Jonk: ‘Het is nu al jarenlang gedoe, dat is geen toeval meer’

Wim_Jonk

Ajax spant een arbitragezaak aan tegen Wim Jonk om hem te ontslaan maar vooralsnog laat de Volendammer zich niet uit het veld slaan door de directie van Ajax. Jonk gaat gewoon door met zijn werkzaamheden voor de club. Dat laat hij woensdag weten in een interview met De Telegraaf.

‘De laatste dagen heb ik niks meer vernomen van de directie en daarom werk ik ook gewoon door. Wel heeft mijn advocaat voorgesteld om met elkaar om tafel te gaan zitten maar wanneer dat gaat plaatsvinden weet ik niet. Ik ben in ieder geval wel verbaasd dat Michel Kreek nu al klaar zou staan om mij op te volgen, maar dat past wel in het beleid van de afgelopen jaren. Zijn we een voetbalclub of een politieke partij? Ik ben benieuwd wat de leden ervan vinden. Dit gaat op 17 december de toekomst van de club bepalen’.

Collee stelde onlangs dat Jonk moet vertrekken uit de Arena, omdat hij niet mee wilde werken, aanvullende eisen stelde en ook niet aan de directie wilde rapporteren. “Dat klopt niet. Een paar weken geleden vroegen Collee en commissaris Leo van Wijk mij om hulp. Ik ben toen aan de slag gegaan. Daarna kreeg ik via Cruijff het rapport Ling onder ogen en zag dat er wekenlang een oplossing lag. Die optie B van Ling was voor mij prima geweest. Dus ik begrijp die beeldvorming niet. Ik geef al twee jaar aan, ook bij Wijers, dat het niet goed gaat en ik heb steeds meegedacht over de oplossingen’, besluit Jonk.

Bron: De Telegraaf

Related posts

16 Comments

  1. kanu

    Snap het allemaal niet meer. Het siert Jonk wel tot hij gewoon door blijft werken.En wat moet je met Kreek wat heeft die bereikt dan.

  2. Charka53

    Jonk heeft enkele goede voetballers klaargestoomd of Kreek dit voor elkaar krijgt moet de toekomst uit wijzen .Ik denk zelf dat de heren met Kreek kunnen doen wat ze willen dus dit probleem hebben ze dan opgelost maar of Ajax weer aan de Europese top dat moet ik nog eens zien

  3. Toppertje

    Blijf de rol van de RvC dubieus vinden. Binnen hun bedrijven hebben ze zo vaak te maken gehad met organisatorische weerstanden en het oplossen daarvan. En juist bij Ajax, een veel eenvoudiger bedrijf dan een multinational, lijken ze dat nagelaten te hebben. En de bestuursraad, als grootste aandeelhouder, keek als een konijn in de koplampen van een auto.

    1. BobbyHaarms

      Het zou Kreek sieren als ie zou zeggen: “Ik ben geen matennaaier en ik doe niet mee aan deze poppenkast, jullie zoeken maar een ander voor jullie verziekte bedrijf” …want laten we wel wezen, dat is Ajax momenteel.

      1. Litmanen

        het zou Jaap de Groot sieren als hij de reputatie van Kreek niet zou beschadigen.
        Waarom moet Kreek iets ontkennen? Komt hij met dit onzinverhaal?
        Nee. Weer de Telegraaf. Om doodziek van te worden.
        Laat De Groot eens gestopt worden door Cruijff, want deze klucht loopt volkomen uit de hand.

  4. wikr

    Ik wil de kwaliteiten en toegevoegde waarde van Jonk helemaal niet in twijfel trekken, maar vind de huidige heiligverklaring wel al te ver gaan. Als je niet bereid bent om aan te schuiven bij vergaderingen dan kan je toch wachten op een exit.
    Ook heeft Marc Netto volgens mij juist wel vwb de jeugd veel geïnvesteerd door nieuwe jeugdspelers aan te trekken en jeugdcontracten te verlengen (FdB zal er jaloers op zijn) dus is het ook een must dat we goede jeugdteams hebben. Spelers als Cerny, Muric, etc. zijn gewoon gekocht, en zo ook een speler als Bazoer maar dat is gewoon een super talentvolle speler waarop het alleen wachten was wanneer hij zou doordringen.
    Volgens mij hebben we allemaal de afgelopen jaren, en nog steeds, steen en been geklaagd dat we een te jeugdig team hebben zonder de combinatie met ervaring, en toch wordt er nu alleen gesproken over jeugd. Ik denk dat het belangrijk is dat er een goede balans komt.
    Ik heb echter, net als de meesten onder ons en tevens de overige jeugdtrainers, ook een goed gevoel bij Jonk dus hoop nog altijd dat alle ego’s aan de kant worden gezet en men alsnog tot een constructieve oplossing komt waarin ook Jonk een belangrijke rol speelt. Het is nl. prettig om te weten dat er iemand bij zit die zijn mening echt durft te geven en niet alleen maar ja-knikt. Uiteindelijk zal dit echter wel in overleg moeten.

    1. Litmanen

      Wie komt er met Kreek op de proppen en wie is de boodschapper van dit verhaal? Jaap de Groot!

      En weer olie op het vuur terwijl ook nog eens de reputatie van Kreek beschadigd wordt.

      Ik ben het voor een groot deel met je eens, maar elke keer hebben we hier 75 meningen over een verhaal wat door niemand bevestigd wordt. Alleen De Groot, de regisseur van deze soap.

  5. Heldenzoon

    Wanneer klopte het nou organisatorisch bij Ajax? Never nooit volgens de meesten. Harmsen was een lul, Van Praag heeft het huidige (overigens mooie) logo ingevoerd en is een vriendje van Van Gaal vlgs velen….

    Staan zelf in de gloeilampenfabriek fittinkies te sorteren maar weten wel te vertellen hoe je in een beursgenoteerde onderneming de boel moet laten draaien. Zal Wim weten dat het een bedrijf is en geen club in de ouderwetse betekenis van het woord? Niet ideaal maar wel waar…

    Wim Jonk als Directeur riep vorige week iemand…… Op basis van wtf??

    1. BobbyHaarms

      Ik kan in bepaalde dingen wel met je meegaan hoor, maar serieus….je vindt dit huidige logo echt mooi?

Comments are closed.