‘Ereleden Cruijff, Coronel, Van Os, Been, Swart, Henrichs en Van Praag in interim-bestuur bij eventueel vertrek bestuursraad’

0419ajax-nac_oudelogo

Enkele groeperingen binnen de ledenraad zouden een motie van wantrouwen overwegen bij de ledenvergadering van komende donderdag, zo meldt De Telegraaf. Indien de bestuursraad tijdens de ledenvergadering wordt weggestuurd of besluit om zelf op te stappen, wordt er een beroep gedaan wordt op de ereleden om een interim-bestuur te vormen. De ereleden van Ajax zijn Johan Cruijff, Uri Coronel, Arie van Os, Rob Been senior, Sjaak Swart, huidig lid van de bestuursraad Hennie Henrichs en Michael van Praag. De laatste mag een dergelijke functie vanwege zijn rol bij de KNVB niet innemen.

Of het zover komt, is de vraag. Maar dat de bestuursraad donderdag flink aan de tand wordt gevoeld over het vertrek van adviseur Johan Cruijff, hoofd opleidingen Wim Jonk en het al dan niet negeren van het Rapport Ling, staat vast. De groepen ’Geestman’, ’Been junior’ en ’Hes’ zouden een motie van wantrouwen overwegen.

Tekenend voor het wantrouwen binnen de vereniging is een schriftelijk verzoek van onder anderen de oud-spelers Peter Boeve, Keje Molenaar, Bennie Muller, Wim Suurbier, Ruud Suurendonk en Supportersvereniging-voorzitter Daniel Dekker om letterlijk te notuleren. ’Uit de laatste vergaderingen is telkens gebleken dat bij het bepalen van de notulen er naar de mening van de vragenstellers essentiële informatie wordt weggelaten.’

Daarnaast kan de bestuursraad een spervuur aan vragen verwachten. De belangrijkste, zo staat te lezen: ’Cruijff, Jonk en Ling, maar ook anderen hebben aangegeven dat de rvc en de directie de plannen van Cruijff totaal anders uitvoeren dan is afgesproken. Wat heeft de bestuursraad, welke door de leden is aangesteld nadat zij verklaard hebben 100% achter het plan-Cruijff te staan, gedaan om de rvc op de grote verschillen tussen het plan en de uitvoering te wijzen?’

Bron: De Telegraaf

Related posts

25 Comments

 1. marcussboss

  al dat gezeur over de raad van bestuur…het moet een keer rustig worden binnen de raad en wat ben ik blij dat ajax ondanks de onzekerheden gewoon nog redelijk tot goed voetbal laat zien…respect voor FdB en zn mannen

   1. De Ajacied

    Hopelijk gaat dit lukken ook er moet rust komen en de juiste mensen op deze plaatsen,
    Maar zonder Hennie Henrichs die mag nooit meer terugkomen !!!!⚽️⚽️

  1. Toppertje

   Als jij alleen naar de Eredivisie kijkt ben je vast heel gelukkig. Zet nog eens alle Europese tegenstanders op een rij en je zou je als Ajax supporter nog amper op straat durven laten zien.

   1. marcussboss

    Ik kijk eredivisie en Europees en het voetbal is best goed alleen ontbreekt het aan het afmaken..in vergelijking met vorige seizoenen was het voetbal niet zo mooi als dat het nu gespeeld wordt

    1. Ajax nr 1

     Een kinderhandje is snel gevuld marcussboss. Ajax is Ajax niet meer. Ik kan niet wachten op 17 dec de ledenvergadering en hoop ook echt dat het hele zooitje naar huis gestuurd wordt. Inc FdB en friends.

     1. marcussboss

      Nee ajax is ajax niet meer maar ajax heeft ook niet meer het spelersmateriaal wat ze vroeger wel hadden. je moet ook een beetje realistisch kijken naar de huidige situatie…

 2. dickst14

  en wat er ook gebeurt die Henrichs toch weer zitten. Iemand een idee om voorgoed van hem af te zijn?

 3. paulvos

  Zal ’n lange vergadering worden volgende week donderdag. Laat die Henrichs maar niet toe.

 4. Ajax 010

  En opnieuw laat de Telegraaf zich gebruiken voor stemmingmakerij, geïnitieerd door bepaalde geledingen binnen de club. Droevig. Die krant was fout in de oorlog, en is sindsdien niet veel verbeterd.

  1. Remco425

   Laat zich niet echt gebruiken denk ik. Ze doen er zelf graag nog een schepje bovenop want is lekker sensatie…

  2. Litmanen

   Er zijn bij Telesport een aantal mensen die leven van eventuele rellen bij Ajax. Letterlijk. Dus serieus nemen? Nee Gevaarlijk? Dat wel.

 5. Kevke87

  ik hoop dat hier een kern van waarheid in zit. dit zou al toch een stukje hoop kunnen geven richting de toekomst. alleen waarom moet die slapzak van een henrichs blijven?? ach ja..

  1. BobbyHaarms

   Die Henrichs moet ook niet blijven zitten. Dat is de eerste die ze schoenmaat 46 tegen z’n achterwerk moeten zetten, en goed hard ook

   1. toon61

    die klootzakken zullen wel blijven zitten ben ik bang Bobby , makkelijk geld verdienen zo ook , ik snap trouwens niet waarom ze altijd rotten appels op die plaatsen neer zetten , hebben ze er dan zo weinig kaas van gegeten .
    Er zijn er toch zat te vinden die het goed voor hebben met ajax , en het voornaamste is nog , samen door een deur kunnen .

 6. Velibor

  Jij schetst een ideale wereld Toon,helaas werkt het niet altijd zo en zeker niet als er macht en vooral aanzien te winnen valt bij die bobo achtige types.

 7. Mauheb

  Die Henrichs is idd net onkruid, en dat vergaat helaas niet!!! Ongelooflijk dat deze mag blijven, ziet dan niemand dat ie de club naar de klote helpt.

 8. tijger238

  Het is niet voor niks dat het tuig zoals Henrichs zich erelid hebben gemaakt. Verder wat het voetbal betreft, echt gewoon verschrikkelijk en wat mij betreft mag Frank de Boer nu al vertrekken met z’n van Gaal trekjes. Wat een druiloor.

Comments are closed.