Davy Klaassen: ‘Een voetbalcarrière duurt geen dertig jaar’

0706davy_klaassen

Davy Klaassen heeft weliswaar zijn contract tot medio 2019 verlengd maar de kans bestaat dat dit eerder zal eindigen. In ELF Voetbal verwijst Davy naar de steeds groter wordende financiële verschillen tussen Ajax en andere Europese clubs.

 

Om een jarenlange loopbaan in Amsterdam te hebben, lijkt Davy niet voor ogen te hebben: ‘Dat wordt een moeilijk verhaal, denk ik. Een voetbalcarrière duurt geen dertig jaar, vergeet dat ook niet.’ Ook de vader van de Amsterdamse aanvoerder vindt het een logische stap om bij een andere grote club verder te gaan en dan later terug te keren. Hij ziet Davy over zo’n twee jaar wel naar een topclub in het buitenland gaan. ‘Als je reëel bent, is er in deze moderne voetbaltijden geen voetballer meer die zich opoffert voor zijn club’, besluit hij.

Related posts

28 Comments

  1. Skills

   Davy, dat het geen 30 jaar duurt weten we al. Maar als je meer geld wilt verdienen dan ga je toch naar een andere club

   1. Toppertje

    Ik denk niet dat Davy op de radar zal staan van de (sub) topclubs in de toplanden. Daar is hij te weinig onderscheidend voor. Die clubs pakken spelers die veel meer bewezen hebben of grotere talenten.

   2. Starke

    Hij zegt toch geen gekke dingen? Iedereen hier die denkt dat jongens die een contract hebben getekend tot 2019 ook daadwerkelijk tot 2019 blijven snappen het volgens mij niet.

  1. Toppertje

   Davey is niet van het kaliber waar buitenlandse (sub) topclubs interesse in hebben. Vergeleken met wat daar al rondloopt is Davey een heel modale voetballer. Hoe goed wij hem in NL ook vinden.

 1. FdB=Ajax

  Snap het wel. Davy is ook geen “exceptioneel” talent, dus hij moet zorgen dat hij een paar jaar gaat cachen in Engeland/Duitsland/Italië/Spanje/Turkije/Rusland/Oekraïne (helaas moet ik die laatste drie er tegenwoordig ook bij noemen)
  Hoop wel dat Davy volgend seizoen nog lekker in Amsterdam voetbalt als aanvoerder, zou goed zijn voor de jeugd die er nu loopt.

 2. BobbyHaarms

  De tijden van de Sjaak Swarts liggen helaas al decennialang achter ons, sterker nog, ze peren hem steeds eerder en zijn vaak nog maar net de 20 ontgroeid als ze naar het buitenland verkassen…

 3. HURBIE

  ze gaan op veel te jonge leeftijd naar het buitenland en vallen dan een heel eind terug in hun prestaties en voor je het weet gaan op de reservebank en van club naar club
  of je hoort niets meer van ze JAMMER

 4. -buitenkantje rechts-

  Voor exceptionele talenten en waardevolle basisspelers moeten we denk ik uitzonderingen maken met het salarisplafond.. Als deze spelers 3-5 miljoen p jr kunnen verdienen bij Ajax willen ze wel langer blijven.. Ook bij Ajax moe je je financieel onafhankelijk kunnen voetballen..Voorwaarde is wel dat we CL blijven spelen! Dus kampioen worden is prioriteit nr 1..
  Met CL komt het grote geld binnen..Al helemaal als we overwinteren. Dan is die extra investering in salaris zo terug verdiend.

  1. Velibor

   Ja klopt buitenkantje maar als ze zo beginnen te lullen dan weet je het wel he,das dus nog hooguit één seizoen misschien anderhalf maar goed als ze mij zo’n bult met geld beloven denk ik dat ik gisteren al weggeweest was haha want laten we eerlijk zijn en kijk naar Bazoer laatst,voor je het weet krijg je een doodschop en kun je de B tjes gaan trainen …

   1. Remco425

    Daarom moeten ze zich bij Ajax ook financieel onafhankelijk kunnen spelen. Kijk, tegen de absolute topclubs kunnen we nooit op, maar Ajacieden zouden toch niet naar clubs als Newcastle United hoeven gaan om een beetje meer te verdienen. Salarissen in die categorie kunnen wij ook betalen. Daar krijgen ze echt geen 5+ miljoen.

  2. AFCA my World

   Je moet er idd vanuit gaan dat hij over 1,5 jaar vertrekt,hopelijk hebben we dan alweer een goede vervanger klaar staan, v Beek misschien ?

 5. Mijn Club

  Welnee, de transferprijs komt eraan en dan komen dit soort onzinverhaaltjes meteen weer naar buiten. The usual bullshit :))
  Bazoer, Klaassen. De volgende over wie wat wordt geschreven is wss TETE. Wat ik al zeg: neem het maar met twee korreltjes zout allemaal.

 6. Ramon1

  Ja maar denk dat van de beek zelfs wel
  Beter kan worden al ik vind ik klaassen ook een topper

 7. paullus

  Geef die jongen groot gelijk
  Zolang hij nog bij Ajax speelt moeten we maar van hem genieten

 8. Velibor

  Tja misschien als vervanger van die schweinsteiger bij Manchester United want heb het idee dat die gast aan alle kanten al voorbij word gelopen.

Comments are closed.