Jong Ajax thuis met 1-1 gelijk tegen koploper Sparta

1130warmerdam

Op een doorweekt moeilijk bespeelbaar veld van De Toekomst heeft Jong Ajax maandagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen koploper Sparta. Halverwege de eerste helft gleed Ricardo van Rhijn de bal in eigen doel. Sparta had het duel daarna onder controle en leek op een saaie 0-1 af te stevenen. In blessuretijd maakte invaller El Azzouzi verrassend de gelijkmaker. Hij tikte binnen uit een rebound na een vrije trap van Muric.

Een ongelukkig moment van Ricardo van Rhijn bracht Sparta na nog geen half uur spelen aan de leiding. Hij gleed een voorzet van Loris Brogno achter zijn eigen doelman Andre Onana: 0-1. Het duel ging daarna op en neer, met grote kansen voor beide teams. In de tweede helft ging Sparta op jacht naar een verdubbeling van de score, maar echt grote kansen bleven uit. In de slotfase stuitte Roland Bergkamp echter op Onana en voorkwam Van Rhijn de 0-2 van Huseyin Dogan. Jong Ajax sloeg daarna toe: Zakaria El Azzouzi scoorde uit een rebound, na een vrije trap op de paal.

Opstelling Jong Ajax: Onana, Van Rhijn, Lartey Sanniez, Viergever, Dankerlui (67. Van Bruggen), Bakker (60. El Mahdioui), Clement, Warmerdam, Muric, Hendriks, Acolatse (72. El Azzouzi)

Bekijk de samenvatting van dit duel via deze link.