Cruijff: ‘Jonk wegsturen omdat hij een ‘vervelende gozer’ is is teken van zwakte’

1125cruijff

Mocht Jonk inderdaad weggestuurd worden bij Ajax, dan hoeft hij zich geen zorgen te maken over het vinden van een nieuwe baan. Volgens Johan Cruijff is er voldoende belangstelling voor Jonk, zo verteld Cruijff in zijn column in De Telegraaf. “Hem wegsturen omdat hij een vervelende gozer is, zo los ik mijn eigen problemen niet op. Het zegt wel iets dat ik al door vier clubs voor Jonk benaderd ben. Die geïnteresseerd zijn in iemand die ballen toont. Iemand die ergens voor staat en dat ook waarmaakt. Daarom is het een teken van zwakte als ontslag de enige oplossing is die je voor zo iemand kan bedenken.”

Cruijff besloot vorige week om zich terug te trekken van het plan om Ajax te hervormen: hij staat achter Jonk en claimt dat de overige mensen bij de club waar hij zijn loopbaan begon zijn plannen niet goed genoeg uitvoeren.

Bron: De Telegraaf

Related posts

51 Comments

 1. BobbyHaarms

  Geen speld tussen te krijgen lijkt me. Hopelijk blijft Jonk alsnog voor ons behouden en trekt ie alsnog een lange neus naar dat afbraakbestuur

  1. De Ajacied

   Ja Bobby, denk dat je gelijk hebt maar betreur het ten zeerste ??
   Denk dat Overmars de vervelendste is, maar die blijft gewoon zitten ?
   Als Jonk maar niet naar de lampenkapjes gaat dat zou echt een steek zijn, toch?
   ⚽️⚽️

   1. BobbyHaarms

    Dat zal je net zien Ajacied. En hem dan zeker over 2 jaar weer voor de hoofdprijs terugkopen

  2. Remco425

   Denk dat er zelfs wel een een flink stuk dikker metaal dan een speld tussen te krijgen is.

 2. Indojood

  Klopt maar het merendeel op de Toekomst ziet hem graag blijven, getuige de brief dus dat vervelende zal ook wel meevallen. Als het complete TH zich aan de afspraken had gehouden dan was dit allemaal niet nodig geweest.

 3. wikr

  Wat een onzin allemaal. Hij wordt niet weggestuurd omdat het een vervelende gozer is, maar als hij niet wil aanschuiven bij overleggen dan moet ie simpelweg eruit, per direct. Ze hebben daar al veel te lang mee aangemodderd en meerdere malen op hangende pootjes gevraagd of ie toch weer zou willen deelnemen. Toch te zot voor woorden.

  1. Indojood

   Ja zo werkt dat in NL. Shoot the messenger (Jonk) en degenen die niet voldoen blijven zitten.

   1. Litmanen

    Ik geef Jonk ook groot gelijk als hij weggaat omdat er wel vier clubs zijn die hem willen hebben. Vraag me wel af welk bestuur van welke club akkoord gaat met een hoofd jeugdopleiding die denkt dat hij machtiger is dan de club waar hij werkt.

    Jonk weigert al anderhalf jaar aan tafel te gaan zitten en stuurt intussen wel mensen binnen de club aan en neemt ook mensen aan die door de club betaald worden. Snapt iemand het nog? Nee? Nou ik ook niet.

    JC kon eigenwijs zijn als voetballen en trainer omdat hij de beste was. Dat is Jonk nooit geweest en daarmee is alles gezegd.

    Dat de Telegraaf in naam van Johan nog een allerlaatste poging doet om Jonk te behouden, prima. Maar als Jonk niet met het TH aan tafel gaat dan gaat het dus niet werken.

    1. Moosie

     Hey Joseph dat was ik toch? Of noem je iedereen die jou doorheeft nu zo?
     Trouwens kun je zelf niets nieuws verzinnen?
     Beetje goedkoop andermans grappen jatten.
     En je snorretje nog geknipt vandaag?

     1. Moosie

      Nou Remco dat heeft hij niet.
      Jonk is de enige die gelijk heeft,want die anderen hebben het beleid gefrustreerd en zich duidelijk niet aan de afspraken gehouden en zolang dat het geval is heeft het ook helemaal geen enkele zin om aan tafel te gaan zitten anders dan een beetje uit je neus te gaan eten.
      Die anderen moeten weg omdat ze zich geen klote van gemaakte afspraken aantrekken.
      Dat is de echte werkweigering.
      Maar daar hoor je jullie niet over.

     2. EugAjax

      Aan welke afspraken hebben de andere zich niet gehouden? Dat zou ik graag eens vernemen. En wat doet Jonk Dan wel volgens afspraken? Ik Ben heel benieuwd naar een doordacht verhaal @moosie. Voorlopig is
      Litmanen meest reëel! Nergens binnen een club of bedrijf kan je geen verantwoording af willen leggen aan je directie. Laat staan lekker niet komen op belangrijkst overleg orgaan

     3. Moosie

      je zou het rapport van Ling effe moeten lezen ik blijf het niet uitleggen.
      Lidmanen is een vreselijke idioot die alleen maar hetzelfde blijft herhalen.
      Maar ondertussen schuift hij alles onder het tapijt wat hem niet uitkomt.
      Je kunt wel eigenwijs doen,maar dan mot je wel de wijsheid hebben.
      En verder ben ik wel klaar met jullie slappe geouwehoer over Jonk.

     4. Hoeda Fak Ajoe

      Litmanen zegt nog de meest zinvolle dingen op dit forum. Het is wel een beetje zielig hoe Cruijff Jonk in de etalage zet. Waarom zouden 4 clubs zich bij Cruijff melden? Lijkt wel een beetje op Marktplaats 😉

     5. Hoeda Fak Ajoe

      Overigens Moosie, niemand heeft het volledige rapport van Ling gelezen en laten we eerlijk zijn, Ling is nou niet echt de meest onafhankelijke adviseur. Die adviseert alleen maar zaken zodat ie zelf snel directeur kan worden. Als er een een plucheplakker is dan is hij het wel.

 4. paullus

  Wat heeft het voor zin als dat th niet luistert en gewoon rotzooi koopt
  Geef jonk groot gelijk

 5. Geroldkohlen

  het probleem is het th vd sar en overmars zijn degene die weg moeten! zij volgen het plan niet wat er gevolgd zou moeten worden! er worden slechte aankopen gedaan terwijl er gelijkwaardige of betere in de jeugd lopen terwijl de bedoeling was spelers te kopen die beter zijn en bepaalde kwaliteiten met ervaring hebben om het team sterker te maken en daar moet je de jongere spelersnom heen bouwen dat is gewoon de bedoeling, jonk slaat met zijn vuisten op tafel omdat het op deze manier niet bedoeling is, en dan word hij de deur gewezen omdat vd sar en overmars er niet mee eens zijn! ook frank had zijn ballen in deze zaak meer moeten tonen! overmars moet maar weer snel wastafels gaan verkopen want inkopen kan hij niet!

  1. Velibor

   Helemaal met je eens in deze Gerald,snap überhaupt niet wat ze met die hobbit nog langer moeten want als je bij een interview van Kees jansma al begint te zweten en te stotteren dan ben je niet capabel genoeg om Ajax te leiden of aan te sturen maar das natuurlijk weer een antwoord van een Jan met de pet zoals ik dus er zal wel weer een draai aan gegeven worden ben ik bang want dat soort lui krijg je nog niet weg met vlooienpoeder vh pluche.

  2. polaroids

   Sloeg Jonk maar met zijn vuisten op tafel, dan was er tenminste nog een dialoog. Niet meer praten met je collega’s leidt tot niets.

 6. Kingerwin

  Als je het rapport van Ling leest is het wel duidelijk dat de hele zooi weg moet. Als je zo loopt te prutsen in het bedrijfsleven wordt je er direct uitgekegeld. Zoals ik het van buitenaf kan bekijken is Jonk nog degene die zich het meest heeft bekommert om het goed uitvoeren van het plan van Cruijff. Was alleen niet slim om niet meer aan tafel te gaan en hij is daardoor ook niet meer onomstreden. Ik zeg schoonschip maken en de hele zooi eruit. Ling aanstellen om de goede mensen aan te trekken voor de juiste posities met bijpassende taken en verantwoordelijkheden.

  1. Remco425

   Maar als je in het bedrijfsleven zoals Jonk, 1.5 jaar weigert met je directie te praten wordt je er ook uitgeknikkert. En dan is 1.5 jaar al erg lang. Jouw vergelijking spreekt dus ook tegen je.

 7. Iceman

  Cruijff heeft weer eens helemaal gelijk dit gewoon laf en dat de De Boer ook heel makkelijk en snel zegt het moet maar eens afgelopen zijn met dat gezeur omtrent W. Jonk belachelijk het is dat Frank ons aller Ajax vier maal de titel heeft gebracht en misschien nog wel een vijfde keer maar als het niet zo was was hij er al lang uitgeflikkerd.

     1. Mixednicks

      HetislieveengeenliefeenhetissnuifieengeensnuiffieohjaenMoosieismeteenhoofdletterMhetismaardatjulliehetweteniedereeneenprettigeavondverderproost

     2. Moosie

      Dikke sukkel mensen die chemo hebben gehad gebruiken geen drugs en alcohol maar zuip jij je maar dood want dan zijn we van je achterlijk kutkop af.

 8. I_AMSTERDAM

  het moet van beide kanten komen en ik snap jonk wel maar ook hij moet een beetje improviseren want dit leidt tot niks 🙁

 9. Mixednicks

  Ik heb het al eens eerder gezegd. Jonk heeft zijn kop boven het maaiveld uitgestoken en die wordt er meedogenloos afgemaaid. Hij heeft voldoende signalen afgegeven. Als er niet naar je geluisterd wordt dan zeg je mbt die vergaderingen terecht “bekijk het maar” Als je rapporten niet gelezen of niet serieus genomen worden dan zeg je terecht “bekijk het maar” Hij heeft nooit aan werkweigering gedaan want heeft al zijn taken gewoon uitgevoerd. De taken die niet op prijs werden gesteld heeft hij laten vallen. Zoals Johan zou zeggen: logisch toch.

 10. Moosie

  Jonk heeft in die anderhalf jaar tal van ideeën gegeven om de situatie te verbeteren,maar daar is door v d Sar geen klote mee gedaan.
  Daarom vind ik hem ook hoofdverantwoordelijk.
  Hij heeft echt gefaald.
  En dan gaan er hier mensen alleen maar over Jonk zeiken.
  Informeer je dan eerst over wat er echt speelt ipv steeds je grammofoonplaat af te spelen.
  En nee ik heb geen foto maar als je zo dom en bezopen schrijft kun je er vanuit gaan dat hij een dikke kop heb.

  1. Mixednicks

   Als je afwijkt van de grote groep ben je al snel het lulletje. Hoop dat Jonk standvastig blijft. Blijven oke maar dan wel volgens de afgesproken manier en met respect voor elkaar. Moeten ze overigens niet deze app lezen haha 🙂

   1. Mixednicks

    Zegt de dokter: met jullie is niet aan de hand, jullie moeten alleen opletten op figuren met beperkte tot geen hersencellen.

Comments are closed.