Ajax: ‘Plan van Johan Cruijff staat niet ter discussie’

10255vitesse-ajax_cruijff1

Directeur Dolf Collee heeft in een nadere verklaring over het arbeidsconflict met Wim Jonk gezegd dat het veranderplan niet ter discussie staat. Het is een reactie op de reactie van Johan Cruijff die in de Telegraaf oordeelde dat het vertrek van Jonk een bom is onder zijn plan.

‘De oorspronkelijke vijf uitgangspunten van het plan waar Ajax al sinds enkele jaren mee werkt, staan niet ter discussie. Niet bij de vereniging, niet bij onze raad van commissarissen, niet bij ons als directie en niet bij het technisch hart. Dat kunnen we niet vaak genoeg benadrukken’, aldus Collee. Collee verklaart dat het conflict is ontstaan door de weigering van Jonk om vergaderingen van het technische hart bij te wonen. ‘Hij wil als leidinggevende ook niet rapporteren en verantwoording afleggen aan de directie. Er zijn de afgelopen anderhalf jaar veel en uiteenlopende pogingen ondernomen de situatie op te lossen. Om de verschillen van inzicht te bespreken én om Wim Jonk weer aan tafel te krijgen. Uiteindelijk hebben wij als directie geconcludeerd dat er een onoverbrugbaar verschil van inzicht is ontstaan tussen Jonk en de overige leden van het technisch hart en de voltallige directie anderzijds.’

Wat vind jij? Moet Wim Jonk weg of niet? Stem hier!

Foto: Proshots

Related posts

61 Comments

 1. Litmanen forever

  De heren in de rvc zitten er allemaal alleen maar om hun eigen zakken te vullen en het pluche warm te houden!!!!

  1. Toppertje

   Nou gewoon goed nadenken. Waar blijkt uit dat het plan Cruijff gevolgd wordt? Dit plan geeft aan dat versterkingen een directe meerwaarde moeten hebben en jeugd niet in de weg mogen staan. Geldt dat voor de reeks aankopen die gedaan zijn? In het plan Cruijff is er geen sprake van een technisch directeur maar van een technisch hart. Toch komt Overmars steeds meer in de positie van TD. Daarom is Jonk niet bereid te rapporteren aan Marc. De bedoeling van het technisch hart was het nemen van gezamenlijke besluiten omdat iedereen vanuit het plan Cruijff zou werken. Dit is een inschattingsfout van Cruijff geweest. In de praktijk zorgden ego’s en korte termijnbelangen van het 1e team voor een scheve stemverhouding in het technische hart. Een voorstel van Ling voor een andere structuur is door de heren van de RvC en het bestuur met een glimlach in ontvangst genomen omdat het besluit over Jonk al genomen was. Zie de herverdeling van de functies die haaks op het advies staan. M.i. is het niet moeilijk Jonk en Cruijff zijn genaaid omdat ze te naïef waren en geloofden dat oud voetballers er met elkaar altijd wel uit zouden komen. Lang stukje maar moest het even kwijt.

 2. dickst14

  Voor zo ver mij bekend staat het plan Cruijff niet ter discussie maar wordt het behalve door Jonk niet uitgevoerd. Overmars vd Sar Collee enz. wegwezen. Cruijff is Ajax.

 3. Kevke87

  heel mooi dat het niet ter discussie staat. maar wij als supporters willen weten of het daadwerkelijk wordt UITGEVOERD. dat lijk me belangrijker.

 4. Ajax nr 1

  Jonk moet weg van de mensen die er voor zichzelf zitten. Ik zeg doorgaan met bezemen en begin in het technische uhhhh hart. (Krijg het bijna me mond niet uit).

  1. BobbyHaarms

   Stelletje gluiperige minkukels zijn het, alsof wij nu moeten geloven dat hun allemaal zo geweldig zijn en Wim Jonk er geen pepernoot van snapt..vertrouw die hele RVC voor geen meter meer

 5. wikr

  Ik ben blij dat onze directeur zich zo duidelijk uitspreekt en begrijp ook niet waarom iedereen zo blind achter Jonk aanloopt. Alhoewel we natuurlijk erg veel aan JC te danken hebben, hoeven we bovendien niet alles wat hij zegt en voorstelt klakkeloos over te nemen. Ook JC heeft het wel eens mis: heeft hij niet ooit een Fey-shirt gedragen, net zoals Jonk een Psv-shirt.
  Maar ook daar gaat het nu niet om: iedereen staat blijkbaar achter het JC-plan, maar er zal wel verschil zijn in interpretatie en daarop weigert Jonk om nog aan tafel te schuiven. De enige oplossing is dus dat ie weg moet, simpel.

  1. PvL020

   Eindelijk eens een reactie wat denk ik hout snijdt! Iedereen heeft het maar over Jonk maar misschien werkt hij het op deze manier juist tegen.

   1. BobbyHaarms

    De winnaar heeft ten alle tijden gelijk, toch? En volgens mij is de A1 van Wim Jonk het paradepaardje van de jeugdteams van Ajax. Overmars weet niet hoe gauw hij handenwrijvend de contracten open moet breken van die spelers. Jonk voert het Cruijff plan uitstekend uit en houdt zich aan alle regels. Dat hij niet meer om de tafel zou willen zitten heeft dat dan gelijk met hem te maken? Jonk lijkt me nou niet bepaald iemand om stennis te gaan schoppen, en doet hij dat wel zal hij daar vast en zeker een goede reden voor hebben. Heb meer vertrouwen in Jonk dan in die misplaatste zakkenvullers

    1. PvL020

     Vandaag hoorde ik op de radio dat het plan Cruijff nog niet echt vruchten afgeworpen heeft…. Maar even BobbyHaarms ik twijfel zeker niet aan de kunde van Jonk, de A1 doet hij zeker goed, maar daar gaat het hier niet om, dat is trainen. Hier gaat het om het technisch hart en daar hoort hij bij maar wil hij niet aanschuiven…….

     1. BobbyHaarms

      Precies. En de hamvraag die ons allen bezig houdt is: Waarom niet? Wat is er zo misgegaan dat hij schijnbaar weigert nog langer met deze mensen in 1 ruimte te zitten?

    2. Litmanen

     Niks tegen Jonk, maar hij heeft het zaad niet geleverd voor al die talenten. Je moet als opleiding mazzel hebben met een lichting.
     En met nadruk, deze spelers zijn nog lang niet staat om in het eerste mee te draaien. Als dat al gaat gebeuren, want ook dat weet je niet van te voren.

  2. dickst14

   jij begrijpt er echt helemaal niets van. sorry dat ik zo hard reageer want je leeftijd staat er niet bij. misschien zit je nog op de lagere school, of zelfs op de kleuterschool.

  3. dickst14

   jammer dat jij denkt dat je ajax supporter bent. of je begrijpt er echt helemaal niets van

 6. fjonkman

  Het is inmiddels een heel vaag verhaal geworden door alle berichten in de pers en het enige wat echt bereikt word is dat Ajax weer voor lul staat. We hebben al genoeg schade geleden door alle ellende… Moet dit nou weer helemaal opnieuw beginnen???

 7. PvL020

  Precies! Maar ik vind het te makkelijk het vingertje naar de RVC te wijzen. Maar ik hoop dat het Ajax allemaal niet meer schaadt dan dat het al gedaan heeft. Collee heeft qua puin ruimen geen slechte reputatie… Vind het alleen moeilijk te begrijpen hoe wij supporters reageren vaak. Blazen van de toren dat er meer ervaring opgesteld moet worden of gekocht moet worden maar aan de andere kant schreeuwt nu iedereen dat ze achter het plan Cruijff staan dus incl Jonk en dat plan zegt heel wat anders dan ervaring en dure spitsen kopen!!?? Dus wat willen we nou?

  1. Toppertje

   Hoe vaak moet er nog uitgelegd worden dat het plan Cruijff aankopen niet uitsluit? De norm in het plan Cruijff is alleen dat een aankoop een directe versterking moet zijn en eigen jeugd op die plek niet mag tegenhouden. Als je dit nu eens naast de reeks aankopen ligt die gedaan zijn dan kan iedereen de conclusie trekken dat het plan Cruijff niet gevolgd wordt. Jonk is hier heel duidelijk in. Collee kletst gewoon uit zijn nek om de publieke opinie aan zijn kant te krijgen.

   1. PvL020

    Ik lees net hier het stuk over Ling….. Ik weet het allemaal niet meer er zal van beide kanten waarheid zijn. Het is een beetje; wij van WC eend adviseren WC eend. Beide “kampen” noem ik het maar stellen hun eigen mensen in, dus beide zijn niet onpartijdig. Ik stop met een mening hierover geven, tis al erg genoeg ?

  2. dickst14

   verantwoord kopen als het beter is wat in de jeugd rondloopt. in samenspraak met o.a. Jonk. viergever sanogo enz enz commentaar overbodig lijkt me.

   1. Toppertje

    Weet niet precies wat je nu bedoelt. Als je zegt dat Jonk heeft ingestemd met Viergever en Sanogo dan raad ik je aan om de berichtgeving hierover nog eens door te lezen. Jonk is juist weggestemd bij de gedane aankopen.

 8. Marcie

  Jammer dat volwassen mannen niet met volwassen mannen kunnen praten.
  Onze club wordt geleid door een stel kleuters.

  Kom op heren stap over je eigen schaduw heen en ga in het belang van Ajax met elkaar om tafel.

 9. Geroldkohlen

  denken hun nu echt dat wij zo dom zijn! jonk is de enigen die het plan van johan volgt, er word gezegd het plan van johan staat ter discussie, dan waarom word er vanuit vd sar, overmars, de boer en het rvc dan niet gehandeld naar het plan van johan, want ze doen het juist niet want het zijn allemaal stuk voor stuk hypocrieten! hadden ze dat wel gedaan dan gingen de neuzen de zelfde richting op, nu doen ze wat ze zelf willen en als johan dan op bezoek komt gaan ze schijnheilig doen! overmars en vd sar eruit begin daar maar mee!!!!!!

   1. Toppertje

    Voor of tegen Jonk ben ik het in ieder geval met je eens Remco. Het is gewoon dramatisch dat ze hier niet uit kunnen komen.

 10. San Marco

  Als het plan Cruijff niet ter discussie staat en gewoon uitgevoerd gaat worden waarom moet Jonk dan weg?
  Want hij wil ook dat het uitgevoerd wordt, heel simpel toch!!!

  1. Remco425

   Hij wil geen verantwoording afleggen aan de directie zoals iedere leidinggevende dat moet in ieder bedrijf. Ook wil hij geen verplichte vergaderingen bijwonen, wat gelijk staat aan werkweigering. Doe dit soort dingen in een gewoon bedrijf en je staat ook op straat. Jonk denkt dat hij overal boven staat, maar ook hij is gewoon onderdeel van de club en moet zich ook aan bepaalde zaken houden. Als hij zich daar niets van aantrekt ontstaat er een onwerkbare situatie.

   1. Toppertje

    Jonk wil geen afleggen aan mensen die in een functie zitten die strijdig is met het plan Cruijff en bovendien inbreuk maken op zijn verantwoordelijkheden. De oorzaak is de structuur en het beleid dat gevolgd wordt en het gevolg is de weigering van Jonk en niet andersom.

    1. Remco425

     Maar het zijn wel zijn werkgevers. Dat is dan iets tussen de directie en Cruijff. Afgezien van het feit of hij gelijk heeft of niet. Iedereen moet verantwoording afleggen aan zijn of haar directie.

     1. Toppertje

      Eens Remco. Ik heb alle begrip voor Jonk. Alleen had hij in een eerder stadium Cruijff naar voren moeten schuiven of de eer aan zichzelf houden. Hoe slecht de directie ook is het blijft wel de directie. Maar misschien is Wim iets teveel een idealist dan realist.

 11. Indojood

  Had Van der Sar dit niet kunnen vertellen of is ie daarvoor ook ongeschikt? Veel mensen schuiven hem de schuld in de schoenen maar ik denk dat er in het rapport van Ling heel veel zaken staan die de heren niet bevallen. Mocht de boel klappen dan hoop ik dat dot rapport openbaar wordt.

   1. Velibor

    Zo de anti Cruijff adepten zijn ook weer deze site binnengeslopen lees ik , van die kontenlikkers vd de RvC ed bah tweespalt zaaien tussen de supporters om dat zgn technische hart buiten schot te houden,nou ik mag lijen dat het hele zooitje opgedoekt wordt en dat dat jonk binnenkort hoofdcoach word en de rest naar Manchester verhuist om lowietje te ” steunen” met zen gezwets over balbezit en controle over de tegenstander !

    1. Indojood

     Eeh, ik ben zeker geen anti-Cruijff adept. Dat mag hoop ik duidelijk zijn in mijn bijdragen. 🙂

     1. Velibor

      Nee zeker niet indojood ,begon me op te naaien en heb men opmerking er gewoon ergens tussen geflanst sorry haha!

 12. Pim Ruisendaal

  Volgens mij is er gewoon chaos in het hele bestuur van Ajax. En het RVC is ook verkeerd/fout bezig. Jonk zal vast wel iets verkeerd gedaan of gezegd hebben. Maar om hem te ontslaan gaat volgens mij te ver? En onze goede vriend Johan Cruyff kan het ook eens mis hebben toch en hoeven niet alles te doen wat hij zegt of heb ik het mis! Al ben ik wel een Johan fan!

 13. Moosie

  Iedereen weet dat ik altijd achter de club sta en de club verdedig.
  maar wat er nu gebeurt is gewoon te gek voor woorden.
  Het achterbakse is alleen al dat dit in een interlandperiode gebeurt.
  En dat er een beul gebruikt wordt in de persoon van collie, die is namelijk over een jaar gewoon weg en dan zitten wij met de kolerezooi.
  Overmars heeft tot nu toe van het aankoopbeleid een grote bende gemaakt.
  Dat jonk daar tegenin is gegaan is niet meer dan logisch.
  Zoals er al eerder gezegd is de stemverhouding in het technisch hart is scheef en dan heeft het voor jonk dus geen zin om telkens weer daar voor lul te gaan zitten.
  Wat dat betreft zou je van Bergkamp verwachten dat hij vaker met de opleiding zou meedenken.
  De huidige rvc heeft er een pestbende van gemaakt en al die tijd niets gedaan dus die mogen oppleuren.
  overmars heeft in zijn taak gefaald dus die mag ook oppleuren ,en vd Sar tja volgens mij weet die nog steeds niet wat hij doet en laat hij nu die papzak van de abn amro het vuile werk oplossen dus ook die mag oppleuren.
  De Boer gaat aan het einde van het seizoen weg volgens hemzelf en zijn broer dus die moet helemaal niet betrokken worden bij zaken die met de lange termijn van doen hebben.
  Jonk moet dit jaar afmaken als hoofdopleidingen en dan volgend jaar doorstromen als hoofdtrainer.
  Het is allemaal niet zo moeilijk in mijn beleving.
  Dat er hier op de site ook een paar van die stinkhonden te vinden zijn die het liefst de boel zien klappen en het plan Cruijff in de prullenbak zien verdwijnen was mij allang duidelijk.
  Tegen hun kan ik alleen maar zeggen ” go sit on your own fist “.
  Als morgen de AVA is motten we daar maar duidelijk maken aan de bestuursraad hoe we er over denken, fuck de AFCA met hun slappe gelul zonder inhoud stelletje Tros snollen zijn dat.
  Als je Jonk eruit flikkert ,kijk nog effe naar de wedstrijden van de A1 en het eerste en zoek de verschillen.

  1. Ajax nr 1

   Moosie hier heb ik altijd voor gewaarschuwd maar sommige wilde het hier gewoon niet zien. Het is jammer dat de kleine kindertjes hier een mooie functie in een mooie club niet naar behoren uit kunnen voeren. Het is in mijn geval dat ik niet in een antie kamp Cruijff zit. Ik zit in het kamp Ajax maar dit plan de de zogenaamde ” Fluwe revolutie” was een plan om te mislukken omdat er te veel vriendjes in de top zitten. Jammer maar het gaat mij aan mijn Ajaxhart omdat het nu al zolang door mag gaan. Ik hoop ook echt dat het nu door gaat met opruimen met die klootvioolen en dat de goede (Jonk)mogen blijven zitten en dat Ajax weer snel op het niveau terug komt waar het hoort te zijn. Iedereen die aansprakelijk is voor dit wanbeleid opstappen en wegwezen. Laat Ajax Ajax weer zijn. Sterkte maar wees eerlijk tegen elkaar.

 14. Heldenzoon

  Jonk is een voetbal dier, laat die maar lekker op het veld staan met jonge gasten. Een goede voetballer maakt je niet vanzelf een goede voetbal bestuurder of (pak hem beet) varkensfokker…..

  Als Jonk staat voor ‘ik wil mijn Ajax weer zien in plaats van het Frank de Boer afbraakvoetbal-model’ dan ben ik voor Wim Jonk….

 15. Alwayslookatthebrightsideoflife

  Het is heel simpel, door niet meer aan te sluiten bij het TH heeft Jonk zijn hoofd boven het maaiveld uitgestoken. Hij is vol gegaan voor de visie die er is afgesproken. Dat siert hem en dat is dapper. Helaas wordt in de meeste gevallen de maaimachine ingezet. Als de andere medewerkers op de toekomst bij hun standpunt blijven en Jonk moet echt vertrekken, dan moet men minimaal het werk neerleggen of ook opstappen. Dat laatste zal moeilijk zijn, het merendeel heeft niet de financiële ruimte van de ex voetballers.

 16. Arie

  De jeugd opleiding is de een van de beste in Europa en voldoende om in Nederland mee te doen.
  Echter voor Europa wordt meer gevraagd en moet de scouting en een goed aankoop beleid zijn, en hier schort het aan en dit is de verantwoording van Overmars en ed. dus kunnen zij beter opkrassen

 17. Zlatan

  Bobby Haarms , de R V C zit er alleen voor zichzelf ! ZAKKENVULLERS ! De talenten uit de jeugd snel verkopen , Jonk is het daar niet mee eens ! Heel begrijpelijk .

Comments are closed.