Andersen: ‘De Boer is tevreden maar mijn rendement moet omhoog’

1125psg-ajax_andersen

Lucas Andersen kreeg vorig seizoen de nodige kansen van Frank de Boer in de Eredivisie, maar toonde niet aan de ploeg echt sterker te maken. Daarom stemde De Boer afgelopen zomer in met een tijdelijk vertrek van de Deen naar Willem II. Daar probeert hij zichzelf nu te hervinden.

Andersen vond het jammer dat hij niet bij Ajax kon blijven. “Het was best een teleurstelling dat ik bij Ajax moest vertrekken”, zo verteld hij in een interview met het Algemeen Dagblad. “Mijn rendement moest omhoog. Ik moest meer scoren en vaker een assist geven. Ik moet bepalend zijn voor het team”, aldus Andersen, die aangeeft dat de begeleiding vanuit Ajax verder verwaarloosbaar is.

Het contact met Ajax is niet zo intensief als de club doet voorkomen naar de buitenwacht. Er is voornamelijk telefonisch contact met de Deen, die het liefst in de Primera División zou willen spelen. “Met mijn familie ging ik jaarlijks in de buurt van Málaga op vakantie. Het is een geweldig land, ik pas er wel.”

Hennie Spijkerman belt hem eens per maand en in de week voor de wedstrijd tegen psv belde De Boer hem persoonlijk. “Hij zei dat hij tevreden is met hoe het gaat. Na het 2-2 gelijkspel tegen de eindhovemaren zal hij nog tevredener zijn”, vermoedt de 21-jarige Andersen.

Bron: Algemeen Dagblad

Related posts

16 Comments

 1. HURBIE

  Dat moet je toch langzamerhand weten Andersen
  Het gaat bij Ajax niet om mensen
  Het belangrijkste bij Ajax is geld
  Voor hun ben de alleen maar handelswaar

  1. Remco425

   AD zou AD niet zijn als ze niet een negatief stuk over Ajax zouden schrijven. Neem toch niet alles voor waar aan wat ze in die kutkrant schrijven.

   1. De Ajacied

    Ja Lucas heeft gisteren avond laten zien dat hij het zeker wel heeft begrepen, hij kan echt wel voetballen hoor,
    Moest alleen 5 kilo zwaarder worden,
    Welcome back Lucas ⚽️⚽️

  1. Mooi

   Ik hou nu eenmaal van spelers met meer waarde en techniek kijk naar wat ik al zij Frank denk na .

  1. Mijn Club

   Is een echte ectomorph qua figuur. Zal erg moeilijk worden om er een paar kilo bij te krijgen. Vind hem bij vlagen goed, maar ook hij is (nog) te wisselvallig. Zal moeilijk worden om Ajax 1 te halen. Desondanks wens ik hem al het goede en hoop weldegelijk dat ie het gaat redden bij ons!

 2. Remco425

  Wat voor begeleiding had hij verwacht dan? Een persoonlijke begeleider die iedere dag bij Willem II aanwezig is? Ik mag aannemen dat ze zijn wedstrijden helemaal kijken, maar daar merkt hij niets van. En 1x per maand bellen is vaak zat. Als ze iedere week bellen zit er iedere keer nauwelijks verandering in de situatie en zijn ze steeds gauw uitgeluld…

Comments are closed.