikers: Bekijk de video op onze website www. AjaxFanzone.nl via deze link

Related posts

35 Comments

 1. Toppertje

  Hij geeft de boodschap mee dat er geen spelers nodig zijn en dat Sanogo een goede voetballer is. Ik heb er alle vertrouwen in. 🙁

 2. HURBIE

  Nou moet hij niet beginnen slap te lullen want als hij een speler heeft met wat meer ervaring da gaat die naar de bank en komt er weer een jonkie bij en dat gaat zo maar door
  In de tijd dat hij nu trainer is ,is de gemiddelde leeftijd alleen maar jonger geworden
  Dus dan moet hij nu niet zeiken

   1. Ajax nr 1

    Precies HURBIE en als ik me niet vergist wordt het al jaren geroepen maarja hij is de HOOFDTRAINER en hij wist het beter toch. Maarja FdB nu ben je weer TE LAAT. En je zal nog veeeel vaker te laat zijn met je eigenwijze karakter.

    1. Mijn Club

     Dit wordt door menigeen hier idd al JAREN geschreven. Zijn zij bij AJAX nou zo dom, of zijn wij hier nou zo slim?! Schiet mij maar lek, als ik zoiets lees !!! Wat een open deur (maar dan verwoord door onze trainer, die er zelf ‘schuldig’ aan is) !! Pfff

  1. PvL020

   Kansloos de roep om die oude spelers. 1. Kunnen we niet betalen en 2. Wil niet zeggen dat die toegevoegde waarde zijn en idd wat Barca zegt; probleem ligt voorin.

 3. -buitenkantje rechts-

  Je ziet dat het nog steeds een verdediger is.. Heeft het over “do or die”.. Doelpunten weggeven.. Wedden dat Cruijff kijkt naar de aanval? Tempo van combineren.. 1x raken.. Creëren van kansen..
  Is een andere manier van naar voetbal kijken…

  1. Indojood

   Precies. Winnen met 6-5 i.p.v. 1-0, dat zou het credo moeten zijn. Teveel catenaccio en bus parkeren in deze wereld.

 4. AjaxBarcelona

  Kijk alle topics van de laatste, ik denk, 12 maanden eens na waar antwoorden van Frank worden weergegeven op vragen die hem worden gesteld. Standaard wordt er negatief op gereageerd. De antwoorden worden niet eens gelezen, het is standaard afgeven op de trainer. Nee, ik zeg niet dat hij elke keer gelijk heeft in mijn ogen maar iemand een beetje normaal benadern is toch het minste wat er kan.

  1. Indojood

   Wat mij nu stoort aan FdB is dat hij feitelijk zijn eigen functioneren en het aankoopbeleid bekritiseert maar daarvoor geen verantwoordelijkheid neemt. Men schat de kwaliteit van de selectie voortdurend verkeerd in.

 5. Indojood

  En vorige week doodleuk zeggen dat ze niet op zoek gaan naar ervaring. Dit gaat ze nog lelijk opbreken straks tegen al die boeren in de provincie die altijd wat extra geven tegen Ajax.

 6. AjaxBarcelona

  Indojood, de Nederlandse competitie mag geen probleem zijn voor deze selectie. Qua techniek steken ze er ver bovenuit. Het gaat erom dat die knop “inzet” elke keer wordt gevonden bij die gasten. Europees valt er nog veel te leren.

  1. Toppertje

   Dat ze er ver boven uit steken weten ze dan aardig verborgen te houden. Vooral Milik. Persoonlijk geloof ik niet zo in het ontbreken van inzet. Ze willen wel maar komen op teveel posities kwaliteit tekort. Degenen die wel meekunnen zijn teveel bezig met anderen te compenseren.

  2. Indojood

   Dat zou je denken, er loopt nu geen Vertonghen, Eriksen, Poulsen, Siem de Jong of Theo Janssen. Spelers die technisch, tactisch en mentaal elkaar prima aanvulden. Ik help je het te hopen.

   1. Mijn Club

    Inderdaad, en juist dat soort spelers mis je in onze selectie. Al zat ook Theo regelmatig op de bank! Of hij werd verkeerd gebruikt. ALLE aankopen belanden trouwens met regelmaat op de bank!

   1. Mooi

    Nee eerst was en moest de halve finale worden gehaald ,nu komen ze weer tekort we zijn te jong enz .

 7. BobbyHaarms

  Hij kan beter zijn mond houden, het begint steeds meer op gezwets te lijken. Het klopt natuurlijk als een bus maar er wordt geen mallemoer mee gedaan waardoor de serieuze ondertoon vervaagt. Zorg eerst eens dat je ervaring in je piepteam hebt wat er ook meteen staat ipv de bank week in week uit warmknuffelt. Denk dat een Nigel de Jong zeker niet zou misstaan tussen de kleuters die alle klappen van de voetbalzweep nog moeten leren.

  1. ajaxhoger

   Er veranderd toch niks ben ik bang , zelfs tegen een laagvlieger moet je billen knijpen , maar we hebben niemand nodig .

 8. Ramon1

  Ja maar dan vond ik het ergste nog de uitschakeling in de cl voorronde dat had nooit mogen gebeuren hoe daar verdedigt werd

Comments are closed.