Bergkamp bedankt voor trainerschap Swansea City; Ook Seedorf, Cocu en De Boer genoemd

0710ajax-nordsjaelland_bergkamp

Dennis Bergkamp gaat niet in op de belangstelling van Swansea City om de nieuwe manager te worden. De assistent-coach van Ajax is gepolst door de Premier League-club om de opvolger van de ontslagen Garry Monk te worden, zo meldt Voetbal International. ‘Ik heb dit moment geen ambitie om hoofdtrainer te worden’, aldus Bergkamp op VI.nl. ‘Bovendien wacht er nog een behoorlijke klus bij Ajax en daar zie ik ook de komende jaren voor mezelf een rol in weggelegd.’

Monk werd eerder deze week vanwege de teleurstellende prestaties op straat gezet. Swansea staat momenteel op een schamele vijftiende plek in de Premier League .

De Hagenaar John van Zweden is een van de clubeigenaren van Swansea en hij vertelt dat er zeker wat Nederlandse coaches in beeld zijn bij zijn club. “Dan moet je denken aan Phillip Cocu, Frank de Boer, Dennis Bergkamp en Clarence Seedorf”, zegt Van Zweden tegen de NOS. Door de naam van Bergkamp kan dus al een streep worden gezet. “In totaal circuleren er zo’n twintig namen. De voorzitter gaat er zo snel mogelijk mee aan de slag”, zegt Van Zweden. De Boer heeft echter al aangegeven dat hij zeker niet middenin het seizoen zal vertrekken bij Ajax en Cocu lijkt ook niet van plan te zijn om psv zomaar te verlaten. Seedorf zit al sinds zijn vertrek bij AC Milan zonder werkgever en wil graag weer aan de slag. Ook Ryan Giggs, de assistent van Louis van Gaal bij Manchester United, is naar verluidt kandidaat.

Bron: VI.nl

Related posts

35 Comments

 1. AFCA-075-

  Wat off-topic maar als er in eigen gelederen niets rondloopt vind ik Monk een goede vervanger voor de Boer. Al denk ik ook dat hij genoeg aanbiedingen in eigen land zal krijgen.

 2. paullus

  Misschien wat voor de boer
  Kan hij hij daar het spelletje tik de bal na achter of breed spelen
  En neemt hij gelijk lulletje overmars mee
  Daaaaaag

   1. -buitenkantje rechts-

    Dennis Bergkamp is een legende in Engeland.. Ze zullen wel een extra woordvoerder in dienst moeten nemen..dus kostenbesparing? 😛

 3. Indojood

  Toch wel zonde dat zowel Bergkamp als Van Basten aangetoond hebben het trainersvak niet te beheersen en ook hun leermeester en, in het geval Bergkamp, maatje zijn afgevallen. Als ik van hun beelden op YouTube geniet, speelt dat steeds door mijn hoofd. De glans is er wel een beetje af.

  1. -buitenkantje rechts-

   Oranje speelde onder van Basten het mooiste voetbal vind ik.. Ook bij Heerenveen prima gepresteerd! Bij Ajax redelijk.. Wat rare aankopen gedaan.. Bergkamp is nog nooit hoofdtrainer geweest.. en heeft die ambitie ook niet.

   1. Indojood

    Klopt. Onder Rijkaard op het EK was het ook goed. Na het EK in 2008 heeft Oranje geen leuk voetbal meer gespeeld.

 4. wikr

  Bergkamp heeft simpelweg zelfkennis en beseft heel goed dat hij (nog) niet voor hoofdtrainer geschikt is. Prima toch. Ik hoop allen dat hij binnen Ajax wel zijn mening geeft en dat er dan ook iets zinvols uitkomt. Op dit moment heeft niemand een idee of ie enige toegevoegde waarde heeft in de technische leiding.

 5. Slingertje.

  Dennis wil lekker op de achtergrond blijven denk ik en als hij al vetrekt zal hij naar Arsenal gaan want dat is toch wel zijn 2e cluppie.

 6. Remco425

  Ik mag aannemen dat door de namen De Boer en Cocu ook een streep kan. Die gaan toch niet naar een club als Swansea…

 7. Indojood

  Maar die geelgroene lul de behanger noemt hier nog eens 2 mensen met een Ajax-achtergrond. Zeker te vaak met zijn bek in het stijfsel gezeten.

  1. Remco425

   Klopt, hij heeft zo’n hekel aan Ajax dat hij de naam Ajax niet uit z’n bek kan krijgen en verkoopt alle soorten behang behalve Ajax-behang. Maar wel 3 Ajacieden op z’n lijstje hebben staan. Wat een hypocriet!

 8. Slingertje.

  Die Haagse pisnicht van een van Zweden heeft een hekel aan alles dat Ajax is maar wil wel Bergkamp of de Boer naar dat provincieclubje uit Wales halen.
  Maar gelukkig hebben beiden daar geen trek in.

Comments are closed.