Derksen: ‘Stam perfecte opvolger De Boer’

jaap_stam

Frank de Boer heeft onlangs laten weten dat de kans bestaat dat hij komende zomer vertrekt bij Ajax en zich mogelijk gaat richten op een buitenlands avontuur. Volgens Johan Derksen heeft Ajax de opvolger voor De Boer al in huis, zo laat de voormalig hoofdredacteur van VI weten tegenover RTL 7.

‘Jaap Stam is in mijn ogen de ideale opvolger van Frank de Boer, hij is nuchter en staat met beide benen op de grond. Jaap uitte onlangs flinke kritiek op Johan Cruijff maar dat snap ik wel. Jaap heeft hem niet meegemaakt en dan denk je daar anders over. Met het behalen van zijn trainersdiploma en de nodige praktijkervaring hoeft Ajax niet verder te zoeken mocht De Boer inderdaad vertrekken. Jaap zegt wat hij denkt, loopt al een tijdje mee bij Jong Ajax en heeft uitstraling. Zet een managerstype naast hem op de bank en je bent klaar’.

Bron: RTL 7

Related posts

45 Comments

 1. HURBIE

  Dan moet hij het zelf ook willen ,maar die indruk kreeg ik niet van hem ,hij gad meer interesse voor Engelse competitie

   1. De Ajacied

    Stam samen met Jonk mooi koppel, maar of ze dat willen ???
    Ron Jans ook prima trainer voor Ajax hoor ⚽️⚽️

    1. Charka53

     Dat Ron Jans een goede trainer voor Ajax zou zie pas in de praktijk maar PEC Zwolle laat hij ook leuk voetballen dus ja proberen maar

     1. De Ajacied

      Ja bij Groningen lukte het Ron Jans destijds ook,
      Is een gymdocent en die doen het bij Ajax altijd goed, Adriaans en van Gaal ⚽️⚽️

     2. Hazez

      Groningen Zwolle kom op man dat kun je toch niet vergelijken met Ajax …. Ik mag hopen dat het Ron nooit word..

     3. Rvdt020

      Nee dat kan je niet vergelijken, hij heeft ze wel beide aan het voetballen gekregen en dat is knap met 2 van zulke clubs.

     4. Remco425

      Veel minder knap dan Ajax aan het voetballen te krijgen. Bij PEC en Groningen kan je ze nl veel vrijer laten voetballen omdat een keer verliezen niet erg is. Jans zal de druk bij Ajax met zn calimero gedrag niet aankunnen.

   1. HURBIE

    Kan ook maar het liefste zie ik RIJKAARD als hoofd trainer
    Maar dat zal altijd wel een droom blijven

 2. Velibor

  Niet weer een verdediger, iets avontuurlijker en frivoler mag van mij wel. Van het Schip oid.

 3. AFCA my World

  Bosz,Jonk en VanHaezebrouck zijn veel betere trainers, Jans kan ook nog wel maar alsjeblieft niet Stam zijn hart ligt niet bij Ajax en is weer een verdediger en staat niet achter de filosofie van Cruiff ! Genoeg redenen om hem absoluut niet te nemen !

  1. HURBIE

   Nee de spelers moeten langer blijven
   Niet zo snel naar het buitenland vertrekken
   De meeste mislukken toch vaak
   25 jaar is vroeg genoeg

   1. Remco425

    Die zouden in NL ieder jaar kampioen worden en komen in de CL ook altijd een stuk verder dan Ajax, dus ja hoor, hraag een 2e Arsenal.

 4. Kingerwin

  Peter Bosz!!!! Die weet zelfs met Heracles aantrekkelijk voetbal te spelen en het lukt hem ook om bij Vitesse steeds weer een team te maken ondanks al die huurlingen. Toptrainer!

  1. Remco425

   Bij Heracles is het een stuk makkelijker werken zonder druk, maar bij Vitesse doet hij het idd ook iedere keer weer goed met een bijna compleet nieuwe selectie!

 5. Mooi

  Ajax is al jaren geen top meer ,dus het moet een trainer worden die weer voor het voetbal gaat en die weer aan de toeschouwers denk .

   1. Mooi

    Als het aan de orde is voor een nieuwe trainer hoeven we niet aan een buitenlander te denken ,maar in Nederland weet ik het echt niet , denk toch aan Rijkaard niet weer opnieuw beginnen.

 6. ajaxpers

  Ajax is te groot voor een trainer die nog geen ervaring heeft met een topclub. Dus geen stam. Jullie zullen zo spijt krijgen voor die ondankbare en ongegronde houding tegenover FDB.

  1. Litmanen

   Rijkaard zou de ideale man zijn. Na vanavond zal Henk de Jong ook wel beschikbaar zijn…….

 7. EugAjax

  Rijkaard is dat natuurlijk maar die wil niet, dus ik dank dat Stam inderdaad een schot in roos kan zijn. Alleen………of hij in Ajax visie gelooft, daar ben ik niet van overtuigd

 8. Ramon1

  Ja als de volgende trainer maar alleen topaankopen doet en cerny nouri van de beek en alles steeds meer laat voetballen en als een jongen van 18 echt goed is kunnen ze ook in basis

  1. -buitenkantje rechts-

   Ik ook.. Was een nuttige verdediger.. Met de nadruk op verdediger. Heeft met een aangepast programma zijn trainersdiploma kunnen halen.. En om nou te zeggen dat jong Ajax oogstrelend voetbal speelt…verder ook nog geen enkele ervaring als hoofdcoach..
   Denk trouwens dat Jaap zijn handjes dicht mag knijpen als hij de kans krijgt bij Ajax als hoofdcoach aan de slag te gaan.. Denk dat in Engeland geen club in de rij staat voor Stam..

   1. Ajax1958

    Zie het ook niet zitten waarom Stam de Boer moet opvolgen. Heeft niks bewezen, in tegenstelling tot bv Ron Jans, die met matige elftalletjes redelijk goed presteert en aanvallend en verzorgd voetbal laat zien.

Comments are closed.