Directie stuurt brief aan personeelsleden omtrent ontslag Jonk

DolfCollee1211

Het Parool heeft een brief in handen gekregen waarin de directie van Ajax de personeelsleden op de Toekomst tekst en uitleg geeft over het aanstaande ontslag van hoofd jeugdopleidingen Wim Jonk. De directie is van mening dat er geen andere weg meer bestaat ondanks dat meerdere werknemers op de Toekomst afstand nemen van het ontslag en achter Jonk blijven staan.

Volgens de directie ligt de kern van het conflict bij Wim Jonk waarbij men de huidige situatie schadelijk en onwerkbaar noemt. ‘Publiekelijk is al wel bekend dat sprake is van een ernstig verschil van mening met Wim Jonk dat wij gedurende langere tijd geprobeerd hebben op te lossen. Aanleiding hiervoor was de impasse in de samenwerking binnen het Technische Hart waar Wim Jonk zich niet kon verenigen in de aanpak van de andere leden. Door zich terug te trekken heeft hij, ondanks vele pogingen hem weer aan tafel te krijgen, een onwerkbare situatie gecreëerd’. Gezien de gevoeligheid van het ontslag toont Collee begrip voor het standpunt van de medewerkers op De Toekomst. ‘Toch menen wij dat deze beslissing onvermijdelijk is en hopen wij daar verder in overleg met Wim Jonk op een zorgvuldige manier onderling uit te komen. Het Technische Hart blijft verantwoordelijk voor het voetbaltechnische gedeelte binnen Ajax en het plan Cruijff staat absoluut niet ter discussie’.

Tijdens een arbitragezaak bij de KNVB komt er op 16 december duidelijkheid over het arbeidsconflict tussen Ajax en hoofd opleiding Wim Jonk. Jonk weigert op te stappen nadat hij door Ajax is ontslagen.

Bron: Het Parool

Related posts

61 Comments

 1. woody79

  duidelijkheid komt er niet. wordt alleen maar tweespalt. maar jonk is exit helaas. die gaat naar eindjoven

  1. De Ajacied

   Wat dom allemaal zeg
   Over alles valt te praten,
   Dus ga aan tafel en kom tot een net akkoord zeg
   Het zou héél jammer zijn als Jonk weg moet en bij een andere club het team kampioen maakt, en dat gebeurd ook nog hoor
   BEHOUD Wim Jonk ⚽️⚽️

   1. BobbyHaarms

    Wat een smeerlappen, en hoe durven die huichelaars de naam van Johan nog steeds te misbruiken! Voor de club zou het echt niet best zijn maar eigenlijk verdienen ze het dat als ze Jonk ontslaan dat de rest van de jeugdtrainers dan ook opstappen..kotsziek van dit bestuur en RVC!

    1. Litmanen

     Bobby, ik wist dat je een fan bent van Jonk, maar wat is er nou mis met die brief?
     Jonk wil niet meewerken omdat hij vindt dat hij niet eerlijk behandeld wordt.

     Maar, binnen het bestuur en het TH heeft iedereen geprobeerd om hem in elk geval weer aan tafel te krijgen. Ook Ling heeft het niet voor elkaar gekregen.

     Wat wil je nou, dat Jonk een soort afscheidingsbeweging op kosten van de club in stand houdt. Dat kan toch niet?

     Jonk moet gewoon zijn spullen inleveren en wegwezen. Hij heeft nu echt genoeg ellende veroorzaakt.

   2. PvL020

    Allemaal waar maar iedereen wijst naar Ajax maar zal Wim Jonk ook niet dwars liggen??? Ajax houdt zich ook aan het plan Cruijff en Jonk wil niet meer aanschuiven !!?? De waarheid zal in het midden liggen maar Jonk is niet vrij van alle blaam dat gaat er bij mij niet in

  2. EugAjax

   Als dat al zo is naar PSV moet je je afvragen of Jonk wel zo een visionair is en echt volgens plan Cruyff werkt of dat hij meepraat met de grootste Ajacied allertijden. PSV heeft namelijk een visie van jeugdopleiding die haaks staat op de mening van Cruyff en de hier almachtig verklaarde Jonk ……….. Heel apart allemaal we zullen zien maar Jonk is niet geloofwaardig meer als hij inderdaad naar PSV vertrekt

   1. FdB=Ajax

    Helemaal met je eens…
    In een keer is Jonk een held die iedereen kampioen gaat maken, de beste man heeft nog niets bewezen

 2. Ajax1958

  Hallo Collee, wakker worden. Het plan Cruyff wordt NIET uitgevoerd door het TH. Sukkels, laten ze Jonk naar Eindhoven vertrekken, waar hij feestelijk wordt binnen gehaald, terwijl wij hier met die sukkels blijven zitten. Dom, dommer, domst.

 3. KBouter

  Ajax en het plan Cruijff staat absoluut niet ter discussie’….

  Betaalde sector:

  * FdBoer moet verslag uitbrengen bij “assistent”Bergkamp

  * Aankoopbeleid Overmars laatste jaren

  * Jeugd, oa de A1 die het wel goed doen (toekomst)

  * Eigen mening en hoop dat ik ernaast zit….vermoed dat Jong Ajax meer voetbalt om succes te hebben in Jupiler, dan dat ze daar jeugdspelers kans geven, volgens mij spelen ze daar meer met reserve eerste elftal dan met jeugd, dat zal ze wel opgedrongen worden door FdBoer, maar toch.Een Viergever of Kongolo geef je toch geen voorrang?

  * Spelvreugde/Beeld Ajax laatste jaren. (ondanks kampioenschappen)

  Europese succesen, ondanks jaren loting tegen RM-Barcelona enz..maar weggespeeld en uitgeschakeld door clubs van ämateurniveau”

  * Vijfde colonne die daar nog altijd aan de touwtjes trekt, Hennie Heinrich en Co, zal Coronel en Co die binnenkort ook wel weer ten tonele komen!

  1. HURBIE

   Kijk ze lullen allemaal in hun eigen straatje
   Wie ik moet geloven dat laat ik maar in het midden
   Waar 2 vechten hebben 2 schuld
   Maar Jonk had in mijn ogen bij die vergaderingen aan moeten sluiten dat is hij in zijn functie verplicht
   Dat heeft hij niet gedaan en heeft zich daarmee in ze eigen vingers gesneden

 4. Indojood

  De werkelijke tekst van deze brief:

  Wij trekken ons niets aan van Cruijff’s plan maar kloten zelf maar wat aan. Met dat rapport van Ling vegen wij ook onze reet af. In het TH is dit allemaal democratisch besloten en we hebben meerdere malen geprobeerd Jonk hiervan te overtuigen maar hij blijft maar vasthouden aan het plan Cruijjff en de afspraken die ooit zijn gemaakt. Daarom hebben wij besloten Jonk eruit te trappen. Dat jullie graag zien dat hij blijft interesseert ons geen hol. Dat de A1 leuk en attractief voetbal speekt hebben wij ook geen boodschap aan. Wij zien liever saai, sloom, tikkie breed/terug voetbal met een vroege uitschakeling in de EL.

  Mvg,
  E. Sar
  Directiesecretaresse namens D. Collee

  1. Mauheb

   Hoe maak ik de club kapot!!!! Oprotten Collee!!! Echt te triest voor woorden zeg! Er alles aan doen om Jonk te behouden voor de club!!! Nee wat doet ie zot!!! Het tegenovergestelde! Bah

  2. Ajax1958

   @ Indojood. Je vergat de laatste alinea:…….Ps. Hiervoor willen wij beloond worden met een bonus van enkele tonnen per man. Deze zullen deels bekostigd worden door de seizoenskaarten te verhogen.

   1. Indojood

    Inderdaad… en als laatste toevoeging: plus jullie salarissen worden bevroren of verlaagd.

    1. Litmanen

     Ik zou bovenstaande figuren willen aanraden volgende week twee helften niet te komen opdagen.

     Wat een geschreeuw om een jeugdtrainer die zijn zin niet krijgt en al anderhalf jaar het dwarse kind uithangt voor 3,5 ton per jaar. En dan ook er nog voor zorgen dat Ajax al maanden niet te besturen valt.

     Wegwezen!

 5. dickst14

  Heeft iedereen tegen Celtic de invallers gezien? Jonk zal waarschijnlijk tegen het huren van Sanogo zijn geweest en voor het eerder doorschuiven van Cerny. Overmars, de Boer en Bergkamp waren dus voor het huren van Sanogo. Verder commentaar overbodig lijkt mij.

 6. Iceman

  Ik ben het met jullie eens. En als Jonk inderdaad naar die lampen vertrekt,Sorry dat ik dit zeg als Ajacied,Maar dan mogen ze allemaal de tering krijgen van mij, echt ik ben er zo klaar mee mijn mooie club wordt gesloopt door zo geheten Ajax mensen jullie worden bedankt….

 7. Ajax nr 1

  Had die ontslag brief maar naar het Technische Hart of beter genoemd het ZOOITJE gestuurd. Had Ajax beter afgeweest. 17 Dec mannen LEDENVERGADERING. kom in grote getallen en laat daar je stem horen.

  1. Ajax1958

   Arbitragezaak is op 16 december, ledenvergadering 17 december. Is dat de bekende mosterd na de maaltijd?

   1. Ajax nr 1

    Dat zal het zijn Ajax1958. Maar we hoeven er als lid van Ajax er geen genoegen mee te nemen wat er allemaal gebeurt. Stem gewoon de mensen weg die er voor zichzelf zitten. Dit zal niet gebeueten ben ik bang voor want ze zitten bij elkaar in de r..t Laten de wijzen nu maar opstaan AUB want Ajax lijd pijn.

 8. Heldenzoon

  Als ik het zo lees is Jonk de Messiah…. Alsof de jeugd al niet sinds 1970 resultaten weet te behalen.

  1. Indojood

   Heldenzoon, hiermee raak je onbedoeld de essentie van het probleem.

   In 1957 ontdekte Jany van der Veen ene Johan Cruijff, voetballend op straat, en meldde hem meteen aan als lid van Ajax. Van der Veen heeft vervolgens karrevrachten aan talenten gescout voor Ajax. In 1965 werd Rinus Michels aangesteld en begon de organisatie op revolutionaire wijze te professionaliseren. Door het scoutingswerk van Van der Veen had hij de juiste spelers/talenten tot zijn beschikking, met Johan Cruijff als door God gezonden. Vier jaar later stonden we in de EC I finale en zes jaar later was Ajax het beste clubteam ter wereld en speelde het prachtig, aanvallend totaalvoetbal die de wereld betoverde.

   De ideeën van Van der Veen, Michels en Cruijff over topvoetbal golden en gelden nog steeds als blauwdruk voor de visie die het beste past bij Ajax en ons zoveel plezier en succes heeft gebracht. Wanneer Cruijff zegt dat er geen plan Cruijff is dan bedoelt en refereert hij aan het baanbrekende werk van deze twee heren en iedereen die heil zag in deze visie. Hij is gewoon van mening dat Ajax deze visie en werkwijze moet blijven volgen. In de jaren 70 en 80 werd er nog steeds prima scoutingswerk verricht door Van der Veen en zijn ideeën. Ajax was geen Europese top maar toen Cruijff in 1985 terugkwam werd de weg naar succes weer ingezet. Binnen twee jaar de Europa Cup II gewonnen en er werden veel talenten opgeleid die de basis vormde van het succesvolle Ajax van de jaren 90.

   Persoonlijk geloof ik niet dat Ajax kan terugkeren aan de absolute top omdat het grote geld te belangrijk is geworden en een klein land als Nederland niet interessant is. Wel geloof ik dat we weer kunnen genieten van leuk voetbal en hoogstandjes zoals we nu in de A1 zien. Het gaat niet om de persoon Jonk en is niet de Messiah maar hij vertegenwoordigt als enige de visie van Cruijff. Zijn keuze om niet meer aan te schuiven lijkt niet zo slim maar is van ondergeschikt belang in deze hele kwestie. Ajax blijftg keurig roepen dat ze het plan Cruijff volgen maar Ling’s rapport heeft aangetoond dat dit onzin is.

    1. Litmanen

     Nee, geen speld, maar wel een bos breinaalden. Wat een slap geouwehoer over een gebeurtenis van vijftig jaar geleden.

     1. Ajax1958

      Ja toen was je er nog niet waarschijnlijk, dus weet je niet hoe het was. Dit is slechts een constatering, maar tevens een gebrek!!!

     2. Litmanen

      1958, goed jaar voor randdebielen. Moet je hier toch eens kijken wat jullie hier allemaal voor ongefundeerde onzin schrijven. Alsof jullie dagelijks aan het handje van vriendje Jonk meelopen. Alle mensen, waaronder een trainer die ons vier schalen heeft bezorgd, worden bij het oud vuil neergezet. En allemaal vanwege dat stompzinnige jong uit Volendam.

      En als hij ontslagen is zal hij zijn diensten als een echte Ajacied zo maar aanbieden bij de concurrent. Nou ik wens ze veel sterkte met die gast.

 9. -buitenkantje rechts-

  Er zitten natuurlijk meerdere kanten aan het verhaal.. Je moet als medewerker altijd blijven communiceren.. Collee praat natuurlijk onzin als hij zegt dat het plan Cruijff niet ter discussie staat.. Waarom treedt Cruijff, de bedenker van het plan zich dan terug? Waarom wil Jonk dan niet meer aanschuiven?
  De kern van het probleem is natuurlijk dat het plan Cruijff niet goed wordt nageleefd en uitgevoerd.. Waar je dus naar moet kijken is het functioneren van het “technisch hart”.. Lijkt me sterk dat als daar naar wordt gekeken Jonk niet wil aanschuiven..

 10. Jood1986

  Er is een meerderheid tegen het ontslag en toch doen ze het godverdomme waar moet naar toe

 11. PvL020

  Hoe iedereen hier reageert is volgens mij beneden peil. Weinig denk vermogen en maar reageren op dat Jonk eigenlijk nog groter en beter is dan Cruijff pffffff. Ontslaan die gast en verder gaan

   1. Velibor

    Waar is Litmanen gebleven met zen opmerkingen dat we moeten ophouden met ons gedram over Jonk? Zeker nu gelezen wat voor een eikel die collee is?

 12. AjaxBarcelona

  BR als de anderen aan tafel steevast jou verhaal niet van belang vinden en telkens precies het tegenovergestelde doen dan wordt door die partij aangegeven dat je eigenlijk geen meerwaarde hebt bij het overleg. Je hoeft niet alleen maar bij een overleg te verschijnen om op te zitten en pootjes te geven. Wat Jonk gedaan heeft is ballen tonen en laten zien dat hij zich niet zomaar voor ieder karretje laat spannen. Soms kost dat je baan maar niet je trots en eigenwaarde. Die zijn ook heel wat waard.

  1. AjaxBarcelona

   Oh en PvL9020 ………. Laat eigenlijk ook maar, heeft duidelijk geen enkel nut op jou verder te reageren.

 13. Wembley71

  AjaxBarca, waarom mag Pvl geen mening hebben? Waarom zou deze meneer geen gelijk kunnen hebben? Omdat jij en vele andere hier op deze site, in de directiekamer zitten en wel weten hoe het zit/werkt? Misschien dat menig een hier reageert vanuit een onderbuik gevoel? Of zou het toch kunnen zij dat het orakel toch niet zo’n orakel blijkt te zijn. ( ja bij Barca maar met dat financiële vermogen wordt elke debiel een succes nummer)En who the fuck is meneer Ling wel niet, wie overlegt mij hier het bewijs dat deze meneer zo’n analytisch genie is dat we er van duizelen? Niet één ben ik bang…….Zoals ik als al eerder heb vermeld ben ik geen kampen man maar dat idiote ophemelen van een figuur die alleen maar blaat, heb ik zo mij vraagtekens. En zoek maar eens in de geschiedenis boekjes; waar Cruyff verschijnt komt altijd rotzooi! ( nl-elftal 74, met v. Beveren op doel waren we waarschijnlijk kampioen geworden maar ja daar dacht het orakel ook al anders over, ajax,barca,nl-elftal 90,en nu weer ons cluppie.) En om met vele leeftijdsgenootjes te spreken riepen wij, als Amsterdammers, in de jaren zeventig; Cruyff heeft kapsies, en die heeft nog steeds.

  1. Litmanen

   Helemaal eens. Laat die schreeuwers lekker wegblijven. Ze denken dat als ze had schreeuwen en vloeken en schelden dat ze in d meerderheid zijn. Helaas is de meerderheid er een van de zwijgende…..

   1. Velibor

    De anti Cruijff figuren ruiken hun kans dat is duidelijk en de gieren cirkelen alweer boven de arena om hun portie in te pikken ….bah!

  2. Ajax1958

   Nu is het wel duidelijk dat RVC/ bestuur hier meeleest en het niet meer toestaat dat er teveel tegenstand komt tegen het huidige beleid. Zoveel tegenargumenten die meteen als orakel en ” wtf” is worden geformuleerd. Het is mij duidelijk nl, dit wordt meer gelezen dan wij denken en de rust moet worden bewaart. Deze “nul” die nooit wat bijdraagt is het bewijs. Ik zeg: rot op mafkees!!!!!

   1. Ajax1958

    Owja vuilnisman, neem die andere mafkees Litmanen ( een grote voetballer voor ons) maar een mafkees onder deze inlog mee.

 14. Wembley71

  He 58, je lijkt wel schizofreen broeder, hebben we pilletjes voor darling. Ennuh gedraag je een beetje als andere supporters een andere mening zijn toegedaan. En dank voor je compliment van ” mafkees” . Hou ook van jou

 15. Heldenzoon

  Ik ben ook bang dat Ling (for President) 1) nauwelijks kan schrijven en 2) nogal vooringenomen aan de slag kan zijn gegaan. Kwam niet aan de slag en zal later dan een neutrale mening geven……

  Ajax….. Huur een onafhankelijk bureau in, liefst Engels, zonder enig belang in mijn fantastische club en kom met een neutraal rapport. Kost een half miljoen en laat ons zien wat er fout gaat. Tuurlijk is een goede keeper niet automatisch een echte marketeer, tuurlijk is een voormalig nummer 14 geen allesweter over hoe een bedrijf gerund moet worden.

  Uiteraard is een voormalige PSV, Inter, Sheffield en Ajax middenvelder niet de enige die junioren kan trainen….

 16. Ajax1958

  Triest,er zijn er een paar die er niks van snappen wat er 5 jaar geleden is afgesproken en wat dat inhoud.

 17. Wembley71

  58, leg mij dan eens uit wat er 5 jaar geleden is afgesproken…. Als je kritiek hebt of een andere ziens wijze hebt moet je dan meteen oprotten? Lekkere fluwelen revolutie dan………
  Ik zal wel weer een mafkees zijn die er geen kut van snapt, ben blij dat het geniale inzicht van 58 onder ons hebben

 18. Ajax1958

  Je weet heel goed wat er is afgesproken, maar degene (in deze kwestie Jonk) die zich aan de afspraken houdt, die moet oprotten? Beetje kromme situatie hè? Ja idd, hij schuift niet aan bij “vergaderingen” , omdat hij niet gehoord wordt en hij iedere keer in een 4-1 situatie komt, ( democratisch? Laat me niet lachen) Eerlijk zijn, zeg dan als bestuur/RVC we verlaten de visie van Cruyff en gaan zelf klootviolen, maar verbindt er niet meer de naam en visie van Cruyff aan.

 19. AjaxBarcelona

  Wembley, waar staat dat ik zeg dat iemand geen mening mag hebben? Ik ga er niet op in, dat is wat anders. Litmanen beweert dat hij de enige alwetende is als iemand er anders overdenkt valt die de categorie randdebiel. Ook niet de moeite waard dus om serieus te nemen. Jij overigens ook niet en dit alles is mijn vrije keus die ik mag maken. Prettige wedstrijd.

 20. Litmanen

  À/B wil je even kijken waar je allemaal voor wordt uitgemaakt als je hier niet blind achter Jonk aanloopt? Doe me even een lol zeg!
  En 1958 heeft door al zijn bovenstaande uitspraken wel bewezen dat hij staat voor een grote groep asociale fans die het liefst geweld gebruiken om Jonk in het zadel te houden. En zonder enig argument.

  Jonk is degene die rotzooi binnen Ajax veroorzaakt door niet te communiceren. Lees de RVC, lees vdSar, lees Ling, hoor Frank de Boer….. Allemaal geven ze aan dat Jonk met niemand aan tafel wil. Omdat hij zijn zin niet krijgt onder het mom: ik ben de enige die het plan Cruijff kan uitvoeren.

  Cruijff, nu ziek, maar anderhalf jaar heeft hij “zijn” Jonk laten verzuipen. Cruijff heeft in eigen plan om zeep geholpen door er geen sturing aan te geven. Zoals hij altijd al gedaan heeft: de pin uit de handgranaat trekken en vlug terug naar Barcelona. Ik ben een groot fan van de voetballer en de trainer Cruijff, maar als bedrijfsvoerder heeft hij nog nooit een voldoende gehaald.

 21. Ajax1958

  Gelukkig ga je daar niet in mee(lol) “1958 , goed jaar voor randdebielen” en waar staat dat ik geweld wil om Jonk in het zadel te houden? Er zitten een paar 1 tjes en

 22. Ajax1958

  Was nog niet klaar. Er zitten een paar 1 tjes en nulletjes niet helemaal goed in je hoofd. Nog 1 keer : er is een plan Cruyff (eens?) , de uitvoering klopt niet meer, Jonk houdt zich er nog aan, de rest niet. Ja Jonk weigert nog aan tafel te schuiven, omdat de rest het plan niet uitvoert, dus het is altijd 4-1. Ga nou niet vertellen dat dit lekker democratisch is. Ik stop nu met deze “discussie” met jou, omdat ik mijn tijd beter wil besteden. Jammer genoeg voor jou, ik blijf gewoon mijn mening geven, of je het leuk vindt of niet.

  1. Litmanen

   Rsch1958, je hebt hulp nodig en snel ook. Ik ben bang dat je straks niet alleen maar een gevaar alleen voor jezelf bent. Ga nu maar eens het plan Cruijff lezen ( er schijnen verschillende versies zijn dus je hebt wat te doen) en dan kom je tot de conclusie dat in elk beval De Boer zich aan alle versies gehouden heeft.

Comments are closed.