Ajax en Wim Jonk per direct uit elkaar

Wim_Jonk

Ajax en Wim Jonk hebben besloten uit elkaar te gaan. De arbitragezaak tussen de club en het hoofd jeugdopleiding is hiermee van de baan. Ajax en Jonk hebben onderling afgesproken dat hij zijn werkzaamheden per 4 december 2015 stopt. Ajax gaat op zoek naar een geschikte opvolger. De clubleiding van Ajax concludeerde kortgeleden dat het niet is gelukt om met elkaar tot een goede invulling van het technisch hart te komen. Er was een langlopend verschil van inzicht over de invulling van het technisch hart en de daarbij behorende verantwoordelijkheden.

Bron: Ajax.nl

Related posts

61 Comments

  1. De Ajacied

   Heel erg spijtig dit te moeten lezen,
   Als Jonk maar niet naar lampestad gaat, want hij maakt spelers echt veel beter hoor,
   Had Overmars maar gegaan had ik véél liever gezien, en denk vele met mij ??

   1. BobbyHaarms

    Eens Ajacied, wij allemaal (op een enkeling na die het Cruijffplan toch nooit zagen zitten)hadden veel liever gehad dat er wat andere mensen op zouden rotten waaronder RVC, Henrichs en vd Sar en Overmars. Maar helaas, we zijn weer terug bij af.

    1. dioajax

     met je eens bobby helemaal met je eens…hoop echt dat iets gebeurd en rvc,henrichs van der san en overmars op rotten…wij als supporters van ajax willen dat ons ajax weer het oude gezicht krijgt in de hele wereld…alles maar echt ook alles gaat alleen over geld…ben zo moe van…denk dat er meer dingen eruit komen binnen ajax de omende tijd…pfffff

   2. Indojood

    Klopt, de belangrijkste positie is nu vacant terwijl de goegemeente denkt dat er nu rust in de tent komt.

  2. Toppertje

   De rust zal voor even terugkeren omdat het hele kamp Cruijff is weggevaagd. Tot groot genoegen van bv Henrichs en co. Vrees zelfs dat de volgende stap zal zijn het op termijn aanstellen van Van Gaal. Dan zal zelfs niet eens meer gezegd worden dat het plan Cruijff wordt gevolgd. Vreselijk jammer dit allemaal maar het was duidelijk dat met de overwinning van Cruijff 5 jaar geleden zijn tegenstanders het niet hebben opgegeven.

   1. EugAjax

    Even een vraag. Wie waren dan hele kamp Cruijff als ik vragen mag. Jonk en? Ling misschien maar die had geen functie en heeft subjectief rapport gemaakt. Of Kinsbergen.? Kan maar die zou ook maar tot 2015 blijven. Volgens mij begrijpen de meesten het nog steeds niet. Ajax en Cruijff zijn hetzelfde. Cruijff zijn visie op voetbal en op runnen van club zijn gebaseerd en ontwikkeld tijdens zijn periodes bij Ajax en Barcelona (onze zusterclub qua visie). Dus alle angst onnodig Ajax gaat door op de Ajax manier. Dat veel overeekomsten heb met zgn plan Cruijff

  3. AFCA my World

   Grootste fout die ze hebben kunnen maken, compliment voor de concurrent die Hem binnen haalt !

 1. Ajacied1999

  Jammer dat het zo heeft moeten lopen! Had liever gezien dat hij bleef. Nu maar een geschikte opvolger vinden.

 2. AjaxBarcelona

  Jammer maar niet onverwacht. Hoop je ooit nog terug te zien bij Ajax. Voor nu succes met wat je ook gaat doen en bedankt voor je inzet. Ajax en de A1 zullen je missen.

 3. pietprecies

  Zeker jammer dat het zo heeft moeten gaan maar hoewel Jonk met een aantal punten gelijk had (zoals domme aankopen), met een aantal punten sloeg hij ook de plank mis en hij mist mijn inziens wel een portie besef van hoe je jezelf in een organisatie moet opstellen. Hij vond dat de doorstroom naar het eerste bijv slecht was, nou Wim, als er nog meer jonkies doorstromen dan kan je Ajax 1 net zo goed voor de A1 inschrijven.. Het is ook niet de eerste keer dat Wim als een soort Messias met de vuist op tafel liep te slaan en hoewel (nogmaals) hij best ook valide punten zal hebben gehad, met zo’n opstelling krijg je dit soort gedonder.

 4. Litmanen

  Voorspelbaar einde. Nu in de lijn waarin gewerkt wordt doorgaan. Elders hier is te lezen hoeveel jonge talenten onder De Boer zijn gedebuteerd. Dat blijft, want vanaf de D tjes spelen de beste voetballers bij Ajax.

  En de scouts blijken ook hun werk goed gedaan te hebben ( zie buitenlandse jongens die hier al heel jong naar toe zijn gehaald)

  Hoop dat eea leidt tot de terugkeer van een aantal mensen zoals Brian Roy.

  1. Geroldkohlen

   ja litmanen maar wie heeft ze beter gemaakt? wie de visie op de jeugd overgebracht? en door wie hebben deze jeugdspelers zich zo fantastisch kunnen ontwikkelen? alleen talent is niet genoeg wat werd er gedaan om die talenten verder te kunnen laten ontwikkelen? dit heeft jonk voor elkaar gekregen! het is doodzonde dat hij moet gaan ,terwijl er prutsers bij zitten die fouten op fouten gemaakt hebben , en die kunnen lekker blijven zitten! ik hoop dat hij niet naar de concurrenten gaat om daar de jeugd sterker te maken!! nogmaals dit is echt doodzonde!

 5. Braziq

  Heel erg jammer dit..!! Naar mijn mening een totaal verkeerde zaak. Toch wens ik een ieder die nu verder gaat met onze club, het allerbeste toe! Ajax…. Always..!!

 6. Mauheb

  Echt gewoon zware klote dit! De verkeerde nemen ontslag!! Bah de club is ziek zeg!
  Wim heel veel (helaas met pijn in m’n Ajax hart) succes bij die “rot” lampen!

  1. BobbyHaarms

   Ongelooflijk dat sommige mensen hier zo lichtzinnig over doen. Het kan niet anders of er gaan over 2 weken hele harde woorden vallen (en hopelijk stapt de echte puinhoop met die Henrichs voorop onmiddellijk op) Wanbeleid ten top dit!

   1. Litmanen

    Is het niet veel belangrijker dat de rust nu eindelijk terugkomt? Laat de beleidsbepalers na de feestdagen bij JC op bezoek gaan om er in elk geval voor te zorgen dat iedereen vanaf nu weer met de neus de zelfde kant op gaan.

    De Boer heeft al lang aangetoond, voor wat betreft het inpassen van eigen jeugd, de lijn Cruijff volgt. De speelwijze wordt mede bepaald door het feit dat zo’n jong elftal lang niet altijd een wedstrijd kan domineren zoals de kunstenaars van Barcelona dat doen. Maar er is dan ook een groot verschil in ervaring en talent.

    1. Indojood

     Wat een koerswijziging. Eerder deze week was je nog tegen het plan van je jeugdidool en nu vind je dat de beleidsbepalers maar eens een bezoekje moeten brengen. Dan hadden ze maar met Jonk mee moeten gaan toen hij daar laatst was. Hadden ze deze waanzinnige actie met zijn allen kunnen voorkomen. Er komt nu nog meer onrust omdat de jeugdopleiding stuurloos is.

 7. HURBIE

  Helaas voor HEm einde oefening Je komt wel weer goed terecht bij een club

  Wel aanschuiven bij vergaderingen

  En anders ga je gewoon paling verkopen

 8. Kuijff

  Jammer van het natrappen in zijn verklaring. Ze waren het niet eens over de invulling / uitvoering van het plan, dat was al wel duidelijk…

  Nog even geen rust dus.

 9. Pazuzzu

  Nu oa vd Sar en Overmars (van Vroem vroem via Netto naar puf puf) nog. Het gaat nu letterlijk en figuurlijk om de toekomst. Maar ik ben bang dat als we parels als Bazoer Cerny ed opleiden we voor dat Ajax en voetballend qua prijzen en echt grote bedragen zulke jongens te vroeg bezwijken voor de miljoenen op korte termijn. De UEFA en FIFA moeten dat reguleren maar ja ….. kijk vandaag. Zie het somber in.

  1. Litmanen

   We hebben als Ajax natuurlijk boter op ons hoofd. Cerny en Bazoer zijn in hun eerste jaren niet door Ajax opgeleid. Bazoer komt van PSV en is uit eigen beweging naar Ajax toegekomen. Overmars heeft daar dan nog het meest aan bijgedragen. Maw, Jonk heeft die twee geen voetballen geleerd.

 10. EugAjax

  Eens eindelijk een eind aan de soap en nu op ingeslagen weg verder gaan met echte Ajacieden, dus geen Jonk, en ook Ik denk dat JC nog betrokken kan blijven en belangrijker wil blijven voor advies. Dat is te regelen, alleen zal dat niet naar buiten toe uitgedragen worden door Johan. Hup Ajax en nu doorgaan met goed beleid maken en presteren op het veld, wat in Nederland meer dan aardig lukt!! En alle mensen die de 17e gaan demostreren succes maar gaat geen zoden aan de dijk zetten en helpt de club niet om in rustiger vaarwater te komen. Maar ach dat zal ook wel niet de bedoel in zijn van de meesten…

   1. Litmanen

    Zouden dat mensen kunnen zijn die zich niet neerleggen bij wat een feit is? En desondanks toch gaan rellen?

 11. Indojood

  Erg jammer. Heeft toen ook gestreden voor Ajax tegen het verradersclubje van Ten Have, Davids, Blind, Sturkeboom etc. aan de zijde van Johan. I.t.t. anderen in het TH en sommige “supporters” hier is hij altijd trouw gebleven aan zijn idealen en aan Johan en zijn visie. Zoals in veel bedrijven luisteren directie en managers niet meer naar het personeel, de mensen die elke dag ervaren hoe het is om met Jonk te werken. De huidige directie en TH werken precies volgens Steven ten Have en zijn zgn. change management. Geen oog voor resultaat en clubgevoel maar iemand ontslaan omdat er een regel wordt overtreden. Walgelijk.

 12. Litmanen

  Jonk wilde met niemand boven of naast hem aan tafel. Dat maakte hem onmogelijk, over welk onderwerp het dan ook zou gaan. Dat is steeds mijn standpunt geweest. Net als het feit dat De Boer in de lijn van Cruijff ongelooflijk veel jeugd heeft door laten doorstromen.

  Alleen de door Jonk geëiste speelwijze van het eerste was er een van een krankzinnige. Met een elftal van gemiddeld 20 jaar kun je niet spelen als Barcelona. Niet in de eredivisie en niet in Europa. Bovendien was dat niet zijn verantwoordelijkheid maar die van de hoofdtrainer.

  Dat Jonk dat niet wilde begrijpen maakte hem onmogelijk.

  Er zijn verkeerde aankopen gedaan, maar in het laatste jaar heb je het dan alleen over Heitinga. De rest zijn geen miskopen, ook niet Zivco of Andersen. Dus, en dat is mijn mening wáar niemand het mee eens hoeft te zijn, Wim Jonk heeft zichzelf buitenspel gezet en niet de hier afgebrande mensen als De Boer, Overmars, Bergkamp, vdSar, Collee en alle andere.

  De verhouding met Cruijff kan best weer in orde komen, want hij heeft net als alle andere betrokkenen een rood-wit hart.

  1. AjaxBarcelona

   En jij zegt dat ik maar blijf doorgaan? Een paasei is nog slimmer en een kerstbal heeft meer te vertellen dan jij. Kanonnen. Maar goed, dit is alweer teveel aandacht. Sorry

   1. Indojood

    Hij zei gisteren toch dat ie ging stoppen over dit onderwerp? Heeft wekenlang lopen ageren tegen Jonk en Crujjff. Nu Jonk weg is vindt ie het tijd voor verzoening en denkt dat de heren zomaar op de koffie kunnen in Barcelona? Een regelrechte belediging aan het adres van Cruijff.

    1. AjaxBarcelona

     Hij heeft dezelfde uitwerking als Toontjelager. Je wilt ze negeren maar het lukt gewoon niet 🙂

     1. AjaxBarcelona

      En dan nog zo’n eneugh die gewoon even zegt dat Jonk geen echte Ajacied is. Veel kiloknallers hier. Hoop vocht weinig hersens.

    2. Litmanen

     Je (Indojood) vroeg iets aan mij hierboven en ik gaf netjes antwoord. Maar tuurlijk, dan komen de ratten uit alle holen om de strontkar weer over je heen te gooien.

     Ik hoef geen steun van vriendjes, zoals die nepper AB dat steeds zoekt hier. Kom gewoon voor mijn mening uit.
     Niemand hoeft het met me eens te zijn.

     1. AjaxBarcelona

      Die laatste regel komt niet overeen met jou stukjes. Trouwens in de bijdrage van Indojood zie ik geen enkele vraag. Maar ja, dat ligt ongetwijfeld aan mijn lees capaciteiten. Overigens, sinds wanneer is een paasei en een kerstbal een strontkar? Dat ik een rat ben ….. Ach ik zit met geen enkele bijnaam. Kom van het weekend samen met Toontjelager naar Hillegom. Cafe staat in een vorig topic aangegeven. Doen we wedstrijdje arm drukken. Geinig toch. Daarna giet ik je biertje wel naar binnen 🙂 oh ja, is niks geweldadigs hoor, gewoon spelletje.

 13. Litmanen

  Ga jij je maar lekker volgooien met je vriendjes. Ik heb wat beters te doen. En jammer dat je eigenlijk nooit inhoudelijk op de standpunten van anderen in gaat. Beetje tunnelvisie. Geeft niks hoor.

 14. Iceman

  Jah erg jammer dit… Want als je het elftal van Jonk zag voetballen speelde ze veel beter dan het elftal van Frank de Boer. Echt wel. En door Jonk weg te sturen/ te ontslaan los je het probleem niet op. Je maakt het erger op deze manier.

 15. AjaxBarcelona

  Ik moet zeggen, humor kan ik je niet ontzeggen, hoewel ….
  Overigens ga ik nooit inhoudelijk in op afzeik standpunten, dat zou je moeten weten. Ik ga tegen afzeikerds in. Verder heb ik voldoende inhoudelijk commentaar gegeven hier maar ja …… Je moet het wel kunnen begrijpen natuurlijk 🙂 velen begrijpen het overigens wel gezien het regelmatig instemmende commentaar wat ik krijg op mijn visie. Maar ja, moet je wel alles willen volgen he. Doei LM

 16. Jackson

  Heel jammer in dit. Wil toch weten wat er echt aan de hand was, iemand die niet wil aanschuiven voor overleg (als Jonk dan), moet er intern ruzies zijn gemaakt wat wij als buitenstaander weinig of niets over weten. Heb het gevoel dat het gaat om de aankoopbeleid vs Jeugdopleiding. Dus Directie vs kamp Cruijff

 17. Ramon1

  Was te verwachten ben benieuwd na de reacties op de toekomst want die waren totaal niet blij als jonk ontslagen zou worden

 18. paulvos

  ‘N ZWARTE DAG in onze historie, ben ook benieuwd hoe nu gaat met de A junioren, hoe die dit gaan op pikken.

 19. Velibor

  Litmanen je hebt gelijk niemand hoeft het met je eens te zijn maar in deze vind ik je een grote eikel en een anti-Ajacied met een grote vraag me niet waarom afkeer van Jopie!

 20. AjaxBarcelona

  Ben benieuwd welke “lijn” ze nu gaan volgen. De lijn volgens plan Cruijff bestaat tenslotte niet meer. Van mij mogen er de 17e nog een paar opstappen. Wie nu de rust predikt is hiermee een paar weken te vroeg. Nu moet er vanuit de supporters doorgepakt worden. Iemand die opkomt voor de club op zo’n manier afserveren kan en mag niet getolereerd worden.

 21. Hoeda Fak Ajoe

  Ik snap niet dat hier mensen zijn die denken dat de club nu opeens tot stilstand komt. Erg jammer dat Jonk en zijn vriendje Jongkind de handdoek in de ring gooien, want ze hebben ongetwijfeld ook goed werk verricht. De jeugd gaat echter gewoon door, net als alle jaren hiervoor. Ajax zal altijd talenten voortbrengen en de komende jaren zal verder gegaan worden met de jeugd die nu aan het doorbreken is. Ook Frank en Dennis willen niets liever. Je moet alleen realistisch zijn en beseffen dat spelen in en met de A1 toch echt iets anders is dan in de eredivisie en zeker in de EL of CL! Dat wilde Jonk niet accepteren. Frank en Dennis hebben de lastige jaren overbrugd met vaak prut-voetbal, maar nu kan het oogsten beginnen. Kijk naar al die jonge gasten en zie hoe het voetbal de laatste tijd beter wordt. Dat vraagt geduld, maar dat hebben de ‘Cruijffers’ helaas te weinig. En dan is het o zo makkelijk om alles wat fout gaat in de schoenen van anderen te schuiven!

  1. AjaxBarcelona

   Jammer dat je het nieuws en de feiten niet iets meer op de voet hebt gevolgd maar alleen uitgaat wat er in hele grote lijnen wordt gezegd en geschreven. Ook de directe invloed van Jonk op de jeugd onderschat je enorm. Niemand in onvervangbaar, dat klopt. Het duurt bij plotseling vertrek alleen bij een langer als bij de ander voordat sen en ander weer opnieuw loopt of blijft lopen. Ik ben bang voor minimaal een te lange periode van stilstand. Jonk wilde veel meer accepteren dan mensen nu doen geloven. Jonk is een prima teamspeler mits de afspraken helder en eerlijk zijn.

   1. Litmanen

    Jij spreekt Jonk echt elke dag persoonlijk he? Ongelooflijk hoe jij met je fantasie op de loop gaat.

    1. Indojood

     Tsja, een bezoek aan Cruijff in Barcelona van directie, TH en RvC is natuurlijk veel realistischer nadat ze de enige pleitbezorger van het plan Cruijff eruit gegooid hebben. De beste man zit helemaal niet op een zooitje verraders te wachten, en in zijn huidige situatie dient hij sowieso met rust worden gelaten. Cruijff heeft de banden met Ajax verbroken en jouw helden in de directie, TH en RvC zijn daar verantwoordelijk voor. Maar je hebt je zin toch want je bent tegen zijn plan.

  1. AjaxBarcelona

   @Indojood: Het is ongelooflijk hoe slecht mensen simpel beschikbare feiten niet kunnen analyseren. Nog ongelooflijker is het dat ze dezelfde feiten compleet kunnen verdraaien en hier nog mensen in mee krijgen ook. En dan heb ik last van mijn fantasie. Feit is ook dat humor ze niet kan worden ontzegd.

 22. Indojood

  Klopt maar die humor is niet als humor bedoeld. Ze zijn echt zo dom of ze hebben ervoor gestudeerd.

Comments are closed.