Kort geding SVA dient aanstaande donderdag

0405utrecht-ajax_opkomst

Het kort geding dat de supportersvereniging Ajax heeft aangespannen tegen burgemeester Van Zanen van Utrecht dient donderdagmiddag. Bij de vorige wedstrijd tussen Utrecht en Ajax zong een deel van de Utrecht-aanhang antisemitische liederen. Hierop besloot de KNVB dat bij de aankomende wedstrijd van zondag de bunnikside leeg moest blijven. Echter mogen de supporters wel kaarten kopen voor een ander vak waardoor volgens Van Zanen de kans op rellen groter is en daarom het uitvak gesloten blijft tijdens de wedstrijd. De wedstrijd tussen Utrecht en Ajax staat voor zondagmiddag 12.30 uur op het programma.

Bron: ANP

Related posts

22 Comments

 1. nick-afca95

  Dit kan echt niet. Ajax suporters straffen voor wat ze bij Utrecht hebben gezongen. Ik vraag me ook af of het nou wel zo’n goed idee is om Ajax suporters te weren.

  1. De Ajacied

   Hopelijk zijn wij Ajacieden slim genoeg om zondag niet naar Utrecht te gaan!!
   En zo te laten zien dat we wel nette supporters zijn!!
   Dus blijf allen thuis aub
   De KNVB had hier wat aan moeten doen maar die zijn net als de FIFA en UEFA zo corrupte als ze groot zijn !!
   Atlassen en regelementair een 0-3 toch ? ⚽️⚽️

   1. nick-afca95

    Ik hoop inderdaad ook dat niemand naar Utrecht gaat maar ik vrees dat er wel een aantal suporters een reisje gepland hebben

    1. Charka53

     Helaas zijn er altijd wel van die lui die niet voor het voetbal komen maar om eens lekker te rellen maar doe dit dan niet onder de vlag van Ajax omdat er dan toch weer maatregelen worden getroffen die de echte Ajax fans pijn doen

 2. Widi

  Dit is echt een rechtstreeks gevolg van het besluit van het bestuur van 030 om een besluit van de KNVB te omzeilen. Klap in het gezicht van de KNVB. Die moet nu als volgt besluiten: geen wedstrijd. Ajax krijgt 3-0 reglementaire overwinning en 3 punten.

   1. Widi

    Wij kunnen niet bij die wedstrijd zijn. De oorzaak daarvan is voor mij reden om zo te willen winnen.

 3. Widi

  En: een echte supporter heeft zondag in Utrecht niets te zoeken. Dus wie toch gaat: blijf er dan maar meteen. Dit type supporters wordt daar kennelijk wel gewaardeerd.

 4. BobbyHaarms

  Ach, we zijn het ondertussen wel gewend om in een extreem vijandige omgeving onze wedstrijden te moeten spelen. Vaak winnen we die met dikke cijfers (vraag voor de gein maar eens rond in 010). Maar het blijft natuurlijk echt te zot en te idioot voor woorden dat dit mogelijk is. Benieuwd hoe ze hadden gereageerd als de 3 punten voor straf naar Ajax waren gegaan, al gebeurt dat wat mij betreft toch wel.

  1. Floris Stempel

   Laatste overwinning voor de competitie in Utrecht was in 2010. Blijft een lastige club om tegen te spelen. AJAX speelt prima de laatste tijd, hopen dat ze het stadion lekker snel stil krijgen.

    1. AFCA my World

     Het is echt een totaal verval van het voetbal, geen supporters erbij-een uitwedstrijd-om 12.30- en tegen een lastige tegenstander echt alle ingrediënten om Ajax te laten verliezen ! Hoop dat het niet gebeurt maar vrees het ergste, ps geen supporters bij de terugwedstrijd natuurlijk !

     1. Remco425

      De supporters mogen wel komen, want wij zijn niet zoals zij, maar dat schandalige bestuur mag er niet in!

     2. Duif

      “Alle ingrediënten om Ajax te laten verliezen” Kom op zeg gaan we nu op de Calimero-tour net als die kakkerlakken ?

 5. dickst14

  Het is te gek voor woorden dat de KNVB zelfs niet eens reageert. Ongelofelijk wat een slap zootje.

 6. dickst14

  laten ze de interlands voortaan ook maar in Utrecht spelen, zijn toch klote wedstrijden met dank aan dezelfde KNVB.

 7. paulvos

  Laat de rechter dan ook maar gelijk de uitspraak doen van: 0-5 overwinning ,dus 3 punten aan Ajax.

Comments are closed.