De Boer baalt van boycot: ‘Je wil de steun van het publiek voelen’

0912frankdeboer

Frank de Boer laat vrijdagmiddag op de persconferentie weten niet blij te zijn met de boycot van de supporters, waardoor Zuid eerste ring en Vak 410 komende zaterdag de eerste helft leeg zullen zijn. De Boer vraagt zich af of de supporters wel begrijpen wat er werkelijk speelt binnen Ajax.

‘Zoals ook in het bedrijfsleven kan er binnen een voetbalclub een arbeidsconflict ontstaan en dat is binnen Ajax ook het geval met Wim Jonk, en ik denk dat de fans nog steeds niet begrijpen dat het een arbeidsconflict is en niet de visie van Cruijff. Die visie dragen wij allemaal nog steeds uit maar het kan niet zo zijn dat één persoon het voor het zeggen heeft. Het conflict met Jonk loopt al anderhalf jaar. Eerst heeft Kinsbergen geprobeerd om de problemen op te lossen, daarna Van der Sar. Op een gegeven moment houdt het een keer op. Ik kan me voorstellen dat voor de directie de maat een keer vol is. Samen moeten wij er zien uit te komen en daarom is het jammer dat Cruijff weg is. Ik zag hem op televisie en het was goed dat hij strijdbaar was, maar ik had liever gezien dat hij af en toe langskwam om zijn visie te geven over wat hij ziet. Dat er nu in de eerste helft een groot deel van de supporters niet is doet pijn en uiteindelijk heeft dat invloed maar niet op een positieve manier. Je wilt de steun van het publiek voelen’.

Bron: Ajaxlife

Related posts

90 Comments

    1. Horst Blankenburg

      Sinds wanneer mag iedereen hier een (overigens regelmatig verschillende) mening hebben en de Boer niet? Wat jij doet is bla bla bla

      1. Litmanen

        Helemaal een Horst. De Boer vertelt in VI ook dat hij baalt van het vertrek van Cruijff. En die heeft hem in zijn kolom de laatste maanden behoorlijk aangevallen. Wat ik steeds gezegd heb: Cruijff had veel eerder in Amsterdam aan moeten schuiven ipv alles via de Telegraaf te doen.

        De Boer heeft 100% gelijk. Ik vind het voetbal ook erg slecht, maar als supporter ga je achter je elftal staan en laat je ze niet vallen.

        Ik hoop op een fluitconcert als die gasten de tribune opkomen. Maar beter, blijf thuis, want je bent geen supporter maar een herriemaker.

        1. dickst14

          cruyff is ziek en heel erg duidelijk geweest met alles. dat kan je van de rest niet zeggen. bevreemd me trouwens dat je nog steeds op deze app zit na je leugens en al je verkeerde inschattingen.

          1. Litmanen

            ik kwam met feiten en jij met de leugens. Ik weet niet wanneer de Alzheimer is toegeslagen, maar het hakt er wel in bij je.
            Lees De Boer maar in VI. Dat bewijst mijn gelijk.

    2. creutz1977

      idd wat een onzin… de beste man maakt ajax 4 x kampioen met beperkte middelen.. en nu weer bovenaan… wat een respectloze varkens lopen hier rond zeg!!!!

        1. Horst Blankenburg

          Je moet eens nodig verdiepen in hoe Frank wil dat ze spelen. Wat jij is afbraak commentaar. Makkelijk, dom en zwak.

        2. creutz1977

          ja.. tuurlijk!!! nou ik denk dat iedere club zou tekenen voor deze statistieken.. en aanvallend probeert de Boer te spelen… Maar dat lukt niet altijd omdat elftal erg jong en wisselvallig is… Maar het mooie is dat iedereen dat afgelopen jaar ook liep te schreeuwen… en nu problemen met Jonk en Johan en iedereen wil ineens nog meer eigen jeugd… haha nee daar gaat ajax beter door spelen.. door elftal vol tieners.. Maar lekker makkelijk geef de Boer maar de schuld… waardeloos en zielig is het!!!

      1. hansjmn

        En jij bent gewoon tevreden met het getoonde spel? Balletje heen en weer geen enkel sprankje vreugdevol en opportunistisch spel ??
        Aankopen die mislukken of niet eens aan spelen toekomen !!! Ja ik verheug me ieder wknd weer op het sprankelende spel ….. Breed terug breed weer terug ECHT SUPER

        1. AFCA my World

          Precies, stel eens een elftal met alleen maar aankopen op en je krijgt weer passie en voetbal te zien ! Noem ze maar op Boer,van de Hoorn,Heitinga,Gudelj enz, nu verpieteren ze terwijl je ze echt goed kunt gebruiken !

          1. Remco425

            Ach Vd Hoorn werd vorig jaar nog volledig afgebrand hier en nu is hij ineens een onmisbare schakel? Echt de meningen veranderen bij de meesten hier met de week…

    3. -buitenkantje rechts-

      Helemaal eens hansjmn.. Ten eerste was het niet zomaar een arbeidsconflict.. Het ging om de visie van Cruijff.. Cruijff heeft zich niet van Ajax terug getrokken, omdat er binnen Ajax een arbeidsconflict is. Cruijff treedt terug, omdat zijn visie met voeten wordt getreden..Frank wil de steun van het publiek voelen, maar heeft ondertussen nu al voor de winterstop aangegeven weg te gaan. Wat denk je dat dat doet met je team en de spelers Frank? En het publiek moet massaal blijven komen terwijl binnen de organisatie alle aanhangers van de visie Cruijff zijn weggejaagd of ontslagen..

      1. Hazez

        En vergeet ook niet de veranderingen in het team in de belangrijken wedstrijden die keer op keer mis gingen ….. Dat miste ik nog in je commentaar …met de rest ben ik het eens

      2. Remco425

        Hij heeft helemaal niet gezegd weg te gaan. Dat maak jij ervan. hij heeft precies hetzelfde gezegd als vorig jaar en is hij evengoed gebleven. Ik ben het vaak met je eens br, maar hier sla je de plank volledig mis.

  1. HURBIE

    Met deze boycot heb je alleen de spelers ermee , maar het gaat allemaal omdat onvolwassen bestuurDUS STEUN DE SPELERS

    1. chabster

      steunen van de spelers is het zelfde als zeggwn dat het bestuur deugt en dat is niet zo dus moet je eigenlijk helemaal niet op komen dagen en geen kaarten kopen want dan blijf je steun geven ook al je niet eens me ben. En dan gaan de aandewl houders wat van zeggen wa t om je mening ta laten geldwn moet je mensen in hun portemone raken anders kan boycotten wat je wilt en er gebeurt niks

      1. HURBIE

        Daar hebben de supporters zich zelf alleen maar mee , dit bestuur kan een aardige financiële strop hebben

  2. jood84

    een echte supporter is er ten alle tijden voor zijn club. mensen die niet willen kijken en boycotten moet je gewoon geen seizoenkaart geven. geef het aan supporters die wel graag kijken en hun club willen steunen.

      1. Remco425

        Wie heeft het over makke schaapjes? Maar nu boycotten ze de spelers. Niet het bestuur hoor. Daarbij, als ze de supporters zouden laten beslissen over wat ze moeten doen, dan zou het pas een zwak bestuur zijn. Zoals bijv. bij fc utrecht…

      2. Amoebe

        Juist ja….makke schapen genoeg in de arena!

        En om iemand die ergens voor wil strijden meteen neer te zetten als geen Ajacied slaat nergens op.

        Er moet gewoon iets gebeuren en je moet overtuigend handelend optreden….en een spandoek of wit zakdoekje helpt niet.

        Ik roep wederom op tot een massaal wegblijven van alle supporters.

        En nu kunnen jullie roepen dat ik geen echte supporter ben maar dat boeit mij niets…ik blijf staan voor wat ik zeg/roep.

    1. chabster

      je moet ook je CLUB steunen maar niet de aandeelhuoders want die hebben schijt aan je CLUB. HUN ZIEN ALLEEN HUN GELD MEER NIET

  3. dickst14

    het rapport Ling is vrij duidelijk over alles. Alleen Jonk volgt de Cruyff lijn en Overmars,vd Sar,Bergkamp en de Boer dus niet.

    1. nannie1971

      Dus frisse wind erdoor. Henrichs werd al vanaf het begin over getwijfeld, kamp Coronel. Overmars ook ff in de spiegel kijken, heeft een hoop centjes gespaard.Maar inkoop beleid zeer slecht.

    2. Litmanen

      Weer een leugen. Aangezien Jonk met niemand aan tafel wil, wat ook nog eens door De Boer wordt bevestigd, en Cruijff al anderhalf jaar niet heeft gehandeld, is het nu een puinhoop. De Boer cs willen wel, maar van de andere kant wil niemand het gesprek aangaan.
      Dat Johan nu ziek is, is vreselijk, maar dat was hij anderhalf jaar geleden, toen Jonk met die onzin begon, nog niet.
      Overigens waren Sinkgraven en Gudelj toen nog niet gekocht, dus dat argument kan Jonk ook niet meer gebruiken.

      Wordt een keer wakker! En steun die jongens morgen. Laat zien dat je supporter bent in plaats van relschopper.

      1. Ajax nr 1

        Ik zit nu even alles te lezen wat jij schrijft afgelopen paar dagen. Maar volgens mij is jouw account gehackt want jij praat nu de omgekeerde wereld. Je eigen mening mag en moet. Maar zo kletsen dat alles contra is met een week geleden dat geloof ik niet. Dus gehackt.

          1. Ajax nr 1

            Die heb ik niet nodig hoor Litmanen. Maar ik denk wel dat jij eraan zit. Zo wispelturig dat kan niet anders.

  4. Remco425

    Ben het eens met Frank en ik denk dat er wel degelijk een kern van waarheid inzit. En vergeet niet dat Jonk wel vaker voor onrust heeft gezorgd door de media op te zoeken. Ik ben het sowieso oneens met de boycot. Want wie boycotten ze ermee? Alleen de spelers.

  5. paullus

    Als jij gewoon de lijn van Cruijff had gevolgd stonden allemaal achter jou de boer
    Maar jou aankopen met overmars zeggen genoeg dus nu niet gaan zeuren dat de meesten achter jonk gaan staan

    1. Remco425

      Volgens mij stelt De Boer aardig wat jeugd op. In mijn ogen, en wat velen hier vaak ook schrijven en nu ineens voor Jonk zijn, stelt hij vaak zelfs teveel jeugd op.

  6. Braziq

    Als ik zou vinden dat mijn mening er 0,00 toe doet. Dan zou ik ook niet meer aanschuiven. Vrij logisch lijkt me. Het is een kwestie van samen een collectief vormen tegen Johan Cruijf en consorten. Die zijn gewoon weggejaagd zodat men er nu “vrij” spel heeft. Jammer. En daar mogen wij als AJAX supporters wel wat van vinden neem ik aan. Het is wel onze CLUB wat zo negatief in de wereld staat. Zowel de directie als de jongens op en naast het veld presteren niet naar behoren. Willen wij 1 helft niet komen opdagen. So what? Het is een teken van onvrede over ONZE CLUB. Het is 1 Club. “Ajax Football Club”. En niet een paar clubjes. Directie, technische staff en de spelers.. 1 Club.

    1. Amoebe

      Ik zou willen dat mijn acties net zoveel impact hadden als die van het bestuur!

      Maar oké….ga jij maar roepen dat je het stom en oneerlijk vindt!!! Ik denk dat de volgevreten bazen meteen om zijn……ga ik lekker kneuterig thuis op mijn bankje liggen mokken.

      Conclusie is dat de verdeeldheid ervoor zorgt dat er niets veranderd en het gewone volk de voetveeg blijft van het bestuur, commissie 1 t/m 13 en de aandeelhouders.

  7. toon61

    En niet vergeten dat de seizoenkaarten duurder zijn geworden , het is natuurlijk ook te zien in het veld , het gaat nu kei goed ,et onze club , dus volgend jaar weer wat erbij , dan kan overmars en consorten weer wat bonus meer ontvangen .
    Zorg gvd maar dat er betere spelers komen , en dat er beter gespeeld word , de boer met zijn kut commentaar altijd , zeg gvd gewoon eerlijk hoe het zit en geef jonk niet de schuld .

  8. pietprecies

    Ik kan me wel vinden in wat FdB zegt, in alles eigenlijk. Natuurlijk heeft Jonk gelijk over verkeerde aankopen maar daar is vooral Overmars verantwoordelijk voor. Ik krijg ook ergens het gevoel dat Jonk zich meer macht toe probeerde te eigenen dan wat bij z’n functie hoort doordat hij het gevoel had dat hij met de steun van Cruijff dat kon maken. Een ding is zeker. Jonk vind dat de doorstroom van de jeugd onvoldoende is en wordt tegen gehouden door nutteloze aankopen maar als er nog meer jeugd in het eerste komt dan mag je ze ook als team voor de A1 inschrijven.. En dat die aankopen veelal dom zijn, ja dat is zo maar FdB stelt ze dan ook niet op…

  9. Ajax1958

    Je hebt helemaal gelijk hansjmn, “we gaan door met de filosofie van Cruyff” bla, bla bla en nog veel meer bla bla bla. Wordt tijd voor een frisse wind in de Arena. Als je vertrekt, neem dan wat van die vullis mee.

  10. Ajax1958

    Maar zoals Piet Keizer al zei: “De grote explosie gaat binnenkort plaatsvinden.” De vuilnisman heb ik al besteld.

  11. DDace

    Dit heeft bijna geen impact op het bestuur kan ik alvast vertellen, wel op de spelers. Dit helpt dus in ieder geval niet mee aan de prestaties op het veld..

  12. Bert62

    Als Cruijff zijn visie goed uitgevoerd wil hebben dan moest hij zijn gezicht wat meer op de toekomst laten zien om alle koppen de goeie richting in te sturen.

  13. Bob0667

    Stomme actie sorry, altijd de spelers steunen en aanmoedigen tijdens een wedstrijd 3 punten pakken belangrijker dan de actie.

  14. JdB

    Wat heb ik gebaald die wedstrijd tegen Fenerbache. Ja, van de wedstrijd, maar nog meer van “410”,die de aanjager had moeten zijn. Als zij politiek en hun-team-ondersteunen niet kunnen scheiden passen ze misschien beter bij een andere club!!

    1. Hazez

      53000 in een volle arena en vak 410 zou alles op zich moeten nemen !!! Misschien moeten die andere 52000 eens wat meer moeite doen !!!!!

  15. Appie Baantjer

    Mijn naam is Baantjer, Appie Baantjer. Een echte supporter steunt de spelers altijd tijdens een wedstrijd. Protesten doe je buiten de wedstrijd om. Blokkeer aan het einde van de wedstrijd de garage waar de bobo’s hun auto hebben staan. Zorg ervoor dat ze doordeweeks hun kantoortje niet kunnen bereiken. Allemaal wel zonder geweld uiteraard. Maar je spelers in de steek laten doe je nooit. Was getekend. Baantjer, Appie Baantjer

    1. Ajax nr 1

      Appie Baantjer is er niet meer. Beetje meer respect naar een overleden persoon in plaats van zijn naam te misbruiken. Schaam je met je onzin.

  16. Heldenzoon

    En Ik Wil Ajax Zien…..

    Dus Frank, gewoon in de eerste helft de tegenstander volledig van de mat tikken en met 6-1 de rust ingaan, komen die boycot sukkels terug in de 2e helft gewoon weer je ouderwetse afbraak voetbal laten zien!

    1-0 voor Frank!!

  17. Geenemotie

    FdB heeft helemaal gelijk. Niemand weet wat er allemaal heeft plaatsgevonden. Mensen die boycotten duperen de spelers. Echt domme actie!!!

    1. BobbyHaarms

      Het is net of de spelers het zonder de harde kern niet meer kunnen? Of je nou voor of tegen de boycot bent, zonder hun moet Ajax toch ook kunnen winnen of niet? In 010 spelen we al jaren zonder supporters en meestal winnen we daar gewoon! En als de spelers van Ajax het support missen zoals Frank en enkelen hier zeggen….misschien een ideetje dat de toeschouwers die wel 90 minuten heengaan ook de ploeg eens serieus gaan aanmoedigen?? Want los van die paar vakken 410 en de F-side is het meestal maar een dooie boel op de tribunes, dus ik zie wel een uitdaging voor die mensen die je anders alleen hoort bij een doelpunt..

      1. Litmanen

        Dat komt omdat de rest van de toeschouwers misschien wat minder stimulerende middelen gebruikt?

        1. BobbyHaarms

          Het lijkt er meer op dat die apathisch en apestoned aanwezig zijn. Veel leven zit er iig niet in..

      2. Mixednicks

        Heb niet zo’n behoefte om mee te zingen en springen op “wie niet springt etc.” Ook het standaard ohohohohohihoh is niet echt inspirerend. De herdertjes hoor je praktisch niet meer. Het is redelijk dom gebral, dat moet je ook toegeven. Als sta op voor de kampioen wordt ingezet gaat het hele stadion mee. M.a.w. zorg voor leukere spreekkoren en het gaat vanzelf.

  18. PvL020

    Helemaal gelijk heb jeFrank, kansloos om zo actie te voeren , haalt namelijk niks aan en je deputeert de spelers die de steun nodig hebben

  19. knudde32

    die boycot is natuurlijk weer mosterd na de maaltijd en haalt zoals aldie acties van hun natuurlijk helemaal niks uit

  20. Slingertje.

    Eigenlijk moet de hele Arena leeg blijven de 1ste helft.
    de Boer moet niet piepen want ook hij is medeschuldig aan deze situatie dus ik zou maar eens in de spiegel kijken als ik hem was.

    1. toon61

      De boer kruipt overmars en van de sar in de kont , de boer heeft gewoon geluk gehad dat de andere clubs het nog slechter deden toen hij kampioen werd , ik was er blij mee , maar het voetbal word onder de boer echt niet beter , en betere spelers zijn er ook niet gehaald , daar zijn ze allemaal debet aan , ook de boer , anders had hij op moeten stappen .
      Dat deed frankie niet , dus hij was het er mee eens , dan overmars met zijn aankopen , waar de scouts tegen waren , en slecht scoutingspapieren afgaven , maar dan toch de spelers kopen .

  21. Mixednicks

    Qua commentaar doe jij dan in ieder geval niet onder voor de Boer. Dat is in ieder geval standaard kut 🙂

      1. toon61

        toontje 61 is er niet , maar toon61 wel , en die krijgt toch veel likes , dus het zal wel niet kut zijn zoals jij zegt .
        Let op nu komen ze onder de steen vandaan die er totaal geen verstand van hebben , hahahahahhaha
        ik lach me kapot om zo,n reactie hahahahahah

  22. Mixednicks

    Ff terugdenken. Toontje61 vond het scoutingapparaat van Ajax niks en dat van PSV stukken beter. Nu hebben de scouts opeens goed rapportages ingeleverd maar wilde Overmars niet luisteren. Kortom, ook Toontje61 lult gewoon een beetje zoals de wind waait. Verder is Toontje61 een groot liefhebber van achterwerken. Hij raakt er niet over uitgesproken bij elk topic. Daarnaast kickt hij erg op duimpjes, dus jongens geef hem er nog een paar. Oh ja, ook nog een enorme wijsheid van Toontje61: Ajax is alleen maar kampioen geworden omdat andere clubs het slechter hebben gedaan. Volgens mij is dat een noodzaak om überhaupt kampioen te kunnen worden. Heb jij minder punten dan de kampioen, dan heb je het per definitie slechter gedaan. Op naar een mooie wedstrijd vanavond. Was getekend: Appie Baantjer; Alwayslookatthebrightsideoflife;AjaxBarcelona; Respect; Horst Blankenburg; always4Ajax etc etc etc

    1. Ajax nr 1

      Pfff allemaal accounts van 1 persoon dan vergeet je nog 50,51,52,53,54,55,56,57,58 in 1 ding win je zeker dat zijn de accounts

  23. f-side64

    Ik baal van die nutteloze aankopen of het huren van sanogoal youness mvd hoorn gudelj sinkgraven en het maar niet opstellen van heitinga

  24. Mixednicks

    Daarom etc etc etc :-)) Ik toon de zwakte van de app hier telkens mee aan. Diverse kern doorgegeven. Bij de app zit geen controle op email of IP. Kortom, misschien hebben we maar een stuk of 4 verschillende mensen hier. Wie zal het zeggen. Toontje61 heeft er ook een stuk of 5.

    1. Remco425

      Ik heb er iig maar 1. Heb wel wat beters te doen dan mezelf keer op keet gelijk te geven 😉

      1. Mixednicks

        Dat heb ik slechts af en toe gedaan om beetje te dollen/zieken. Verder is het gewoon Amsterdamse humor :-))

Comments are closed.