KNVB laat Ajaxsupporters in de kou staan, FC Utrecht – Ajax met leeg uitvak

0405utrecht-ajax_opkomst

Ajax zal het in de komende uitwedstrijd tegen FC Utrecht op 13 december zonder uitsupporters moeten doen. De supportersvereniging Ajax had in een spoedoverleg met de KNVB gevraagd om de mogelijkheden te bekijken hoe de supporters van Ajax alsnog de wedstrijd in de Galgenwaard kunnen bijwonen. Het antwoord van de KNVB laat niks te wensen over en is een duidelijk nee. De burgemeester van Utrecht heeft in deze het laatste woord en zijn besluit is dat de wedstrijd zonder uitsupporters dient te worden gespeeld. Ook heeft de burgervader geen boodschap aan mogelijke oplossingen waardoor het een kansloze missie lijkt te worden. 

Bij de vorige wedstrijd tussen Utrecht en Ajax zong een deel van de Utrecht-aanhang antisemitische liederen. De KNVB legde de club een geldboete op en besliste dat de Bunnikside, het vak van de harde kern van Utrecht, bij de volgende thuiswedstrijd tegen Ajax gesloten moest worden. FC Utrecht besloot daarop om de leden van de Bunnikside te verdelen over de andere vakken van het stadion. Volgens de gemeente is het risico dat er rellen ontstaan met Ajacieden nu te groot, waardoor besloten is om het uitvak op 13 december leeg te laten.

Bron: Ajaxlife

Related posts

24 Comments

  1. dickst14

   ongelofelijk dat de KNVB dit toestaat. De burgemeester van Utrecht is de baas in zijn stad dus kan de KNVB hier zogenaamd niets aan doen. Utrecht neemt de KNVB in de maling en de KNVB is te laf en/of te lui om hier iets aan te doen. 20 punten in mindering met gevaar voor degradatie en alles zou zijn opgelost. Dit is de wereld op zijn kop. Ajax bestuur : 5 jaar geen Utrecht supporters in Amsterdam aub.

   1. Esmeralda

    zo zie je maar weer dat Utrecht en de burgermeester van Utrecht de supports beloont met wat ze gedaan hebben.want de gene die het hebben gedaan mogen gewoon het station binnen.Dus ze hebben gewoon maling aan de boete.Waarom in hemelsnaam leg je dan een boete op zeg.Als een club toch mag bepalen of ze die naar leven of niet.Moet ajax eens doen.
    moet je kijken wat KNVB dan doet.
    krijgen we dubbele boetes opgeleged.
    pffffr wat een gezeik zeg.

  1. Remco425

   KNVB staat machteloos als een burgemeester het besluit. De echte schoften zijn natuurlijk van het bestuur van fc utrecht. Een levenslang stadionverbod voor de ArenA lijkt me .

   1. Sazzz

    de burgemeester ook hoor. hij kan gewoon ook besluiten dat er helemaal geen publiek welkom is. maar dat was volgens hem geen optie

 1. Geroldkohlen

  dit vind ik echt een naai streek! wij moeten ook gewoon de supporters van clubs weigeren, die ons ook weigeren!

 2. AfcaMikey

  nazis egt waar gelijk afstraffen, bij 3-0 voorsprong van rhijn erin en haller kapot trappen kijken hoe blij hun worden

  1. Charka53

   Waarom moet er nu een speler de dupe worden van een bestuurlijke fout dat willen we bij Ajax ook niet

  2. Sazzz

   vooral naar hetzelfde niveau zakken als Utrecht. Wij zijn Ajax, wij zijn de beste. gedraag je daar dan ook naar. Haller is niet schuldig aan die zangkoren en kan ook niks doen aan die idioten in het bestuur. gewoon lekker dik winnen

 3. BobbyHaarms

  En voor de Feyenoord supporters die de KNVB nu nog steeds de KNJB durven te noemen…zwijg. Nederland en de KNVB op z’n best dit….not.

 4. Kuijff

  De KNVB heeft niets te zeggen over besluiten van burgemeesters. Waar ze steken hebben laten vallen, is het opleggen van de straf. Het kan niet de bedoeling zijn dat die waardeloze figuren van de Bunnikzijde alsnog een plek krijgen in het stadion.

  Dat om dit mogelijk te maken wellicht een één tweetje is aangegaan met de burgemeester, valt buiten de invloed van de KNVB.

  Geen Utrechtsupporters meer in Amsterdam is een reactie, maar ik heb liever dat ze er bij zijn als ze met dikke cijfers aan de broek krijgen. Ons publiek kan dan verbaal zout in de wond strooien.

  Hopelijk heeft de KNVB hier wel van geleerd; een volgende keer geen vak straffen, maar de kaarthouders van dat vak, beetje dom dit.

 5. paulvos

  Zegt genoeg hoe DOM en bekrompen ze daar in dat dorp zijn, zowel het bestuur als die supporters.

Comments are closed.