Ajax en Jonk voeren gesprek in de Arena, vertrek lijkt onvermijdelijk

Wim_Jonk

Ajax en Wim Jonk proberen alsnog een oplossing te vinden voor de problemen rondom het hoofd opleidingen. De advocaten van de club en Jonk voerden gisteren in de Arena uitgebreid overleg, waardoor het nog maar de vraag is of de arbitragezaak op 16 december doorgaat.

De kans dat Jonk hiermee behouden blijft voor Ajax lijkt overigens klein omdat er te grote scheuren zijn ontstaan tussen het Technisch Hart en Jonk. Doordat Jonk meerdere malen niet is aangeschoven bij vergaderingen lijkt Ajax sterk te staan in een eventuele arbitragezaak en de verstoorde arbeidsrelatie door Ajax eenvoudig moet zijn aan te tonen. Jonk liet hierop weten bewust te zijn van deze situatie en het gesprek lijkt dan ook een basis om tot een zo chic mogelijk(e) vertrek(regeling) te komen. Ajax is inmiddels druk bezig met de opvolging van de vertrekkende RvC-voorzitter Hans Wijers en de tot algemeen directeur gepromoveerde commissaris Dolf Collee. In het geheim wordt met Peter Mensing van PricewaterhouseCoopers (PWC) gesproken.

Bezoek aan Cruijff
Voordat Jonk het gesprek echter aanging met de advocaten van Ajax bracht Jonk samen met Tscheu La Ling en Ruben Jongkind een bliksembezoek aan Johan Cruijff in Barcelona. Hierbij ging het natuurlijk over de ziekte die Cruijff heeft getroffen maar ook de manier waarop Cruijff zich genoodzaakt voelde om te stoppen als adviseur bij Ajax. Nog dezelfde avond keerde het drietal terug in Amsterdam waarbij Jonk aan tafel schoof in de Arena.

Bron: De Telegraaf

Related posts

40 Comments

 1. Litmanen

  Nu netjes afscheid nemen en iedereen, behalve Jonk, weer aan het werk.
  Rust in de tent, dat lijkt mij nu het belangrijkste.

  1. De Ajacied

   Nee nou net niet !!!
   Jonk laten zitten en Overmars laten vertrekken.
   Wim Jonk is dé man die bij Ajax de jeugd echt véél beter maakt en die snapt hoe het hoort te gaan binnen een club als Ajax toch? ⚽️⚽️

   1. Zlatan

    De Ajacied , de hele bende weg , en Jonk blijft AUB ,Litmanen ziet niet het talent, dat Mede door Jonk doorstoomt naar het eerste ! Dank je W .Jonk .

 2. Indojood

  Het ziet er dus naar uit dat het TH haar zin krijgt met haar gestampvoet. I.t.t. wat de dorpsgek van Ajaxfanzone hierboven beweert kan een grote groep mensen juist niet aan het werk omdat straks zo’n beetje de belangrijkste positie vacant is. Deze zal later ongetwijfeld worden opgevuld door een jaknikker die vooral goed kan aanschuiven bij ad hoc overlegjes. Triest zooitje daar.

 3. lezerG

  In het geheim wordt met Peter Mensing van PricewaterhouseCoopers (PWC) gesproken.
  Zo geheim dat wij het hier allemaal kunnen lezen.

 4. Geroldkohlen

  jonk heeft de jeugd beter gemaakt, die nu zeer belangrijk zijn of worden in het eerste, met oa cerny, van beek, nouri en wat er nog meer aan zit te komen, dat is zijn verdienste en nu moet jonk weg vreemde werkwijze, hij had op zijn minst nog wat krediet moeten krijgen!

  1. Mijn Club

   Uiteraard niet alleen Jonk z’n verdienste, maar het spel van de A1 wel. En ze spelen echt fantastisch!
   Qua talenten waren die jongens dat een paar jaar terug natuurlijk ook al. Ik denk dat het belangrijkste onderdeel is, dat de betere jonge talenten bij twee jaar oudere generaties spelen, zodat ze meer weerstand krijgen. Je zag tegen PEC dat vd Beek hartstikke kapot zat na 75 min (of al iets eerder). Qua conditie is het verschil tussen junioren en senioren echt groot! En blijkbaar is dat dus nog steeds het geval. Daarom is het ook zo belangrijk om als jeugdspeler ELKE wedstrijd tot het gaatje te gaan, omdat de overstap naar het eerste elftal echt groot is! Verdere hoop ik toch echt dat Jonk uiteindelijk blijft! Al acht ik die kans niet groot.

 5. Litmanen

  Zoek een andere club joh, je zit hier alles en iedereen af te zeiken behalve de dwarsliggende Jonk en zijn vriend Cruijff die twee weken geleden heeft gezegd dat hij afscheid heeft genomen.

  Ajax staat bovenaan met goed voetbal, de lijn Cruijff wordt gevolgd ( zie opstelling zondag) . We hebben ff een tijdje geen oorlog nodig in de club. En de mensen die dat perse willen moeten gewoon ff wachten tot Jonk bij zijn nieuwe club zit en daar fan worden.

  Al die supertalenten die er nu bij Ajax rondlopen heeft Jonk hooguit twee jaar onder zijn hoede gehad. Hooguit, want meestal maar een jaar. Denk je nou echt dat die niet zouden doorbreken zonder Jonk? Jonk is geen Pepe hoor! Gewoon een jeugdtrainertje met nog verdomd weinig ervaring.

   1. Indojood

    Dit is mijn club 🙂 En je was tegen het plan van je jeugdidool toen iemand schreef: Ajax=Cruijff=Ajax dus dat er nu talenten doorbreken vanwege de lijn Cruijff zal je niet lekker zitten. Een bewijs dat de jeugdopleiding goed werk levert dus alle redenen om Jonk te behouden. Je zeurt over vloeken, schreeuwen en schelden terwijl je zelf vrolijk meedoet. Je bent verward en geobsedeerd door een aantal afwijkende meningen. Blijf van de drank af, neem een paar kalmeringspillen en ga je eigen onzin eens teruglezen. Alles wat ik over deze kwestie schrijf is gebaseerd op de volgende aspecten: 1. Volledig steun van het plan Cruijff en navolging hiervan. 2. Het rapport van Ling waaruit blijkt dat de organisatie (TH en RvC) slecht zijn werk en nauwelijks het plan volgt. 3. De jeugdopleiding die goed werk levert met een A1 die d.m.v. aanvallend en attractief voetbal succes heeft. 4. Het personeel van de Toekomst die zich ernstige zorgen maakt over het ontslag van Jonk. Ik heb in jouw bijdragen alleen maar huilverhalen gelezen, waarvan ik alleen kan zeggen dat ze wel vermakelijk zijn 🙂

    1. toon61

     1000 % eens , hij heeft een plaat voor zijn harses , daar kan je niks aan doen Indojood .

  1. Zlatan

   LITMANEN ; zoek jij een andere club , wat een klote opmerking over Jonk! BEN JE WEL FAN VAN AJAX ?

   1. creutz1977

    mensen!!! laat iedereen lekker zijn eigen mening hebben… Je hebt pro Jonk supporters en ook supporters die vinden dat Jonk zelf ook beter had moeten handelen… prima toch… niemand zal precies weten wat de waarheid is want niemand is er bij geweest en oordelen we op basis van wat we lezen… Maar laat iedereen lekker zijn eigen mening hebben..

 6. BobbyHaarms

  Een simpel jeugdtrainertje noem jij dat? Beetje meer respect voor Jonk zou wel op zijn plaats zijn lijkt me! Liever dat Overmars en Bergkamp het veld ruimen. O ja en die hele enge kliek van Henrichs erbij svp want die duwen de hele club naar de verdommenis..

  1. creutz1977

   waar baseer je dat op bobby? dat ajax helemaal naar de kloten gaat? vanwege strubbelingen met Jonk en Johan? want financieel en ook Ajax prestaties nationaal daar kan je mee thuis komen…

   1. BobbyHaarms

    Zou dat niet komen door de weg die ze 5 jaar geleden in zijn geslagen denk je? En die ze nu opzij zetten? Ze zitten er allemaal voor zichzelf hoor, zeker niet voor de club.

 7. toon61

  Ook jij hebt 1000 % gelijk bobby , zo is het en niet anders , de gene die de schuld krijgt doet het het beste voor onze club , die andere zijn dwarsliggers , overmars van de sar , heb ik nog niks goeds zien doen , en frank kruipt ze in de kont , waar hij zijn eigen diep voor moet schamen .

  1. creutz1977

   toon61 sorry maar wat ben je verschrikkelijk negatief pratende mannetje over Ajax… misschien overstappen naar feijenoord of psv misschien word je dan wat vrolijker…

 8. Litmanen

  Alle vrienden van Jonk zijn weer verzameld en het niveau daalt weer. Zou dat met elkaar te maken hebben?
  Vreemd dat de hele club afhankelijk zou zijn van Jonk. Was het niet het huidige bestuur/directie die voor 100 miljoen op de bank heeft gezorgd? Was het niet F. De Boer die voor vier schalen heeft gezorgd?

  O nee, dat waren Cruijff en Jonk……

  1. Indojood

   Niemand hier heeft dat geroepen, dat zijn jouw eigen woorden. Jij doet wat aannames alsof anderen dat zouden hebben gezegd en legt wat woorden in de mond. Vervolgens ga je er zelf in geloven dat anderen dit inderdaad hebben gezegd en kom je hier met krokodillentranen om je gelijk te halen. Prima dat je het oneens bent maar je gedrag is op zijn zachts gezegd obsessief en zielig.

   Iemand die anti Cruijff is en de aanstelling van Michels in 1965 (de beste trainer die Ajax ooit heeft gehad) als een voetnoot afdoet zou maar beter eens een andere club moeten gaan zoeken.

 9. Ajax1958

  Zo nep Litmanen ben je weer uit je hol gekropen? Misschien moet jij je eens bezig gaan houden met blaasvoetbal en daar je analyse op loslaten, want van het echte voetbal heb je totaal geen kaas gegeten!!! MAFKEES!!!

 10. AjaxBarcelona

  Sinds zowel rapport van Ling als plan van Cruijff hier op het forum is geplaatst is het angstvallig stil vwb citaten hieruit van LM. Ze zijn nu direct controleerbaar. Gevolg hiervan is dat hij zich nu verschuilt achter de opmerking: is tekst van de heer de Groot. Hoe zielig kan je zijn in je commentaar.
  Ik zet LM en Toontje op een lijn qua Ajacied zijn en het kunnen geven van logisch commentaar. Beide 0%. Ze hebben alleen beide een totaal andere invalshoek. Beetje the good and the bad. Alleen t.o.v. Ajax zijn ze beide very bad. Beide zijn verder commentaar niet waard. Over tot de orde van de dag en het onderwerp Ajax. Onderwerp forumgasten probeer ik maar te laten gaan.

  1. Litmanen

   Ik stop er ook mee wat dit onderwerp betreft. Het enige argument wat ik hoor op mijn mening bestaat uit vloek- en scheldwoorden.

   ÀB, je hoort bij een, maatschappelijk gezien, zeer bedenkelijk groepje mensen. Ik denk dat dit hele ontwerp volgende week tot het verleden behoort.

 11. KBouter

  Litmanen….je moet eens stoppen met drinken, mensen gaan zich irriteren aan dat gezwets van je!

 12. AjaxBarcelona

  LM ik behoor alleen maar tot mijzelf en niemand anders. Het is mijn mening. Jij hebt mij niet kunnen overtuigen van jou mening en ik jou niet van de mijne. Ik heb niemand uitgemaakt voor idioot. Hooguit heb ik scheldende mensen van repliek gediend mbt enige simpelheid van geest. Het gegeven van de bal en het kaatsen. Ik ben en blijf van mening dat ook jij meer aan stemmingmakerij doet dan hier een gefundeerde onderbouwde mening hebt. Afgeven op mensen die zich hier niet kunnen verdedigen omdat ze niet alles kunnen volgen is niet netjes. Maar dat is mijn mening. Ik heb zowel Jonk als Johan erg hoog zitten. Dat komt waarschijnlijk omdat hun karakters wat dat betreft overeen komen met die van mij. Kop boven het maaiveld uitsteken en de consequenties daarvan aanvaarden maar niet zonder knokken. Soms moet je hierna conclusie trekken dat je dan moet gaan zoals Johan nu heeft gedaan. Jonk zal waarschijnlijk helaas volgen al hoop ik nog steeds dat hij behoyden blijft voor Ajax. Hij straalt gewoon Ajax uit in zijn doen en laten. Verders …. Prettige avond

  1. Litmanen

   Nou was ik toch al drie keer jouw commentaar niet waard, maar je gaat maar door he? Get a life man

 13. Germain

  Allemaal hanen die kraaien om macht. De feitjes:
  Onze hele viermans defensie is totaal EIGEN jeugd opgeleid, Klaassen en Serrero idem en Bazoer en Schone voor prikkie. Geen club die dit presteert !!! En nog kampioen worden ook dankzij technisch hart. Positief blijven allemaal het glas is minstens halfvol

 14. Heldenzoon

  Ik bereid me nu al voor op een Ajax leven zonder Jonk. Dat zal moeilijk worden; ik hoop dat ik het red, ik hoop dat de club het gaat redden. Karma is a Bitch

 15. Velibor

  We hebben met zen allen kunnen zien tot 5 jaar geleden hoe het was zonder een beetje invloed van Jopie,nou dat stelde allemaal niet zoveel meer voor,ik zeg niet dat alles nu top is eigenlijk helemaal niet maar we staan er beter voor als toen das wel zeker maar om de paar jaar komt er dat anti-Cruijff onkruid er weer tussen door en dat moet gewoon weggeharkt worden want de vangaal gladiool staat op het moment nu niet bepaald in bloei in Manchester wel?

 16. tijger238

  Jonk via de voordeur eruit en van Gaal via het balkon erin. Let maar op! Zwijnen zijn het.

Comments are closed.