De Boer lijkt aan te sturen op breuk met Heitinga en Van Rhijn

0807heitinga_deboer

Frank de Boer maakte zaterdagmiddag zijn wedstrijdselectie bekend en daarin ontbreken John Heitinga en Ricardo van Rhijn. De Telegraaf laat op zondag weten dat de trainer bezig is om de twee verdedigers te dumpen bij Ajax en dat lijkt vooral voor Heitinga een hard gelach.

De Boer kiest opnieuw voor Donny van de Beek en dat roept vraagtekens op omdat ook Thulani Serero weer fit is. Tegen Cambuur koos De Boer ervoor om drie ervaren verdedigers op de bank te zetten maar dat zal dus vandaag in Zwolle niet gebeuren. De manier waarop De Boer beide spelers ‘een weekendje vrij’ gaf geeft te denken en vooral Heitinga zal zijn twijfels hebben hoe er met hem wordt omgegaan na zijn terugkeer bij Ajax. Het lijkt er dan ook steeds meer op dat beide spelers mogen gaan nadenken over een winterse transfer.

Bron: De Telegraaf

Related posts

41 Comments

  1. Litmanen

   Precies. Vraag me trouwens af wie dit bericht de wereld in helpt. Vorig jaar was De Boer nog heel erg blij dat Van Rhijn bijtekende en daarna dat Heitinga als versterking kwam. Heitinga is niet fit maar Van Rhijn wel.

   Ik denk eerder dat beide heren er niet veel trek in hebben om wekelijks op de bank te zitten en hun minuten in het tweede te maken. Vorig jaar was er redelijk veel belangstelling voor Van Rhijn, had hem dan die kans gegeven?

 1. wilgraag

  Had hem dan ook niet terug gehaald. Trouwens de Boer gaat zelf aan het eind van het seizoen zelf weg.

  1. FdB=Ajax

   En als m’n oom tieten had, was het me tante..
   Je weet van tevoren toch niet hoe zoiets uitpakt, risicootje gelopen, miljoentje kwijt en wie weet hebben die jonge jongens nog wat van hem op kunnen steken

   1. FdB=Ajax

    Begrijp me niet verkeerd, ik wil Heitinga ook het liefst zien spelen, maar ik ben de trainer niet en zie hem niet elke dag op training

 2. dioajax

  heitinga???stuur gewoon die sanogoal terug naar arsenal en breng cardozo of ziyech…sanogoal wat een supertalent goed gedaan marc…alleen om te zeggen dat hij spelers heeft gehaald…weg met die sanogo en heitinga gewoon blijven…hoop in de winterstop op ziyech en cardozo…

   1. Charka53

    Heitinga hadden ze niet moeten halen als speler van Rhijn gaat het niet redden bij Ajax laat maar gaan en zoals de bedoeling is moet de jeugd door stromen naar Ajax 1 en als Frank Ajax verlaat komt er weer een ander maar die moet dan maar eens kampioen met Ajax zien te worden . Dus Geen wanklanken over FdB die verdiend hij niey

  1. creutz1977

   denk dat heitinga zelf ook niet wil blijven… en ff realistisch als Heitinga nog zo goed is dan zou hij wel meer spelen… is gewoon wederom een speler die het niet meer heeft…

  2. Zlatan

   Juist !mee eens , misschien wil hij liever v d Hoorn opstellen , wat een ramp , ook Sanogo trouwens .

 3. vanzanten

  Het begint meer op een cabaretgroep te lijken onze club. Met het verschil dat ik om een goede cabaretgroep kan lachen.

 4. Starke

  Vooraf al nooit begrepen waarom Heitinga werd toegevoegd aan de selectie. Van Rhijn is geen echte verdediger en na jaren mateloos ergeren aan zijn optredens zit hij nu terecht op de bank. Vd Hoorn en Viergever mogen ook vertrekken en Fischer moet snel iets gaan doen aan z’n rendement, passing, timing en inzicht want hij is niet beter dan bij z’n debuut

  1. -buitenkantje rechts-

   Eens.. Wil je ook internationaal mee gaan doen zal de bezem hier en daar door de selectie moeten. Meer kwaliteit en ervaring..

   1. Litmanen

    Dat is niet de lijn Cruijff. Dat is namelijk alleen eigen jeugdspelers opstellen. Zoals tegen PEC. geen Schone e.d.. Pas als het fout dreigt te gaan, dan mogen de echte mannen het resultaat binnen trekken.
    En als het goed gaat heeft iedereen gelijk……

     1. -buitenkantje rechts-

      Schöne had een prima invalbeurt.. Nu is dat niet zo moeilijk als je Fischer vervangt.. Enige verdienste van hem was dat hij in scoringspositie kwam.. Verder wederom alles verkeerd gedaan.. Serero tikt binnen..leuk voor hem.. Maar naast hem stond Cerny ook klaar om binnen te tikken.

 5. Starke

  Die jongen van Heerenveen was ook niet nodig geweest. Donny en nog een paar andere zijn a verder dan hem

  1. -buitenkantje rechts-

   Eens.. Hoewel ik Sinkgraven wel een talent vindt die misschien later nog te gebruiken is.

 6. -buitenkantje rechts-

  Zou de zoveelste blunder in aankoopbeleid zijn! Dit zou niet gebeurd zijn als het plan Cruijff nageleefd zou worden door het technisch hart.. En zit FdB daar ook niet in??

 7. Kuijff

  Een speler die zo lang niet volwaardig heeft gespeeld halen, geeft altijd risico. Blijkbaar heeft Heitinga te veel achterstand.

  Van de Hoorn is een ander verhaal. Die heeft nooit een serieuze kans gehad. Als pure verdediger is hij prima geschikt. Die gaat binnenkort weg, komt bij een subtopper waar hij vanuit vertrouwen routine op kan doen en komt dan bij een grote club in Engeland, let op mijn woorden.

 8. Widi

  Wat is dit voor dom gelul? Van Rhijn is rechtsback. Daar speelt Tete fantastisch. Die is dus onomstreden. Daarom speelt van Rhijn niet. Heitinga is echt niet fit en is nu bovendien minder dan Veltman. Dus speelt Heitinga niet. Beide spelers mogen gewoon meetrainen en krijgen gewoon hun salaris uitbetaald. Probeert de auteur van dit stukje misschien gewoon onrust te stoken?

  1. Mijn Club

   WIDI: eindelijk eens een verstandige reactie hier ! Helemaal met je eens. Ik begrijp die ‘stukjes’ vaak ook niet. Het lijkt op haat zaaien en onrust stoken !

 9. tijger238

  Wat een kapitaal er allemaal niet verspild wordt bij Ajax. Daarmee had je zeker 2 echte geroutineerde versterkingen kunnen halen waar echt fatsoenlijk op gescout was en niet dat halfbakken gedoe. Spelers die echt wat mogen verdienen ook.

 10. Iamsterdam2015

  Ziyech zou super zijn maar zal denk ik niet gebeuren. Er zijn al zat middenvelders. Maar ja aan de andere kant zal het juist Ajax (lees overmars) zijn die wederom een middenvelder gaat kopen ………en geen broodnodige spits. Dus Ziyech komt…hahaha

 11. Ajax 010

  Ik weet niet of Heitinga hier erg om kan lachen. Volgens mij is het voor hem vooral een hard gelag. Blijft lastig, die Nederlandse taal …..

Comments are closed.