Ontslag Jonk kost Ajax nog eens drie medewerkers

0412JongkindJonk2

Nadat Wim Jonk vorige week officieel ontslagen is bij Ajax toonde rechterhand Ruben Jongkind zich solidair met Jonk en vertrok ook bij Ajax. Maandag komt nu het bericht naar buiten dat Ajax nog drie medewerkers is kwijtgeraakt wegens onvrede over de uitvoering van het Plan Cruijff.

Manager jeugdscouting Jasper van Leeuwen, coördinator methodologie Matthias Kohler en technisch manager onderbouw Michel Hordijk hebben ook besloten om Ajax de rug toe te keren. Zij vonden dat de ideeën van Johan Cruijff niet voldoende werden uitgevoerd door de leiding van de club. Cruijff gaf zelf ongeveer drie weken geleden aan dat hij zich niet meer bemoeide met het beleid van de club. Van Leeuwen en Hordijk waren samen verantwoordelijk voor enkele hervormingen in het Nederlandse jeugdvoetbal. Zij hadden vooral zaalvoetbal en straatvoetbal als speerpunten. De Duitser Kohler was eerder jeugdtrainer bij de Duitse voetbalbond en bij Ajax Cape Town.

Bron: VI

Related posts

43 Comments

 1. DOL

  het is allemaal niet best op bestuurlijk niveau..
  maar helaas, deze teringzooi zagen wij ook wel aankomen

    1. De Ajacied

     @PvL020
     Wie maakte de A1 dan kampioen? En waar komen de talenten vandaan? A1 toch en hun moeten door naar het 1e waar ze ons kampioen maken, toch? ⚽️

 2. Indojood

  Volgens de NOS zijn het zes medewerkers. Goed gedaan, Ajax. De chaos wordt alleen maar groter.

 3. Velibor

  Geweldig,fantastisch ! Zijn we nu waar we zijn willen heren directie?! Zometeen is er niks herkenbaars meer in het zgn Ajax systeem maar geld is er zat natuurlijk om afkoopsommen mee te betalen! Gvd kappen nou en zo snel mogelijk alle neuzen de zelfde kant op,ik eis een Ajax met een eigen gezicht in de voetbalwereld en geen overkilled gedrocht wat niks meer uitstraalt dan bullshit en ruzies! Voetballen verdomme en het liefst attractief! Groeten allemaal!

  1. BobbyHaarms

   Zat er aan te komen natuurlijk en ik geef ze meer dan gelijk, werken in zo’n anti-Cruijff wespennest doe je niet voor je lol. Bestuur met die flikker Henrichs voorop, trek je conclussies en sodemieter asjeblieft op voordat onze club helemaal naar de verdommenis is, en neem ook gelijk dat afbraaklogo mee!

 4. nick-afca95

  Kunnen we niet gewoon die hele RVC er uit flikkeren? Waar zijn die nou goed voor. Zitten er alleen maar om zakken te vullen.

 5. HURBIE

  Triest maar zat eraan te komen
  Dit is nog maar het begin van het EINDE van een Cruijff opzet

 6. Hoeda Fak Ajoe

  Opvallend weer dat de schuld bij ieder ander neergelegd wordt dan bij degene die hier echte verantwoordelijk voor is, namelijk Wim Jonk. De opleiding draait inmiddels goed en moet zijn vruchten af gaan werpen. Dennis en Frank laten steeds meer jonge gasten debuteren dan in voorgaande jaren. De snelheid waarmee de jongeren groeien is sneller dan verwacht, waardoor de van buiten gehaalde spelers niet direct meer nodig zijn (Schöne, Heitinga, Viergever, …), maar wel achter de hand gehouden moeten worden voor noodgevallen of om te voorkomen dat de jonkies vroegtijdig opbranden. Geen dure toppers die de jeugd in de weg zitten, maar gasten die je zonder wroeging op de bank kan zetten. Dit is toch steeds meer in lijn met de visie van Cruijff?! Dat gaat toch goed?!
  Wim Jonk had echter geen geduld meer en wilde het ook buiten zijn verantwoordelijkheidsgebied voor het zeggen hebben. Dat hij opstapt / weg moet kan ik me voorstellen, maar al die andere gasten mochten doen in de opleiding wat ze wilden. En nu opstappen?! Dat noem ik nou Ajax in de steek laten!!

  1. Heldenzoon

   Precies. Maar niet te hard roepen want dan worden ‘de echte fans’ boos. Zoals lulletje AjaxBarcelona die een heel neutrale visit heeft.

   1. AjaxBarcelona

    Lulletje AjaxBarcelona …… Is nieuw. Maar dan liever “lul AjaxBarcelona” dat doet meer recht aan vaststaande keiharde feiten. 🙂

    1. Heldenzoon

     O ja! Rapport Ling. Helemaal vergeten! Neutraal en oprecht geschreven, helemaal niet selectief medewerkers benaderd. 60% van de tijd geloof ik het altijd….

 7. Indojood

  @Who the fuck are you. Natuurlijk, draai het maar weer om. Jonk heeft alles fout gedaan en de rest doet het goed. Deze mensen hebben gelijk dat ze niet aan deze schertsvertoning willen blijven meewerken. Toch opmerkelijk hoe geniepig de bevindingen van Ling genegeerd worden in dit hele verhaal, door Ajax en een deel van haar supporters.

 8. Kuijff

  Wie niet blijven wil, moet gaan. Plek voor oud-Ajacieden om invulling te geven aan een goede jeugdopleiding. Geheel volgens de lijn van Cruijff, toch?

  Als Ling, zoals Stam aangeeft, de helft van de staf niet heeft bevraagd (en waarom zouden we daaraan twijfelen?), is dat rapport toch van zeer beperkte waarde?

  Ik ben ondertussen klaar met het gezeur vanuit kamp Jonk. Die natrapperij levert niemands iets op.

  1. AjaxBarcelona

   Natrapperij?? Apart. Volgens mij heeft Jonk een rot schop gehad, maar ach, het is slechts gezeur. Toch?

  1. AjaxBarcelona

   Zijn mensen met meer dan voldoende kennis en expertise om snel weer aan de bak te komen.

 9. paullus

  Het is allemaal heel jammer
  Maar wij komen nooit te weten hoe het precies zit
  Maar ik blijf voor jonk
  In mijn optiek is het een groot verlies voor de club dat hij weg is
  Eind van het seizoen gaat de boer en zijn apostellen richting Engeland en dan heeft Ajax helemaal niks meer

 10. AjaxBarcelona

  Trouwens, om een rapport uit te brengen is het bevragen van iedereen niet direct een noodzaak. Het gaat er om dat je het beeld snapt e.d. Daarin is het rapport duidelijk genoeg. Ik neem aan dat je het gelezen hebt. Toch?

  1. Kuijff

   Yes, gelezen. Iedereen spreken is wat veel van het goede. Degenen over wie je rapporteert bevragen lijkt me wel praktisch…

    1. Kuijff

     Een onvolledige weergave, omdat niet elke kant is belicht. Als je weergeeft wat iemand van iemand anders vindt, zonder die ander op zijn minst te laten reageren, kun je nooit spreken van een kwalitatieve weergave.

     Dat is zonde, want daarmee haal je kracht uit het rapport / de weergave.

     1. AjaxBarcelona

      Ligt eraan welke conclusie je aan zaken verbindt. Maar, we zoen dat beide anders 🙂 niks mis mee, is gezond. Ik zie er geen veroordelingen in maar info om zaken nader te be
      Ichten

     2. Kuijff

      Over belangrijke zaken moet er nooit een eenduidige mening zijn inderdaad. Mooi dat we het oneens kunnen zijn zonder verbaal gedoe.

      Het enige waar iedereen het over eens zou moeten zijn, is dat de rust terug moet keren…

 11. AFCA my World

  Groot gelijk,maar ze hebben hun nu echt hun zin, Cruijff aanhangers eruit en proberen hun eigen zin door te drijven, maar geweldig gedaan de club gaat nu vast naar de klote, ze snappen niet dat het een echte voetbalclub is maar ze zien het gewoon als een bedrijf, geef de club terug aan de supporters !

 12. AjaxBarcelona

  @Indojood. Je weet toch, wanneer de feiten anders uitwijzen ga je draaien. Ik heb geen enkel gefundeerd commentaar op het op deze site gepubliceerde rapport van Ling gelezen waaruit feitelijk blijkt dat het rapport niet klopt. Ling heeft simpelweg aangegeven waar het niet goed zit.

 13. AjaxBarcelona

  Wie heeft het over neutraal. Het is in opdracht cq op verzoek van Cruijff om na te gaan wat er met zijn plan is gebeurd. Niks mis mee. Het is geen onafhankelijk aangevraagd onderzoek. Gewoon een vraag van Cruijff aan Ling: Tsjeu kijk jij eens hoe de vlag er voor staat.

 14. PvL020

  Ongelovelijk die reacties soms hier. 15 wedstrijden bovenaan, beste start sinds tijden onder Frank, met veel jeugd…… Slechts 9 tegendoelpunten. Hier is het alleen maar zeiken om het zeiken. Ik werk met veel mensen die geen Ajax fan zijn en die hebben bewondering voor Ajax door de start en wat Frank doet. Denken we nooit, wat er nu gebeurt is misschien wel terecht!!??

 15. AjaxBarcelona

  Simpel iets ter overdenking: waarom is o.a. Die jeugd zo goed. Zou het heel misschien mogelijk kunnen zijn dat daar een team voor verantwoordelijk is met een sterk figuur als aanvoerder? Of denk je dat Frank de jeugd uit het cafetaria heeft gehaald. Het is zomaar ter overdenking hoor.

  1. AjaxBarcelona

   Oh ja en waarom nu opeens twee spelers uit de jeugd in de spotlight. 2 maanden geleden was dat nog echt niet zo.

 16. Mijn Club

  Hoewel ik het bijzonder jammer vind dat Jonk en diverse collega’s vertrekken, lijkt het me dat deze FTE’s weer snel en adequaat worden ingevuld. De jeugdvoetballers zelf (waar het in principe om gaat natuurlijk), blijven gewoon doortrainen en voetballen. Die zullen er geen stap minder door lopen. Uiteraard hoop ik wel dat de kwaliteit van invulling (de trainers) minimaal gelijk is aan de vertrokken mensen. Maar goed, ideaal is deze situatie niet, maar dat was ie immers al niet. En dan is een grote schoonmaak essentieel, lijkt me.

 17. Hoeda Fak Ajoe

  @indojood: ik draai de boel niet om. Jonk en zijn companen doen heel goed werk op de toekomst. Dat wordt ook door iedereen ontkend. Jonk laat alleen De Boer en Bergkamp hun werk niet doen en denkt het beter te weten. Hij is degene die de bom onder het TH gelegd heeft, niemand anders.
  En het rapport dat Ling geschreven heeft is nou niet echt vanuit een onpartijdig standpunt geschreven. Als er eentje is die aast op het Ajax pluche dan is het Ling wel.

  1. Hoeda Fak Ajoe

   Nou de autocorrect maakt er een zooitje van. Dat Jonk c.s. het goed deden word door iedereen ERkend. 🙂

Comments are closed.