Ajax bij weigering Jonk naar arbitragecommissie KNVB, ook Jongkind op schopstoel

Wim_Jonk1

Wim Jonk moet uiterlijk vrijdagmiddag 17:00 uur laten weten of hij akkoord gaat met de voorgestelde vertrekregeling bij Ajax, zo meldt Voetbal International. Indien hij de regeling afwijst zal Ajax volgens het voetbalblad naar de arbitragecommissie van de KNVB stappen. Volgens VI heeft ook Ruben Jongkind, te horen gekregen dat er voor hem geen perspectief meer is bij Ajax. Ook het hoofd talentontwikkeling, die in tegenstelling tot Jonk geen contract voor onbepaalde tijd heeft, hervatte net als Jonk (zie eerdere bericht) deze donderdag ‘gewoon’ zijn werkzaamheden.

Volgens de club is er met Jonk een verschil van inzicht over de invulling en de werkwijze van het technisch hart. De Amsterdammers spreken van een ‘langlopend’ conflict tussen de oud-international enerzijds en de andere leden van het technische hart en de directie anderzijds.

Bron: VI.nl

Related posts

35 Comments

 1. Toppertje

  Voor Jongkind kan in ieder geval niet gelden dat hij niet wil aanschuiven in het technische hart. Dit is gewoon het liquideren van het plan Cruijff door mensen met korte termijn doelstellingen.

  1. Joeguh9

   Moet ik mezelf even corrigeren: hij heeft natuurlijk ook voor PSV gespeeld en dat doet een echte Ajacied niet! (Kluivert!)

   1. woody79

    wat ik niet snap dat bergkamp niet eens in de bres springt voor zijn mattie. zonder jonk was dennis nooit zo megalomaan exceptioneel goed geweest

 2. nicks

  wat een smerig boeltje zit er toch op de gouden kantoren! ben nu echt helemaal klaar met onze “helden” uit 95. Waar halen ze het lef vandaan om dit te doen? zeker nadat cruijff ook nog eens gereaggeerd heeft en jonk steunt. dus v/d sar en overmars denken echt dat zij groter zijn dan cruijff? dit kan toch niet waar zijn!

 3. Alwayslookatthebrightsideoflife

  Als je elke vorm van uitkering wilt opgeven moet je vooral akkoord gaan met het ontslag voorstel. Kortom, nooit akkoord gaan dan moet Ajax inderdaad hogerop maar Jonk en Jongkind verspelen zelf geen rechten. Het is wat iedere baas zal proberen, scheelt kosten maar netjes is het zeker niet. Verre van dat.

 4. HURBIE

  Hij moet wel doen wat jullie willen terwijl jullie niet doen wat CRUIJFF heeft uitgestippeld

 5. Hazez

  Ben benieuwd wat hier na gaat gebeuren als ze jonk buiten zouden krijgen ? Een x een leeg stadion zou ook een mooi Antwoord zijn.

 6. sabrina

  Vraag me af of de oud voetballers hier iets mee te maken hebben of dat het van die dwazige kantoorbobo’s zijn die ajax subtiel naar de ***** helpen

 7. Indojood

  Het rapport Ling zal wel man en paard genoemd hebben over degenen die niet fucntioneren en dus gaan deze personen eerst Ling wegsturen en nu hun eigen hachje redden. Met name Vd Sar speelt een kwalijke rol. Acht zichzelf ongeschikt maar is wel zijn baantje aan het redden.

 8. Kuijff

  Ik lees wel veel aannames en zelfs dingen die niet kloppen. Als je met een vaststellingsovereenkomst naar het UWV gaat, kun je akkoord gaan met ontslag zonder gevolgen voor je uitkering.

  Jonk blijft wijzen naar de lijn Cruijff (het niet volgen ervan) als reden voor het consequent niet willen aanschuiven bij een overleg. Daarmee pakt hij zijn rol niet en ook niet zijn verantwoordelijkheid voor de lijn die hij wil volgen.

  Als het technisch hart nooit naar hem wil luisteren, kan hij toch anderen invliegen om hierover afspraken te maken. Collee is nieuw en maakt de indruk recht door zee en duidelijk te zijn. Ook bij gesprekken met “bemiddelaars” komt Jonk niet. Wat wil je dan bereiken?

  Dat Cruijff nu niet komt mee praten, begrijp ik helemaal. Hij moet nu zorgen dat hij snel en goed hersteld. Sinds zijn afscheid bij de RvC zie ik hem vooral van een afstand roepen en commentaar geven in de krant.

  Het deel van zijn lijn dat op alle posities oud-voetballers moeten komen, lijkt op dit moment niet echt bij te dragen aan de rust, helaas.

  Als Jonk inderdaad nergens aan wil bijdragen, laat hij Ajax weinig keus dan afscheid te nemen. Dat zijn rechterhand die op precies dezelfde manier denkt ook geen plek meer heeft, lijkt mij logisch.

  Wat een zootje, verschrikkelijk… Als die mannen vanuit het besef dat ze de mooiste banen ter wereld hebben, bij de mooiste club van de wereld nu gewoon samen (en dat betekent dus dat je af en toe water bij de wijn moet doen) zouden gaan voor het belang van Ajax…

 9. Wembley71

  Beschamend dit, foei. Maar laten we hier niet doen of alles wat dhr. Cruyff doet of zegt zaligmakend is. Objectief bekeken is er overal rotzooi als dhr. Cruyff zich met (de) zaken bemoeit of nu ons cluppie, Barca of het NL-elftal betreft. (Hou me ten goede, ik ben absoluut geen kampen man maar een eenvoudig supporter maar het valt wel op)

 10. wikr

  Als iemand niet wil aanschuiven bij gesprekken, dan is er maar 1 uikomst: EXIT. Zo simpel is ’t. Blijkbaar heeft men nog lang geprobeerd om te lijmen maar dat bleek niet haalbaar. Je kunt je afvragen wie hier dus het grote kind is.
  Triest blijft natuurlijk dat volwassen mensen, die in het verleden ook nog eens maatjes waren, er samen niet uit kunnen komen.

 11. wikr

  Zouden supporters van Fey en Psv niet jaloers op ons zijn? Daar is het zo stil, saai en rustig.

 12. Kuijff

  Bij elke BVO is altijd gedoe. Afhankelijk van de grootte van het gedoe en de kwaliteit van de bestuurder blijft dit meer of minder binnenskamers.

  Bij Ajax lijkt het wel of er tegenwoordig helemaal geen kamer binnen meer is…

 13. Iamsterdam2015

  We weten de ECHTE inside verhalen natuurlijk niet en komen die ook nooit te weten. Iedereen kletst in zijn eigen straatje en zal nooit toegeven. Het is gewoon een grote “@*%#• zooi bij Ajax. Het bestuur van een willekeurige zondag vierde klasser heeft zijn zaken beter voor elkaar. Om je KAPOT te schamen!!!!!

Comments are closed.