Ajax uitgeschakeld in Europa League na 1-1 tegen Molde

europa_league

Ajax is er opnieuw niet in geslaagd om te overwinteren in Europa. De Ajacieden kwamen donderdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen het Noorse Molde. Donny van de Beek opende de score voor Ajax maar al snel lag de gelijkmaker ook al achter Cillessen door een bal die van richting werd veranderd door Van Rhijn. Met het gelijkspel is Molde groepswinnaar geworden en gaat samen met Fenerbahce door naar de volgende ronde in de Europa League.

Ajax ging prima van start in een volle Arena en kwam na een kwartier spelen verdiend op een 1-0 voorsprong. Ricardo van Rhijn, die zijn opwachting mocht maken in plaats van de geschorste Kenny Tete, gaf een scherpe voorzet op. Donny van de Beek die wist te scoren met het hoofd. De Ajacied liep bij het kopduel een hoofdwond op en moest even behandeld worden. Niet veel later leek Ajax op 2-0 te komen maar een pegel van Gudelj belandde op de lat. Na een half uur kwam Molde op 1-1 via een afstandsschot van Singh dat van richting werd veranderd door Van Rhijn.

In de tweede helft leek Ajax geen raad te weten met de stugge Noren en nadat Celtic de 1-1 scoorde in Istanboel en het volle stadion nog eens achter de ploeg ging staan lukte het Ajax niet om echt gevaarlijk te worden. Frank de Boer bracht El Ghazi, Bazoer en Schone nog in het veld maar wist eigenlijk al dat zijn ploeg het vanavond opnieuw niet ging redden in Europa. Dat Gudelj vlak voor tijd nog mocht vertrekken met een tweede gele kaart typeerde de avond in de Amsterdam Arena waarbij De Boer zich na de kerst opnieuw mag gaan richten op de tweede seizoenshelft in de Eredivisie, de enigste prijs die er nog te halen valt dit seizoen.

Ajax – Molde 1-1 (1-1)

’14 Van de Beek 1-0
’29 Singh 1-1

Scheidsrechter: Aranovskiy (Oek)
Toeschouwers: 48.041
Gele kaarten: Milik, Klaassen, Riedewald, Gudelj (Ajax), Gulbrandsen (Molde)
Rode kaarten: Gudelj (Ajax)

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Ricardo van Rhijn, Joël Veltman, Jairo Riedewald, Mitchell Dijks, Nemanja Gudelj, Donny van de Beek, (/64 Riechedly Bazoer), Davy Klaassen, Amin Younes, (/62 Anwar El Ghazi), Arek Milik, Viktor Fischer (/78 Lasse Schone)

Opstelling Molde: Horvath, Gabrielsen, Linnes, Flo, Forren, Toivio, (/19 D Hestad), Singh, Hussain, Mostrom, (/76 E Hestad), Kamara, (/52 Gulbrandsen), Elyounoussi.

Related posts

39 Comments

 1. Misterajax

  Ajax heeft de afgelopen 6 jaar in de CL gespeeld en is geen één keer door gegaan. PSV krijgt één keer de kans en die lukt het meteen. Weliswaar een iets makkelijkere poule dan Ajax had maar Wolfsburg, CSKA en ManU zijn ook niet misselijkmakend. Ook in de Europa League doet PSV het veel beter. Na de mislukte CL avonturen van Ajax kwam Ajax nooit ver in de EL. Nu komt Ajax niet eens verder in de poule van de EL! PSV doet het Europees gewoon veel beter. Helaas, maar het is gewoon een feit. Dat PSV het beter doet heeft twee redenen: goede aankopen en het spel. Waar Ajax VD Hoorn, Heitinga, Viergever, Sanogo, Duarte, enz koopt heeft PSV met Guardado, De Jong, Pröper, enz gewoon veel beter ingekocht dan Ajax. Waar Ajax, ook in Europa, altijd de tegenstander ‘de wil wil opleggen’ doet PSV dit niet. PSV speelt in Europa realistischer en om te winnen. En met succes. Wordt wakker Ajax!

  1. AjaxBarcelona

   Als Ajax speelt zoals PSV merendeels speelt worden ze ook afgemaakt door de supporters.

  2. -buitenkantje rechts-

   Gedeeltelijk eens..pleit al vaker voor een 4-4-2 systeem.. Ik vind dat hetmiddenveld tegen (internationaal) sterkere tegenstanders overlopen wordt.. Wat dat betreft moet je meerdere systemen kunnen spelen..
   Verder helaas gelijk gekregen betreft de voorhoede.. Te weinig kwaliteit..te wisselvallig.. (Nog) niet Ajaxwaardig.. Nogmaals.. Kampioenschap en bijbehorend CL is nu cruciaal! Langs die lat moet je de spelers leggen. Kunnen ze het verschil ook internationaal maken.. En niet af en toe in de competitie…

   1. Litmanen

    Je moet niet vergeten dat je soms ook een beetje mazzel kunt gebruiken. Als je ziet dat Roma met zes punten doorgaat in de CL dan had Ajax in de afgelopen jaren toch wel een aantal keren overleefd in de winter.

    De oude wijsheid dat je thuis zes punten moet pakken staat toch wel vast. Daar is het hier misgegaan. Molde pakte Ajax goed aan. Volkomen ingespeeld op 5-4-1. Als dan de ballen ipv op de lat in de goal vallen dan hoor je niemand. Nu was het niet om aan te zien. Met dank aan Molde.

  3. Braziq

   Dat moest er ff uit?? @Misterajax Maar helemaal met je eens.! Het zag er idd niet naar uit dat we (vochten) voor die laatste kans. Dacht juist dat we weer in een flow kwamen de laatste wedstrijden. Maar het was wederom alleen maar terug en breed.. En dan nog zelfs in zo een laag tempo.. Maar goed.. Nu kunnen we ons alleen maar richten op de eredivisie.. En ja.. pfff.. Als je dan psv hebt zien spelen. Wat een verschil.. En ik zeg dit met zware tegenzin. Maar psv is op dit moment gewoon een f*#@% klasse beter! Dat kan toch niet..???

 2. afcabran

  Europa league ook al te hoog gegrepen.. dan maar blij zijn als we een keer als extraatje de beker winnen! …

  1. BobbyHaarms

   De keiharde realiteit helaas. Uithuilen en opnieuw beginnen. En opnieuw….en opnieuw…en opnieuw…

   1. -buitenkantje rechts-

    We moeten due vicieuze cirkel doorbreken door te kiezen voor meer kwaliteit ipv kwantiteit.. Geen spelers halen met de hoop ze beter te kunnen maken.. Of ze dan nog een seizoen in jong Ajax zetten, omdat ze niet gewend zijn ” aan het systeem” Nee, kwaliteit hebben we nodig.. Spelers die ook internationaal hun mannetje staan.

 3. Pascal tebberman

  Ik denk als ik het mag zeggen,het lag niet aan de spelers maar aan de schijtsrechter die mogen wel weer op cursus moet je zien wat een actie’s van molde dat was toch geen normaal voetbal zet op AFC Ajax wordt kampioen in de eredivisie hou em vast de eerste plaats ik duim voor jullie ciao ?⚓️??????⚽️.

  1. Velibor

   Wat een gelul,die gudelj is een eikel om op het middenveld met inderdaad zo’n scheidsrechter en geel op zak zo’n overtreding te maken,heel slim!

   1. huub

    Wat dacht je van die andere middenvelder! Juist ja, Klaassen. Slecht bal aanname en veel balverlies.

    1. nannie1971

     Het team staat gewoon op slot, kijk naar man. united precies het zelfde. Ze krijgen veel te veel opdrachten mee. Zelf initiatief nemen durven ze niet. Want dan gaat frankie nog zuurder kijken. Ga als buiten speler je man voorbij daar is Ajax groot mee geworden.

   2. Charka53

    Maar als de bal van Gudelj onder de laat was geweest was het een top gozer dus niet zo stom lullen Velibor

 4. Mooi

  Ik zou wel eens willen weten hoe de spelers zich zouden voelen na zo wedstrijd .ik vond het heel ver onder de maat.

 5. Kuijff

  Het was tekenend voor de laatste tijd, belangrijke mensen vonden elkaar niet en de lijn was onduidelijk…

  Verschrikkelijk veel halve ingrepen, slechte passing, zinloos getik… Zucht.

  Wel mooi dat Van de Beek scoort.

 6. Misterajax

  Het voetbal wat Cruijff, de Boer etc. allemaal willen zien, dat is allemaal wel heel mooi maar dat kan alleen maar als je echt kwaliteit hebt, en Ajax heeft dat simpelweg niet als je iedere keer je talentvolle spelers verkoopt (wat ze doen). Voor de Eredivisie tegen een club als Excelsior is het leuk maar in Europa kan je de tegenstander gewoon niet de wil opleggen.

 7. afcamike

  Ik ben wel echt erg blij dat ik hier 3x mn werk heb moeten afzeggen voor Ajax in de Europa League. Had dit voor geen goud willen missen! Wat een passie, wat een inzet..

 8. Mauheb

  Aanfluiting eerste klas! @misterajax helaas heb je helemaal gelijk, ik heb er niet eens naar kunnen kijken afgelopen dinsdag, omdat ik het die lampen niet gun, omdat wij zo zwak zijn,slecht inkopen, en het altijd rommelt. Maaaaarrr blijf Ajacied in voor en tegenspoed pfffffff zware tijden voor ons allen!!!!! Konden we er zelf maar wat aan doen ipv die menen er wat aan te kunnen doen, het alleen maar voor hun zelf doen!!
  Ik zeg haal die Marcel Brands daar bij die lampen weg, heeft ie tenminste een echte uitdaging!

 9. Emilio4Ajax

  Weet het niet hoor, maar iedere keer als ik naar Ajax kijk lijkt het er op alsof het geloof en de wil om te winnen er niet is. De echte spirit ontbreekt. Dan was de wedstrijd van PSV dinsdag eventjes andere koek… Daar zit nu net het verschil…

 10. Jeroen-AFCA

  Nou ik denk koop alleen spits voor 10 miljoen verder hoef je niks uit te geven milik is nog niet goed genoeg om een aanspeelpunt te zijn als je de Jong ziet waarom hebben wij in dat jaar milik gehuurd en niet de jong voor de neus van PSV weggekocht ? Kijk guardado naar zijn niveau groeien gudelj en bazoer wel. Maar als wij al een aanspeelpunt hebben zijn wel al heel stuk verder hoef je veel minder terug te lopen en kom je onder druk uit dat helpt PSV een hoop met de jong in de champions League. Als dan nog onze talenten verder doorgroeien hebben we echt wel wat net als vandaag kijk naar van rhijn tov tete 1-1 als ie bal laat gaan gaat ie naast en bij die 2e geel van gudelj laat ie z’n man lopen wat gudelj moet rechttrekken

 11. AjaxBarcelona

  Tsjongejongejonge wat is PSV toch ongelooflijk goed. Ze staan met een straatlengte voor derde in de hier genoemde MM competitie. Grote klasse. Ja, ze zijn door in de CL, ja dat is mooi maar het is verre van een wereldploeg.

  1. toon61

   Die zijn goed ja , ajax wint er niet van , en een staartlengte achter , overdrijven is ook een kunst .
   Aan het einde van de rit staan ze weer met de schaal die kut lampen , zeker als ze bij ons niks fansoenlijks gaan kopen , ervaring moet erin , is ook veel beter voor de jeugd die ingepast word .nu komen ze in een dwalende ploeg .

   1. AjaxBarcelona

    Waar staat straatlengte achter?? Als ze zo goed zijn waarom staan ze dan niet fier aan kop in de competitie? Je mag van mij best supporter zijn van PSV hoor maar blijf op je eigen site.

 12. AjaxStaff2015

  Wat een drama voetbal met zoveel geld op zak en dan nog geen eens door, ze moeten zich schamen

 13. bloedgroep AFCA

  Tempo lag echt veel te laag…nog iets lager en we waren terug in de tijd gegaan…ik wil echt wel 90 minuten lang voor onze club uit Amsterdam….maar voelde meer als 180 minuten

Comments are closed.