Prima zege Ajax op Heerenveen: 5-2

1205ajax-heerenveen_dijks

Ajax heeft in de eigen Amsterdam ArenA een prima zege geboekt op SC Heerenveen; 5-2. Ajax liet bij vlagen prima voetbal zien, maar zagen de Friezen twee keer scoren door onoplettendheid en slordigheidjes achterin.

Ajax kwam al vroeg op voorsprong door Viktor Fischer. Het doelpunt werd voorafgegaan door een schitterende aanval over meerdere schijven.Vervolgens werd de voorsprong binnen een half uur uitgebouwd naar een 3-0 voorsprong via goals van Arek Milik en Amin Younes.

Direct na rust deed SC Heerenveen iets terug, met een doelpunt van Mitchell Te Vrede die Joel Veltman te snel af was. De hoop bij de Friezen werd echter snel de grond in geboord, nadat Viktor Fischer er al snel 4-1 van maakte na wederom een mooie combinatie met Milik en Klaassen. Klaassen zelf breidde de uitslag 20 minuten later uit naar 5-1. Milik miste zijn kans op zijn tweede doelpunt van de avond door een penalty hoog over te schieten. Een kwartier voor tijd mocht Te Vrede nogmaals juichen. Hij profiteerde van een verkeerde inschatting van Cillessen en maakte er 5-2 van.

Ajax-sc Heerenveen 5-2 (3-0)
12. Fischer 1-0
23. Milik 2-0
28. Younes 3-0
48. Te Vrede 3-1
54. Fischer 4-1
73. Klaassen 5-1
79. Te Vrede 5-2

Opstelling Ajax:
Cillessen; Tete (Van Rhijn, 64′), Veltman, Viergever, Dijks; Van de Beek (Bazoer, 64′), Klaassen, Gudelj; Fischer, Milik, Younes (El Ghazi, 75′)

Opstelling SC Heerenveen:
Mulder, Marzo, Otigba, van de Berg (Van den Boomen, 46′), van Aken, St. Juste, Thorsby (Thern, 46′), Cavlan, Slagveer, Te Vrede, Larsson;

Related posts

116 Comments

 1. ajaxpers

  Trots op Ajax en vooral FDB en zn staf. Gaan de pessimisten/zuurpruimen nog iets positiefs zeggen?

  1. BobbyHaarms

   Was een redelijk tot goed Ajax inderdaad, alle credits voor FDB en staf. Maar zeker ook voor de doorstromende jeugd vanuit de A1 waar dan toch ook de hand van Jonk zichtbaar is! Opvallend vond ik wel dat er zeer veel lege plekken waren…toeval? Of misschien toch een stukje onvrede over de bestuurlijke wanorde?

    1. creutz1977

     juist Sinterklaas… onvrede is alleen bij zure supporters die blijven klagen terwijl ajax weer mooi spel laat zien…

   1. Litmanen

    Het blijft maar doorgaan met sommige figuren, zichzelf Ajax-supporters noemende figuren.

    Ajax speelt een Heerenveen in topvorm helemaal aan gort en Bobby komt met Jonk met zijn A junioren en Jonk. Toen vdBeek bij Ajax kwam lag Jonk nog op zijn rug.

    Hou nou eens op en geniet van een elftal wat bol staat van het talent en prachtig virtualiteit laat zien.

    O ja, de mensen die Fischer vorige week het liefst op de transferlijst wilden zetten allemaal hun seizoenkaart maar in tweeën knippen.

    1. creutz1977

     mee eens litmanen… Ben dat gezeur over Jonk ook wel zat… ajax dat het met de week steeds beter… en daar heeft Johan of Jonk niks mee te maken… alle credits voor Fdb en de spelers… leuk om weer naar ze te kijken

     1. Indojood

      Blijf offline als je het zat bent. Niemand verplicht je om hier te komen discussiëren. Het is je eigen keuze.

    2. Indojood

     Ze speelde best aardig en het gaat de goede kant op maar sommige mensen hebben nou eenmaal geen kinderhandjes zoals jij. Virtualiteit? Dus het is een schijnbare werkelijkheid wat we hier zien? Ik vind niet dat Fischer moet oprotten maar we mogen best kritisch zijn. Schelden op en uitfluiten van spelers en club is van alle tijden. In sommige gevallen is dat niet altijd terecht. Zo is het leven. Flauw en onbenullig om supporters te zeggen dat ze hun kaart in tweeën moeten knippen.

     1. creutz1977

      haha of sommige mensen zijn gewoon zuur van zichzelf… en kunnen alleen maar klagen en zeuren… terwijl ajax het prima doet… en dan niet toe durven geven dat ajax het goed doet wat oh oh oh straks heb je niks te zeuren… thuis zeker niks te zeggen ofzo???

     2. Indojood

      Nee hoor. Ook hier mag ik graag aan Cruijff refereren. Hij is in alles mijn grote voorbeeld. Hij staat altijd positief in het leven, zelfs nu maar als het over Ajax gaat kan het nog stukken beter. Het was redelijk en het kan goed worden maar ik kan er niets aan doen dat jullie kinderhandjes hebben. En vooral NL mannen zitten thuis onder de plak, ik heb er geen last van.

     3. creutz1977

      knul Johan en Jonk die hebben niks, maar dan ook niks met Ajax1 te maken… Fdb heeft zijn elftal altijd super afgesloten voor al dat gedonder eromheen… Dus wat Ajax1 laat zien dat is alleen te danken aan Fdb en spelers… en niet door Johan die wat schreeuwt in de telegraaf of vanuit Spanje…

     4. Indojood

      Knul? Ik ben je holmaat niet. Zeg dat maar tegen je vriendje thuis op de bank. Je hebt het hier over zuurpruimen en zeikerds die thuis niets te zeggen hebben. Ik zie het leven zonnig in, hou van kunst en non-conformisme en refereer hierbij graag aan Cruijff. Ik heb eerder gezegd dat het redelijk is en we op de goede weg zijn, het is aan jou om deze opmerking te negeren in de discussie.

     5. creutz1977

      haha daarom klaag je zoveel over Ajax omdat jij het zonnetje bent… Nee ik mijn vriendenkring is geen ruimte voor pessimistische knulletjes… Dat je pro Jonk en Johan bent vind ik prachtig en prima… Maar dat je Ajax1 in verband brengt met Johan en Jonk slaat nergens op… Dat komt puur en alleen door Fdb die zijn elftal juist beschermd voor dat geschreeuw van buitenaf

     6. Indojood

      In dit artikel heb ik niks over Jonk gezegd in relatie tot Ajax1. En mijn referentie naar Cruijff is hoe hij is als persoon. Altijd zichzelf, positief, ziet het als zijn taak/roeping om wat terug te doen omdat hij veel aan voetbal heeft te danken. Dit laat hij zien met zijn ideeën over voetbal, zijn werk met de foundation, etc. Kortom, een positief voorbeeld voor ons allen. Het was (ik zeg het maar voor de zoveelste keer, wellicht valt het een keer op) redelijk en we zijn op de goede weg maar er is nog genoeg ruimte voor verbetering. Leuk als je wilt discussiëren maar kom maar terug als je nuchter bent en in bent staat om op de juiste bijdragen te antwoorden. Tot die tijd, veel plezier met je knulletjes in je vriendenkringspier.

     7. Litmanen

      Indojood, met jou valt niet te discusseren. Het badinerende toontje naar anderen omdat ze niet achter JC of Jonk aanrennen is misplaatst omdat jij en de jouwen er steeds van uit gaan dat die twee in alles wat ze roepen gelijk hebben.
      Daar mogen andere mensen het blijkbaar niet mee eens zijn.

      Ajax speelde gisteravond fantastisch voetbal en ik word er kotsmisselijk van dat zo’n Gert Jan Verbeek na afloop roept dat Heerenveen zo slecht was.
      En dan zijn er ook nog Ajax-supporters die roepen ” het ging wel aardig” .

      Nou slecht nieuws, want veel beter gaat het niet worden. Als je naar de eerste goal van Fischer en de goal van Klaassen kijkt dan zakt de moed elke PSV of Feijenoord fan in de schoenen. Wat een schoonheid!

      Hou eens op met het gezeik en wees blij dat ons Ajax de tegenstanders weer bij de strot pakt.

     8. Indojood

      Natuurlijk geloof ik mijzelf, en Cruijff natuurlijk. Dat jij aan een cokesnuiver als Kieft refereert zegt voldoende.

     9. Geroldkohlen

      mooi dat we winnen, maar moeten we een gat in de lucht springen, omdat ajax een goede wedstrijd speelt tegen heerenveen? dit zou normaal moeten zijn dat we heerenveen een pakslaag geven, niet te min een goede overwinning, ik hoop dat we dit spel ook in de top westrijden gaan zien ( tegen de kakkies en de lampen was het dramatisch) en de Internationale wedstrijden, maar sommige hebben waarschijnlijk kinderhandjes want die zijn snel gevuld!

    3. -buitenkantje rechts-

     Ben me je eens Litmanen.. Tussen de pakjes en pepernoten bij vlagen een heerlijk Ajax weer gezien. Natuurlijk alle credits naar FdB als eindverantwoordelijke.. Heerlijk fel op de bal..Heerenveen had geen moment het gevoel dat hier iets te halen viel en werd bij vlagen volledig weggespeeld.
     Dan over Fischer.. Ik was een van de personen die Fischer op de transferlijst wil hebben.. Dit keer speelde hij redelijk/goed.. Ik heb dit seizoen teveel keren gezien dat hij of onzichtbaar was..of alles verprutste wat hij aanraakte.. Met name bij internationale tegenstanders die hem minder/geen ruimte geven of bij ploegen uit de top eredivisie.. Dat maakt hem als speler vind ik ongeschikt voor de ( Europese) top die Ajax nastreeft..
     Datzelfde vind ik van Younes. Te licht..te klein.. te langzaam.. te weinig assists.. slechte voorzet. Hij heeft een leuke dribbel..kan af en toe een mannetje passeren. Ondanks zijn prachtige goal vond ik hem niet goed spelen..
     Milik gisteravond erg actief..explosief in zijn acties. Maar je zag ook heel duidelijk zijn beperkingen gisteravond. In de combinatie..Balaanname..Technisch komt hij (behoorlijk) te kort vind ik. Zie ook de penalty hoe die genomen werd.
     Ik vind op dit moment Ajax achterin en op het middenveld (Europese) top waardig. Voorin ligt het probleem. Te wisselvallig en te weinig kwaliteit. Hoop dat er op die posities behoorlijk geïnvesteerd gaat worden. Heb wel eens genoemd een soort supertrio zoals bij Barca.. Bv met Haller..Cardozo.. Traoré..
     Dan kunnen jongens als Fischer.. El Ghazi.. Cerny.. Muric..enz nog even een paar jaar aan zichzelf werken en rustig gebracht worden. Nu is het de ene week alles.. en de volgende twee wedstrijden bv weer niks.. Dat is ( nog) niet Ajaxwaardig!
     Dan ten derde @ Limanen heb ik er vreselijk hekel aan als anderen mij de maat nemen.. Ook al eens eerder gezegd.. Het is niet aan jou om te bepalen wie wel of niet Ajax-supporters zijn. Dit is een forum. Hier zijn wellicht 100 verschikkende meningen.. De ene formuleert wat anders dan de ander. Maar elke mening mag gezegd worden. Als je daar niet tegen kunt. Blijf aub weg!

    4. Ajax1958

     “Ajax speelt een Heerenveen in topvorm helemaal aan gort”. ??????? En waar staat dat Heerenveen op de ranglijst dan wel niet??????? Ik zal je even uit de droom helpen….. Ajax speelde redelijk goed en Heerenveen was gewoon slecht. ( tja en als je er dan toch 2 inprikt?) maar ach, een kinderhand is gauw gevuld.

    5. BobbyHaarms

     Tuurlijk Litmanen, een Heerenveen in topvorm. Ik weet niet wat je gebruikt hebt voor de wedstrijd maar je kan er voortaan beter vanaf blijven.

  2. Toppertje

   Sterk Ajax tegen een zeer zwak Heerenveen. Blijft altijd moeilijk om dan oorzaak en gevolg vast te stellen. Gezien de gretigheid van Ajax moeten we gewoon zeer tevreden zijn. Veel leuke aanvallen gezien. Jammer van de 2 fouten. Maar in ieder geval een mooie pakjesavond.

 2. Charka53

  Lekker gretig Ajax gezien eerste helft dikke voldoende tweede wat minder Herenveen had niets in te brengen als dit zo door kan gaan gaan we nog leuke wedstrijden zien

   1. creutz1977

    juist stylo… laat die indoknakker maar… Die is gewoon zuur van zichzelf… Voor hem is het een straf ajax supporter te zijn

     1. Ajax1958

      Ja lekker, de 1 heeft last van losse draadjes in zijn hoofd en de ander heeft de gekke koeien ziekte. En dan willen ze nog serieus genomen worden.

  1. Litmanen

   Gek, als Ajax zijn tegenstander wegspeelt, dan is de tegenstander zwak ( PEC, Heerenveen, Celtic). Als de tegenstander iets haalt, dan is Ajax zwak. Het lijkt hier wel de Wim Kieft show. Ik word daar zo moe van……..

   1. AjaxBarcelona

    Gek, dat doorbrekende jongeren op geen enkele manier aan Jonk gelinkt mogen worden.

   2. Ajax1958

    Man, man, man, waar heb je het over. Dat is toch geen graadmeter. Maar als eerder gezegd, een kinderhand is gauw gevuld.

   3. Ajax1958

    Mam, man, man, dat zijn toch geen graadmeters in onze MM conpetitie. En Celtic is niet eens een europese subtopper, dus waar heb je het over. Je doet het net voorkomen of we net van Barcelona, Real en Bayern hebben gewonnen. Beetje realisme is wel op zijn plaats, maar ach…..

 3. bezemsteel

  Hee wat raar.. Nu staat het hier niet ineens niet meer vol met berichten dat fisher moet oprotten.

  1. stylo1984

   Fischer moet wat meer geconcentreerder gaan spelen en meer zelfvertrouwen… Speelt af en toe wat chaotisch

   1. bezemsteel

    100% mee eens. Maar laten we aub ophouden met altijd dat zeiken op onze eigen spelers als ze eens een keer een slechtere wedstrijd hebben gehad

    1. stylo1984

     Sommigen kunnen het idd erg overdrijven maar ze zitten op een niveau waar je eigenlijk zulke fouten als Veltman deed tot 3 keer toe niet meer kan maken

     1. Litmanen

      O, de blunders van Cillesen moet Veltman zich aantrekken? Veltman speelt als een veldheer. Bij de eerste goal kan een scheids ook een vrije trap voor Ajax geven. En als dat gebeurt heeft Veldman dus geen enkele blunder begaan.

     2. Toppertje

      Eerste goal was gewoon een knullige fout. Maar shit happens. Komt op alle niveaus voor. Op dit moment speelt ie gewoon goed.

     3. stylo1984

      Eerste goal van hveen is gewoon goed gedaan door te vrede… Netjes van de bal gezet terwijl je meer verwachtte van Veltman… 2de goal was gewoon een hele slechte terugspeel bal en idd ook fout van cillessen maar die was gewoon niet bij de les waarschijnlijk door eerste goal… Later maakte Veltman der nog 1 die hij door de slordigheid van hveen nog kom corrigeren…

  2. Toppertje

   Om te juichen is meer nodig dan 1 wedstrijd tegen Heerenveen. Dat is we heel opportunistisch.

 4. Didron

  Trots op mijn club! Gelukkig kan ik tegen de Graafschap eindelijk weer een wedstrijd live in de ArenA bekijken!

 5. Johndevlam

  Het spel van Ajax wordt steeds leuker om naar te kijken. Nu nog de concentratie vast zien te houden en de slordigheden eruit achterin, Dan gaan we freewheelend naar de titel ?

 6. Ajax XXX

  Prima Ajax gezien de 1ste helft, leuk om te kijken. De 2de gemist/weer aangeschoven bij de Fam. verplichting.

 7. stylo1984

  2de helft van de 2de helft was toch wel weer stuk minder… Vorige week ook al alleen had zo iets van na de Europaleague kan dat… Verder begint het er eindelijk op te lijken

  1. ief

   veltman bedoel je….die schoot m heel raar terug op de keeper….en hij was al over de achterlijn volgens mijn

   1. War

    Veltman vertoonde zeer onprofessioneel gedrag, was alleen maar bezig een soort vete uit te vechten met die ex-kakkerlak, liet zich steeds opnieuw verleiden om het duel in te gaan, welke hij steeds kansloos verloor.

 8. 079 WZAWZDB

  Zij zijn ook mensen en we hebben allemaal ons dag wel eens niet, het ajax van vanavond en de afgelopen periode geeft mij wel veel vertrouwen voor dit seizoen en de toekomst dus indd ophouden met zeiken maar positieve kritiek leveren want WZAWZDB 🙂

 9. Joep

  De laatste wedstrijden gaat het steeds beter met onze club. Het spel gaat er ook steeds beter uitzien. Het was gisteren in de eerste helft weer eens genieten. Nu donderdag dat donderdag weer kunnen genieten.

 10. EugAjax

  Veltman is verdedigend normaal ijzersterk, maar gister toch betrokken bij 2 doelpunten. Hij heeft beetje wat FdB in begin spelers carriere ook had. Vaak 1 beslissend foutje. Opbouwend vind ik hem middelmatig kijk maar hoe vaak hij verkeerde passes geeft. Maar verdedigend wel steeds beter. Overigens speelde Ajax vrij goed. Toch was er na 30 minuten beide teams 3 schoten op doel. Dat is wel verrassend, tegelijkertijd de reden waarom Ajax internationaal niet doorbreekt vooralsnog. Maar bovenal geniet ik de laatste 2 maanden weer van Ajax. Ga zo door

  1. -buitenkantje rechts-

   Ik zie de paralellen ook wel een beetje.. Toch vind ik Veltman verdedigend beter dan FdB in zijn tijd.. Frank had een fantastische pas, daar mag Veltman nog aan werken. Vond Veltman sterk spelen. Ook tegen Heerenveen. Mooie duels tussen hem en de spits van Heerenveen.. Bij dat eerste tegendoelpunt liet hij zich te makkelijk wegzetten.. Het tweede tegendoelpunt had Cillessen natuurlijk niet aan moeten komen.. Gewoon over de achterlijn laten gaan.. Fout Cillessen.

   1. Litmanen

    Eens. Veltman toont zich erg volwassen na alle kritiek. Is rustig gebleven en leidt nu zijn verdediging op een heel goede, rustige manier. Er zal altijd wel weer eens een foutje voorbij komen, maar ik geniet al jaren van die jongen.

 11. AjaxBarcelona

  Geen commentaar. Hoop nog steeds dat Ajax1 terugkomt met een nieuw eigen forum via de app. Was vroeger stukken leuker.

 12. toon61

  Mooie game , uitslag is goed ondanks de blunders die begaan zijn , dat mag niet op dit niveau , maar het kan gebeuren .

 13. afcadeluxe

  ben blij voor younes daar gaan we nog veel plezier van hebben trouwens van van de beek ook?

 14. Ramon1

  Ja als we weer zo makkelijk winnen is het gewoon super mooi en ook de toekomst ziet er goed uit met een paar grote talenten en ik persoonlijk hoop dat fischer dit seizoen er
  Nog veel gaat maken?

 15. Jeroen-AFCA

  Vd beek gaan we veel plezier aan beleven vooral bij die goal van milik waar hij t overzicht houd en hij speelt zo makkelijk en simpel je ziet wel dat bij de spelertjes die doorkomen cerny Vd beek tete riedewald bazoer dat die een hogere basistechniek hebben tov spelers die 5 jaar geleden debuteerde en doorbraken. En dan een nouri waar we met smacht op zitten te wachten toch zonde dat jonk weg echt balen

 16. cabfred

  Mooie overwinning… Leuke match gezien en een heel slecht Heereveen… Mooi dat Fischer beter speelt en scoort kunnen we misschien geld voor em vangen in de winterstop.. Blijf een nare nasmaak houden bij die jongen… Op naar donderdag en knallen!!!

  1. Litmanen

   Neem een glaasje water, idioot. Fischer is een groot talent, hartstikke jong nog. Als hij er straks 20 heeft gemaakt, dan lul je niet meer.

  2. Widi

   Nare nasmaak? Hoezo dan? Volgens mij een groot talent dat een terugslag heeft gekend en verder een heel aardige, intelligente jongen. Heb je iets verkeerds gegeten of zo?

 17. FAKE_mats

  prima wedstrijd alleen jammer van die fout van cillesen maarja die dingen gebeuren gewoon

 18. Velibor

  Creutz1977 waar staat dat voor eigenlijk,geboortedatum of die lul va Feijenoord uit de jaren 70 want dat zou dan een hoop verklaren zeg ,wat een gezeik laat gaan man! Je heb gelijk knul ,jonk weg en gelijk een klinkende overwinning,das net zo belachelijk bah,kom op zeg wil me toch niet ook nog ergeren op men vrije zondag aan 2 betweters die tegen Jopie zijn !

 19. Oosterse Ajacied

  Net nog eens terug gekeken. Wat was die Milik nuttig en goed. Jammer van de penalty, maar een dikke voldoende wat mij betreft.

 20. AjaxBarcelona

  Driedubbel leuke dag gisteren. Ajax gewonnen, ‘s-middags kinderen van vluchtelingen kennis laten maken met ons Sinterklaasfeest. Dat was een onvergetelijke ervaring en ‘s-avonds zelf Sinterklaas gevierd. Top dag.

 21. paullus

  Toch nog ff jonk
  Hij had het toch goed gezien wat sinkgraven betreft overbodig
  Want v beek steek er met kop en schouders boven uit

  1. AjaxBarcelona

   Ik heb het een stuk hoger ook nog een keer gewaagd ….. Jonk genoemd in het kader van doorbrekende jongeren. Ik weet het …… is gevaarlijk spel hier bij sommigen 🙂

 22. Litmanen

  Deden we dat vroeger ook als talenten doorbraken? Weet jij nog wie de jeugdtrainers waren van Van Basten, Rijkaard, Litmanen, Vanenburg, Menzo, broertjes Witsche etc etc etc???
  Hou op man, talent verloochent zich niet, Jonk of geen Jonk.

  1. -buitenkantje rechts-

   Ehm..je zult het niet leuk vinden.. Vanaf zijn 16/17e werd hij begeleid door Cruijff die van hem een topvoetballer maakte.. Niet mijn eigen woorden. Zou zeggen.. Lees eens het boek ” San Marco” daarvoor had zijn vader Joop die tevens jeugdtrainer was een grote invloed.
   Met andere woorden Litmanen.. De invloed van jeugdtrainers op talenten is groot! Erg groot…

    1. Litmanen

     Neem aan dat je redelijke ogen hebt. Er stonden namelijk veel meer namen. En nog iets, Cruijff heeft nog nooit de functie hoofd jeugdopleiding gehad, zelfs niet bij Abbekawalda. Maar je gaat me nu vertellen wie dat was toen Suurbier en Krol doorbraken?

     1. -buitenkantje rechts-

      Nam even Marco v Basten als voorbeeld om aan te geven hoe belangrijk trainers vooral in de jeugd voor talenten zijn.. Vraag iedere speler die nu in Ajax1 staat..
      Of had je verwacht dat ik voor iedere speler die jij genoemd hebt dat voor je ga uitzoeken.. Leuke opdracht voor jezelf tijdens de kerstdagen. Succes!!

     2. Geroldkohlen

      br helemaal weer eens! jeugdtrainers en de jeugdopleiding hebben wel degelijk invloed, je kan talent hebben maar het zijn de jeugdtrainers met de visie van de jeugdopleiding die er voor moeten zorgen dat deze talenten zich zo goed kunnen ontwikkelen, zodat ze uiteindelijk debuteren, de stappen die gemaakt worden in de jeugd zijn belangrijk in het eerste!

 23. AjaxBarcelona

  Ik denk dat Litmanen in zijn werkzame leven nooit enige erkenning voor zijn werk heeft gehad. Of dat terecht is zou ik niet weten natuurlijk. Maar een trainer kan een voetballer aardig verzieken. Op dit forum is dat Frank meer dan eens verweten. Kortom, een trainer heeft dus wel degelijk invloed. Maar ja, je moet het wel willen zien. De laatste twee jaar geniet ik met volke teugen van de A1. Ik hoop heel erg dat ze dit de komende jaren kunnen voortzetten. Dat er (tijdelijk) een gat valt is wel zeker vrees ik.

 24. paulvos

  Heel goede eerste helft, maar in de tweede helft bij het eerste tegendoelpunt ging Veldman helaas toch wel in de fout en het 2e doelpunt was het net comedy Capers, Cillessen had die bal beter over de achterlijn kunnen laten gaan, dan maar een hoekschop maar dan is het wat overzichtelijker.

 25. AjaxBarcelona

  Nogal vervelend he als anderen anders denken. Jij begint in ieder commentaar op een ander met een hatelijkheid. Nu zijn het weer de ogen van BR. Weet je, jij bent volgens mij ook niet tegen de vluchtelingen hier. Ga eens een paar keer kijken op een AZC. Er is altijd wel iets te doen. Je leert ook relativeren etc.

 26. Jacobus

  Gelukkig gaat het beter en beter, nu zaak om dit vast te houden. Als ze weer terug vallen ga ik weer klagen ?

 27. Litmanen

  Jij hoeft mij niet te vertellen wat ik voor vluchtelingen kan doen. Ik ben er ook maar zo’n 20 tot 30 uur per week mee bezig. En voor dat je de vraag stelt: ik word er niet voor betaald.

  Het gaat mij puur om het feit dat Ajax altijd, al tientallen jaren een van de beste jeugdopleidingen ter wereld heeft. Kijk maar naar al dat talent in de laatste veertig jaar. Nooit werd dan de hoofdopleiding op een voetstuk geplaatst.

  De huidige talenten moeten het internationaal allemaal nog waarmaken, maar Jonk wordt nu al als een soort van Goeroe gezien. En dat alleen maar omdat hij zich verschuilt achter het plan Cruijff.

  Mensen worden een beetje moe van dat ge-Jonk.

  1. BobbyHaarms

   Dat is maar een zeer beperkt aantal. Heb meer het idee dat mensen hier moe worden van jou met je anti Cruijff/Jonk gezemel.

   1. Litmanen

    Ik hoef er geen moeite voor te doen. Cruijff heeft weken geleden gezegd dat hij zijn handen van Ajax aftrekt maar geeft nog elke week commentaar. Nu krijgt DE Boer weer een veeg uit de pan,
    Als hij die stukjes nog langer laat maken door Jaap de Groot dan maakt hij zichzelf belachelijk.

    Toch vreemd. Niks meer met Ajax te maken willen hebben en elke week iemand de grond intrappen via je ghostwriter.

    1. AjaxBarcelona

     Het is je al vaker gezegd dat je moeite hebt met begrijpend lezen. Heel raar maar je gedrag roept bij mij een vorm van agressie op waar ik normaal gesproken nooit last van heb. Weet je wat, laten we elkaar maar niet in de weg lopen en elkaar hier negeren (het liefst overal maar ja, jou ken ik niet(ook weer een gelukje))

     1. Litmanen

      Wat errug!!!! Ik zal je zo missen…. Maar ik ben bang dat je je toch niet aan je woord houd. Zo zit je namelijk niet in elkaar.

 28. BobbyHaarms

  Johan zal zich tot aan zijn dood met zijn club (Ajax dus) blijven bemoeien omdat Ajax door zijn aderen stroomt en hem meer dan lief is. Wat begrijp je hier nou niet van? Net zoals AB al zegt roep je een soort afkeer op met je domme gezwets en dat is niet alleen van de laatste dagen. Ga jij nou maar je Parooltje lezen en geef je mening , maar laat ons hier verder buiten want we zullen het toch nooit eens worden. Dat jij al sinds de jaren 60 op vak F zat ipv de F-Side is leuk voor je, maar dat betekent nog niet dat je elke afwijkende mening moet gaan lopen bestoken met jouw mening omdat die volgens jou beter is.

  1. Litmanen

   Ik zeg niet dat mijn mening beter is. Alleen het Nederlands al wat je gebruikt! Jij hebt al eerder aangetoond hier dat jij er heel enge principes op na houd, dus ga jij lekker elke morgen in de Telegraaf de stukjes van Jaap verslinden met de gedachte dat Johan het zelf heeft geschreven. De sprookjes van Grim zijn ook van Johan, wist je niet he?

 29. AjaxBarcelona

  Ga je nou de vluchtelingenkwestie op de discussie Jonk loslaten. Klopt, ik ben het met Bobby verre van eens over Islam, vluchtelingen etc etc. Ik vind zijn mening daarin verderfelijk. Nu blij? Maar hier is een andere discussie. Erg zwak dat je je gaat verschuilen achter iets heel anders. Ook het Nederlands heeft er niets mee te maken. Het toont jou enorme zwakte. Het feit dat wij gelijk gestemd zijn mbt de vluchtelingen kwestie doet hier niet aan af en doet in deze discussie niet ter zake. Kortom, dom commentaar.

  1. Litmanen

   Ok, dit versta je dus onder negeren.
   Lees even zijn stukje naar mij toe. Aanmatigend, beledigend, onwaar en niet terzake doende.

   O tuurlijk, alleen jullie hebben dat recht……

   1. Widi

    Jullie hebben allemaal wel een beetje gelijk. Natuurlijk hebben jeugdtrainers invloed. En natuurlijk komen de echte supertalenten er toch wel. Natuurlijk is het erg jammer dat JC en Jonk vertrokken zijn. Maar niemand is groter dan de club en we moeten door.

Comments are closed.