Bryan Roy en Ajax ook uit elkaar

bryan_roy

Bryan Roy is het volgende slachtoffer in de (soap)serie die zich binnen Ajax afspeelt. Afgelopen vrijdag had Bryan Roy met algemeen directeur Dolf Collee en financieel directeur Jeroen Slop een gesprek over het beëindigen van de arbeidsovereenkomst.

Ajax Showtime meldt dat er al langer een probleem bestond tussen Bryan en Ajax. Dit had te maken met het bezoek aan Bayern München op verzoek van Johan Cruijff. De ideeën die Bryan daar opdeed tijdens de gesprekken met trainer  Pep Guardiola vielen bij Ajax niet in goede aarde en zo ontstond er een conflict. Bryan Roy was sinds 2002 werkzaam op de Toekomst maar nu is er officieel een einde aan dit hoofdstuk gekomen.

Foto:Proshots

Related posts

60 Comments

  1. ajaxhoger

    Jammer weer een icoon weg , het blijft maar doorgaan , let maar op , het is de laatste niet , dadelijk is heel de club naar zijn grootje dan zijn ze tevreden .

    1. marc81

      wellicht dat ze kishna terug halen als trainer van de jeugd. gaan ze met de jonkies verder wat ze zo graag willen.

      1. De Ajacied

        Ja jongens, ik heb maar
        Één vraag ;
        Waar eindigt deze ongelofelijke puinhoop ?
        Te triest voor woorden dit allemaal,
        Ga je goed Bryan ??

    1. creutz1977

      Ja… Hij zit al een jaar in ziektewet… Ook omdat hij zijn zin niet kreeg!!!! kleine jongen kwaaltjes

      1. Litmanen

        Ja, hij werd gevraagd verantwoording af te leggen waarom hij in op dracht van derden ( Cruijff) zonder zijn werkgever in te lichten op werkbezoek in Duitsland ging. Toen meldde hij zich ziek.
        Jammer, want ik had in Roy meer vertrouwen dan in Jonk.

  2. Ajax1958

    Gaat lekker allemaal hè? Macht kan gekke dingen doen met mensen, maar ondertussen de club naar de klote helpen. En idd ajaxhoger, dit is zeker de laatste niet.

  3. Ajax1958

    Cruyff aanhangers worden er allemaal uitgegooid, maar wel verkondigen dat er niet van de Cruyff ideologie afgeweken zal worden. Me reet.

    1. ajaxhoger

      De ledenraad geeft niks om ajax , wel om euro,s , dat zijn juist de rotte appels die ruit moeten , en wat dacht je van de kliek overmars en consorten .

      1. ajaxhoger

        Ik bedoel wel die beurs mannen allemaal he niet die van de supporters , die hebben het goed voor .

  4. Hika77

    En wederom een typisch voorbeeld dat Ajax een bedrijf wil zijn in plaats van een voetbalclub waar de balans behoorlijk verstoord is. Afscheid nemen van oud voetballers en er mijn inziens meer mensen uit het bestuursleven voor terug komen. Hebben vast verstand van zaken maar te weinig van voetbal.

  5. -buitenkantje rechts-

    Huh? Is er iemand die hier meer van weet?
    Wat een vreemd verhaal! Roy gaat op voorspraak van Cruijff naar Bayern.. Praat met Guardiola en doet ideeën op.. Die vallen niet in goede aarde bij Ajax en vervolgens wordt zijn arbeidscontract niet verlengd..??

    1. Ajax1958

      . Roy was daar oa om trainingsmethoden te bekijken en hoe je de clubcultuur kan bewaken. Ideeën waren wellicht te Cruyffiaans, dus wegwezen:(

    2. Litmanen

      Ga jij ook zonder wat tegen je baas te zeggen in het buitenland een cursusje volgen in de baas zijn tijd en kosten?

  6. Mauheb

    Jeetje zeg!!!! De club gaat echt naar de klote, door die zakkenvullers! Kan er nu niemand iets aan doen daar? Dit kan toch niet zeg! Moeten wij(supporters) niet iets doen! Of blijft het dweilen met de kraan open! Trieste mensen daar zeg.

  7. Ajax nr 1

    Jaja het lekker zo bij de machthebbers. Ik zal blij zijn als donderdag dat hele zooitje wat er voor zichzelf zit oprot. Geen 1 maar dan ook geen 1 laten zitten. Bah ze willen gewoon niet luisteren.

  8. AjaxBarcelona

    En dan van die nietszeggende opmerkingen hier van: zal wel een reden voor zijn. Dat is pas blind achter mensen aanlopen zonder je ook maar enigszins te willen verdiepen in het wel en wee van je club.

    1. PvL020

      Nee blind achter de andere kant aanlopen. We horen hier alleen maar een kant steeds van het verhaal. Snap niet dat mensen er allemaal blind vanuit gaan dat oud spelers ook maar goede trainers of staf zijn.

      1. AjaxBarcelona

        Daarom zeg ik, verdiep je wat meer in de club en ben niet afhankelijk van alleen het nieuws hier.

          1. Widi

            Jullie hebben allebei wel gelijk. Maar Roy was er dus al heel lang hè. Dat hij dan juist nu weg moet, is toch wel vreemd.

          2. PvL020

            Zoals ik eerder zei zal wel een reden hebben en die wordt hier verder niet verteld door het verhaal. Maar zat er idd al langer dan de Cruijff revolutie

  9. Iceman

    Oooooo wat zijn we goed bezig bij mijn club Ajax. Sloopt de club maar helemaal en sportief gezien zijn we al niks meer waard we winnen niet eens van FC UTRECHT. laagstaand Europese voetbal halen haha goed bezig hoor. Ik hoopt dat de 17e iedereen oprot die zicht zo genaamd Ajacieden noemen smeer lappen oprotten.

  10. dioajax

    wat gebeurd er allemaal bij Ajax….wat een zooitje…niet goed in europa niet goed in de eredivisie en in de binnen kant van ons aller ajax gaat het nog slechter….pffffff….allleeeeeeeeeessssss over geld…ben het zo zat….

    1. BobbyHaarms

      Precies dioajax. Er is maar 1 oplossing en dat is die hele klerebende van het bestuur en RVC op straat schoppen. Zoals Johan al voorstelde zsm van die allesverstikkende beurs af en van Ajax weer Ajax maken ipv steeds verder de vernieling in te helpen zoals nu gebeurt!

      1. dioajax

        zo is het bobby het is een zooitje…ben het zooooo zat met dit bestuur….zien ze niet dat ajax alleen maar terugzakt??denk dat het slechter word….ze denken helemaal niet naar de supporters van ajax alleen hun zak en business…Go Home…

  11. BobbyHaarms

    Gelukkig nog 2 dagen, de belangrijkste dag van het jaar en zo niet dan wel voor de toekomst van onze club

      1. BobbyHaarms

        Haha dioajax even opletten daar in het mooie Griekenland ouwe reus, morgen een zeer belangrijke dag voor Ajax namelijk vergadering van de ledenraad..dus duimen dat die rat Henrichs links of rechtaf eruit getrapt wordt met die rattenbende van hem

        1. dioajax

          Thanks for the update Bobby ja dit heb ik gemist…hoop dat die Henrichs uit ajax gaat maar dat denk ik helaas niet…veel daar zijn vrienden met elkaar en gaan echt noet zomaar weg…die zijn daar alleen voor de goeie plekken en geld….

    1. Indojood

      Ja die dwarsliggers moeten er echt uitgetieft worden. De club gaat helemaal naar de kloten maar ach we speelden zo goed tegen Heerenveen. Wat zeuren we nou?

  12. AjaxBarcelona

    Roy wilde een zwaardere functie binnen Ajax en daar was oa Jonk het niet mee eens. Vervolgens is Roy nu al een tijd lang niet meer op toekomst geweest. Dat het zo lang geduurd heeft voordat de breuk definitief is geworden kan alleen maar liggen aan het feit dat hij zich ziek heeft gemeld. Anders was er gewoon sprake van werkweigering en dat is reden voor ontslag op staande voet. Partijen zagen geen oplossing. Roy had als laatste met de B te maken. Waarschijnlijk wilde hij dus gewoon hogerop met meer verantwoording. Na 13 jaar overigens niet zo gek mits je de capaciteiten hebt. Alles komt alleen een beetje tegelijk momenteel.

    1. BobbyHaarms

      En dan is natuurlijk de grote vraag: zou Roy die capaciteiten gehad hebben? Had hij in theorie door kunnen stromen en Jonk het eerste kunnen gaan trainen, iets wat Johan voor ogen had?

  13. Heldenzoon

    Gelukkig. Sjaak weet alles heeft ook een reactie……. Ben benieuwd hoe hij nu Dennis gaat afbranden. Die zit er namelijk minder dicht bij dan Allesweter AjaxBarcelona….

      1. AjaxBarcelona

        Je bent een ongelooflijke simpele zielige eikelige stompzinnige compleet debiele en gestoorde teringlijer. Graag gedaan.

  14. ajaxhoger

    Gelukkig zitten sommige betweters hier er altijd bij als er vergaderd word bij ajax , daarom weten ze het ook zo goed .

  15. AFCARay

    Dagobert Overmars en alfred jodokus vd sar helpen de club naar de kloten !!! Lekker bezig hoor !!

  16. Hoeda Fak Ajoe

    Triest dat alle schreeuwers hierboven niet weten wat er werkelijk speelt. Roy heeft bij Bayern ideeën opgedaan die bij Jonk c.s. niet in goede aarde vielen. Ze waren volgens Jonk niet in lijn met de visie van Cruijff. Om kort te gaan het betrof te veel tactische zaken en aanpak. Wellicht teveel een geurtje van Van Gaal, die dit aspect er bij Bayern in gebracht heeft? Jonk heeft er voor gezorgd dat Roy de ziektewet in ging. Het bestuur heeft na een half jaar geconcludeerd dat er geen werkbare situatie meer was. Kortom, het is niet het bestuur te verwijten maar Jonk c.s.

  17. AjaxBarcelona

    Oke, en wie is hoeda fak ajoe? Overmars? Vd Sar? Was je bij het gesprek tussen Roy en Jonk? Heb je ze gestalked, computer gehackt? Vertel.

Comments are closed.