Veltman: ‘Wij hebben geen spits nodig, we hebben Sanogo’

0807sanogo

Joël Veltman is het met trainer Frank de Boer eens dat Ajax in de komende winterstop geen nieuwe spits hoeft aan te trekken. Volgens Veltman heeft Ajax met Sanogo een prima spits in huis en hoeft de ploeg geen versterkingen in de winterstop om dit seizoen weer kampioen van Nederland te worden.

‘Versterkingen zijn natuurlijk altijd welkom, maar ik denk dat we met deze selectie genoeg kwaliteit hebben om kampioen te worden. Natuurlijk is het vervelend als Milik geblesseerd is dat er nog geen echte vervanger staat die zijn taak kan overnemen. Dit seizoen zijn er dan ook veel spelers die op die positie hebben gespeeld terwijl eigenlijk Sanogo is gehuurd om dat op te vangen. Momenteel  ontwikkelt hij zich goed en wellicht oogt hij wat slungelig, hij is wel sterk, snel en kan goed koppen. Op de trainingen zie ik hem steeds beter worden. k weet niet wat een andere tactiek zou kunnen zijn. Van der Hoorn in de spits en lange ballen spelen? Dat is mogelijk, maar daarvoor moet je bij de trainer zijn, niet bij mij’.

Bron: Het Parool

Related posts

77 Comments

      1. Ajax1958

        Denk dat bij Ajax dopingcontrole’s uitgevoerd gaan worden en Veltman “het bokkie” is. Met zijn neus in de poederdoos heeft gezeten. (Holy shit …”we hebben Sanogo” pffffffff……

  1. dioajax

    beste mop van veltman tot nu toe…dat was een goeie veltman hahahhahahahahahah…tuurlijk hebben wij geen spits nodig jonge….we hebben saNogoal beste spits die nog rondloopt…

  2. woody79

    dan moet snoggel maar eens wat laten zien. vindt wel dat de buitenspelers ook niet goed bedienen. milik komt er ook niet aan te pas

    1. -buitenkantje rechts-

      Precies.. Fischer trekt altijd naar binnen.. Younes passeert makkelijk, maar geeft geen enkele bruikbare voorzet.. El Ghazi zit in een ongelofelijke dip.. maar ook een El Ghazi in vorm gaat steeds voor eigen succes..
      Daarbij komt dat Milik geen bal kan vasthouden.. man kan passeren of hoed kan combineren.. Hij rendeert met ruimte in een 2 spitsen systeem.. Zoals ik het zie heeft Ajax voorin echt een probleem.. Dat los je niet op met Sanogo

      1. -buitenkantje rechts-

        Tenzij je bereid bent in een 4-4-2 systeem te gaan spelen.. Bv met Milik en Younes voorin.. Middenveld met Schöne die ze kan bedienen met bekeken pasjes..

        1. Ramon1

          Nee dan zijn er 4 betere die ook wel in de spits kunnen spelen ook al
          Zijn het buitenspelers of middenvelders

    2. Remco425

      Milik heeft ondanks weinig ballen van de zijkanten dit seizoen toch al 9 goals en 9 assists gemaakt. Niet slecht. We hebben echte buitenspelers nodig, maar die zijn er weinig buiten Ajax. Die moeren dus vanuit de jeugd doorstromen.

        1. Remco425

          Absoluut. Ik denk nog steeds dat hij een topspit kan worden. Suarez was op z’n 21e ook nog niet de topspits die hij nu is.

  3. Mauheb

    ???? Waar heeft ie het over zeg?? Lariekoek gewoon.pffff die praat al net zoals ze voetballen!! Onzin dus jeetje, wat is er gebeurt met ons Ajax?

  4. Ajax nr 1

    Veltman,
    Jij gaat al net zo dom lullen als de rest om je heen. Krijgen jullie een vergoeding om dom te lullen ofzo. Het niveau qua intervieuwen is al net zo als jullie voetbal afgelopen week. GEWOON VOLKOMEN KUT. Als jij Sanogo al goed genoeg vindt en hem moeilijk kan verdedigen dan zeg dat meer over jou dan over hem. Pfff moet niet nog gekker worden bij jullie.

    1. Indojood

      Als het niks wordt met Sanogo, misschien is Gabrich nog beschikbaar. Was ook een sterke spits (viel nooit om).

      1. Ajax_fan10

        Of iheanacho van manchester city huren want die staat achter aguero em bony maar iheanacho is beast die loop je ook niet omver

  5. Velibor

    Als je als team twee wedstrijden zo gespeeld hebt lijkt het me beter om even niks in de pers te zeggen…..

  6. Iamsterdam2015

    Sanago goeie spits!?!?!?!? Heb ik een paar wedstrijden van Ajax gemist dit seizoen? Zo ja, help mij ff te zeggen in welke wedstrijden Sanago gescoord heeft dan………

      1. Remco425

        Tegenwoordig schijnt de hoofdtaak van een spits bij Ajax het vasthouden van ballen te zijn ipv scoren..

        1. dickst14

          is wel zo makkelijk als je aan kan sluiten en niet gelijk weer terug hoeft te rennen. Petterson scoorde ook niet echt veel maar was heel belangrijk.

          1. Remco425

            Mee eens, maar die had dan ook de veelscorende Bergkamp achter hem. Dat is niet te vergelijken met Klaassen. Maar dan nog, de 1e taak van een spits blijft scoren. En ook Milik geeft de bal toch ook vaak af aan een medespeler gezien zijn 6 of 7 assists in de Eredivisie. Hij is, zoals de Amerikanen dat noemen, veruit onze ‘Most valuable player’.

    1. nick-afca95

      Ja dat zei je 2 seizoenen geleden zeker ook of niet. Bijzonder ondankbaar zoiets te zeggen. Schaam je…

      1. AFCA my World

        Ik ben het wel met tijger eens,er moet gewoon een nieuwe trainer komen,je kunt het altijd zien bij trainers na 4 jaar is het gewoon op,je zag het ook bij van Gaal bijv maar ook bij buitenlandse trainers gebeurt het bijv een Gardiola en een Morinjo, in Engeland gebeurt het wel eens dat een trainer wat langer (Man U of Arsenal)blijft maar ook zelden ! Een nieuwe trainer met andere technieken en inzicht kan bij Ajax best renderen, ik zou graag een Bosz of VanHaezebrouck zien komen,het liefst had ik Jonk gehouden maar ja dat gebeurt natuurlijk nooit meer !

  7. Ramon1

    Ja je gaat je medespelers niet afzeiken, ook wat frankie doet zn spelers in bescherming nemen ook al kan Sanogo het niveau natuurlijk totaal niet aan hoop dat zivkovic volgend seizoen een kans krijgt heb toch nog steeds vertrouwen in die jongen.

  8. De seijs

    Veldman leer jij nu maar eens op je benen te blijven staan. En eens een echte kerel te worden. Je legt meer op de grond je neus te vullen met dat gladde gras dan eens te blijven staan en echt te gaan verdedigen. Slappe!!

  9. PvL020

    Daarvoor moet je niet bij mij zijn maar bij de trainer zegt hij over vd Hoorn maar wel zeggen dat we een goede vervanger hebben in Sanogoal???? Volgens mij moet je dat dan ook niet zeggen, Veltman. Wel raar dat Frank hem dan nooit laat spelen, maar ik snap dat wel want jullie spelen geen enkele spits goed aan!!!! En zolang dat jij en Riedewald blijven overspelen naar elkaar kan zelfs Sanogoal geen toe gevoegde waarde zijn

  10. AjaxBarcelona

    Weet iemand hier hoeveel speelminuten Sanogo in het eerste heeft gehad? Wie heeft hier Sanago op de training gezien? Weten we nog wat we van Kanu vonden?

    1. nick-afca95

      Ik ben ook benieuwd hoe hij nou werkelijk speelt wanneer hij genoeg kansen krijgt. Niemand legt er 10 in wanneer je een enkele keer invalt en door te kijken naar het verleden kan je niks zeggen over hoe een speler nu speelt. Ik geef toe dat het er niet naar uit ziet dat hij er veel in gaat leggen maar echt kansen heeft hij niet gehad in het eerste. Ik zie het ook niet echt in hem zitten maar ik vind wel dat hij erg snel word afgeschreven terwijl hij nog amper een helft in het eerste heeft gestaan (ik betrap mezelf er ook op hoor).

  11. Heldenzoon

    Journalist stelt een vraag. Denken jullie nou echt dat Veltman en FdB en Sanogo gaat afbranden…. Ik vind overigens dat Sanogo een goede kans verdient. Een keer iets meer dan 8 minuten. Ik ben het zowaar met AB eens….. Wow

  12. War

    Waarom vd Hoorn niet gewoon in de spits, beter dan Milik, heb je tenminste een echte kopper voor lopen.
    Veltman traint te lang onder FdB, gaat dezelfde onzin uitkramen.

    1. toon61

      Die zijn veelste goed , dat gaat niet gebeuren , ze moeten zeker weten dat ze er niks van bakken , en het belangrijkste is , dat ze heel goedkoop zijn .

  13. Geroldkohlen

    ik ben echt in shock ” we hebben sanogo”, wat lult veltman toch achterlijk man ,wanneer je als speler dit niet ziet dan spoor je niet, als er niks gedaan word aan de voorhoede deze winter dan word het helemaal niks meer! el ghazi hopeloos uit vorm en fisher is europees ook geen genot om naar te kijken, sanogoal is een drama hadden we tegen celtic ook weer gezien, de koppigheid en tunnelvisie dat de boer en veltman en misschien ook andere spelers hebben, gaat ons de kop kosten! wat gaat er gebeuren wanneer er totaal geen prijs gepakt wordt? of wat word er dan gezegd “jammer meer zat er niet in we hebben er alles gedaan” of ” we waren niet scherp genoeg op de juiste momenten”? dit is gewoon triest!!

    1. -buitenkantje rechts-

      Haha! Ja..leuke uitspraken hè.. 🙂
      Nog een paar: “We stonden goed, maar konden niet tot kansen komen”… “We namen de verkeerde beslissingen op beslissende momenten”.. “We domineerden de wedstrijd, maar lieten ons verrassen in de omschakeling”.. ” tegen een muur is het moeilijk scoren”.. En even een nieuwe: ” Het was een typische 0-1 wedstrijd, daarom zo jammer dat zij scoorden en wij niet”.. 🙂

  14. Slingertje.

    Maar we hebben wel verdedigers nodig mevrouw Veltman en dan bedoel ik echte kerels die mannelijk een duel aangaan en niet als een halve nicht zoals zondag in Utrecht.
    Hoe dom ken je zijn om Sanogo een goede spits te vinden.

  15. toon61

    Vraag anders Kluivert terug , die kan het nog steeds heb ik gezien .
    Dat was een echte Ajaxspits , niet die kneus die er nu loopt , ook mede door schuld dat er geen bal goed komt voor hem , maar een aanspeeld punt is hij ook niet , kan geen bal onder controle houden . En wat Sanogoal betreft , het zegt zat twee goals in een paar jaar .

  16. ajaxhoger

    alles wat voorin loopt is niet goed , veelste matig allemaal , en weinig scorend vermogen .

  17. Jeroen68

    ” Wij hebben geen spits nodig, we hebben Sanogo. ” En nou die van Roodkapje vertellen Veltman.

  18. f-side64

    veltman mag weleens naar 1 opticien als hij sa nogoal een goede spits vind zelfs 1 peuter is nog beter

  19. afcadeluxe

    valt minder op als hij met zulke spitsen traint kan ie mooi zn eigen gebreken camoufleren

  20. robskuuh

    Waar is die tijd gebleven dat ze spitsen zoals huntelaar/ibrahimovich/ suarez aantrokken.. Nu hoeven we geen spits want we hebben sanogoal wat is er met ajax aan de hand

  21. AjaxBarcelona

    Goh er wordt verwezen naar zijn invalbeurt bij Celtic. Invallen in een niet draaiend team en dat wel voor de laatste 11 minuten. In de ere-divisie 3 optredens van gem. 17 minuten per wedstrijd. Echt een periode om iemand op af te rekenen. Als je baas je dat flikt doe je hem een proces aan zijn broek.

    1. Geroldkohlen

      als meneertje sanogoal zo geweldenaar was, dan had hij ook meer gespeeld niks laat hij zien, geen enkel moment laat hij wat zien, en ja tegen celtic toen hij inviel was de perfecte mogelijkheid om te laten zien dat hij spits was, maar het is een losse flodder zijn statistieken spreken voor zich.

      1. Remco425

        Dat had hij waarschijnlijk wel als hij niet steeds geblesseerd was geweest. Zeker toen Milik ook een wedstrijd geblesseerd was.

  22. Litmanen

    Ik zeg dat hij zijn trainer en ploeggenoten niet in het openbaar wil afvallen. Vrij professioneel eigenlijk dus.
    Beetje dom als je dat, zoals hier een flink aantal mensen, niet door hebt.

    De Boer heeft van Utrecht verloren, niet het team. Als hij een winnend en goed spelend elftal op zijn kop zet dan krijg je dus dit resultaat. Volkomen waanzinnig om El Ghazi zo lang te laten staan ( zelfs om hem op te stellen) en Younes na een doodschop nog twintig minuten mank te laten lopen.

    Dijks geeft niet de juiste voorzetten? Ach, dat deed Van Rhijn ook al niet. Maar er kwamen tenminste ballen in de zestien, want van die flankspelers hoeven we ook niks te verwachten.

    Met zulke buitenspelers gaat zelfs Huntelaar niks klaarmaken.

    1. Geroldkohlen

      veltman had beter zijn mond kunnen houden , want dit antwoord maaky hem alleen maar ongeloofwaardig, zeer domme veltman!

  23. ajaxhoger

    frankie heeft niemand nodig , dan kunnen we nog lang genieten van deze onkunde elke week .

  24. Remco425

    Sanogo is echt wel een groot talent, dat kunnen wij niet beoordelen na 2 x 10 min. Probleem is wel zoals altijd met spelers die wij huren, hij is steeds geblesseerd. En daarom kan hij ook nooit naar een niveau toewerken. Maar alles bijelkaar, hebben we dus niks aan hem.

Comments are closed.