Supportersvereniging woest: ‘Zijn klaar met mensen die onze club de afgrond in duwen’

Ajax_letters

De Supporters Vereniging Ajax (SVA) is woest over het feit dat er opnieuw crisis is bij de club. Nadat vanmorgen Johan Cruijff heeft besloten om zijn handen van de club af te trekken reageer voorzitter Daniel Dekker op de website van de supportersvereniging.

‘Het is al jaren zo en we gaan van incident naar rapport en het begint telkens weer opnieuw. Gebrek aan management, geen leiding. Slechte contracten en afspraken. Geen structuur. Ondanks dat de uitgangspunten van Johan Cruijff al tijden duidelijk zijn’. Dekker leeft mee met Wim Jonk die in zijn ogen gelijk heeft en ook voelt hoe frustrerend het is om dat niet te krijgen. ‘Wij als supporters verdienen beter. We zijn echt klaar met mensen die onze club steeds verder de afgrond in duwen. De oplossing is eigenlijk simpel. Schuif persoonlijke voorkeuren en ego’s eens aan de kant. Kies gezamenlijk voor de uitvoering van de ideeën van Johan. Zoals eerder afgesproken. Zorg daarbij voor de juiste structuur en verantwoordelijkheden’.

Bron: Ajaxlife

 

Related posts

57 Comments

  1. BobbyHaarms

   Mee eens, het is echt schandalig hoe ze met Cruijff, Jonk EN onze prachtige club zijn omgegaan. Ik ben trots Ajacied te zijn maar momenteel schaam ik me ervoor.

   1. Charka53

    gelijk heb je maar Cruijff,Jonk en wij de supporters zijn Ajax niet die zakken vullende strakke pakken

  2. Indojood

   Deze club presteert het keer op keer om haar ikoon/held een mes in de rug te steken. Walgelijk gewoon.

  1. Velibor

   Ja en weet eigenlijk niet wat te doen nu verdomme want ben echt een Ajacied maar hier zakt me de broek vanaf, wat een schijt streken halen ze toch allemaal uit om het mannetje te blijven bah om misselijk van te worden!

 1. Geroldkohlen

  helemaal mee eens! word tijd dat de supporters en de supportersvereniging zich duidelijk laten horen en laten merken! het moet echt afgelopen zijn!

 2. Fvanr

  Duidelijk al onze gedachten en gevoelens. Duidelijkste statement die wij kunnen afgeven is, hoe zwaar die ook mag zijn voor al onze ajaxharten om aankomende wedstrijd(en) er niet te zijn. Nogmaals, hoe pijnlijk het ook mag zijn voor ons als Echte Ajacied door dik en dun!!!!!????

  1. suske

   Ja maar je kan ONZE voetballers daar niet voor laten vallen! Zij die ajax op het veld zette en zij waar we voor gaan!!

 3. ElSalvador

  Wel achter de club blijven staan mensen, straks krijgen ze op het veld hier ‘ook last van’ . Paar keer verliezen en we staan in de middenmoot en dan zijn de rapen pas echt gaar.

  1. Braziq

   Misschien moet dat maar ff.. Dan moeten diegene die VERANTWOORDELIJK zijn WEL het hazepad kiezen.. En niet zoals het nu gaat.. Dat de verkeerde mensen opstappen.. of beter gezegd.. weggejaagd worden.. Hoe kunnen ze?? Johan Cruijff de allerbeste!! Beter dan Pele, Carrincha, Beckenbauer etc.. noem ze maar op.. Messi zijn opvolger.. Daar in Barcelona waarderen ze de redder van hun club!!! En hier.. Stompen we onze grootste held met ziekte en al de grond in.. WALGELIJK !!!

 4. Amoebe

  Waarom is iedereen nou niet te mobiliseren zodat het stadion leeg blijft??

  Zo lang de arena is gevuld veranderd er niets!!!

  Als iedereen massaal gaat “staken” zul je zien dat het bestuur heel snel reageert. Nu roept iedereen en halen ze hun schouders op….het stadion is immers gevuld en de munten stromen binnen.

  Ik bedoel dus niet 10 minuten later binnen komen of zo en niet alleen vak 410 en/of de f-Side.

  Gewoon iedereen….geen protesten, niets slopen. Ga met je vrouw naar het bos, ga met je vrienden naar de kroeg of lekker met een zak chips op de bank.

  Alleen als iedereen handelt en hetzelfde doet (je weet wel, wat die “gasten” niet doen, dan maak je indruk en krijg je zaken gedaan.

  En lukt het niet na 1 wedstrijd dan worden het er 2 enz.

  Ja je laat het eerste barsten maar dit is dan niet anders.

  Ik ben er echt van overtuigd dat dit de enige manier is om Jonk en Johan te behouden.

  Want onthoud…..zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

  1. -buitenkantje rechts-

   Mee eens.. Gewoon de komende 5 wedstrijden zonder thuispubliek.. Dat is echt de enige manier om echt iets teweeg te brengen.. Anders ben ik bang dat het bij een paar spandoeken en bedrukte shirts blijft. Men kijkt er even naar en volgende wedstrijd is alles weer bij het oude.. Hoe goed bedoelt ook, maar dat werkt niet..
   Gewoon zonder publiek.. Niemand in de Arena.. Moet je dan eens kijken als dat word uitgezonden bij FOX en Studio sport..wat dat teweeg brengt. Helemaal als je dat 3-5 wedstrijden vol houdt..
   Reken maar dat er dan wel zaken gaan veranderen.

   1. Kevke87

    ik ben het eens met jullie maar laten we dit dan ook WERKELIJK uit gaan voeren. laten we beginnen met account aanmaken op elke ajax fora mogelijk en dit voorstellen

   2. Zlatan

    De spelers moeten weten dat dit ook hen aangaat , als er geen supporters zijn , ziet het buitenland er aantrekkelijker uit , dat willen we niet !!!!!!

  2. BobbyHaarms

   Mee eens Amoede. Probleem alleen is dat je die kouwe kak op de lange zijde niet weg krijgt, gros wat daar zit doen “gezellig een dagje Ajax” van de sponsor. Zo’n machteloos gevoel dit, wetende dat ze toch hun eigen gang wel blijven gaan die Henrichs met zijn gladde vriendjes

   1. Amoebe

    Wedden dat die ook weg blijven na 1 of 2 keer? In een dooie arena heeft niemand zin!

    Het is echt een kwestie van de lange adem. Ik ben er zo van overtuigd dat je “wint”!

    Alleen moet iedereen meedoen…,anders heeft het totaal geen zin.

  3. Litmanen

   Echte supporters die hun team laten vallen als een baksteen door weg te blijven. We hebben een elftal met een gemiddelde leeftijd van 19 jaar, wat denken jullie dat dat met die koppies doet!?!?!

   Schandalig om zo te denken. Bedenk een ludiek spandoek, stuur een miljoen mails, maar laat nooit je elftal vallen!
   Sorry om te zeggen, maar dat hebben ze in 010 beter begrepen!!!!!!

   1. Fvanr

    Ja je hebt eigenlijk wel gelijk. Ik was hierboven de eerste die “pijn in hart” voorstelde om massaal niet te gaan. Dit om een ernstig en stevig signaal te geven. Maar door weg te blijven zakken onze jongens op het veld door het ijs en staan ze volledig alleen. WIJ moeten ze steunen en andere middelen zoeken.

 5. Braziq

  Trouwens.. Ze doen dit.. omdat ze weten dat hoe groot de liefde voor Cruijff ook is.. Wij de club AJAX, nooit zullen laten vallen.. Er wordt zo vies gespeeld daar. Niet te geloven gewoon..

 6. Kuijff

  Ajax blijft de enige club, altijd. Het is erg frustrerend dat de foute boel steeds op straat ligt en dat er zo dramatisch weinig opgelost lijkt te worden. Dit kunnen alle betrokkenen, dus in mijn ogen ook Cruijff en Jonk, zich aantrekken.

  Hoe moeilijk moet het zijn om als club, als team te werken aan het huidige en toekomstige succes van Ajax? Ons Ajax, hún Ajax?

  Eigen koersen varen, de dialoog laten varen, alleen op afstand betrokken zijn…

  Man, pak je rol en verantwoordelijkheid! Allemaal. En als er gezeik is, los dat intern op…

 7. JLAvG

  Jullie dienen wel realistisch te blijven, het is tenslotte een beursgenoteerd bedrijf. Die zich aan bepaalde regels dient te houden. Maar ook miet kijken naar zijn leden/klanten.

 8. Ajax nr 1

  We doen dit,we gaan dat,iedereen zeg het is geen style en dit pikken we niet ook ik zeg opzouten met die schooiers. Nou ik zal je nu zeggen wat er gaat gebeuren. HELEMAAL NIETS gaat er gebeuren. We gaan gewoon weer verder als waar we mee gestopt zijn. Er is helemaal niemand supportersvereniging,supporters(inc mijzelf)die hier aan kan doen. Ze trekken gewoon een lange neus en gaan lekker door waar ze mee bezig zijn. Dus Supportersvereniging PRAATJES VULLEN GEEN GAATJES

 9. PvL020

  Dan moet JC14 ook eens de handschoen oppakken en niet alleen adviseren. Echter nu gezien zijn gezondheid kan dat niet meer. Wel gek trouwens dat iedereen achter het plan staat of stond maar het dus niet voor elkaar kreeg of krijgt? Geen sterke mensen dus

 10. AFCARay

  De club naar grote hoogte gebracht in de 90’s en nu breken ze em af in 5jr tijd !! Capabel als voetballers maar niet om club te leiden…. Dat is nu wel gebleken !!!

 11. Ajax1958

  @ Amoebe. Allemaal leuk en aardig wat je zegt/ wilt, maar krijg je nooit voor elkaar. Het is al moeilijk om met 2 mensen op 1 lijn te zitten, dus met een heel stadion lukt dat zeker niet. Ik heb al heel veel eventuele akties voorbij zien komen, maar ik denk dat we ons toch het beste aan de sup vereniging vast moeten houden.

 12. Pim Ruisendaal

  Sommige gasten van het bestuur enz moet eens ophouden met onze club kapot te maken! Het is ook belachelijk dat Johan vanmorgen opgestapt is door een paar eikeltjes in de club. Ik zeg Johan kom terug en laat die gasten ff lekker opzouten.

 13. Iceman

  Ow ow ow wat is ons aller Ajax toch weer goed bezig de club iconen die zoveel voor deze club hebben betekend/gedaan worden als vuil aan de kant gezet alleen omdat er een paar zakken vullers op mooie hoge stoelen zitten en daar zullen blijven helaas het is jammer mijn Ajax mijn club gaat langzamer hand naar de klote. Goed bezig

 14. motorron

  Die “pakken” zijn waarschijnkijk vergeten dat Johan onze club mede heeft groot gemaakt.

 15. Mauheb

  We lullen wel allemaal, via dit forum, maar wat doen we eraan?? Ze maken onze trots kapot, of is al kapot gemaakt zeg!

 16. Mauheb

  Amoebe!!! Helemaal mee eens, of de spelers er nu wel of geen last van hebben, een “statement” maken idd boycotten, en zo Johan en vooral Jonk behouden!! Stel je voor Jonk naar die rare lampen toe zeg, als dat gebeurt is het voor mij voorbij, met pijn in m’n rode Ajax hart!!!

 17. Ptr

  Het is echt te erg. Hoe simpel kan het nou zijn. Die zgn bestuurders worden heel stevig betaald om de oud voetballers te helpen hoe een bedrijf aan te sturen. Ik snap er werkelijk geen hol meer van dat deze overbetaalde adviseurs met allen een enorme staat van dienst in het bedrijfsleven dit ‘bedrijfje’ niet gestructureerd krijgen.
  Hoe moeilijk kan het nou zijn: functie omschrijvingen met taken en verantwoordelijkheden opstellen deze bespreken uitvoeren en waar nodig bijstellen. Dan moet Dit toch een makkie zijn om met onze helden uit de praktijk een succesvol team te creëeren.
  Hoe ging dit dan bij de bedrijven waar deze zakelijke toppers dan zo succesvol zijn geweest? Of zijn dit ook alleen maar praatjes want praten kunnen ze wel.

  1. Tinus

   Het lijkt wel wen leuk speeltje voor ze, waar ze vooral niet dagelijks de shit willen oplossen, dat doen ze op kantoor wel, Ajax is hobby en ontspanning waarbij ze geen vuile handen willen krijgen

 18. tijger238

  De 4 kampioenschappen zijn duidelijk incidenten geweest en men denkt nu al het nieuwe wiel uitgevonden te hebben met een eigenwijze trainer voorop. 50 miljoen euro aan miskopen, saai spel, talenten die verkeerd benut worden en ga zo maar door. De club glijdt weer af naar waar het vandaan kwam.

 19. Rene1964

  Wat dachten jullie van de wel bekende WITTE ZAKDOEKJES!!!! Een duidelijk statement kun je niet maken. Bovendien laat je dan de spelers niet in de steek. Dit ‘roep’ ik trouwens al drie maanden, maar eindelijk is het zover dat iedereen hier het door heeft, dat de club naar de klote gaat.

 20. Amoebe

  Joh laat jij jezelf lekker in de maling nemen.

  Er zijn een hele boel gasten die zich kapot lachen om jouw reactie terwijl ze nog een toastje kaviaar naar binnen proppen. Met volle mond en schaterlachend schreeuwen ze dat meneer litmanen op het forum het begrijpt.

  En over Feijenoord gesproken….jij wilt dus ook de komende 15 jaar in de middenmoot voetballen?

  Maar oké….dit bedoelde ik dus al…er is geen front te vormen en juist daarom kunnen die volgepropte bobo’s lekker doen waar ze zin in hebben.

  1. Hoeda Fak Ajoe

   En jij holt achter de schreeuwende meute aan en weigert een andere mening ook maar aan te horen. Opvallend dat Frank nog niet zo lang geleden een held was en nu een bobo …

 21. Knol

  Er is maar 1 manier om tegen gas te geven de eerst volgende wedstrijd
  Thuis blijven en niet naar het stadion gaan dan geven we met zn alle een statement af laten we met zijn alle als 1 schare achter johan cruijff staan

 22. Hoeda Fak Ajoe

  Wat een hoop emotie en daardoor ook zo veel onzin bij deze reacties. Nog niet zo lang geleden waren het onze Frank, Dennis, Edwin, Mark, … en nu zijn het opeens ‘de pakken’ en ‘zakkenvullers’. De zakken van deze mannen zijn al lang gevuld hoor, daar gaat het niet om. Hoe kan het dan dat iedereen zo goed weet wat dat plan of de visie van Cruijff is, maar het kennelijk niemand lukt om die in praktijk te brengen? En dan bedoel ik Ajax-breed, niet alleen bij de jeugdopleiding. Omdat die simpele oplossing niet bestaat! Het TH kan het niet, JC zelf kan het niet (geloof me, als hij het wel kon dan had hij al lang in Amsterdam gezeten). Barcelona heeft ook haar eigen invulling van de ideeën van Cruijff gedaan (daar heeft Cruijff echt zelf niet de hand in gehad hoor) en dat pakt goed uit, maar die manier past niet bij Ajax. En kijk eens hoeveel jonkies er nu in het eerste spelen! Maar dat vinden de supporters (terecht) niet genoeg. ‘Aantrekkelijk, aanvallend, dominant voetbal’ is een mooi ideaal, maar hoe zorg je er voor dat dat lukt? Denken jullie nou echt dat Frank en Dennis dat niet willen? Ik geloof er geen moer van. Denken jullie nou echt dat al die oud Ajacieden (behalve Wim en Johan) onze club ten gronde willen richten, omdat ze dat zo leuk vinden? En niet een enkeling, maar al die goede gasten die in de afgelopen jaren onder het mom van fluweel afgeserveerd zijn. Louis heeft een super Ajax neergezet, maar wordt nu weggehoond?! Waarom kunnen die gasten niet samenwerken?
  Mijn mening? Omdat Cruijff echt als verlosser gezien wil worden. Hij wil geen macht of geld; hij wil aanzien, eeuwigheidswaarde en wil dat niet delen met iemand anders. Dat heeft het verleden meerdere malen laten zien. Zie zijn handelwijze bij Ajax toen ie geen aanvoerder meer mocht zijn, zijn handelwijze bij het Nederlands elftal in ’74 en ’78. Zijn claim dat hij verantwoordelijk is voor het succes van Barcelona. Andersdenkenden worden dan de ‘pakken’ en ‘zakkenvullers’. … Helaas, want het zou zo mooi kunnen zijn.

Comments are closed.