Supporters fluiten elkaar uit op bizarre avond in Amsterdam Arena

1121ajaxcambuur2

Zoals aangekondigd bleven de vakken 410 en  Zuid eerste ring de eerste helft van het duel van Ajax tegen SC Cambuur leeg. ’Als de ego’s winnen, verliest de club’ en ’Kappen met die shit’, stond er op twee grote spandoeken te lezen.

Dat dit bij vele supporters niet goed viel was te merken bij aanvang van de tweede helft waarin de genoemde vakken weer werden voorzien van supporters. Er klonk een fluitconcert richting Zuid eerste ring en Vak 410. Ook trainer Frank de Boer had vooraf zijn mening uitgesproken en was niet blij met de actie. ‘Ik heb mijn spelers erop voorbereid, want de sfeer zal toch heel anders zijn. De supporters kunnen zorgen dat het kwartje de goede kant opvalt’. Uiteindelijk won Ajax met 5-1 waarbij er met de rust al een 4-1 voorsprong op het scorebord stond in de Arena. Het paste in de bizarre sfeer die er de hele avond hing.

Bron: De Telegraaf

Related posts

65 Comments

 1. Ricardo1903

  ach ja zelf kunnen ze dus ook niet praten en overleggen en blijven ze dus maar gewoon weg . kwaad op het management maar het team het dupe laten worden. beetje dom jongens

  1. chabster

   maar je bent zeker een aandeelhouder daarom klaag je was een goeie actie en het was niet tegen de spelers maar te mensen als jij idioten die de kant van de rijken kiezen terwijl zij nooit jou kant zullen kiezen niet als domme negers die een franse vlag zetten terwijl de fransen de meeste zwarte mensen hebben gedood voor sport al 600 jaar

   1. creutz1977

    chabster ga aub lekker knikkeren ofzo met je zielige reacties… KANSLOOS knulletje ben je!!!

   2. jood84

    chabster je moet eerst een de geschiedenis boeken gaan lezen voor je weer domme dingen typt. mensen zoals jij zorgen ervoor dat onze maatschappij dommer word ipv slimmer.

   3. Remco425

    Ten eerste, nee het was niet tegen de spelers maar die probeerden jullie wel als enige te benadelen. Ten tweede, dat laatste stukje van je bijna onleesbare zin, je hebt echt geen idee waar je het over hebt.

   4. Ricardo1903

    chabster dit laad maar weer eens zien dat je er geen verstand van hebt en Zomaar wat roept denk eens na er zijn nog maar enkelen aandelen Ajax in vrij omloop er zijn 5 miljoen aandelen uit gegeven 73% is van Ajax 9,95% delta LIoyd 8,65% Adri strating dus nog maar 8,3% in de handel aangezien deze cijfers uit 2013 komen er daarna regelmatig in eens 1000 aandelen per dag werden gekocht lijkt het op dat Ajax zijn club terug koopt en van markt af gaat

   5. Ricardo1903

    hierdoor komt Ajax weer 100% in eigen handen. en zal alles beter worden. die gebeurt in 2020 tot die tijd is het roeien met riemen die we hebben. maar als echte supporter sta je altijd achter je club in goede en in slechte tijden. !

  2. Floris Stempel

   Ach joh, die 4-1 met de rust liet mooi zien dat het team gewoon lekker door balt, met of zonder de “echten”.
   De situatie Jonk wordt alleen maar gebruikt voor eigen gewin. Territoriumstrijd, en AJAX wint dit. Niemand is namelijk groter dan AJAX. Mensen die wel gewoon het vak op wilden werden gedwongen ergens anders heen te gaan. Dat gaat echt te ver, ze eigenen zich te veel rechten toe.

   1. Remco425

    Helemaal mee eens. Een paar gasten van Vak410 en F-Side denken dat zij de baas zijn van de club. Nou 1 ding is zeker, als zij de leiding in de club zouden hebben zou de club helemaal naar de kloten gaan.

    1. De Ajacied

     Trieste actie vind ik het
     Je steunt je club in voor en tegenspoed,
     En ja ik bent het zeker niet eens met het bestuur hoor maar je laat je club NOOIT vallen klaar ⚽️⚽️

  3. Litmanen

   Ik ben blij met al jouw duimpjes Ricardo, zegt genoeg denk ik. Als je het niet met die relschoppers eens bent wordt je hier voor rotte vis uitgemaakt. Het fluitconcert na de rust zei genoeg…..

 2. dannyafca

  Terrecht!!!! En dan zingen ze 90 minuten lang.. Haha. Snap het protest, maar als je je club benadeeld en niet steunt dan ben je zelf ook raar bezig! Net of ze warm worden van zon protestje….

  1. creutz1977

   idd die jongens in het veld kunnen er niks aan doen en verdienen 100% steun… zo’n protest vind ik compleet kansloos!!

 3. ajaxpers

  Ben je nou een supporter van Ajax of een speelbal van het bestuur/management als je weg blijft?

 4. Kevke87

  Wat een zeikers, 410 en f-side zorgen tenminste voor sfeer altijd. zogenaamde supporters op de lange zijde fluiten altijd zodra er iets fout gaat. en zij zijn tevens de eerste die voortijdig het stadion verlaten bij achterstand. er wordt gesproken over supporters? theaterpubliek vormen is je club niet steunen. dat je aanwezig bent wil niet perse zeggen dat je meer Ajacied bent dan anderen. praat pas als op de saaie lange zijde ook sfeeracties komen, sjaaltjes, zingen, springen en vuurwerk. ik vind het hypocriet. ik steun f-side en 410!

  1. Basl

   Dus ik, die al mijn leven bij Ajax kom ben een zogenaamde supporter? Ik loop altijd voor tijd weg? Heb jij ooit je eigen plek in de Meer gehad? Scheer niet alles over een kam. Wat mij betreft zijn weg blijvende supporters succes-supporters….

   1. Kevke87

    niet in de meer, heb ik niet meegemaakt maar dat was kleiner en konden groeperingen meer sfeeracties maken omdat het makkelijker was. toen de arena kwam was alles een blok beton en zat iedereen verspreid. tijden veranderen nu eenmaal maar het is een feit dat (een groot deel) van de lange zijde ook ONZE EIGEN SPELERS uitfluit en vroeg weggaan. nou ik noem dat geen supporters. uitzonderingen daargelaten. vak 410 en f-side zijn er altijd, uitzonderingen daargelaten. nu blijven ze weg een keer uit protest ja, zijn er andere supporters opgestaan dan? nee het is meteen saaie boel. alsof je naar een voorstelling gaat. ik zeg dit omdat ik het ook jammer vind en het liever anders zie hoor.

  2. ajax2theBone

   Ja meer sfeer zou niet misstaan in de arena. hou natuurlijk niet zo van 010 maar ben dr 1x geweest (uitwedstrijd) en die lui supporten ons er dubbel en dwars uit. Want daar doet echt het HELE stadion mee. in voor en tegenspoed. Jammer dat dat bij ons niet zo is. dat geeft zoveel steun dat wil je niet weten. Mss ook eens een x (vaker) een goede sfeer actie voor het hele stadion opzetten 🙂

  3. Remco425

   Zou het nirmaal gesproken met je eens zijn, maar dit hebben ze totaal verkeerd aangepakt. En ze zorgen allang niet meer altijd voor sfeer. Heb het idee dat ze tegenwoordig vaker protesteren dan dat ze het team aanmoedigen. Daarbij gaat je vergelijking met theaterpubliek volledig mank. Die gaan nl nooit voor het einde naar huis…

 5. pietprecies

  Grappig dat toen ik zei dat ik het een trieste actie vond tig mensen zeiden dat ik m’n smoel moest houden en dat het een terechte actie was en dat nu ineens iedereen ook vind dat het een domme actie is waarmee je alleen je eigen team en club dupeert en niet de pluche geile bobo’s … En dan maar “90 minuten lang voor onze club uit Amsterdam zingen” wat een neppers… Verzin dan een ludiek spreekkoor tegen het bestuur en scandeer dat een helft lang met spandoeken..
  Ik heb er echt geen goed woord voor over dat ze dit soort acties over de rug van onze strijders doen. Alsof zij er wat aan kunnen doen dat de meesten te vroeg voor de leeuwen worden gegooid??

  1. creutz1977

   neppers?.. daar hoor je dan ook bij knul!!! jij kan beter geen commentaar geven want kijk naar je reactie bij forum ” opstelling ajax cambuur ” en dan jouw reactie… nou dan ben jij geen haar beter jongen… en dus ook een NEPPER

 6. Ajax013

  Waarom zou je dit erop zetten ? Je kan er beter op zetten dat het zo triest was dat mensen door de minuut stilte heen gingen schreeuwen, gaat nergens meer over!!!

 7. Edo144

  Dit vind ik altijd van die trieste reacties, mensen die even hun gelijk proberen te halen. Zo van:’ Ik zei het toch’. Mensen geven hier gewoon hun mening over het in de steek laten van hun club. Betekent dat er ook zat mensen zijn die het niet met jou eens zijn. Mag dat niet? En nu zijn er misschien 4 reacties die dezelfde mening bezitten als die van jou, dan denk je meteen dat ze allemaal veranderd zijn van gedachten

 8. chabster

  vertel ze want nu willen ze wel klagen die idioten maar voor de rest doen bijna niks dan in de weekend met de familie een potje voetbal kijken

 9. AFCA my World

  Ik stel voor dat ze altijd maar wegblijven,dat doet wat met de spelers blijkbaar, en nee geen succes-supporter heb al 39 jaar een seizoenkaart !

  1. Litmanen

   Ok, maar of je nu wel of geen seizoenkaart hebt ( de laatste jaren pas ik om meerdere redenen) je bent Ajax supporter. Niemand gaat naar de Arena om het bestuur aan te moedigen maar die elf gasten op het veld.

   Als je dat niet meer wilt moet je idd thuisblijven.

   Verder: Schone er in en Serrero er uit. Die opstelling sloeg nergens op. Het is dat Cambuur zo zwak is maar tegen Celtic kun je Serrero echt niet opstellen. Begin dan maar met Heitinga als verdedigende middenvelder. Op 80% toch meer power dan onze kleine man die bovendien in de passing erg zwak was.

 10. Johndevlam

  Ik vindt de actie van de supporters om weg te blijven in de eerste helft geen goede actie. Deze verdeeldheid van de supporters dat de ene helft er wel zit in het stadion en de andere helft niet weerspiegeld de situatie van het bestuur van Ajax. Er niet mee eens zijn is oké maar laat daar de spelers die er niks aan kunnen doen niet de dupe van worden en hang voor mij part het hele stadion vol met protest doeken zodat de eenheid van de supporters duidelijker is dan de eenheid van het bestuur. Alleen dan kun je als supporters een vuist maken.

 11. Fvanr

  Door weg te blijven steun je de jongens geenszins. De enige die zich verkneukelen over deze situatie zijn de kakkies en lampies. En als het zo doorgaat met deze tweespalt binnen ons Ajax lopen die gasten met de uiteindelijke winst weg. Mag nooit gebeuren. Of we nou op de lange zijde of vak 410 of zuid zitten. Dit moet ophouden en gaan voor ons aller Ajax. Onderlinge twist is een overwinning voor 010 en 040. NEVER NOOIT NIET.

  1. Remco425

   Maar daardoor denken ze helaas ook dat ze de baas zijn in het stadion en dictatoriaal gedrag kunnen vertonen.

   1. Ramon1

    Ja daar klopt ook weet wel maar dat ze 1 helft niet komen ok als ze er nu voortaan altijd maar weer zijn

    1. Ramon1

     Beetje fout getypt maar je hebt wel een punt maar 1 helft niet komen ok kan voor 1 keer als ze er voortaan maar weer achter gaan staan

 12. EugAjax

  Statement 410 en Fside was dus zwakker dan statement van supporters naar 410 en Fside toe. Maw 95% van stadion vind Ajax nog steeds belangrijker dan al dat gezeur er om heen. Leer de les. Blijf altijd achter je club Ajax staan ook al worden er op bestuurs nivo of ander individu eel nivo fouten gemaakt of beter gezegd als er dingen gebeuren waar je het niet eens mee bent. De elf op het veld, en reserves, e, technisch staff zijn de belangrijkste en verdienen onze steun ten alle tijden!

 13. renszo

  Dat denigrerende gelul hier dat de harde kern domme mensen zijn. Ik ben docent en in mijn vrije tijd een fanatiek supporter. Ik weet heel goed wat goed en verkeerd is en daar hoeven mensen mij hier niet te vertellen. De discussie hier ontstaat door het verschil van mening. Mijn mening is dat de fanatieke aanhang zoals F-side en 410 zorgen voor roering en sfeer. Niet de mensen die de helft van de tijd niet komt of alleen zit, fluit en voor de rest niet meer is dan theater publiek. Voetbal is passie en beleving. 410 is er altijd en hierdoor vind ik dat zij recht hebben om hun mening te uiten. Dat gelul dat andere nu niet kunnen komen kijken? Als ik dan zie wie dat zijn dan horen zij niet op de f-side te zitten maar op de lange zijde waar meer theater publiek zit. Tevens zou het zonder hen (F-side en 410) nog steeds een bende zijn op bestuurlijk vlak. Zij hebben ervoor gezorgd dat Jaake en co zijn opgerot. Zonder hen was er 0 sfeer en nog meer bende en ellende. Ik heb het niet over rellen maar over fanatieke support waar zij altijd voor zorgen. Mensen die hier alleen maar kritiek op hebben zorgen voor de theater sfeer die de Arena doods doet aanvoelen.En litmanen, Beverwijk aanhalen vind ik op zijn netst gezegd zeer kwalijk, liefst zou ik je daarvoor een beuk op je neus willen geven, maar dan zou ik schorem en tuig zijn en ik wilde het netjes houden. Ajax=voetbal en voetbal=beleving. Staan, zingen, juichen, schelden, lachen, biertje drinken met vrienden dat noem ik voetbal!!

  1. Heldenzoon

   Toch wel knap om zoveel nonsens in een aantal regels te schrijven. Docent peuterschool of zo?

   1. Mixednicks

    Shit, heb ik toch zo’n 50 jaar als ras supporter in het theater gezeten omdat ik aan d lange zijde zit (puur vanwege het beste beeld op het spel). T’is toch wat he.

    1. renszo

     Ik zei waar meer theaterpubliek zit, ik zei niet daar waar al het theaterpubliek zit. Dat is net een verschil.

 14. Ajax1958

  Zoals ik al eerder zei, dit was een halfbakken aktie!!!!!! En nu???????? Dit was het????? Ik verwacht echt wat beters!!!! Ik weet zeker dat ze bij 010 beter aktie voeren, als er zoveel geouwehoer is.

 15. afcadeluxe

  ophouden met zemelen en gewoon met zn allen ajax steunen statement is gemaakt klaar celtic telt nu

 16. LeroyT

  Chabster ga jij eerst eens de Nederlandse grammatica leren. Want begrijp helemaal niets van wat jij allemaal schrijft.

 17. Hazez

  Hahaha iedereen op een forum is triest (ja ik ook) uiteindelijk zijn we allemaal voor de zelfde club ik zelf hou meer van vuurwerk spandoeken en schreeuwen en springen
  Dat geeft de sfeer in een stadion maar dat is mijn mening… Jammer dat iedereen hier nu alleen maar op elkaar aan het zeiken is .. Als we donderdag winnen hoor je weer niemand over dit ,, makkelijk he een forum .

 18. Velibor

  I’m too old for this shit ! Wat een gezeik zeg pff,is dit een voetbal forum of een forum voor vrouwen in de overgang tjongejongejonge! DWDD dames met of zonder Jonk ,overmars of FdB want als die weggaan of zijn komt er wel weer een nieuwe waar we weer met zen allen gehakt van maken als ze verliezen en geweldig adoreren als ze winnen dus vergal je weekend niet maar enjoy life.???! En nu ff met zen allen : Hup Ajax !

 19. Geroldkohlen

  het ergste is dat door deze gebeurtenissen er een 2 spalk tussen supporters gemaakt word, en ook dat is het bestuur met vd sar, overmars en andere en het beleid aanterekenen! en daarom is dit wel een teken dat er iets moet gebeuren en veranderd moet worden!!!

  1. Remco425

   of je rekent het de AFCA Supporters club aan die de minderheid bedienen met een domme actie waar de meerderheid van de supporters tegen was.

 20. catello1966

  sta helemaal achter de aktie van vak 410 en de F-side. deze supporters gaan overal na toe om het team aan te moedigen. ze zijn gewoon zat hoe het gaat bij hun club. deze aktie wordt niet gedaan met rellen. hiervoor kunnen zij ook de complimenten krijgen

 21. Ajax nr 1

  Wat ik jammer vind is dat er onder de supporters ook 2 kampen zijn. Frank de Boer zei zelfs in het intervieuw lachend dat er ook onder de supporters 2 kampen zijn net als bij ons. Ja mede supporters we worden gewoon uitgelachen door de hoofdtrainer. Ik zeg lekker bezig hoor technisch hart want dit is Ajax op het moment. Ongelovelijk dat dit gebeurt. Voor elke gebeurtenis is wat goeds te zeggen hoe mensen denken. De ene kant zeg ik ga het stadion niet in uit protest en de ander denkt ik ga mijn club niet laten vallen. Eigenlijk gaat het hier al fout. Je doet iets met zijn alle of je doet het niet. Actie’s kan je voeren maar doe het met zijn alle anders wordt je uitgelachen kijk het intervieuw met de Boer en uitgefloten kijk naar je mede supporters die wel naar de wedstrijd gingen. Ja bij de club uit 010 doen ze het wel met zijn alle en nemen ook met zijn alle stappen als ze het niet mee eens zijn. Ik zeg ga 17 dec naar de ledenvergadering en laat daar je stem horen. Tot die tijd roei met de riemen die we hebben.

Comments are closed.