Van Gaal: ‘Ik betaalde de transfer van Finidi naar Ajax zelf’

0524wenen95_finidi

Tijdens een LMA conferentie in Engeland blikt Louis van Gaal uitgebreid terug op zijn succesvolle periode bij Ajax. In zes jaar werd hij drie keer kampioen en won hij de Champions League met Ajax. Van Gaal deed dat met een heel jong team met veel eigen talenten en laat geen moment onbenut tegenover The Daily Telegraph om zijn aandeel aan te stippen.

Volgens Van Gaal kwam het elftal vooral tot stand vanwege de wankele financiële situatie waar Ajax zich op dat moment in bevond. ‘We hadden geen geld en waren bankroet. Ik moest dus wel naar de jeugd kijken. We scouten Jari Litmanen die we voor 10.000 pond binnenhaalden’. De transfer van Finidi George zou hij zelfs zelf betaald hebben om hem mogelijk te maken. ‘En we haalden Finidi George voor 3.000 pond. Ik heb de transfer zelf betaald. En we kochten Overmars. Maar de namen die jullie vooral zullen herinneren is die van de eigen jeugdspelers Seedorf, Kluivert en Reiziger. We wonnen alles met aanvallend voetbal.’

Bron: Goal.com

Related posts

31 Comments

  1. De Ajacied

   Ja Louis
   Toen kocht je de Nigerianen nog voor 1000 kilo rijst, doe tijd is jammer genoeg voorbij !!!
   Maar met zoveel geld moet je toch gewoon goede spelers kunnen kopen die ook iets brengen voor Ajax ⚽️⚽️

  2. FdB=Ajax

   Veel te makkelijk, jouw opmerking, bezemsteel..
   Ten eerste hebben we allang geen 100 miljoen meer op de bank.
   Ten tweede zijn de tijden veranderd en willen de beste talenten naar de grotere competities

  1. BobbyHaarms

   Misschien moeten we Louis maar nooit meer toelaten in Amsterdam wat dacht je daar van?(met alle respect wat hij bereikt heeft overigens)Zeker vergeten wat hij dik 4 jaar geleden flikte? Een rat is het!

 1. tijger238

  Een grotere blaaskaak dan van Gaal heb ik nog nooit meegemaakt. Hij werd succesvol met de jeugd uit het tijdperk Cruijff.

  1. Indojood

   Klopt. Later werd TIPS het mantra onder Adriaanse Van Gaal en begon de stroom aan talenten op te raken. Sneijder is de laatste zelf-opgeleide topspeler.

   1. BobbyHaarms

    Precies Indojood, die gasten verdienen dus net zo’n aftocht met pek en veren als die gluiperige Louis

 2. Velibor

  Laat lowietje alsjeblieft kampioen worden met Manchester United anders hebben we hem vh voorjaar weer op de stoep staan met zen grote bek,vind/ vond hem een goeie coach maar wat ie 5 jr geleden geflikt heeft is beneden alle peil!

 3. Hika77

  Gouden tijd gehad en veel wedstrijden in de meer en olympisch gezien.
  Dat was voetbal zoals het bedoeld was.

 4. Amoebe

  Ik ben er best verbaasd over hoe negatief van gaal wordt afgeserveerd hier.

  Natuurlijk dat met Cruijff was kut maar hier lag een persoonlijke vete aan ten grondslag…andersom zou Cruijff het ook doen denk ik.

  Natuurlijk van gaal is super uitgesproken maar ik geloof echt dat hij oprecht is en eerlijk. Hij is bevlogen en overtuigd van zijn eigen gelijk.

  Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat het geen toneelstukje is zoals bij veel mensen en hij niemand naar de mond praat. Hij is echt!!!

  En ja ik stoor mij daar ook af en toe mateloos aan maar hij heeft de geschiedenis toch aardig aan zijn zijde als je de resultaten terug kijkt.

  Op dit moment heeft hij niets bij Ajax te zoeken maar wie weet in de toekomst…..

 5. ElSalvador

  Van Gaal verdient inderdaad respect. Net als Johan. Maar ’95 waren compleet andere tijden en niet te vergelijken. Na het bosmanarrest heeft het kapitaal bepaald wie de beste mocht worden en helaas behoren wij daar niet bij.

  1. woody79

   klopt als een bus. Maar van Gaal weet een team te smeden. Kijk naar het WK. Al zit ik niet op van Gaal te wachten. Als hij geld uit mag lukt het ook niet. Doe voor de grap Jans een keer. Krijgen we frivool Ajax voetbal.

 6. Remco425

  Spelers als Litmanen en Finidi zouden nu niet meer haalbaar zijn, want scouts van de topclubs zitten nu overal. Toen kon je nog eens als enige een talent bekijken. Nu niet meer.

 7. Heldenzoon

  Mee eens. Kreeg Bayern ook goed aan de praat. United komt ook goed.

  Ik zou Louis graag terug zien in een functie bij Ajax; 1995 winnaar CL, 1996 verliezend finalist tegen Drugventus en 1997 verliezend halve finalist tegen Drugventus…..

  Heerlijk voetbal. Heerlijk!

  Lees het bovenstaande nog maar een keer. Ongelooflijk voor zo’n club. Zonder Dennis Bergkamp, Wim Jonk…..

  1. Widi

   Toen was het leuk voetbal. Inmiddels speelt hij schaakvoetbal. United is meestal NOG saaier dan Ajax1. Zit ik niet op te wachten. Doe dan maar een trainer die de spelers gewoon lekker laat voetballen.

   1. Heldenzoon

    Ik zit regelmatig voor mijn sport-management baan bij United op de tribune. Ik woon/werk in Manchester en ga ook voor mijn plezier naar 1 op de 2 thuiswedstrijden van Ajax. Dat was ooit elke thuiswedstrijd….

    Net zoals bij Ajax zien de fans van United het anders; ze winnen weer en spelen in de CL. De meeste fans zijn tevreden; mooi voetbal komt later wel. Bij Ajax hoopte ik daar ook op maar inmiddels niet meer. Niet meer na 5 jaar afbraak voetbal ….

    De kritiek op Van Gaal was in Bayern in het begin ook niet mals. Bij Ajax was hij de eerste maanden voor het grote succes ook gezien als een lul met een grote bek…..

    1. Widi

     Ik was de eerste jaren onder FdB ook tevreden. Het is heerlijk om kampioen te worden. Maar inmiddels wil ik meer. Ik wil passeerbewegingen zien. Geen geschuif tussen de twee centrale verdedigers. Ook in Manchester zullen veel fans het beu raken. Van Louis moeten wij het niet meer hebben. Bovendien gedraagt hij zich te vaak als een idioot. Michels had voor Ajax niets gepresteerd. Louis ook niet. We hebben zo’n nieuwe nodig. En dus een bestuur (zo noem ik dat nog) met visie.

 8. Heldenzoon

  Lees: functie. Ik ben het eens dat de hoofdcoach een jonger type moet zijn.

  Hij is veel te oud en het is ook zo dat ze bij grotere clubs gezien de grotere financiele belangen veel behoudender spelen. Mourinho is een goed voorbeeld; fris met Porto maar saaier dan saai de afgelopen jaren.

  In de Nederlandse competitie zijn die belangen minder groot. Ajax moet fris risicovol voetbal spelen. Ajax moet soms de deksel op de neus krijgen en onderuit gaan. Helemaal niet erg als dat 1 op 5 of 6 wedstrijden gebeurt.

  Ik Wil Ajax Zien

  1. Amoebe

   Helemaal waar!!!

   Veel aanvallend en risico, acties en snelheid….dan is een verliespartij niet eens zo erg.

 9. -buitenkantje rechts-

  Een goede coach..maar als ik hem zie en hoor praten gaan al mijn haren overeind staan.. Verschrikkelijke narcistische aan zelfoverschatting leidende kwal is dat zeg.. Brrrrr..

 10. Mixednicks

  Van Gaal is gewoon een grote narcist. Als hij over een teamprestatie praat, met name zijn technische staf, dan ligt het woordje “ik” in zijn mond bestorven. Hij kan nog zo’n groot trainer zijn, als mens is hij in zijn werk waardeloos. Dat gaat tegen je werken en al helemaal als een club zijn kunstjes al kent. Van Gaal heeft een paar jaar geleden geprobeerd een kunstje te flikken en dat is nog niet vergeten.

Comments are closed.