‘Nouri op radar Manchester United en Arsenal’

0509a1_nouri_vandebeek

Sinds Frank de Boer aan het roer staat bij het eerste elftal liet hij in vijf jaar zesentwintig jeugdspelers debuteren in het eerste elftal van Ajax. Dit seizoen was het de eer aan Sam Hendriks, Vaclav Cerny en Donny van de Beek. Wellicht het grootste talent van de Toekomst, Abdelhak Nouri heeft mogen ruiken aan het eerste elftal tijdens een trainingskamp maar maakte nog niet zijn debuut. De vraag blijft of dat ook werkelijk gaat gebeuren daar het talent inmiddels op de radar staat van diverse grote Europese clubs.

De Boer loodste zijn ploeg naar vier landstitels, staat vanaf het begin van het huidige seizoen bovenaan, maar legt bovenal een stevige basis voor de toekomst. In de vijf jaar dat hij aan het roer staat, liet hij al 26 spelers uit de eigen jeugd debuteren. De verwachting is dat ook Abdelhak Nouri in de tweede seizoenshelft deel gaat uitmaken van de eerste selectie maar dan zal Ajax eerst een paar clubs de deur moeten wijzen. Manchester United en Arsenal schijnen serieuze belangstelling te hebben voor Nouri en sturen regelmatig scouts richting Amsterdam. Ook Tottenham Hotspur, Southampton, Everton, Paris Saint-Germain en Olympique Marseille houden de verrichtingen van Nouri nauwlettend in de gaten. De geboren Amsterdammer, wiens actie tegen Spartak Moskou de hele wereld overging, heeft bij Ajax een contract tot medio 2020.

Bron: Daily Mail

Related posts

62 Comments

  1. De Ajacied

   NEE hoop ik echt niet,
   Hopelijk heeft hij slimme ouders die hem aangeven dat het beter voor hem is dat hij nog een aantal jaar bij Ajax zal spelen !!!
   Nouri moet blijven, is een HEEL groot talent van Ajax dus blijven, toch?? ⚽️⚽️

   1. woody79

    bij ajax moet iedereen slimme ouders hebben. zegt wel iets over onze kinderopvang;) zij hebben die dikke pizzapad niet nodig gelukkig

  2. AFCA my World

   Nee niet weer,altijd worden de grootste talenten weggekaapt voordat ze hebben kunnen debuteren,laten we er alles aan doen om ze te behouden,laat ze een voorbeeld nemen aan Bazour !

 1. Remco425

  Op Arsenal na zal het bij al die andere clubs einde carriere zijn voordat het is begonnen…

  1. HURBIE

   Helemaal gelijk in
   Nog ff dan hebben we in het eerste alleen nog jongens van 12 lopen

   Alles wat ouder is ,is dan al weggekocht

   1. HURBIE

    stel je voor dat nederlandse clubs al die spelers in eigen land kunnen houden
    Door goeie salarissen te kunnen betalen da kunnen we alle clubs in Europa aan

    1. Remco425

     Klopt, en het enige verschil zijn de televisierechten. Pomp jaarlijks een paar miljard in de eredivisie en we hebben ook een topcompetitie.

  1. Zlatan

   Mee eens , jongens blijf een paar jaar bij Ajax ! Je wil toch niet op de bank terecht komen ? Doe hier ervaring op .

  1. Rene1964

   AJAXPERS: terwijl Ajax natuurlijk exact hetzelfde doet :))
   Maar ergens heb je wel gelijk natuurlijk.

 2. Coenie

  Volgens mij weet hij dat zijn kans nabij is nu Cerny en vd Beek ook gedebuteerd hebben. Wellicht is het even wachten totdat er iemand geblesseerd raakt?

 3. dioajax

  ben het zo zat van alle groote clubs…ajax moet een keer zijn team bouwen en de beste van europa worden en niet alleen voor het geld gaan…ben het zo zat van de groote clubs en het geld dat ze uitgeven…en spelers moeten ook een hart hebben en niet alleen voor de geld weggaan…alles over geld…voetbal is niet meer als vroeger…dat mis ik van ajax…spelers met een ajax hart….

  1. Rene1964

   Bouwen, bouwen, bouwen aan een Europees bestendig Ajax! Laat dat CENTRAAL staan NU en in de TOEKOMST! Bouwen aan een elftal dat elk jaar kampioen kan en gaat worden. Bouwen aan een elftal dat bij elkaar kan blijven, en waarmee we kunnen gaan concurreren met de internationale subtop, en wellicht ooit weer de wereldtop. Maar dan zul je moeten investeren in spelers als Nouri, Cerni, vd Beek. En de lichting die er reeds staat (Veltman, Dijks, Tete, Riedewald ea). Investeer in het behoud van spelers en laat ze enkel bij een niet te weerstaan bod vertrekken. Er zijn er al veel te veel voor een schijntje vertrokken!!

   1. Geroldkohlen

    mee eens bouwen en een paar echte versterkingen halen op de plekken waar het nodig is! dus geen breedte aankopen meer!

   2. toon61

    Dat gaat niet gebeuren Rene , voor die aan de beurt zijn voor het eerste zijn de andere al weer weg , zo blijf je dus achter de feiten aan lopen of je wil of niet .
    Het is bij ons net een duivetil , de ene komt eraan en de andere is al weer weg , veelste vroeg soms , maar die jongens worden in een keer financieel onafhankelijk , vecht daar maar eens tegen , de loonveschillen zijn veelste groot in europa , daar ligt het aan , ajax kan niet mee met de rest .

   3. Litmanen

    Rene 1964, een stukje naar mijn hart, ik word er oprecht een beetje emotioneel van.

    De realiteit haalt ons in. Die talentvolle jongens worden uiteindelijk allemaal door het grote geld gelokt.
    Het enige wat je er aan kunt doen is in elk geval het salarisplafond weghalen. Totaal zinloos als je ooit verder wilt komen als Ajax. Wat kan mij het schelen als die jongens drie in plaats van een miljoen per jaar verdienen?

    Als supporter wil ik langer dan een of twee jaar genieten van die prachtige voetballers die wij voortbrengen .
    Bij een salaris van drie miljoen en een doorlopend contract kun je ook veel meer vragen bij een transfer.
    Als Bale 100 miljoen moet kosten, dan mogen wij ook wel wat meer verdienen aan die jonge voetballers.

    Willen we allemaal Appie in het eerste zien voetballen dan zit er niets anders op.

    Overigens, voor alle zwartkijkers betreffende Frank de Boer en zijn kijk op instroom van eigen jeugd bewijst dit stukje ook wel iets. Een fantastische prestatie om zoveel jonge spelers op zo’n hoog niveau te krijgen in het sterkste elftal. Dat is toch anders dan een wedstrijd in de A junioren of in Jong Ajax. Zie vdBeek afgelopen zondag.

    1. -buitenkantje rechts-

     Met je eens Litmanen.. Zoals ik ook mijn vorige reactie al zei.. Voor deze exceptionele talenten moeten we uitzonderingen maken.. Hè salarisplafond verhogen naar 3-5 miljoen.. Dan zijn deze jongens bereid langer te blijven.. Is een win- win situatie.. De talenten kunnen meer ervaring op doen, zodat ze meer kans op een basisplaats hebben bij een buitenlandse club. En wij kunnen nog een paar jaar langer van hun genieten in Ajaxshirt en daarvan de vruchten plukken.
     Absolute prioriteit is kampioen worden en CL spelen.. Dan kunnen we deze investering zo terug verdienen.. En idd ook een veel hogere transfersom vragen.

     1. AjaxBarcelona

      Dus jongeren van 21 jaar 4 miljoen geven? Sorry hoor maar dat moet Ajax nooit doen

     2. -buitenkantje rechts-

      Als wij het niet betalen.. Andere clubs wel. Heb het ook alleen over exceptionele talenten en waardevolle ervaren basisspelers.. Denk niet dat Ajax alleen maar opleidingsclub kan zijn.. Opleiden..verkopen..opleiden..verkopen.. Je ziet dat ze nu al beginnen te trekken aan jongens van 15-18 jaar..
      Nogmaals kampioenschap en CL zijn cruciaal! Dat lukt alleen door talenten en waardevolle spelers vast te houden.

     3. AjaxBarcelona

      Je weet pas of ze waardevol zijn na een jaar of twee basis. Daarvoor moet je die bedragen niet willen betalen. Als andere clubs dat wel doen …. so be it. Niet meegaan in die gekte. Nederland zal nooit zulke sponsors krijgen als Spanje en Engeland. Je zou toch Fischer een exceptioneel talent gevonden hebben en 3 miljoen salaris hebben geboden. Dan had Tete nu op 5 miljoen moeten zitten.

     4. Litmanen

      Helemaal eens. In de grote elftallen in het verleden waren er ook grote salarisverschillen. Ik weet niet of dat salarisplafond uit de koker van JC komt, maar hij verdiende, terecht, veel meer dan Hulshof. En Kluivert meer dan Reiziger.
      Niks mis mee. En als een speler uiteindelijk niet helemaal echt wereldtop wordt, dan vang je er altijd nog wel 7 miljoen voor in het buitenland. Win-win.

     5. Remco425

      5m lijkt me teveel, maar 3m moet mogelijk zijn. En daar kan je er dan best een paar van hebben rondlopen. Als je alleen al bespaart op de vele nutteloze aankopen, dan kan je dat al bekostigen.

  2. Widi

   Hoezo grote clubs? Clubs die veel geld hebben of teveel uitgeven bedoel je waarschijnlijk. Veel groter dan Ajax is er niet hoor!

 4. toon61

  En maar lulle , in amsterdan worden geen aanvallers opgeleid , ik vind het gvd niet gek , ze worden meteen weggeroofd al voor ze in het eerste staan , geld maakt alles kapot , en die pizzabakker ook .

 5. paulvos

  Als ik het zo allemaal lees dan wordt de club helemaal leeg gekocht, maar wel weer met 200 miljoen op de bank (geen reserve bank) dat dan weer wel.

 6. toon61

  Juist Paulvos , en als ze wat kopen is het niet goed , scouting is niet goed , trouwens volgens de berichten van ling word daar gewoon niet naar gekeken , verschillende zijn gekocht waar een slecht scoutingsrapport van kwam .

  1. toon61

   Schijnbaar ligt het niet aan de scouts volgens lings onderzoek , vele die gekocht zijn hadden een negatief scoutings uitkomst , daar ging markie aan voorbij en kocht ze gewoon , je weet ook wie , allemaal mis kopen , zo ook gudelj en sinkgraven , deze laatste koste veel , en voegt niet veel toe , dat hadden ze ook op kunnen vullen met eigen jeugd , zeker als je toch geen goede ervaren speler koopt

   1. AjaxBarcelona

    Misschien nu beetje spijt van het gigantisch neersabelen van de scouts in het zeer recente verleden?

 7. Sonsee

  Wat heeft Nouri aan die clubs !! Wordt dan gekocht om zeker uitgeleend te worden aan Een championship club. Ik zeg lekker bij Ajax blijven.

 8. BobbyHaarms

  We kunnen blijven dromen maar die knaapjes krijgen nou eenmaal een strak plassertje van de combinatie absolute topclub/financieel binnen zijn. Ga er maar aan staan, wat zou jij doen in zo’n situatie?? We hebben 1 echte Mister Ajax (Sjaak Swart) en ik vrees dat dit altijd zo zal blijven en er nooit meer een opvolger komt, die mooie romantische tijd van clubliefde en 500 competitiewedstrijden voor Ajax is helaas voorgoed voorbij. Geld is wat er regeert tegenwoordig..

   1. BobbyHaarms

    Thanks dioajax! OFFTOPIC: Ajax en Wim Jonk beeindigen dienstverband..wederom een zwarte dag hier in Amsterdam al zat het er aan te komen 🙁

    1. dioajax

     ja echt??dank je voor de update bobby…dat kon je het al zien dat het zo gaat lopen…denk dat het ook dieper gaat dan alleen Jonk…hoop alleen dat ajax na dit sterker wordt….

 9. afcadeluxe

  moet een streven van elke ajax jeugdspeler zijn om het eerste te halen,dan je bewijzen en dan evtl. naar een topclub gaan en niet naar geld en status kijken

 10. War

  Ajax blijft een opleidingsclub, dus opleiden en verkopen, contracten van talenten worden alleen maar verlengd om de transfersom op te drijven, als Ajax Europees echt mee wil doen, zullen ze moeten investeren in een paar toppers en veel betere salarissen moeten gaan betalen anders komt er geen hond, maar dit zit er dus niet in, het beleid is duidelijk: opleiden en verkopen en proberen kampioen te worden, niets meer en niets minder !

 11. Ajax nr 1

  Elke transferperiode weet je niet wie er blijft of weggaat bij Ajax. Dat is een hele slechte zaak. Voor Ajax is iedereen te koop elke periode maar weer. Ajax zo kan je niet bouwen. Denk nu eens als een voetbalclub en probeer de selectie eens uit te bouwen inplaats van je talenten of de dragende spelers te behouden. Ik hou mijn hart nu alweer vast.

 12. Kuijff

  Best indrukwekkende cijfers, die jeugdspelers die onder De Boer zijn gedebuteerd…

  Investeren in een langer verblijf, bijvoorbeeld door wat hogere salarissen te bieden dan nu of contracten te bieden met een jaarlijkse stijging, kan volgens mij uit. Na dat langere verblijf zijn die spelers verder in hun ontwikkeling en kunnen ze meer opbrengen.

  Voor Ajax goed, omdat we geen spelers meer opleiden om ze op het moment dat ze er klaar voor zijn te zien vertrekken.

  Voor de spelers goed omdat ze interessanter worden voor andere clubs als ze verder zijn in hun ontwikkeling en hoger kunnen insteken bij de onderhandelingen.

  Risico is, naast het mogelijk niet verkopen, dat de spelers vanwege de hogere prijs een plek moeten vinden in een kleiner aantal clubs…

   1. EugAjax

    Ook eens desalniettemin zal Ajax daar kieskeurig in moeten zijn. We mogen blij zijn als we break even draaien aan einde dit jaar, omdat we begroot hebben op groepsfase Europa League, dat is 1 en de andere reden is dat je ook niet wilt eindigen als jaren geleden toen we bijna 60 eerste elftal spelers hadden op de loonlijst. Dus alleen de echte parels belonen. Is meteen ook het moeilijkst want werd Tarik Oulida ooit niet de nieuwe Cruyff genoemd op de leeftijd waar we het nu over hebben……………….en was Litmanen in jaar 1 bijna afgeschreven………zelfs Zlatan had men twijfels dus zeg het maar. Moeilijk en complexe beslissingen, maar de lijn die de meesten willen hier is al ingezet. Meeste spelers liggen voor jaren vast. Dus geen paniek zou ik zeggen.

 13. Velibor

  Tja om moedeloos van te worden en ook de schuld van Linke Lowietje als hij toen in ’95 niet de cup had gewonnen hadden die topclubs niet gedacht van : he het kan ook voor de helft vh geld en nog minder!!( grapje )

 14. Zlatan

  En ja hoor ze hebben het voor elkaar . W Jonk gaat weg !! De Zeikers zijn hem dankbaar ( als hij maar ophoepeld ) erg hoor .

  1. BobbyHaarms

   Precies Zlatan ik hoorde het net…echt balen. Tijd dat die beleidsbepalers nu eens oprotten. Maar ja vriendje van Jopie he die dumpen ze liever, too much know how..

   1. Zlatan

    Ja Bobby , je mag niet te bijdehand zijn , en vooral geen eigen mening hebben ! En ja een vriend van onze Jopie.

 15. Marcie

  Optiften laat deze jongen eerst bij Ajax spelen. Over een jaar of 6 mogen ze hem voor 80 mio kopen

 16. PvL020

  Doodmoe wordt je ervan. Wanneer scherpt iemand deze regels nou eens aan dat die clubs allemaal niet zomaar kunnen kopen. Waar zijn de oude tijden.

 17. ief

  vind t ook niet leuk dat alles snel weg gaat, maar is nouri niet een beetje te licht voor grote mannen voetbal? zie m vaak spelen bij de A1 maar 1 duwtje en hij leg om…..

Comments are closed.