Vaclav Cerny schiet Ajax naar winst in Glasgow

1126celtic-ajax_cerny3

Ajax heeft donderdagavond met 1-2 gewonnen van Celtic en dat had het te danken aan een laat doelpunt van invaller Vaclav Cerny. De ploeg van Frank de Boer keek na enkele minuten na het begin van de wedstrijd al tegen een achterstand aan via een doelpunt van McGregor. Halverwege de eerste helft kwam Ajax op 1-1 door een doelpunt van Milik. Doordat Fenerbahce de 0-2 scoorde in het uitduel met Molde leek Ajax uitgeschakeld in de Europa League maar het was uiteindelijk Vaclav Cerny die de hoop op overwintering staande hield. Bekijk het fotoverslag van deze wedstrijd via deze link op onze website www.AjaxFanzone.NL

Ajax begon dramatisch aan het duel in Schotland. Al na drie minuten werd Celtic-aanvaller Callum McGregor teveel ruimte gegund door Mike van der Hoorn. Vanaf een meter of zestien plaatste hij de bal achter Jasper Cillessen en liep Ajax achter de feiten aan, tot woede van Frank de Boer. Minstens zo groot was de teleurstelling toen de scheidsrechter van dienst in de elfde minuut ten onrechte een loepzuiver doelpunt van Viktor Fischer afkeurde. De Deense aanvaller knalde de bal hard tegen de touwen na een listig passje van Amin Younes. Die deed dat volgens de arbitrage vanuit buitenspelpositie.

Het was uiteindelijk Arek Milik die het uitvak wel deed juichen en met een bekeken omhaal de 1-1 op het scorebord plaatste op Celtic Park. Na de thee veranderde er niet veel in het spelbeeld. Ajax was voetballend niet bij machte om het Celtic echt lastig te maken en tevens kwamen de Schotten er enkele keren gevaarlijk uit maar wisten de kansen niet te benutten. Frank de Boer greep daarop in en bracht de jeugdspelers Vaclav Cerny en Donny van de Beek in het veld. Nadat Amin Younes de bal hard op de paal schoot was het uiteindelijk Vaclav Cerny die een counter zeer beheerst afronde en Ajax de drie punten schonk in Schotland.  Wat die treffer uiteindelijk waard is moet blijken in de laatste speelronde. Het al geplaatste Molde FK komt dan op bezoek in Amsterdam waarbij Ajax opnieuw alleen gebaat is bij winst. Doordat Fenerbahce donderdagavond won in Noorwegen heeft de Turkse ploeg aan een punt tegen Celtic genoeg om Ajax alsnog uit te schakelen in de Europa League.

Celtic – Ajax 1-2 (1-1)
3. McGregor 1-0
22. Milik 1-1
88. Cerny 1-2

Scheidsrechter: Zwayer (Dui)
Toeschouwers: 35.000
Gele kaarten: Allan (Celtic), Tete (Ajax)

Opstelling Celtic: Gordon; Lustig, Boyata, Simunovic, Tierney, (/78 Izaguirre), Rogic, (/66 Mulgrew), McGregor, Armstrong; Forrest, Griffiths, Mackay-Steven (/72 Allan)

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Kenny Tete, Mike van der Hoorn, (/80 Yaya Sanogo), Jairo Riedewald, Mitchell Dijks, Nemanja Gudelj, Davy Klaassen, Lasse Schöne, (/72 Donny van de Beek), Viktor Fischer, (/69 Vaclav Cerny), Arek Milik, Amin Younes

Related posts

33 Comments

  1. Charka53

   gefeliciteerd …maar wat was het weer slecht Tete een dikke voldoende en laten we hopen dat sanago aan die kant van de Noordzee blijft.

 1. Ajacied1999

  Fijn voor die jongen! Verder was het niet best. Aannames slecht, passen slecht vooral de tweede helft. Wat wel opvallend is dat spelers als cerny en van de beek een perfecte balaanname hebben en de rest van het elftal veel minder. Ze doen toch niet hele slechte dingen in de jeugd!

  1. PvL020

   Nee zeker niet slecht in de jeugd! Helaas gingen de meeste mee in het kick and rush van Celtic

   1. Velibor

    Mooi kreeg gister al de kous op de kop omdat ik het opnam voor jonk tov stam omdat die meer bereikt had……als verdediger tov een spelverdeler

     1. Litmanen

      Nee hoor, niks mis mee. Cerny is een Tjech en dus een aankoop, dus niet een zelfopgeleide speler.
      Jonk mag van mij credits hebben maar de beste spelers uit de jeugd hebben we gewoon pas laat gehaald hoor. ( Bazoer).

      Hou eens op met dat gedram over hoe goed Jonk wel is en geniet er van als goede spelers het eerste halen.
      Talent komt er toch wel, daar helpt geen trainer aan. Cruijff was ook zonder Michels de beste geworden……

     2. Toppertje

      Dus als het een Nederlandse speler is die van een NL club komt dan is het een zelfopgeleide speler en als het een buitenlander is die op dezelfde leeftijd is aangetrokken is het een aankoop? Het betalen van een vergoeding voor een jeugdspeler is geen criterium bij het bepalen of een speler zelf opgeleid is. Cerny speelt al wat jaartjes in de jeugd en valt ruim binnen de uefa norm van zelfopgeleide spelers. Vind wel dat niet alles aan een jeugdopleiding moet worden toegeschreven. Sommige spelers hebben zoveel talent die komen er toch wel. Ongeacht wie over de opleiding gaat.

     3. Litmanen

      Dank voor die laatste zin. Bij sommige mensen hier lijkt het wel of Jonk alle bovenmatig getalenteerde spelers zelf verwekt heeft.

     4. Toppertje

      Haha inderdaad. Ben zelf absoluut op de hand van Jonk voor zover ik het nu kan beoordelen. Maar ook Jonk kan van een werkpaard geen renpaard maken.

     5. Ajacied1999

      Ik zeg ook niet dat het jonk zijn verdienste is. Wat ik opvallend vond is dat de spelers die uit de jeugd komen een betere aanname hebben dan mensen die gehaald zijn.

 2. dioajax

  Een mooie overwinning van Ajax laten we hopen dat fener verliest tegen celtic en wij molde winnen…een droom wedstrijd voor Cerny…wat een prachtige speler…maar die sanogo moet echt alleen bij jupiler spelen…wat een drama speler…hoop stiekem op Haller of Cardozo in de winterstop….

 3. Mikeeo079

  We hopen natuurlijk allemaal dat Fener gaat verliezen maar de kans is vrij klein!!! Top spelertje Cerny een huurling SaNOGO gelijk terug sturen!

 4. War

  Ajax stelt Europees al jaren niets meer voor, maar ook Frank de Boer niet, leuke trainer voor de eredivisie, maar heeft al jaren Europees ook niets gepresteerd, een echte toptrainer had veel meer uit Ajax gehaald, je kunt jaren blijven roepen dat je spelers nog veel moeten leren , maar wat heeft Frank nou zelf de afgelopen 6 jaar geleerd, helemaal niets dus !!

  1. Tinus

   Zucht het maakt niet uit, de winst is dat Cerny geproeft heeft en geleerd en laten zien dat ie ballen heeft en kan, maar Ajax gaat never nooit door. Eugen schuld, onnodig thuis laten liggen. En molde uit….

 5. Velibor

  Mooi voor dat kereltje,heb het niet gezien want had vergadering maar zo te horen is een samenvatting terug zien beter dan hele wedstrijd ?

  1. Indojood

   Idd, het was weer genieten geblazen. Vooral die 2-0 van Messi… oeps, andere wedstrijd….

 6. LeroyT

  Wat een verschil is dat hè. Maar ze moeten nooit meer barca op zaterdag om 18:00 uur uitzenden. Want als je daarna nog eredivisie gaat kijken. Dan weet je niet wat je ziet zo slecht en 10 tempo’s lager.

  1. Velibor

   Haha ja dat klopt en dan denk je dat het nooit meer goed komt ,wat een verschil zeg,we kunnen wel zeggen dat daar belachelijk veel geld/schuld zit maar dat zit bij de beide Manchesters ook en dat in Engeland is ook wel redelijk voetbal maar vooral de ambiance ,Real en Barca dat is op het moment gewoon buitenaards zeker als je daarna graafschap – Groningen erop zet …..

  2. AjaxBarcelona

   Ik vond Real best wel ere dividie waardig. Zo’n verschil was er niet met die ploeg 🙂

   1. Velibor

    Nee die hadden tegen Barca ook HELEMAAL niks in te brengen maar die hadden een superdag en Real een totale offday haha.

 7. Slingertje.

  Ik denk dat die popesuckers ons een oor gaan aannaaien door met een B-team naar Fenerbace te gaan. Dus het zijden draadje is wel heel erg dun om te overwinteren.

 8. Litmanen

  Wat ik opvallend vond is dat Klaassen gisteravond de ene na de andere bal van zijn voeten liet springen. Eigen jeugd volgens mij. Beetje onzin verhaal in de lijn van de kolom van JC. Buiten verdedigers selecteert Ajax zijn aankopen op oa baltechniek. Juist omdat dat in de Ajaxschool zo belangrijk is.

  Maar vorm heeft niets met de opleiding te maken. Net als zelfvertrouwen. Dat is allemaal niet te trainen of aan te leren.

  Wat mij betreft werd wel heel erg duidelijk gister dat vdHoorn echt een miskoop is. Die jongen kan het niveau na al die tijd nog steeds niet aan. Overigens wel een beangstigend idee dat als Veltman er niet is er in het centrum een groot probleem ontstaat. De Boer durft Heitinga daar ook nog steeds niet neer te zetten.

Comments are closed.