AFCA Supportersclub: Dringende oproep aan supporters

Ajax_letters

De voorzitter van de AFCA Supportersclub roept Ajax supporters op nadrukkelijk niet op eigen houtje of initiatief te demonstreren rondom de aankomende AVA. De huidige ontwikkelingen binnen onze club roepen heel veel reacties op, en dat is begrijpelijk.

We waarderen ook de betrokkenheid van een ieder. Echter het organiseren van demonstraties of protesten op eigen initiatief zonder dat daar een gezamenlijk draagvlak voor is wijzen we sterk af. Dit leidt alleen maar tot verdeeldheid onder ons als supporters. Via een gezamenlijk gedragen besluit (door alle groeperingen) is de AFCA Supportersclub als officieel door Ajax erkend orgaan de instantie die tot dit soort initiatieven Ajax supporters oproept.

Wij hebben als supporters enkele jaren geleden besloten ons niet voor een karretje te laten spannen en onze eigen koers te varen. Wij als supporters hebben geen belangen, alleen het Ajax belang. Dat willen we zo houden. Voor een inhoudelijke reactie op de huidige ontwikkelingen binnen Ajax verwijzen we naar een eerdere verklaring. Met Wim Jonk willen we spreken over de nu ontstane situatie.

Seal, voorzitter AFCA Supportersclub

Related posts

19 Comments

  1. Rene1964

    Samen staan we sterk is het duidelijke devies! En zo hoort het ook. Ik heb wel het idee dat er genoeg mensen met rationeel vermogen/verstand in de supporters groepen zitten. Goed bezig!!

      1. De Ajacied

        Laten we met ons alle het verstand gebruiken en ons normaal gedragen,
        Laat het aan de gene over die hier bij moeten en horen te zijn,
        En alle andere blijf thuis en gedraag je alstublieft !!!!
        ⚽️⚽️

    1. FrankiC

      Precies, het is nu van belang de rijen gesloten te houden en met één mond te praten, de neuzen dezelfde kant op. Als het waar is dat datgene speelt dat lijkt te spelen (let op 1: niet alles komt naar buiten), dan lijkt Jonk unaniem op de steun van de supporters (vereniging) te kunnen rekenen. Let op 2: dat kan bijvoorbeeld ook inhouden dat voorgenomen aankopen minder kans krijgen. Beleid is er ook om bijgestuurd te worden.

  2. Kevke87

    Wat een chaos allemaal zeg. ik hoop dat het allemaal op een rijtje komt want is bijna niet meer bij te houden met de bestuurlijke toestand

  3. nicks

    hoop dat de supportersclub echt doorpakt en bij zijn leden te rade gaan wat zij vinden van deze puinbak! en daar gepaste acties op uit zet! word echt tijd dat wij als supporters eens echt van ons laten horen!!

  4. nicks

    de supportersclub heeft het ook over het feit dat er in 2010 is besloten om unaniem achter de revolutie van cruijff te staan. als we dan nu kijken naar de berichten die komen vanaf cruijff, dan kan er maar een conclusie zijn namelijk dat jonk moet blijven. supportersvereniging SPREEK DIT DAN OOK UIT!!!

    1. Litmanen

      Lees de verklaring nog eens en ga dan niet toch weer het vuur opstoken! Jezus, hou eens op met oorlog voeren als je nog niet voor 10% weet wat er echt speelt.

  5. woody79

    laat ze ook eens naar onze fanzone kijken en daar eens wat lering uit halen. Dan zijn er niet eens demonstraties e.d. nodig. Van mijn part een referendum

  6. -buitenkantje rechts-

    Snap deze oproep niet..iedereen heeft het recht een actie te beginnen en zijn mening te geven over de gang van zaken.. Spreken als één man is een illusie.

  7. wikr

    Persoonlijk verwacht ik niet dat wij als supporters allemaal dezelfde mening zullen zijn toegedaan. Niemand kent de details van wat er echt aan de hand is, dus zal zijn eigen interpretatie hebben. Ik zou zelf ook zo graag beide kanten willen aanhoren. Ik hoop dan ook dat men niet alleen Wim Jonk zal spreken (en hem ook vraagt waarom hij blijft weigeren aan te schuiven), maar ook Overmars/vdSar zodat ook zij hun mening kunnen en moeten geven.
    Het belangrijkste wat er moet gebeuren is dat bestuur, technische leiding en supporters weer de neuzen dezelfde richting op krijgen. Tenslotte moeten we wel allemaal achter onze jongens blijven staan om kampioen te kunnen worden, en moeten er plannen worden opgesteld die ons de komende jaren sterker maken, want we willen allemaal weer leuk aanvallend Ajax-voetbal gaan zien.

  8. Pim Ruisendaal

    Menig geven of uiten is altijd goed. En vind ook dat we dat moeten doen. Maar we moeten het wel netjes houden en niet als we onze mening willen geven/uiten dat het verkeer gaat of uit de hand loopt toch? Tijdens wedstrijden kunnen we ook onze mening geven door bijv spandoek ofz? Maar ben blij als eens rust komt binnen het hele Ajax!! Maar ik steun alle acties enz mannen.

  9. Alwayslookatthebrightsideoflife

    De supportersclub had juist nu voor een snelle georganiseerde actie moeten zorgen. Dan kan je enigszins voorkomen dat het een janboel wordt. Simpelweg een stil protest met spandoeken en shirts met alleen maar teksten als “14” “Jonk” en “Jongkind” had perfect geweest. Nu niets zichtbaar doen is een gemiste kans.

Comments are closed.