Černý: ‘Als jonge speler moet je bij Ajax zijn’

1126celtic-ajax_cerny2

Václav Černý krijgt steeds vaker speeltijd in het eerste en dat is niet zonder reden. De 18-jarige linksbuiten laat zien dat hij een toegevoegde waarde voor Ajax is.

Aan Voetbal International vertelt hij: ‘Hier moet ik elke dag laten zien dat ik het verdien om bij Ajax te spelen. Aan alles kun je merken dat dit een grote club is. Met veel kansen voor jeugdspelers. Dat is voor mij de perfecte combinatie. Als jonge speler moet je bij Ajax zijn’

Er waren meerdere grote clubs geïnteresseerd in het talent maar hij tekende in 2013 al een contract bij Ajax welk hij begin 2015 verlengde tot medio 2018. Václav Černý weet dat hij nog veel moet leren want hoewel hij Ajax aan de overwinning tegen Celtic hielp, ziet hij dat het beter kan en moet:’In mijn geval is dat acties maken en gevaar stichten. Nu moet ik gaan leren mijn momenten beter te kiezen.’

 

Related posts

12 Comments

 1. paulvos

  Hij heeft er wel kijk op dat hij weet dat hij nog beter zijn momenten moet gaan uit kiezen, dat zal hem zeker gaan lukken, hij is nog zo jong.

 2. Germain

  Tot het zo ver is, is Haller onze missing link in de spits, ipv Milik of Sanogo. Zo schrikbarend duur zal Haller niet zijn

  1. FdB=Ajax

   Haller is echt niet beter dan Milik. Milik is een goede spits, maar krijgt geen goede ballen. Wil je in dit systeem een spits hebben die echt van toegevoegde waarde is, dan moet die heel compleet zijn maar die zijn helaas niet haalbaar.

   1. Velibor

    Of zodanig spelen dat zo’n spits wel de ballen krijgt maar ja dat word moeilijk denk ik.

Comments are closed.