Søren Lerby over Ricardo van Rhijn: ‘We zoeken een oplossing’

1022fenerbahce-ajax_vanrhijn

Ricardo van Rhijn heeft zijn plaats af moeten staan aan Kenny Tete want Frank de Boer vindt dat Tete op dit moment een overtuigender rechtsback is dan Van Rhijn. Søren Lerby is de zaakwaarnemer van de 24-jarige Van Rhijn en zegt over de ontstane situatie: ‘We gaan ermee aan de slag en we zoeken een oplossing.’ Deze oplossing moet in januari komen als de transferperiode weer start. Ricardo van Rhijn heeft een contract tot medio 2018 en Lerby is van mening dat verkoop van de rechtsback meer voor de hand ligt dan verhuur.

 

Related posts

18 Comments

 1. ajaxpers

  Eigenlijk zou het heel jammer zijn. De situatie is te begrijpen en logisch dat Tete nu voorrang krijgt maar Ricardo is ook geweldige linksback met ervaring.

   1. De Ajacied

    Ricardo is natuurlijk een speler die veel voor Ajax heeft betekend dat mogen we zeker niet vergeten !!!
    Maar Tete is gewoon beter op deze plaats.
    Dus gun Ricardo maar een mooie transfer en hopelijk komt hij er toch wel, respect

 2. Mijn Club

  Jep, RB uiteraard. Helaas voor hem is Tete duidelijk beter. Van Rhijn was in mijn ogen beter dan vd Wiel en die is toch heel behoorlijk terecht gekomen bij een clubje in Frankrijk. Hopelijk vindt Ricardo ook een mooie club, want nu blijft hij wel stilstaan in zijn ontwikkeling. Ik denk dat vf Hoorn ook beter kan gaan uitzien naar een andere club, want hij komt toch echt te kort. Viergever vind ik persoonlijk beter dan vd Hoorn en op meerdere plekken inzetbaar. Hem zou ik er wel bij houden.

  1. AFCA my World

   Ben net niet met je eens wat vd Hoorn betreft, hij is echt beter als viergever maar heeft alleen nooit een echte kans gehad, en bovendien ook in de aanval inzetbaar !

 3. Litmanen

  Van Rhijn verdient idd een mooie club. Tot voor kort nog international, dus ondanks dat sommige hier er duidelijk anders overdenken, doodzonde als hij vertrekt, maar begrijpelijk.

  Ik ben er van overtuigd dat Tete binnen twee jaar verkocht wordt, er zitten nu al scouts voor hem op de tribune. Dus het is te hopen dat er vanuit de jeugd een talent klaar staat.

  Kan me voorstellen dat Van Rhijn, met zijn cv, zich niet wil laten verhuren. Goede buitenlandse middenmoter moet mogelijk zijn.

  En ja, dan zit Ajax dus waarschijnlijk met een probleem als Tete verkocht wordt. Ervaring kunnen we niet kopen, maar met het huidige beleid van De Boer raak je spelers als Schone en Van Rhijn wel kwijt.

 4. pietprecies

  Ik zou het zonde vinden als hij vertrekt maar kan het ook begrijpen, anderzijds is hij wel terecht voorbij gestreefd door Tete die momenteel een veel betere en stabiele indruk maakt, van rhijn is verdedigend gewoon aanzienlijk minder en maakt elke wedstrijd wel een of meerdere cruciale fouten en voordat tete in de basis kwam was het in aanvallend opzicht ook al een stuk magerder geworden. Het is lullig voor hem maar de beste speelt nou eenmaal

 5. Iamsterdam2015

  Van rhijn heeft de pech dat hij met een fantastisch talent te maken heeft. Maar hij verdiend een mooie transfer want zijn mentaliteit is altijd top. Dat het er niet altijd uit komt is zo maar een top instelling.
  ,,Hij is extreem zelfkritisch, bijna overdreven. Noemde zich tijdens een eerdere dip zelfs Oranje-onwaardig en Ajax-onwaardig. Een atypische eigenschap voor een voetballer. Hét bewijs dat niet alle voetballers egoïstische klootzakken zijn. Heel calvinistisch, al is dat misschien niet de eerste indruk. Hij zal dus vooral naar zichzelf kijken om hier uit te komen.’

 6. -buitenkantje rechts-

  Te begrijpen dat Ricardo weg wil.. Voor Ajax erg jammer.. Is een uitstekende speler achter Tete. Hij krijgt als hij blijft echt wel speeltijd.. Ook Tete kan geblesseerd raken of een vormcrisis krijgen.. Dan zou ik als club graag v Rhijn achter de hand hebben..

 7. AjaxBarcelona

  Een club heeft 18 vaste selectiespelers minimaal nodig.
  Hiervan spelen er dus 7 niet. Constant 7 spelers rouleren is onzin.
  Een aantal spelers zullen dus vaak moeten banken als er geen schorsing of blessure is. Dat nu zelfs Frank hier de schuld krijgt dat mensen mogelijk vertrekken omdat die spelers denken elders meer speeltijd te krijgen ……. ach ja.

Comments are closed.