CRUIJFF STOPT BIJ AJAX

1125cruijff1

Johan Cruijff neemt afstand van Ajax en daarmee is zijn ingezette Revolutie binnen de club ten einde. Cruijff gaf in de herfst van 2010 het startsein voor de Fluwelen Revolutie en nu, vijf jaar later, is het voor de legendarische nummer veertien genoeg geweest. 

Hoewel Ajax sportieve successen kende met vier opeenvolgende landstitels ontstonden er toch barstjes in het volgens het plan-Cruijff opgetrokken bouwwerk. De ambitie om met zelf opgeleide exceptionele talenten door te dringen tot de hogere klasse in het Europese clubvoetbal liep spaak vanwege de te grote kloof met de echte Europese top. Ook ontstond er hoe langer hoe meer gemor over het resultaatgerichte voetbal dat het keurkorps van Ajax liet zien en de discrepantie met het voetbal op jeugdcomplex De Toekomst, waar trouw volgens de filosofie van Cruijff werd gewerkt. Cruijff-vertrouweling Ling kreeg een functie als adviseur, stelde een snoeihard rapport op over de technische leiding, maar vertrok alweer snel, omdat hij te weinig gehoor kreeg.

Na het afserveren van Jonk door Ajax trekt Cruijff, die zoals onlangs bekend is geworden een strijd tegen longkanker voert, zijn handen af van de club. Daarmee komt een einde aan de betrokkenheid van de legendarische nummer veertien met Ajax, de club waarvan hij in 1957 lid werd, waarvoor hij op 15 november 1964 in het eerste zou debuteren en waarmee hij als speler en trainer acht landstitels, zeven KNVB-bekers, vier Europacups en de Wereldbeker won.

Bron: De Telegraaf

Related posts

97 Comments

 1. SPHAFCA

  Met wat? Hij had niet eens een functie. Helaas zal dit ook het definitieve einde van Jonk betekenen ben ik bang.

  1. Toppertje

   Andersom. Het einde van Jonk betekende ook het einde van Cruijff bij Ajax. Het maakt niet uit wat ie deed. Een club die zijn grootste voetballer aller tijden niet koestert moet zich diep schamen.

   1. Litmanen

    Cruijff wordt tot zijn laatste snik gekoesterd door iedereen die een Ajax hart heeft. Een zakelijk conflict zoals nu heeft niets met clubgevoelens te maken.
    Ik blijf er bij dat Cruijff zelf de handschoen nooit echt heeft opgenomen. Een keer per maand een uurtje aanschuiven bij het TH vond hij niet nodig.

    Nu blijkt dat dat een grote inschattingsfout was.
    Hij stopt, maar niemand weet met wat…..

    1. Toppertje

     Ik twijfel niet aan het Ajax hart van iedereen op het forum hier. Ook al ben ik het met bv jou niet altijd eens. Meningsverschillen zijn goed en leuk om over te discussiëren en maakt het forum levendig.

     Waar ik wel aan twijfel is of bij de bestuurders in de verschillende geledingen het Ajax hart gaat boven hun eigen ego of belang.

     Als alle goed betaalde bestuurders gedaan hadden wat ze hadden moeten doen was het helemaal niet nodig geweest dat Cruijff langs had moeten komen.

     Wat je Cruijff kan verwijten is dat hij teveel vertrouwen heeft gehad en gehouden in dat oud spelers er met elkaar wel uitkomen en goede bestuurders kunnen zijn. Maar juist daar had de RvC moeten ingrijpen.

     1. Remco425

      Ik geloof gewoon niet dat mannen als Van der Sar en Overmars het voor het geld doen. Ze hebben in hun carriere vele miljoenen verdiend, denk je echt dat ze op die paar ton per jaar zitten te wachten? Ik ga ervan uit dat ook zij een Ajax hart hebben anders hadden ze er niet gezeten. Er is denk ik teveel ruimte geweest voor verschillende intepretaties geweest met het plan Cruijff en ik denk dat Johan dit zichzelf mag aanrekenen.

     2. De Ajacied

      Ik ben een GROOT Cruijff fan, maar als dit zo niet werkt voor Ajax is dit hopelijk de beste oplossing voor de club Ajax ⚽️⚽️

     3. EvdB

      Zo is het ….
      Bestuurders en RVC’ers kun je niet vertrouwen ……
      Zij hanteren een verdeel en heers politiek om hun eige hachje te redden.
      Clubliefde kennen zij niet.

     1. HURBIE

      Ik zou ook zeggen als ik Cruyff was bekijk het maar met ajax heb gedaan wat in mijn vermogen lag maar me. Gezondheid is belangrijker dan die ajax kleuterklas

    2. Joeguh9

     Helemaal met jou eens! Hij had een functie op zich moeten nemen als hij echt wat wou betekenen! Cruijff is nooit ergens aan begonnen wat al teveel risico meenam he. Bondscoach bijvoorbeeld…durfde hij niet. Voorzitter, technisch directeur. Allemaal niet!

     1. BobbyHaarms

      Volgens mij moet jij eerst eens de geschiedenis van Ajax gaan bekijken. O ja, en van Cruijff…

     2. Respect

      Denk het wel. Hoewel, weet het wel 100% zeker. Je kletst over zaken waar je niets van weet.

     3. Litmanen

      Klopt, want bondscoach wilde hij in 1980 zeker wel worden!

      Hij blijft mijn idool, maar hier had hij echt een uurtje per maand voor moeten uittrekken of zeggen ” jongens, ik blijf altijd Ajacied, maar ik heb hier geen zin in”.

    3. -buitenkantje rechts-

     Ik betwijfel dat ten zeerste.. Dat Cruijff door iedereen gekoesterd wordt tot de laatste snik.. Denk dat er straks mensen in directie en RvC naar buiten in de media zullen zeggen het betreuren dat JC zich terugtrekt..maar ondertussen binnen op tafel een vreugdedans uitvoeren..

     1. Litmanen

      Cruijff is Ajax en andersom, dat zal nooit veranderen. We moeten niet vergeten dat Cruijff zijn hele leven al denkt dat hij overal verstand van heeft al altijd gelijk heeft. Hij is geen mens van overleg en inspraak. Daar loopt hij wel eens stuk.
      Maar dat doet niets af aan de wederzijdse liefde.

 2. RobbyZ

  Tuurlijk,die man heeft nog een strijd te strijden,bij Ajax verliest hij het van die fucking ego’s. Beterschap Johan en beterschap Ajax!

   1. BobbyHaarms

    Johan, heel veel sterkte met je vreselijke ziekte. Dit Ajax is ook al tijden mijn Ajax niet meer. Wat zullen die Henrichs en consorten zich in hun handen wrijven zeg..

 3. Indojood

  Johan, heel veel sterkte met je strijd tegen je ziekte en bedankt voor alles. Je familie en vrienden zijn nu het belangrijkst. Ajax verdient jou niet. Keer op keer word je op je ziel getrapt. De heren in de RvC en directie/staf worden ook bedankt dat het zover heeft kunnen komen. Ik vergeef ze dit nooit.

 4. vanzanten

  Bedankt Johan! Hopelijk kun je de strijd tegen je ziekte wel winnen. Door mijn aderen stroomde het Ajaxbloed al steeds langzamer door het bloedeloze spel en ik denk dat het na dit nieuws niet lang meer duurt voor het helemaal stopt met stromen.

 5. nicks

  de dag dat ajax de beurs op is gegaan, is de dag dat ajax niets meer voor en met zijn supporters en clubiconen heeft! ajax is in beslissende ogen een bedrijf, niks meer en niks minder. clubiconen worden verguisd en bespuugd. suppporters niet gehoord en gekend. Dit ajax heeft niks meer te maken met het ajax uit de glorie tijden! het gaat om geld geld en nog eens geld

 6. San Marco

  Wel erg kortzichtig van Johan want hij heeft de mensen zelf jaren geleden aangesteld en nu deugd het opeens JAREN niet!!! Klote toch bedankt voor alles Johan!!

  1. paullus

   Als die gasten toen zeiden we staan achter je plan
   En voeren het niet uit
   Dat weet je ook niet als je dat zooitje aan steld

   1. Sazzz

    en dat komt hij dan pas achter wanneer jonk het aan de stok krijgt met de anderen? dan heeft hij er dus niet echt bovenop gezeten ofzo

 7. nick-afca95

  Kan wel janken. Lekker bezig jongens! Lekker door gaan met dit klote beleid. Ga anders in de winter nog wat spelers huren en kopen waar je geen fuck aan hebt. En ohja laten we niet vergeten het geld dat nodig is in de jeugdopleiding gewoon niet te geven.

 8. Bert62

  Als Johan zich de afgelopen 5 jaar wat meer bij Ajax en op de Toekomst liet zien had het zover niet hoeven komen lijkt me maar had hij al langer in kunnen en moeten grijpen. De beurt is nu aan Overmars om op te tyfen.

  1. Toppertje

   Als de officiële toezichthouder op de directie bij een beursgenoteerd bedrijf, de RvC, had gedaan waarvoor ze aangesteld zijn dan was er geen probleem geweest.

 9. rekel23

  Ik kan Cruijff heel goed begrijpen. Hij heeft nu een andere strijd te leveren en kan dan nu niet het gedonder van een paar kleuters er naast hebben. Verstandige keuze voor Cruijff maar groot verlies voor AJAX. Kijken of ze nu bij Ajax ook zo verstandig kunnen zijn door alsnog in de spiegel te kijken. Ben bang dat de ego’s weer teveel gaan opspelen en ze gewoon doorgaan met het kapot maken van wat eens een toon aangevende club was. Johan heel veel sterkte .

 10. Kevke87

  treurig nieuws dit. zo gaat het in Holland. Iemand die Zoveel voor ajax en het Nederlands voetbal betekent heeft wordt heel makkelijk afgedaan. Cruijff is altijd tegengewerkt. eerst als speler toen in de tijd met die aanvoerderschap (jaar voor zijn vertrek naar Barcelona tekende hij nog een nieuw contract voor 7 jaar) toen bij zijn terugkeer weer (met als gevolg dat hij zich bij feyenoord wilde bewijzen en hen kampioen maakte)
  daarna als trainer

  nu weer
  keer op keer hetzelfde verhaal. Zucht

 11. dennis

  als cruijff zo goed was dat was ie de laatste 20jaar wel trainer van ajax of t nederlands elftal geweest.maar cruijff is bang dat ie t niet meer kan zoals vroeger en dat zn naam in t verval komt.zeg niet dat ie geen goede trainer is maar zon grote mond hebben en dan niet zelf plaats durven nemen op die stoel.misschien is t wel beter voor ajax dat cruijff ermee stopt

  1. BobbyHaarms

   Eens Remco. Hij heeft wel wat anders aan zijn hoofd dan in die slangenkuil te blijven zitten…Ajax is doodziek helaas, net als Johan 🙁

 12. EugAjax

  Ja dit zat er aan te komen. Diep triest. Iedereen die van Ajax houd, houd ook van Cruyff. In deze is het niet te kiezen. Wat me opvalt is dat Cruyff alleen de commissarissen en beleidsbepalers afvalt. Niemand van de vijf grootste voetbaljongens krijgt een veeg uit de pan. Dat is opvallend vnl omdat daar juist de problemen zijn. Hij heeft gelijk met Kinsbergen. Schandalig zo aan de Kant gezet. Cruyff is loyaal aan al zijn voetbal mensen en dat maakt hem juist zo speciaal. Alleen een club besturen op basis van loyaliteit is geen goede basis. Maar goed blijft died triest dat Cruyff zijn handen van Ajax aftrekt, want er is geen grotere icoon dan Johan voor deze club. Rest mij om Johan te bedanken voor al het moois waar we can hebben genoten van hem als Ajacied! En inderdaad nu nog belangrijker Johan concentreer je op het vechten tegen deze vreselijke ziekte. Hopelijk ondervind je daar in net zo veel loyaliteit en steun die jij je voetbaljongens tot op de dag van vandaag altijd hebt gegeven. CRUYFF VECHTEN!!!!!!!

 13. dennis

  hoezo bobbie haarms cruijff meent altijd alles beter te weten waarom is hij dan nooit meer trainer van ajax geworden of van nederland gewoon omdat ie bang is zn succes te evenaren.sorry ieder zn eigen visie

 14. Toppertje

  Wat is dan de taak van de RvC? Een plan is zelden tot in de detail uitgewerkt en heeft zeker door de tijd heen bijsturing nodig. Als alleen Cruijff dat kan doen dan is dat een brevet van onvermogen van iedereen die in de uitvoering betrokken is. Onzin om dat alleen op het bordje van Cruijff te leggen.

 15. Ajax nr 1

  Waarom is iedereen nu zo treurig. Iedereen met een beetje voetbalverstand zag toch wel dat dit beleid een plan was om te mislukken. Nou Johan welkom in de wereld van de mensen die jij zelf aangesteld hebt. Die fluwele revolutie daar geloofde bijna niemand in vandaar dat het zooitje wat daar nu blijf zitten hun eigen koers blijft varen. Ik hoop echt dat we helemaal opnieuw beginnen want ik geloof nog wel dat het dan allemaal nog goed gaat komen. Liever vandaag nog dan morgen. Johan ik wens je veel sterkte met je gezondheid en wordt maar snel beter.

  Mensen in de staf enz stap op als je er niet voor Ajax zit en ga de concurrenten stuk maken want dan doe je iets nuttigs. Laat Ajax verder met rust want jullie hebben genoeg gedaan. Opzouten zeg ik.

 16. johnie stalker

  Ajax is allang geen voetbalclub meer, maar een bedrijf met aandeelhouders die omdat Ajax beursgenoteerd is vanuit mogen gaan dat Ajax elk jaar winst uitkeert. Cruijff is het tegenovergestelde: hij wil voetbal weer belangrijk maken. Helaas is dat een utopie gebleken. In deze wereld draait alles, maar dan ook echt álles om centen. Het maakt de aandeelhouders geen reet uit of er goed of slecht gevoetbald wordt, zij willen hun winst zien groeien. Elk jaar weer.

 17. Moosie

  Ajax moet van de beurs.
  Henrichs en Overmars en vd Sar en Colleee moeten eruit.
  En Ajax moet weer Ajax worden.
  Ik ben er wel klaar mee.

  1. Velibor

   Ja vind ik ook Moosie maar ben bang dat deze wereld niet meer zit te wachten op sentiment en respect voor het verleden,geld geld geld,er zei hier ergens nog zo’n dombo dat ze er in de Ajax top niet voor het geld zaten haha zou jij als Overmars en vd Sar zijnde voor een schijntje de openbare pispaal van Ajax-supporters willen zijn? Laat me niet lachen! Ben vanaf het voorjaar 1969 Ajaxfan ( Ajax-acmilan) maar dit slaat alles,massa’s geld op de bank ,best wel veel talent op het veld maar zeker wat er aankomt en dan het eerste laten voetballen als een stel angsthazen ,FdB en bergkamp ga u dieprood schamen want het is gewoon zwaar kloten wat jullie klaarstomen. En die mooie dennis hierboven die lult uit zen nek als hij over Johan praat en ga alsjeblieft naar je vangaal vriendjes lopen klagen! Wzawzdb gvd.

   1. Moosie

    Tja je zag je naamgenoot nog scoren via een penalty.
    Het is allemaal vooropgezet in een interlandweek vlak voor een Ava dit doordrijven.
    Ik ben er echt kotsmisselijk van.
    En figuren als Dennis die weten niet eens de geschiedenis en bla bla bla ik reageer niet eens meer op dat soort mongolen.
    Alle successen kwamen of door Johan als speler of als trainer of door een door hem opgezette opleiding,dus voor de rest heeft niemand zoveel gedaan voor onze club als hij.
    Ik schreef vannacht al tegen Cambuur een groot protest en dan de volgende thuiswedstrijd gewoon met zijn allen een keer thuisblijven.

 18. Iamsterdam2015

  Het zal hoe je het ook bekijkt een stuk rust geven…….mits het duidelijk is waarmee hij stopt en dat ook iedereen op de hoogte is dat hij stopt en ook echt stopt. Kunnen we dan nu weer verder Ajax met belangrijke zaken zoals bijvoorbeeld kampioen worden???? Tis maar een idee hoor…….pfffft.

 19. Slingertje.

  Heel erg triest maar hij heeft gelijk want hij heeft wel wat belangrijkers aan zijn hoofd om zich druk over te maken.
  Degenen die dit hebben veroorzaakt moeten zich kapot schamen en opstappen bij Ajax.

 20. woody79

  je kon er op wachten. jc heeft genoeg aan zichzelf op dit moment. sterkte in deze rare wereld.

 21. KBouter

  Wat een ellende met mijn club, macht en aanzien en onkunde reken ik de Heren vdSar-Bergkamp-dBoer en Overmars eb de RvC zeer aan. Daarbij nog steeds het storende wiel aan de wagen….gasten zoals Jan Buskermolen en oa Hennie Henrich en op de achtergrond zal ongetwojfeld Uri Coronel nog wel een rol spelen.

  Wat zullen engnekken zoals P rdVries- Arno vermeulen en v Gaal vriendjes zich de handen nu stuk slaan op hun knieen…ze hopen weer iets te kunnen betekenen binnen de club.

  Verder hoop ik niet dat dit weer de deur opent voor v Gaal en Blind bij Ajax, dan gaan we weer ver terug, eigenlijk hoort heel het Technische Hart op te stappen, met het bestuur en RvC erbij en laat Jonk zijn werk afmaken op de Toekomst, want ik vrees met het ontslag van Jonk en het gaan van Cruijff…dat er meer mensen op de toekomst solidair gaan worden en dat zal de doodsteek van het huidige zeer goed presterende jeugdopleiding zijn.

  Helaas wil Frankie Rijkaard niet meer iets doen bij Ajax, maar ik hoop echt dat er wel weer een trainer komt, die de spelopvatting van Cruijff als zijn filosofie heeft, dan kom je snel terecht bij trainers die nog betaalbaar zijn zoals Koeman, of laudrupp.

  Maar ik vrees het ergste, gelukkig is dit het laatste jaar van Frank de Boer bij Ajax, net als zijn assistent ( en tevens zijn baas???) Bergkamp !!

 22. Henriette kip

  Ik heb veel respect voor de voetballer Cruyff en voor zijn voetbalinzicht. Maar zijn visie is natuurlijk niet zaligmakend. Ook heeft hij Ajax al eerder verlaten en ging hij voetballen bij, jawel, Feyenoord. Deed hij dat toen ook met een Ajaxhart of liggen alle fouten bij Ajax? Volwassen mannen, ga bij elkaar zitten, zet op papier wat jouw specifieke taken en verantwoordelijkheden zijn en word volwassen.

  1. KBouter

   Dat hij Ajax eerder verlaten had voor Feyenoord, heeft niets met visie te maken.

   Hij ging toen weg, omdat hij betaald werd door Ton Harmsen..dat Johan bij een vol stadion (supporters kwamen ineens voor hem) een gedeelte van de opbrengst kreeg. (1982 meen ik). Seizoen erna, wou Harmsen dat niet meer, kosste Ajax teveel geld..en zei dat de houdbaarheid van Cruijff als voetballer over was. Dat stak Johan en ging zich bewijzen bij Feyenoord, dat ineens kampioen werd.

   1. BobbyHaarms

    Klopt KBouter, dat was het seizoen 1982-1983. Daarna ging hij (uit wraak naar Ton Harmsen toe) naar Feyenoord (1983-1984)

 23. Joeguh9

  Prima keus. Stond de laatste jaren weinig in de basis, maakte weinig minuten. Wordt nu tijd om aan zijn carrière na het voetbal te denken. Misschien een eigen kledinglijn?

 24. Respect

  Het is hetzelfde verhaal toen Johan wraak nam en naar Feijenoord ging. Niemand had gedacht dat hij dat ooit zou doen. Nu waren de hoge heren en het TH er ook vast van overtuigd dat hij wel zou blijven op de achtergrond (want dat is nl altijd de bedoeling geweest: op de achtergrond!). Hiermee geven ze heel duidelijk aan Johan echt niet te kennen. Die laat zich niet piepelen, door niemand. Enne … Al die mensen die zeggen dat Johan meer had moeten doen ……. Tsja als je nieuws slechts oppervlakkig volgt en vervolgens dat nieuws binnen drie dagen uit je hersenpan laat verdwijnen kan ik ze ook niks kwalijk nemen. Ze onthouden simpelweg niks laat staan begrijpen. Johan, goser, als eerste veel sterkte en succes met je ziekte en Ajax zal nog wel merken welke misser ze hiermee gemaakt hebben. Bezems zullen niet voldoende zijn er zal een shovel aan te pas moeten komen om de boel schoon te vegen. Jonk, blijf ajb wel in de buurt. Ik heb zomaar het idee dat je in begin 2016 gevraagd wordt om terug te komen.

  1. BobbyHaarms

   Eens respect. En ik hoop toch zo dat Jonk de rechtzaak gaat winnen en een lange neus trekt naar al die nepperts

 25. paulvos

  Johan, bedankt voor al die mooie jaren dat je bij onze club bent geweest. We hebben zoveel mooie dingen met jou meegemaakt, jammer dat het zo moet eindigen en nog veel sterkte met je gezondheid.

 26. Herryman

  Alle respect voor de voetballer en mens Cruijff. Maar laten wij nu niet overdrijven. Zijn hele loopbaan heeft hij voor onrust gezord en/of zijn veranrwoordelijkheid niet genomen of omzeild.
  Constant commentaar maar nooit de eindverantwoording genomen. Het tijdperk Cruijff is voorbij en ik hoop van ganserhartedat hij die vreselijke ziekte weet te overwinnen zoals hij dat als voetballer ook deed………met verve!!!!!

 27. Respect

  Beste Herryman, sorry maar jou commentaar is dus exact wat ik bedoelde. Commentaar ver vanaf de zijlijn en hier en daar wat oppikken maar nooit de samenhang en logica horen. Cruijff heeft vaak genoeg de verantwoording willen pakken maar anderen hielden dat tegen. Cruijff is niet bang om op zijn bek te gaan als hij het mis heeft maar anderen zijn daar bang voor. Het feit is dat men niet op kan tegen zijn discussie techniek en daar houden o.a. Bobo’s niet zo van. Die willen het snappen. Die willen ook dingen snappen waar ze de ballen verstand van hebben. Dat gaat niet werken. Dus niet zeggen dat Cruijff geen verantwoording wil nemen. Hij is andere zaken buiten het voetbal vol op zijn bek gegaan en dat kwam niet door achterover leunen. Kijk eens naar de Cruijff courts. Die zijn er ook niet slapende gekomen vanuit en luie strandstoel in Spanje. Nu kan hij het overlaten maar de start lag bij hem. Hij heeft zijn nek uitgestoken met het Cruijff plan en vervolgens hoopte hij dat anderen hoer een goede uitvoering aan zouden geven. Cruijff ademt voetbal. Hij staat er mee op en gaat er mee naar bed.

 28. Opnaar40k

  Probleem voor Ajax is dat onze geweldige jeugd nog niet kampioenswaardig is. Zie maar in de Jupiter Leaque. Dus helemaal niet op Europees niveau. De huidige bestuurders moeten dus kiezen voor jeugd en geen titels, of voor dure aankopen met kans op titels. Zoals pisvee doet! Lastige keuze want we willen allemaal nu al succes.

 29. pietprecies

  Zoals wel meer mensen hier terecht concluderen, Cruijff heeft zich er nooit dermate mee bemoeid dat men niet om hem en z’n plan heen kon. Een plan deponeren en er vervolgens wat sympathisanten op af sturen om het uit te voeren, dat werkt niet. Cruijff is zo al eerder op z’n snufferd gegaan ook bij een of andere Mexicaanse club waar hij nu ook niet meer welkom is.

  Dat hij er nu z’n handen van af trekt, dat heeft meer te maken met dat ling en jonk in zijn ogen niet serieus genomen worden maar in hoeverre weet hij dat? Op basis van het vertrouwen in hun blauwe ogen? Hoe kan hij daar over oordelen zonder zelf ook maar 1x zich er actief op locatie mee te bemoeien?

  Dat er veel mis gaat bij Ajax is een feit maar het staat mijn inziens best wel los van het zogeheten plan. Ling komt een paar keer langs, doet een advies en vertrekt ook weer en Jonk wilde niet meer aan tafel met de rest, daar zal hij best gegronde redenen voor hebben. Dat stuk over onnodige aankopen ben ik het ook mee eens maar hij kan echt niet beweren dat er te weinig talent door stroomt, sterker nog, er spelen nu veel jonkies die er niet eens klaar voor zijn..

  Dat het beter zou zijn als Ajax van de beurs gaat, dat vind ik ook maar je zit nu eenmaal in de situatie dat dat nog niet kan, dat is niet zomaar geregeld.

  Ik vind zelf ook dat Jonk een bekwaam hoofd jeugd opleiding is maar Cruijff merkt nu ook dat het niet werkt om een plan over de heg te smijten en er vervolgens niet naar om te kijken maar wel op afstand over oordelen.

 30. afca vic

  wat een klote zooi zeg laat overmars en van de Sar maar weg gaan en geen cruyff heel jammer dit,onze aller Ajax gaat hartstikke kapot zo,Wat een Groot verlies voor Ajax :(,Beterschap cruyff en het gaat u goed,nr 14 zal niemand vergeten

 31. -buitenkantje rechts-

  Ik denk dat een aantal mensen straks naar buiten toe in de media het betreuren dat JC zijn handen van Ajax aftrekt.. Maar ondertussen op de tafel hebben staan dansen van vreugde.. Huichelaars!
  Met de mond belijden dat de visie van Cruijff centraal staat binnen Ajax, maar ondertussen het tegenovergestelde doen. De supporters zouden de komende 5 thuiswedstrijden massaal weg moeten blijven. Laat ze maar lekker in een leeg stadion spelen. Misschien dat dan de boodschap over komt!

 32. Jari1995

  Maar wel zijn naam gebruiken. Wordt het nu plan Overmars? Spelers kopen, jeugd lekker laten barsten en genieten van de bubbels.

 33. Johan

  Godverdomme en nog eens godverdomme. Ons aller ajax is en blijft ons aller ajax. Niemand is groter dan de club als is er een die ajax heeft gebracht waar het in de wereld nu staat. Wie er ook gelijk heeft maakt me geen reet uit, je gaat zo niet met mensen om en al helemaal niet met ons icoon!!!
  Kan ik naast een shirt van Jonk er ook een van Cruijff kopen. Dit moeten we niet aan ons voorbij laten gaan. Wat mister ajax, Sjaak Swart, ook doet, ik sta blind achter hem.
  En oh ja DIT IS HET MOMENT OM EEN PETITIE TE BEGINNEN OM “ONS” STADION NAAR CRUIJFF TE NOEMEN.
  Godverdomme!!

 34. Pim Ruisendaal

  RVC en deel van bestuur (zakkenvullers) moet eens opzouten! En Jonk en Johan moeten weer terug komen bij onze Ajax. Want die weten wel hoe het moet binnen de club. Want als dit zo door gaat weet ik niet hoe het eindigt of wie er nog meer opstappen of moeten vertrekken. Ik sta helemaal achter Johan Cruijff en Wim Jonk!!

 35. Geenemotie

  Jammer dat Jonk weg gaat. Vond het een goede trainer en Ajax man. Over JC, prima dat hij zich niet met Ajax heeft bemoeid. Altijd op afstand zonder verantwoordelijkheid dragen roepen. Natuurlijk geweldige voetballer en trainer geweest. Maar heeft ook waar hij kwam voor onrust gezorgd. Wens hem sterkte met zijn gezondheid.

Comments are closed.