Brief medewerkers jeugdopleiding aangaande ontslag Wim Jonk

De_Toekomst

Het zal de komende dagen blijken of de directie bij zijn standpunt blijft om Wim Jonk te ontslaan bij de club. Dat er momenteel veel vraagtekens worden gezet bij het besluit mag duidelijk zijn en ook de medewerkers van de jeugdopleiding laten in onderstaande brief duidelijk hun mening weten.

Beste leden van de Bestuursraad, Raad van Commissarissen en leden van de directie.

Op dinsdagochtend 10 november 2015 hebben wij via een persbericht vernomen dat de directie van Ajax een traject is gestart met als doel om ons hoofd opleiding Wim Jonk te ontslaan.

Via deze open brief willen wij, het overgrote deel van de medewerkers van de jeugdopleiding, voor iedereen helder stellen dat wij het pertinent oneens zijn met deze beslissing. Vanuit ons commitment aan het plan Cruijff en ons geloof in de missie en visie die Wim Jonk vanuit dat plan Cruijff in de club heeft gebracht, vinden wij het volstrekt onlogisch en dus onbegrijpelijk dat jullie juist Wim de wacht hebben aangezegd. Wim Jonk heeft het plan Cruijff altijd vertegenwoordigd en verdedigd. Met kracht en overtuiging heeft Wim een innovatieve visie en werkwijze in de opleiding geïmplementeerd, en vanuit integriteit en oprechtheid is hij altijd voor deze visie en werkwijze blijven staan, nu dus zelfs ten koste van zijn eigen hoofd.

Niet alleen steunen wij Wim Jonk als mens en als hoofd opleiding, ook staan wij volledig achter hetgeen hij met al zijn kracht voor staat: zuiverheid, transparantie en de identiteit van onze club, waarin attractief, aanvallend voetbal centraal staat. Voetbal waarvoor het publiek naar het stadion komt en dat mensen wereldwijd inspireert. Vanuit onze overtuiging van het plan Cruijff en ons geloof in de wijze waarop Wim leiding geeft aan de implementatie van dat plan, kunnen wij zijn ontslag onmogelijk accepteren. Wij eisen dan ook dat de beslissing om Wim Jonk te ontslaan per direct wordt teruggedraaid.

 

Related posts

14 Comments

 1. Danson

  Wat zou jij doen? Als je te horen krijgt dat ze je liever kwijt willen? ik zou het wel weten. Wim succes in je verdere loopbaan. Je bent een topper. En heel ajax zal spijt krijgen….

  1. BobbyHaarms

   Wat ik zou doen? We hadden toch een duidelijke afspraak met z’n allen of ben ik nou gek?! Jonk heeft groot gelijk en deze steun in de rug zal zijn volharding om niet akkoord te gaan alleen maar sterker maken lijkt mij. Niet Jonk moet opstappen maar de RVC!

  2. BobbyHaarms

   Maar ben het wel met je eens hoor Danson dat ze hier enorm spijt van zouden krijgen. Maar ik zou dit ook weigeren als ik Jonk was en zo’n beetje de enige was die zijn werk goed deed en er duidelijke afspraken zijn gemaakt. Alleen houdt de rest zich hier niet aan dus daar moeten de koppen gaan rollen.

  3. Floris Stempel

   Ik vond Jonk altijd een jankertje. Maar nu beide kanten van het verhaal duidelijk worden, moet ik mijn mening over Jonk bijstellen. Jonk is gewoon een topper. Als je personeel zo achter je blijft staan doe je het goed.

 2. Kevke87

  mooi dat de medewerkers erachter staan. wij staan ook achter je Wim en dat laten we je weten ook tegen Cambuur!!!!

 3. -buitenkantje rechts-

  De druk op de directie wordt opgevoerd..prima! Ik hoop dat er ook een duidelijk geluid vanuit de supportersvereniging komt.. De thuiswedstrijd tegen Cambuur is daarvoor het moment! Tijd voor een revolutie 2.0…

 4. HURBIE

  Dat CRUIJFF hier mee word geconfronteerd in een periode die voor hem al moeilijk genoeg is TRIEST

 5. slm020

  Ik heb het al vaker geschreven kijk naar AJAX A1 en je weet genoeg !! Voetbal waar je voor naar het stadion gaat , mooi en verzorgd voetbal !! Dat is en hoort AJAX altijd te laten zien !! Dat laat Jonk wel zien . AJAX moet een perfecte mix hebben van topspelers en super talenten !! Dan ga je europees ook weer mee doen !! Ze hebben de mogelijkheden alleen ze maken er geen gebruik van !!

Comments are closed.