Heitinga: ‘Ik blijf bij Ajax en ben gezegend met fantastische supporters’

0923ajax-graafschap_heitinga

John Heitinga is terug bij Ajax maar velen hadden de rentree van de Ajacied natuurlijk iets anders voorgesteld. Heitinga maakt sporadisch speelminuten in het eerste elftal en moet wekelijks genoegen nemen met een plaats op de bank. Toch lijkt Heitinga tevreden te zijn in Amsterdam en lijkt hij geen behoefte meer te hebben om nog voor een andere club te gaan spelen.

‘Toen ik zeven was kwam ik hier bij Ajax binnen en nu ben ik 32. Ajax is een onderdeel van ons leven en dat zal altijd zo blijven. Wij hebben het prima naar ons zin in Amsterdam en de kans is zeer groot dat ik hier mijn carriere ga afsluiten. Het voelt elke keer weer als thuiskomen en ook al zit ik niet bij de selectie dan blijft men mij toezingen vanaf de tribune. Ik ben gezegend met fantastische supporters. Het is een geweldige aanhang’.

Bron: RTL

 

 

Related posts

31 Comments

 1. nick-afca95

  Je bent nou eenmaal een dagje ouder geworden, is niks aan te doen. Je kansen komen nog wel dit seizoen. En wij als suporters zullen altijd achter je blijven staan. Je bent een echte Ajax held!

  1. De Ajacied

   Maar de beste spelen in het 1e van Ajax, en John komt gewoon tekort op dit moment,
   Dus speelt hij niet, simpel toch? ⚽️⚽️

   1. nick-afca95

    Ik probeer ook niet te vertellen dat hij moet spelen. En volgensmij geef ik aan dat hij een jaartje ouder is geworden waar ik dus mee bedoel dat hij niet meer op zijn oude niveau zit. En je kan ook een beetje respect tonen aan deze held want hij is heel belangrijk geweest in het verleden en hij is zeker nog niet afgeschreven. En als voorbeeld voor de jeugd kan hij ook nog van waarde zijn.

    1. FrankiC

     Kansen zonder te spelen? Verwarrend hoor, Nick. Was een foute beslissing om hem bij Hertha van de tribune te halen, niet meer moet minder. Werkt nu alleen maar frustraties in de hand. Contract ontbinden en verder.

     1. nick-afca95

      Als speler komt hij tekort en hij is niet de versterking waar we op hadden gehoopt. Ik verwacht niet dat hij Riedewald of Veltman uit de basis kan spelen. Maar dat neemt niet weg dat deze man respect verdient voor zijn bewezen diensten aan Ajax. En als voorbeeld kan hij ook nog van waarde zijn zoals ik al zei.

     2. Litmanen

      Hij verdient respect, maar ook een miljoen. Best veel voor een derde keus speler. Toffe gozer, maar wel duur.

     3. FdB=Ajax

      Helemaal eens met nick.
      Uit dit artikel blijkt ook dat er van frustraties niet echt sprake is. Dus oke, Heitinga kan niet meer brengen wat we gehoopt hadden (en hij kost vast een hoop salaris) maar hij is inderdaad een Ajax-icoon en betekent vast veel voor zijn collega’s!

     4. FdB=Ajax

      Helemaal eens met nick.
      Uit dit artikel blijkt ook dat er van frustraties niet echt sprake is. Dus oke, Heitinga kan niet meer brengen wat we gehoopt hadden (en hij kost vast een hoop salaris) maar hij is inderdaad een Ajax-icoon en betekent vast veel voor zijn collega’s!

     5. FrankiC

      Ik heb respect voor elke ex speler van Ajax, zeker als ze terug willen komen, maar kom op FdB.

      Eerst zegt Nick dat zijn kans nog komt en dan dat ie tekort komt. Heitinga heeft eerder kritiek gehad omdat hij ervan baalt dat hij niet speelt terwijl hij verwachtte te spelen. Toen dacht hij: dat is niet handig. Wat ik denk is dat hij gewoon tegen een riant salaris de rit uitzit en transfer vrij hoopt ergens aan de bak te kunnen. Ik denk ook dat je niet van Veltman of Tete hoort dat ze van zijn ervaring leren….

     6. nick-afca95

      Ik bedoel niet niet dat hij hele wedstrijden gaat spelen. Een invalbeurtje hier en daan, misschien een keer in de basis. Ik verwacht echt niet dat hij veel zal spelen maar het is gewoon vooral omdat ik en veel andere met mij het hem gun. Hij is echt heel duur in salaris maar hij kwam wel terug naar ons. Helaas niet wat wij er van gehoopt hadden. En ik denk echt zeker wel dat hij aan de jeugd wat wijzheid mee kan brengen, hij heeft natuurlijk wel het een en mee gemaakt en wat grote competities gehad terwijl heel wat jonge spelers bij Ajax mog niet eens een volledig seizoen in de Eredivisie hebben gespeeld, sommige niet eens een heel seizoen bij jong. Je kan mij niet vertellen dat die jongens niks hebben aan zijn ervaring

     7. Remco425

      Veltman en Riedewald zouden meer van zijn ervaring kunnen leren als hij zou spelen. Echte wedstrijdsituaties is nou eenmaal wat anders dan trainingen.

   2. Remco425

    En op basis waarvan vind je dat hij tekort komt? Hij heeft geloof ik 2×10 min gespeeld en als je uit die paar minuten al een conclusie kan trekken is dat alleen maar dat hij het goed heeft gedaan.

  2. Widi

   Nee Nick, zijn kansen komen echt niet. Als Veltman geblesseerd of geschorst was, speelde tot nu toe Van der Hoorn. Prima dat Heitinga er is. Maar hij gaat nauwelijks nog spelen.

 2. Slingertje.

  En makkelijker kan je je geld niet verdienen.
  Dat de Boer hem zo schofterig behandeld kan hij niets aan doen.
  de Boer en staf hebben een grote fout gemaakt door Heitinga te halen maar dat moeten ze niet op hem afreageren want Johnny verdiend meer respect.

  1. Remco425

   Klopt, ze zijn er nog. Er wordt vaak om geroepen door ‘supporters’, maar als er dan nog 1 opstaat wordt hij met de grond gelijk gemaakt.

 3. Slingertje.

  Heel goed Johnny en trek je niets aan van de Boer want dat is verloren energie. Muntjes in de pocket en hopen op speelminuten.
  Je verdiend meer respect dan dat je nu krijgt.
  Gelukkig staan de fans altijd achter je.

  1. FdB=Ajax

   Je weet helemaal niet hoeveel respect hij voelt van Frank de Boer. Blijkbaar genoeg, anders had hij het niet zo naar z’n zin. Je kunt beter zeggen dat het knap is van FdB hoe hij met deze situatie omgaat.

 4. JCruijff

  Het is te prijzen , neemt niet weg dat hij helaas veel tekort komt om in de hoofdmacht mee te draaien. Ajax kan t beste zijn contract ontbinden. Ik bedoel Sjaak Swart is ook een clubman waarvoor we respect hebben. Ik zie hem evenmin nog in Ajax 1 spelen en staat ook niet onder contract en sleurt dus geen euros naar binnen. Onder het mom van ‘ik ben een club man wil Johnny geld (lees honderduizenden) verdienen’ en dat vind ik niet correct.

 5. Slingertje.

  @JCruijff.

  Daag die Sjakie Swart nou niet uit want anders eist hij tegen de Graafschap een basisplaats op.

 6. afca74

  in mijn ogen is hij nog steeds beter als v.d. Hoorn maar die speelt omdat hij jonger is en veel meer kost. die paar ton die hij krijgt vind ik ok hij is vast een belangrijke man in de kleedkamer en op de training.

 7. Geroldkohlen

  heb de aflevering gezien vanochtend, geweldig veel respect voor deze man, en het is triest dat iemand zoals johnny zo behandeld word, ja hij is een jaartje ouder en ja hij is niet de johnny van 10 jaar geleden ,en hij hoeft voor mij ook niet in de basis te staan, maar kom op deze man zou bloeden voor ajax ,en heeft er echt alles voor over voor zijn en ons ajax! ik weet zeker dat hij beter zou presteren dan vd hoorn! hij kan toch op zijn minst speel minuten krijgen in niet zoveel zeggende wedstrijden, hebben veltman of riedewald ook een keertje rust!!!!!

 8. -buitenkantje rechts-

  Probleem me Heitinga is dat er veel gespeculeerd wordt over zijn kunnen.. We hebben hem nog nooit een helft zien spelen.. Laat staan een hele wedstrijd. Ook zijn er veel speculaties over zijn fysieke staat. Is zijn knie verrot? Is hij te traag? Niemand die het weet. We krijgen hierover constant tegenstrijdige berichten.
  Feit is wel dat hij is aangetrokken door Ajax en een miljoen salaris krijgt. Lijkt me niet om full-time op de tribune of op de bank plaats te nemen. Leuk dat hij het naar zijn zin heeft.. Maar een speler moet spelen..of in iedere geval uitzicht hebben om te spelen.. Zoniet, dan moeten er andere oplossingen worden gezocht.

 9. Harry_Kleingeld

  Nu ajax zo met Johnny omgaat, komen Huntelaar of een Sneijder ook zeker niet terug..

  1. FrankiC

   Zoek de verschillen, Harry. Is van een ander niveau en een andere orde. Die kunnen een team nog bij de hand nemen en dat kan Heitinga niet. Zeker nu het het volgens mij te kwaad heeft met zichzelf

   1. Geroldkohlen

    ben niet geheel.met je eens heitinga is juist wel een persoom dat een team op sleeptouw zou kunnen nemen, en daar kunnen we geen oordeel over hebben want hij speelt daarvoor te weinig, en ik denk echt wel dat oudere spelers misschien wel echt eerst even nadenken voor dat ze terug komen, maar ik geef je wel gelijk hunter en sneijder zijn we andere type spelers.

  2. FrankiC

   Ik vind trouwens dat Ajax netjes met hem om gaat. Iemand opstellen als hij het niet aankan zal niet gebeuren.

Comments are closed.