Klaassen: ‘Gaan nog veel horen van Donny’

1129pec-ajax-vandebeek

Davy Klaassen was na afloop van PEC Zwolle – Ajax zeer goed te spreken over de prestatie van Donny van de Beek. De jongeling mocht afgelopen donderdag zijn debuut maken tijdens het Europa League duel met Celtic en begon tegen Zwolle zelfs in de basis. Volgens Klaassen gaat men nog veel horen van Van de Beek.

‘Donny heeft het prima gedaan en je ziet dat hij heel goed kan voetballen. Op trainingen hadden wij dat ook al gezien maar een wedstrijd is toch anders en je moet het dan maar even doen. Men vergelijkt hem weleens met mij en daar kan ik mij wel in vinden en je ziet dat hij behoorlijk wat in zijn mars heeft. Tijdens de wedstrijd proberen wij hem natuurlijk wel wat aanwijzingen te geven maar hij hij is slim genoeg. Als het goed is gaan wij nog veel horen van Donny’.

Bron: Fox Sports

Related posts

23 Comments

  1. creutz1977

   idd hij brengt ze rustig… zoals het hoort… Je zag wel dat hij het fysiek zwaar had rond 65 minuut… Maar mooi om te zien…

    1. AFCA my World

     Hij zou wel eens wat uren in het krachthonk mogen doorbrengen,nu zie je dat hij wat kracht nodig heeft en zijn conditie mag ook wel wat meer worden, maar heeft het vandaag wel heel goed gedaan !

     1. FrankiC

      Volgens mij een redelijk sterke vent en dat je er doorheen zit na een uur is normaal voor een a-junior. Ik vond het juist onverantwoord om Donny te laten verzuipen. Had veel eerder gewisseld moeten worden en Fisher had zelfs niet opgesteld mogen worden. Goeie invallers gisteren, goeie nieuwe energie.

 1. -buitenkantje rechts-

  Ik vond hem prima spelen.. Maar het is nog een A-junior natuurlijk.. Graag voorzichtig brengen deze talenten.. Maar leuk dat er een goede generatie staat te trappelen..:-)

  1. FdB=Ajax

   De voordelen van het plan Cruijff beginnen nu toch wel echt zichtbaar te worden, vind ik.. Vanmiddag stonden er 6/7 zelfopgeleide spelers in de basis!

 2. LeroyT

  Deze jongen wordt beter dan Klaasen. Technisch veel beter onderlegd. Een hele echte nummer 10 dit.

 3. Ajax XXX

  Aankomende 2 jaar in de schaduw van Klaassen laten ontwikkelen en kan daarna hopelijk nog een tijdje van waarde zijn voor Ajax als vaste basiskracht.

 4. LeroyT

  Creutz1977 jij volgt zeker alleen het eerste elftal misschien wat vaker jong Ajax en de jeugd volgen. Dan kan je spelers al vaker zien voordat ze in het eerste elftal debuteren. Deze jongen is echt een goede geloof me!!! En er lopen er wel neer die binnenkort ook door gaan komen naar het eerste elftal.

 5. Jari86

  Leuk begin aan zijn Ajax 1 carrière. Nu zien of hij structureel gaat presteren, dan hebben we wellicht weer een pareltje uit eigen jeugd. Lichtpuntje in donkere tijden voor Ajax is nog steeds de jeugd, come on boys!

 6. Coenie

  Van de Beek heb ik met héle mooie passes zien strooien op het veld, geweldig. Vanuit de A1 en jong Ajax zo in het eerste en moeiteloos het spelletje meespelen. Precies zoals de groote meester het bedoeld (nr.14)

Comments are closed.