De Boer beslist in maart over zijn toekomst

0322ajax-ado_deboer

Frank de Boer lijkt komende zomer te vertrekken bij Ajax maar dan moet er volgens de trainer wel een ‘leuke’ club aan de deur kloppen van zijn kantoor in de Amsterdam Arena. De Boer flirte twee jaar geleden al met Tottenham Hotspur maar besloot uiteindelijk toch bij Ajax te blijven. ‘Rond maart zal er duidelijkheid zijn over wat ik volgend seizoen ga doen. Ik heb in elk geval nog een jaar een contract. Ik sluit niet uit dat ik het gewoon uitdien’.

Mocht De Boer daadwerkelijk vertrekken dan maakt dat wellicht de weg vrij voor Dennis Bergkamp. De oud-spits is sinds 2011 de rechterhand van De Boer en is al enkele jaren serieus bezig met het trainerschap. Bergkamp had eerder de D2 en de A1 van Ajax onder zijn hoede en was al assistent-trainer van Johan Neeskens bij Nederland B. De Boer zei twee jaar geleden wel dat Bergkamp niet de ambitie heeft om hoofdtrainer te worden. Wellicht is dat inmiddels veranderd.

Bron: Elfvoetbal

Related posts

21 Comments

 1. Widi

  Bergkamp? Heeft die alle diploma’s? Heeft die de ambitie om het te doen? Gaat hij dan overal mee heen vliegen? Raar stukje weer hoor dit!

  1. Widi

   Weet niet wie “Henk” is, maar lijkt net zoveel verstand van voetbal te hebben als die kwiebus van de KNVB……..misschien maar stukjes voor de Libelle gaan schrijven, Henk.

 2. Litmanen

  Fijne reacties weer hierboven. Zonder iemand af te zeiken kun je ook commentaar geven.

  Overigens, idd, een trainer die niet in een vliegtuig durft te stappen lijkt me niet de meest geschikte opvolger.

  Hoe dan ook, altijd eerst Rijkaard vragen of hij zin heeft.

  1. FrankiC

   OFF TOPIC-oproep:
   Ik las gisteren meer dan 100 reacties op ‘prima zege Ajax op Heerenveen 5-2 waarvan er in 95 stuks ‘forumleden’ elkaar de maat nemen, afzeiken, uitschelden en ja, bedreigen. Houd daarmee op, ik wil gewoon reageren op een nieuwsitem en ben benieuwd naar de mening van anderen. Tel tot 10 of praat het uit in een café, maar verziek het forum niet.

   1. Charka53

    Je heb een punt FrankiC het gaat soms wel erg ver hoor het wordt alleen wat minder als Ajax beter en goed blijft presteren ,het is een soort van machteloosheid .

 3. ajaxpers

  Ik hoop op een contract voor onbepaalde tijd en een standbeeld op het Leidseplein voor FDB. In ieder ander land waar zeiken en pessimisme niet de norm is zou een trainer met zijn charisma die je 4 keer kampioen maakt en nu bovenaan staat dit verdiend hebben. Met het beschikbare materiaal was Guardiola ook niet in Europa verder gekomen.

 4. PCK

  Jammer genoeg zien ze niet in dat Ajax naar de klote gaat, en dat de kampen niet begrijpen wat nu het algemeen nut is. Wat ik wel weet dat veel van de oude harde kern (ja ik ken er een paar) de voetbalclub Ajax steunen omdat wij vanuit de historie weten wat het Ajax voetbal is. Met de Ajax normen en waarden en Amsterdamse branie. DAT is wat er gemist wordt. Aan de andere kant heb je Ajax het bedrijf. Wat weer heel andere normen waarden en structuren eist. Hoe dan ook, bij Ajax is altijd heibel. Al ten tijden van de oude heer van Praag.

 5. toonvs

  Sorry voor mij is onbegrijpelijk dat hij nu eventueel weg gaat. Nu kan hij gaan oogsten na jaren zaaien. de Boer stimuleert de spelers om langere contracten te tekenen en zelf wil hij misschien naar het buitenland vertrekken. Dan moet je zelf het voorbeeld geven en ook blijven.Wat ik zou het jammer vinden als hij weg gaat.

 6. -buitenkantje rechts-

  Ik zie Bergkamp sowieso niet graag voor de groep staan.. Los van zijn vliegangst.. Heeft geen uitstraling..geen uitgesproken voetbalvisie.. Heeft zelf al meerdere malen aangegeven geen ambities te hebben.
  Bespeur ook nooi een bepaalde geestdrift, enthousiasme, kwaadheid. Kortom emotie.

  1. FrankiC

   Helemaal eens BR. Ik vraag me ook af of Bergkamp ooit serieus overwogen om tot hoofdcoach te benoemen. Kan het me nauwelijks voorstellen. Ik vrees dat die Henk een nieuwsflits moest bedenken…

  2. Remco425

   Klopt, al geloof ik dat hij die emoties best heeft, hij toont ze niet. Daarnaast, hij praat niet graag met de pers en dat is toch 1 van de vereisten als hoofdcoach zijnde.

 7. Geroldkohlen

  ben het met de meeste eens bergkamp als hoofdtrainer is niet de juiste kandidaat, doe dan maar rijkaard of jans.

 8. AFCA my World

  Aub niet,is absoluut geen trainer voor Ajax, er lopen veel betere rond een Bosz een VanHaezeBrouck en zelfs Jans zijn beter, had liever Jonk gezien maar die zal (helaas) wel nooit meer terug komen, hoop dan op de Belg ,je kunt zien dat hij spelers echt beter maakt en het met weinig middelen veel bereikt, bovendien is het een echte jongerenvriend/trainer , lijkt mij echt de ideale man voor Ajax !

Comments are closed.