AFCA Supportersclub: Terugblik boycot F Side en VAK410

1121ajax-cambuur

Afgelopen zaterdag zijn de vakken waarop VAK410 huist en het gedeelte op Zuid 1e ring leeg gebleven tijdens de 1e helft van de wedstrijd tegen cambuur.. Omdat de AFCA Supportersclub pas vrijdagavond laat de laatste gesprekken had gevoerd over de huidige problemen bij Ajax, was het voor ons onmogelijk om eerder in detail te treden over de reden van de boycot. Dit is nadat wij hoor en wederhoor hebben toegepast, wel het geval.

Een uitgebreid verslag van het overleg met de Directie (en Dennis Bergkamp) en de Bestuursraad, komt zo spoedig mogelijk op de website. Wij hebben expliciet als AFCA Supportersclub gevraagd aan de Directie om de arbitragezaak on-hold te zetten, of terug te trekken en met Wim Jonk weer in gesprek te gaan. Wij hebben begrepen dat Wim Jonk weer bereid is aan te schuiven met de Directie. Wij hebben hierom gevraagd omdat we niet willen dat Ajax weer voor de rechtbank staat. Als er belemmerende factoren zijn die een optimale samenwerking binnen het Technisch Hart tegenhouden, moeten die wat ons betreft zo snel mogelijk moeten worden weggenomen. 5 oud spelers die jarenlang met elkaar hebben gevoetbald en de kleedkamer hebben gedeeld moeten hier toch uit kunnen komen?

Om de onvrede te uiten over de situatie die was ontstaan bij Ajax, hebben we daarom opgeroepen tot een boycot. Ook was de boycot bedoeld om ons verzoek aan Wim Jonk en de Directie kracht bij te laten zetten . Spandoeken in het stadion tijdens de wedstrijd zaterdag zetten dit nog eens extra kracht bij. Het oproepen tot deze actie hebben we niet gedaan uit ‘eigen belang ‘.Gesprekken over het supportershome, het klassieke logo, het bezoeken van de Klassieker, het zijn allemaal zaken die we apart van deze situatie voeren en die we natuurlijk zo snel mogelijk willen!

Wij zijn zeer tevreden geweest over het verloop van de boycot. Iedereen bedankt voor de medewerking. Boycotten doen we natuurlijk liever niet, maar dit was nodig om een stevig signaal af te geven. Wij hebben duidelijk gemaakt wat onze wens is. Wij gaan onze energie weer steken in supporterszaken zoals het belachelijke feit dat we als supporters niet naar Utrecht-Ajax mogen of het onderhoud van het graf van Ajacieden die ons lief en dierbaar zijn, zoals dat van Bob Haarms.

Bestuur AFCA Supportersclub

Related posts

31 Comments

 1. Ricardo1903

  laat de heren aan tafel gaan en er uit komen . maar 410 en f-side laat ons Ajax nooit meer in de steek ook in minderen tijden hoort het Ajax hart te kloppen

  1. Litmanen

   Zou fijn zijn als Jonk aan tafel komt. De vraag blijft waarom dat anderhalf jaar moet duren? Ik denk dat hij zijn kaart heeft overspeeld.
   Verder, het in de steek laten van je elftal blijft iets onvergeeflijks hebben. We zijn Ajax supporters en problemen horen aan tafel uitgesproken te worden maar niet door je team in de steek te laten.
   En het zou fijn zijn om hier je mening te kunnen blijven geven zonder dat allerlei randfiguren je hier helemaal afmaken omdat ze het niet met je eens zijn.

   1. Moosie

    Nou mot het toch niet gekker worden.
    Jij bent de gene die het heeft over debielen,wapenstokken en weet ik niet wat meer.
    En begrijp me niet verkeerd,jij mag die mening hebben,net als incest toon met zijn dochter,mot je helemaal zelf weten.
    Maar ga dan niet zitten janken als er mensen zijn die dan een uitgesproken mening over jou en jouw mening hebben.
    Als jij niet tegen dit soort zaken kunt mot je zelf niet zo achterlijk discussiëren.
    Ik snap jou ook echt niet want je beschuldigt Toon incest van zaken over vluchtelingen en gooit vervolgens de gehele harde kern op één hoop als criminele junk en weet ik niet wat meer.
    Dus kijk eerst effe naar jezelf voordat je begint te janken.

     1. Mixednicks

      Moosie, gewoon genieten van je kerstversiering thuis 🙂 Denk maar aan Litmanen als grote ongelukkige piekmop je boom :-))) Ik heb diverse oude reacties terug gelezen van hem en het is gewoon niet te volgen. Hij vliegt van links naar rechts. So be it, die mensen hebben we ook, niks aan te doen, gaat vanzelf voorbij.

     2. Litmanen

      Op de volgende topic wel even een leugen van je rechtgezet Mixedniks. Vind je niet erg he? Van de elgemene

     3. Litmanen

      Van die algemeenheden zoals: ik heb het eea nagekeken van hem, daar hebben we niet veel aan. Ik heb al eerder aan je vriendje aangegeven dat ik feiten benoem. Het enige wat jullie daarmee doen is de boel overschreeuwen in de hoop dat dat helpt.

      Maar, je liegt dus en iedereen kan het nakijken, want de kolom van JC is overal na te lezen, ook als je geen abonnee bent van de Fabeltjeskrant.

     4. Mixednicks

      Ik hoef toch niet te herhalen wat je zelf hebt geschreven?? Moet niet gekker qorden. Verder niet van die zware woorden als “leugens” gebruiken. Is niet netjes.

     5. Litmanen

      blablabla maar je blijft een leugenaar. Kijk de kolom van JC maar na.
      Maw. liegen is niet netjes.

     6. Moosie

      Onze Joseph Litmanen wil helemaal geen discussie voeren hij wil zijn gelijk halen.
      En dat doet hij door feiten te verdraaien.
      Hij mag liegen en iedereen uitschelden en of besmeuren,zoals bv Ling.
      Maar als hij dan de deksel op zijn neus krijgt is hij ineens zielig.
      Tja hetzelfde geld voor zijn uitspraken over de F-Side,daar was hij al lid van in de jaren 60,en als er dan gewezen wordt op het feit dat, dat niet kan is het aan het einde zo dat hij in vak F stond, let wel dit komt dan na een halve dag discussie ineens uit de hoge hoed.
      Het uitwisselen van een mening is altijd goed,maar dat wil hij niet hij wil winnen, goedschiks of kwaadschiks.
      En beschuldigt daarbij andere van het reageren met verschillende accounts omdat hij niet begrijpt dat er mensen zijn die het niet met hem eens zijn.
      En maar door zeiken en zuigen totdat hij zo kwaad is dat er tal van spelfouten in zijn stukkies zitten,iets waar hij ook al zelf over zevert.
      Ik vind het wel vermakelijk zolang hij niet begint over Beverwijk en dat soort zaken,maar onze Joseph raakt de weg steeds meer kwijt.
      Nou Mixed ik ga Barca kijken en zou zeggen neem er maar eentje voor mij proost 😉

     1. AjaxBarcelona

      We gaan toch niet beledigend worden he renzo 🙂 Wel op blijven letten he. Enne …. Het is AjaxBarcelona. Ook op de volgorde letten. 🙂

 2. EugAjax

  Laten we hopen dat jullie wat bereikt hebben anders dan je eigen team laten vallen. Zou wel heel raar zijn als jonk nu wel in 1 keer bij TH wil aanschuiven. En als directie in 1 keer nu overstag gaat na helft geen support dan moet directie juist opstappen………wegens gebrek aan daadkracht. Jonk moet nu eerste stap zetten. Maar alles laatste weken te hebben gelezen is het een utopie te denken dat dit nog goed komt. Goed te lezen dat jullie je nu weer op je echte werk storten. Support van Ajax en regelen van goede supporterszaken. Zoals ik veel bewondering heb voor al dat werk wat jullie doen ga zo door en wie weet hebben jullie echt wonderen verricht in deze dat zou geweldig zijn maar ik vrees dat het niet gast gebeuren. Jammer

 3. AMSXXX

  “Supporters fluiten”
  is een bericht even terug hier met bijna 70 reacties. ben benieuwd hoeveel er nu weer op 410 en F gaan lopen zeiken…

  1. Ricardo1903

   je moer niet altijd blijven zeiken wij weten diep van binnen ook dat hun hart bij Ajax ligt. we hebben duidelijk gemaakt dat wij hun boycot erg dom vonden. nu klaar en door of moeten de supporters ook zolang door strijden als de directie en jonk ?

   1. AMSXXX

    De meesten weten de feiten niet en oordelen maar ondertussen snappen jullie niet dat die liefde zo diep gaat dat je soms echt iets moet doen ook al is het niet leuk om toch iets duidelijk te maken. Als niemand wat doet dan gebeurt er ook niks! Daarom stond er ook praat met elkaar niet via de rechter. Struisvogelpolitiek heet dat wat jullie doen en dan de grootste mond hebben. Hoeveel van die likes hier die het allemaal zo dom vinden zijn er donderdag live bij dan? Ga maar lekker dom met je lampje van je telefoon zitten spelen…

    1. AjaxBarcelona

     Je mag een eigen mening hebben hoor. Sommigen geven die erg ongenuanceerd, soms zelfs erg dom en gemeen maar je mag zowel voor als tegen de actie zijn. Dus je laatste twee zinnen slaan nergens op.

 4. Braatje87

  Deze jongens trekken tenminste hun bek open en verzetten zich tegen het onwerkelijk kinderachtige bureaucratisch spelletje dat de hoge heren zijn gestart. De rest zit als een stel lamme schapen te wachten hopend dat de supportersvereniging met slap gezever iets op kan lossen. Onvoorstelbaar hypocriet om dan te gaan fluiten, maar goed… Daar zijn velen in het stadion goed in… Fluiten als een speler een keer een bal verkeerd aanneemt. Ik neem mijn petje af voor de actie van deze jongens. De ENIGEN die voor sfeer zorgen in het stadion!!!!!! Dus ga nou niet voor hun bepalen of hun actie gerechtvaardigd is of niet!

  1. Braatje87

   En begrijp me niet verkeerd over mijn ‘slap gezever’ opmerking, misschien had ik het anders moeten plaatsen. Maar met praten los je m.i. Niet altijd wat op. Mijn reactie is dan ook meer uit onvrede over het gefluit wanneer onze meest trouwe SUPPORTers binnen komen.

 5. Indojood

  Veel supporters vinden de “werkweigering” van Jonk en het zgn. in de steek laten van Ajax door VAK410 en F-side belangrijker dan de grote teringzooi die het TH en de RvC hebben veroorzaakt met als gevolg dat Cruijff weg is. Het is maar wat je belangrijk vindt.

 6. EugAjax

  @indojood. Nee dat is inderdaad niet belangrijker. Belangrijker is wat jij omschrijft als teringzooi die het TH en RVC hebben veroorzaakt. Ik zou zeggen het rotzooitje klopt. De RVC heeft duidelijk geen daadkracht in leiding geven getoond, en doet dat nog steeds niet echt, hoewel wel wat meer. En ze hebben onduidelijke verantwoordelijkheden toegelaten dus ja RvC is hoofdverantwoordelijk voor chaos. Dan TH. Ook daar is het puinhoop. Maar daar zit Jonk dus ook in, en dus op zijn minst medeverantwoordelijk voor puinhoop. Als je goed analyseert en opmerkingen andere leden TH bekijkt hebben ze geen grote moeite met Jonk, maar meer met zijn vriendjes die hij teveel binnenhaalt samen met Jongkind en die volgens andere leden te weinig voetbalverstand hebben. Maar je hebt gelijk. Het rotzooi is belangrijkste probleem. Maar mijn punt en ook van anderen is dat je dat niet gaat oplossen door 1.5 jaar weg te blijven van meetings en geen verantwoording aan je bazen willen afleggen (ook al hebben die minder verstand van zaken, want dat is per definitie zo) en je gaat het niet oplossen door weg te blijven bij eerste team. Want dat eerste team haalt juist veel extra punten binnen door jullie steun (410 en F-Side) en ook door de ons wat stillere supporters zeg maar. Maar vooral door jullie. En als jullie wegblijven dan is kans op puntverlies groter en worden problemen binnen Ajax groter want dan is het niet alleen meer kwestie van chaos in TH en RVC maar hebben we meer issues. Dat Cruyff er nu mee gestopt is is eeuwig zonde. Daar word ik ook emotioneel van, tegelijkertijd zal Cruyff zijn volledige aandacht nodig hebben voor zijn ziekte en god hoopt met ons dat hij snel beter word. Maar ik ben ervan overtuigd dat indien Ajax doorgaat op ingeslagen weg, met of zonder Jonk dan zullen de voetbalmannen als Bergkamp, Sar en de Boer altijd bij Johan aankloppen voor advies. Dus in zekere zin verandert daar dan niet zoveel aan. Ga door met waar jullie goed in zijn STEUNEN VAN DE CLUB !!

 7. Indojood

  Dat denk ik dus niet. Cruijff heeft niet voor niets de deur dichtgegooid naar Ajax. Denk niet dat ie nu opneemt wanneer een van hen belt.

 8. EugAjax

  Natuurlijk wel hij schrijft in zijn kolom niet voor niets dat de 5 voetbalmannen nu snel met elkaar om tafel moeten om het te regelen, kolom van vorige week. Hij legt de fout nadrukkelijk bij RVC. Het enige wat Cruyff niet meer zal doen, de voetbalmannen binnen de organisatie verdedigen. Maar wel advies blijven geven als ze erom vragen. Ben ik van overtuigd, echter je moet je afvragen of de mannen hem wel bellen voor advies. Dat is lastiger in te schatten

 9. -buitenkantje rechts-

  Ik vind het een prima actie! Moet je kijken wat er ondertussen al aan reacties is gekomen en wat er al bereikt is.. Als de beste voetballer aller tijden en clubicoon zich al van de club terug trekt.. De Visie Cruijff met voeten wordt getreden.. Degene die zich aan zijn visie wil vasthouden eruit wordt gestuurd is zo’n actie echt wel gerechtvaardigd!

 10. JdB

  Als je zaken en het meisje niet kan onderscheiden… Wat baalde ik tijdens Fenerbache van het spel van mijn team, maar wat baalde ik nog meer van 410,de zgn aanjagers, beter gezegd, de doodzwijgers tijdens die wedstrijd. Ze hebben hun team in de steek gelaten en tegen Cambuur weer!!! Politiek bedrijf je elders, het meisje staat daar op het veld. Tegen Molde laat zien en horen dat jullie er zijn! Ik doe mee, vanuit Vak 423!!

Comments are closed.