Rechter beslist: Definitief geen supporters van Ajax naar Utrecht

utrecht-ajax_logo

Aanstaande zondag mogen er van de rechter geen supporters van Ajax in het uitvak aanwezig zijn. De supportersvereniging van Ajax had een kort geding aangespannen tegen de burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen, om dit verbod aan te vechten.

De gemeente is van mening dat het risico op rellen te groot is en daarom moet het uitvak aanstaande zondag leeg zijn. Velen begrijpen niet dat Ajax en de supporters hiervoor gestraft worden en daarom heeft de Supportersvereniging Ajax  een kort geding aangespannen. De rechter vindt het argument van burgemeester Jan van Zanen van Utrecht terecht want die stelde dat een leeg uitvak ‘de minst slechte optie’ was.  Ajax heeft via Twitter de Supportersvereniging bedankt  voor het aanvechten van de maatregel en is solidair met de supporters. Het bestuur van Ajax zal dus ook niet naar de wedstrijd in 030 gaan.

Related posts

23 Comments

  1. De Ajacied

   De omgekeerde wereld is dit !!!!
   En de KNVB laat dit allemaal gewoon toe, wat een corrupte bende is dat ook lijkt FIFA wel

 1. 020 4 ever

  Echt belachelijk. Ik vind dat de knvb dan maar moet beslissen dat er helemaal geen publiek welkom is.

   1. dickst14

    de knvb legt een straf op aan utrecht, die deze op deze manier ontloopt. natuurlijk is de knvb een partij in deze. als zij utrecht 6 punten in mindering in het vooruitzicht had gesteld dan hadden utrecht en die burgermeester dit echt niet in hun hoofd gehaald.

 2. Ajax 010

  Dit is het feitelijke failliet van het kunnen bezoeken van uitwedstrijden. Nieuw dieptepunt in het Nederlandse voetbal en opnieuw een grens over. Tegelijkertijd moeten de zogenaamde ‘harde kernen’ van Ajax. Feyenoord, Utrecht, Den Haag, etc. ook eens aan zelfreflectie doen. Met het consequente respectloze gedrag over en weer – het is maar voetbal en na elk weekend wordt het gewoon weer maandag – kon je er op wachten dat we dit soort idioterie zouden krijgen; dit is een vrijbrief voor elke burgemeester …… Stel voor dat we die drie punten wel gewoon mee naar huis nemen !

 3. Hika77

  Diep triest. Utrecht had iedereen met een seizoenskaart voor de bunnikside voor deze wedstrijd een stadionverbod moeten geven. Zo moeilijk is dat toch niet??

 4. Slingertje.

  Ajax moet die wedstrijd boycotten als statement aan de KNVB-maffia en steun aan de fans.
  Dan maar puntenaftrek.
  Als Ajax nu niets doet zal het van kwaad tot erger gaan en kunnen we binnenkort nergens meer heen.

 5. huub

  Ajax moet ekele jaren geen supporters van Utrecht met al hun bobo’s toelaten bij de wedstrijd Ajax – Utrecht.

 6. huub

  Ajax moet enkele jaren geen supporters van Utrecht met al hun bobo’s toelaten bij de wedstrijd Ajax – Utrecht.

 7. paulvos

  Die lafaards bij de knvb durven gewoon geen beslissing in deze zaak omdat ze bang om beschuldigt te worden van voortrekkerij van Ajax, dus rede te meer de 3 punten mee te nemen.

 8. Pim Ruisendaal

  Van mij mag het geboycot worden! Bedankt kut Utrecht!
  Belachelijk dat we er niet heen mogen. Nou worden wij ook gestraft door wat die gasten gedaan hebben. Alleen de spelers en de trainers en heen laten gaan. En het bestuur enz lekker thuis laten.
  Als we thuis tegen hun moeten, dan zijn hun ook niet welkom!
  En waarom niet in leeg stadion spelen als het zo moet?
  Dan maar niemand welkom en binnen laten.
  Bedankt kut KNVB (maffia’s)
  Zondag lekker 3punten pakken tegen die klootzakken.

 9. Ajax nr 1

  Wat hadden jullie verwacht dan?Dat er wel in eens supporters bij mogen. Dat je wel mag demonstreren. Sjongesjonge wat een tijd en geld verspilling. Gewoon met de zelfde straffen terug pakken. Verlaag je niet naar hun niveau.

 10. Litmanen

  Lijkt me een makkie, geen Utrecht fans meer bij Ajax ivm de veiligheid. En dat lijkt me in dit geval een waarheid als een koe.

 11. Armand44

  Ajax moet helemaal niet gaan spelen in Utrecht tot Utrecht het probleem zelf heeft opgelost

Comments are closed.