Geen toestemming Ajax-supporters voor demonstratie in Utrecht

utrecht-ajax_logo

Ajax-supporters mogen deze zondag niet demonstreren in de Utrechtse binnenstad. De burgemeester van Utrecht heeft het verzoek om te mogen demonstreren afgewezen uit angst voor een confrontatie met fans van FC Utrecht. “Uit politie-informatie is inmiddels gebleken dat FC Utrecht supporters pogingen zullen ondernemen deze demonstratie te verstoren,” zo meldt de gemeente in een verklaring. “Om demonstranten te beschermen én de veiligheid te waarborgen is een disproportioneel grote politie-inzet nodig.”

Bron: Algemeen Dagblad

Related posts

20 Comments

 1. Ajacied407

  De KNVB mag hier wel wat aan doen hoor. Schandalig beleid van FC Utrecht. Eigenlijk wordt indirect de schuld aan Ajax gegeven dat hun supporters zich niet kunnen gedragen.

  1. De Ajacied

   Heel vreemd dat dit allemaal kan in Nederland,
   De KNVB is net zo corrupt als de FIFA & UEFA !!!!
   Hopelijk gaan onze supporters ook NIET naar Utrecht toe, en laten ze zo zien dat het probleem ook echt in Utrecht ligt en zéér zeker niet bij de Ajax supporters,
   Dus wees slim en blijf thuis ⚽️⚽️⭐️⭐️⭐️

   1. Remco425

    Nogmaals de KNVB KAN hier niets tegen doen. fc utrecht voert de straf namelijk gewoon uit. De bunnik zijde blijft leeg. Alleen de manier waarop fc utrecht de straf uitvoert is schandalig.

 2. Sazzz

  sinds wanneer mag je in Nederland moet demonstreren? dat is het recht van elke burger. en opnieuw mogen de ajaxsupporters iets niet, omdat die van Utrecht zich niet kunnen gedragen

  1. Remco425

   Je mag demonstreren, maar met je rug tegen de muur. De tekst van Klein Orkest is nog steeds actueel.

 3. sabrina

  Misschien moet die burgemeester zn eigen “supporters” maar eerst eens goed in het gareel zien te houden ipv kiezen voor de weg van de minste weerstand( Ajax supporters duperen)!

  1. EugAjax

   Als in verleden supporters van alle clubs zich meer hadden gedragen dan had je gewoon kunnen gaan. Echter ik ben het in dit specifieke geval zeer eens met alle verontwaardiging. FC Utrecht heeft dit heel slecht aangepakt en dupeert de verkeerde groep en beloont de groep die zich vorig jaar massaal misdragen heeft. Alleen moeten we niet heel veel roomser dan de paus zijn. Ook Ajax supporters zijn niet altijd lieverdjes op bezoek bij andere clubs.

 4. bloedgroep AFCA

  Eerst (s)lopen in je eigen stad en dan bescherming nodig van je burgemeester…utreg kleine kinderen…helemaal niets in utreg….WZAWZDB

 5. Slingertje.

  Die rechtszaak gaan we ook niet winnen vanmiddag want dat zal ook wel onder tafel geregeld zijn net als het verbieden van die demonstratie.
  Dit stinkt aan alle kanten.
  Dus dan maar heel ruim winnen zondag van die hufters.

 6. Kuijff

  De KNVB kan hier niet veel aan doen. Ze hebben het laten liggen bij het beschrijven van de straf (gericht op een vak en niet op de weke delen die dat vak bevolken).

  Utrecht en meneer Van Zanen hebben de bewoners van dat vak liever niet in de binnenstad, dus nemen ze een beslissing ten gunste van de Bunnik zijde. Daarmee nemen ze een besluit ten gunste van racisme. Dat is bizar, dom en laf. Dit heeft geen enkele remmende werking.

  Een volgende keer moet de KNVB een wedstrijd zonder publiek opleggen. Dan straf je ook publiek dat er niets mee te maken heeft, of het gedrag zelfs veroordeelt, maar zo laat Utrecht een volgende keer een oplossing als deze wel uit zijn hoofd…

  1. Floris Stempel

   Hoezo racisme?? Ze hebben beledigende teksten over joden gezongen. Joden zijn geen ras, maar is een religie. Dus anti-semitisme, maar zeker geen racisme.

   Maar verder heb je helemaal gelijk. AJAX moet die gasten gewoon helemaal zoek spelen. Stadion stil en jankend naar huis met die gasten.

 7. Remco425

  Neo-nazi’s en fascisten hebben het recht te demonstreren, voetbalsupporters dus niet. En kom niet met het excuus van een eventuele confrontatie, die zijn er bij extreem rechtse demonstraties ook…

 8. Remco425

  Goh, we mogen niet demonstreren tegen degene die bepaald of de demonstratie door mag gaan. Verrassend. Een beetje dictator trekjes die burgemeester van utrecht…

Comments are closed.